Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Twitch / Sosyal Medya Bağımlılığı

  • Konuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Misafir
sosyal-medya-bağımlılığı.gif
Merhaba arkadaşlar, bu yazıda sizlere çok üstünde durmadığımız bir bağımlılık hakkında düşüncelerimi söylemek istedim. Bu bağımlılık o kadar zararlı ki bütün ömrünüzden 15 yılınızı alabilir. Evet PMO, sigara vb. şeylerin zararları var ancak bu yazıda bahsedeceğim sosyal medya bağımlılığının zararı bunlardan çok daha fazla.

Bu zararı size bir örnek üzerinden anlatacağım. Kahramanımızın ismi Tarık olsun. Tarık 10 yaşında ve teknolojiye hakim ve iyi bir şekilde kullanabiliyor. Bunun dışında Tarık her gün 6 saat twitch yayını izliyor (Ortalama olarak yayıncılar yayınlarını 6 saat yapıyor) ve 3 saat (Türkiyedeki günlük ortalama sosyal medya kullanım süresi) diğer sosyal medya uygulamalarında vakit geçiriyor. Tarık'ın 50 yaşına kadar twitch ve sosyal medyada vakit geçirdiğini var sayalım. Bu durumda Tarık günlük 9 saatini çöpe atıyor. Günlük 9 saat, yıllık 3285 saat demek. Bu da 137 güne denk geliyor. Tarık yıllık 137 gününü çöpe atarsa 50 yaşına kadar yani 40 yılda 5480 gününü çöpe atmış olacak. 5480 günü 365'e böldüğümüzde 15 YILA DENK GELİYOR. YANİ TARIK BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE BÜTÜN ÖMRÜNDEN 15 YILINI ÇÖPE ATACAK!

Düşünebiliyor musunuz? Size zerre kadar faydası olmayacak sadece haz almanızı sağlayacak bir şey ömrünüzden 15 yılınızı çalıyor. 15 yıl! Siz ne düşünürsünüz bilmem ama bu ortalama bir insan ömrü için aşırı fazla boş bir zaman demek. Bundan dolayı günleri dediğim gibi geçen kişilerin şöyle bir düşünüp hayatlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Sosyal medya bağımlılığı her geçen gün artan bir şey ve artık öyle bir hal aldı ki sosyal medya kullanmayanlara anormal gözüyle bakılıyor. Bu durumun böyle devam etmesi gelecekte insan kalitesi bakımından çok ciddi sorunlara yol açabilir.

Size tabi ki de robot gibi yaşamamız ve sürekli çalışmamız lazım demiyorum. Çünkü bu imkansız bir şey. Çünkü biz insanız ve bir nefsimiz var. Ancak her şeyin bir sınırı olmalı. Özelliklede sosyal medyanın bir sınırı olmalı. Bu değişimi önleyemeyiz belki ama işe kendimizden başlayarak zararları en aza indirebiliriz.

Kelebek etkisini unutmayalım.

Hem günlük yaşantımızda hem de forum ve Neverfap Akademide bu durum çok fazla konuşulmuyor. Bundan dolayı birkaç yüz kişiye de olsa bunu hatırlatmak istedim.

Bunun dışında şimdiye kadar Tarık gibi yaşayanlarınız illaki vardır. Bende twitch izlemesem bile bir zamanlar böyleydim şimdi ise bunu biraz aştım ancak yine de günlük 3-4 saatim gidiyor ancak bu durumdan aşırı rahatsızım çünkü günlük 3-4 saat uzun bir süre. Şimdiye kadar çok fazla zamanımı çöpe attım fakat geçmiş için sızlanmak bir işe yaramaz.

"Sakın unutma ! Geçmişinde takılıp kalanlar bugününü kaybederler." -Psychoder

Bu an itibarıyla zamanımı elimden geldiğince çöpe atmayacağım bunu istemiyorum. Sonuçta gelecek bizim elimizde değil mi?
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Katılım
15 Şub 2021
Mesajlar
595
Tepki puanı
1,654
Puanları
160
Hayatı ekran aracılığıyla yaşamayı bırakmanız lazım. İnternetteki kadın fotoğraflarına , lüks yemeklere ve yerlere , salya akıtarak bakmayı bırakın, çıkıp bunları gerçek hayatta deneyimleyin. Yoksa tek yaptığınız zihinsel masturbasyon
 

glitcha912

Durdurulamaz Fapstronot
Katılım
5 Mar 2022
Mesajlar
70
Tepki puanı
149
Puanları
43
Konum
Türkiye
Güzel bir paylaşım. Rahip Modu yapıyorum, ve sosyal medya/medya gibi şeylerden uzak kalmak en zoru benim için. Bir anda değişmek ne zor...
YouTube ve Ekşi Sözlük haricinde neredeyse hiçbir medya sitesine girmem, ES'yi bırakmak çocuk oyuncağıydı ama hergün girdiğim YT olmadan işler Besinlerin Oksitlenmiş Kalıntısı'na sarıyor.
İyi şanslar.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst