Merhaba dostum öncelikle öğrenmek istediğiniz konunun felsefesini yapmak önemlidir. Neverfap da bunu söylüyor. Peki ingilizce öğrenmek konusunda ne yapabilirsin diye baktığımızda gerçek (youtube vb tavsiyeler genelde reklam amacı taşıyor) kullanicinin yorumlarina bakmak ve senin için birçok yöntem içerisinde senin için mutlaka bir tavsiye vardır. Buna başlamadan önce senin bunun neden sonuç ilişki oluşturup rutinlestirmen gerekir. Mutlaka her yöntem katkı sağlayacaktır lakin senin için doğru yöntem birçok şeyi kolayca yapmanı sağlayacaktır. Bunu nasil test edeceğim dersen deneyerek, tecrübe edinerek olur ama İngilizce öğrenme konusunda benim gördüğüm konuşma dili öncelikli. Konuşma dilinide kelime öğrenerek öğrendiğin kelimeleri tekrar ederek ve bildiğin öğrendiğin kelimeleri kullanarak yapman gerekiyor. Bildiğim kelimeleri nasil kullanacağım derken de tasvir etmek aslında. Türkçede birçok kelimeyi kullanmıyoruz. Bilmediğin bir kelimeyi bildiğin kelime ile anlatmaya çalışıyoruz. Bu aşamaya gelebilmen için dil bilgisi önemlidir fakat kelime bilgine 8/10 verimlilik sağlaman lazim, dil bilgisine 2/10 verim sağlaman lazım. Dil bilgisini hiçbir dilde mükemmel kullanan toplum yok çünkü ingilizcede özellikle halk arasinda cekimli fiil kullanan gerçekten çok az. Bunu dizi filmlerde İngilizce kelimeleri öğrenip algilamaya başladıkça farkedeceksin. Bu süreçte benim naçizane tavsiyem her gün bir adım atmakla olur.