Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Umutsuzluğun Zincirleri

Saint Lestat

Yeni Fapstronot
Katılım
26 Şub 2021
Mesajlar
17
Tepki puanı
33
Puanları
14
Merhaba arkadaşlar, ben kötü bir arkadaş yüzden 6 yaşından beri PMO bağımlısıyım ancak bunun ne olduğunu 17 yaşımda öğrendim ve nofap'e başladım. Lakin sorun şu ki bu aralar kafam çok karışık, pesimistliğim yüzünden bir çok kez relapse oldum, umudum olsaydı şu an 40 küsür güne gelmiştim. Hiç bir şeylerin daha iyi olabileceğine tam anlamıyla inanmadım, ne yapmalıyım cidden bilmiyorum. Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Hatalarından ders çıkarmalısın. Eksik ve hatalı ne yaptıysan gözden geçir. Ve sonra o hatalara düşme. Umutsuzluğa düşmenin anlamı yok.
 

surec

Merkür Yolcusu
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
166
Tepki puanı
194
Puanları
58
hocam umutsuzluğun bize verebileceği hiç bir katkı yok .vakit anı çok iyi değerlendirme vaktidir :)
 

lazkurt037

Yeni Fapstronot
Katılım
28 Kas 2020
Mesajlar
21
Tepki puanı
35
Puanları
14
Kardeşim yaşın daha çok genç birşey olduğu yok korkma. Bu forumda 50 yaşında biri bile konu açmıştı o abi bile bir şeyleri düzenltebilecegine inaniyor. Sen oturup bütün gün sadece karamsarlığa kendini odakliyorsun etrafındaki küçük şeylerden mutlu olmalısın bu konuya pmoyu bırakınca daha hakim olacagina emin olabilirsin. Artık önyargılarını yık, kendini eleştirmeyi bırak ve sakın diğer insanlari umursama. Hayatına yön verebilirsin; okuduğun kitaplar, yediğin besinler, izlediğin filmler ve kurduğun arkadaşlıklar bu yönü iyi tarafa yöneltmeye etki edecektir.
 

Sonumut1

Venüs Yolcusu
Katılım
20 Ağu 2020
Mesajlar
33
Tepki puanı
83
Puanları
24
Bazı bağımlılar bırakıyorum der ve bırakır hiç şüpheye düşmeden bağımlılığı yener.Böyle kişilerinse sayısı oldukça azdır zaten.Bu yolda yenildikçe bir şeyler ögrenirsin ve zincirleri kıracak deneyimler kazanırsın.
Eğer gerçekten 6 yaşından beri bağımlıysan beyin kimyanda önemli ölçude olumsuz değişimler yaşanmıştır.Bu da senin stresle başa çıkmanı hayata karamsar bakmanı vs etkiler.Ve bu noktada kendini suçlama çünkü 6 yaşındaki bi insan okumayı dahi bilmezken bu işe başlıyorsa,ailen de sorumludur bu konuda.
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Umutsuzluğuna devam ettiğin sürece hiçbir şey değişmeyecek ve düzelmeyecek. Umut etmek zorundasın. Başlamak, denemek, tecrübelenmek defalarca düştüğün halde tekrar ayağa kalkmak zorundasın. Oturduğun yerde ağlamakla bir şey değişmez. Bu konuda kimse seni gelip kurtarmayacak, biliyorsun. Hatalarını tespit et tabi ve ciddi şekilde düşün ne yapabilirsin ? Biz burada ne yazarsak yazalım her şey sana bağlı. "Bir gün" veya "birinci gün" karar senin...

"Ya ümit sizsiniz, ya ümitsizsiniz..."
-Behçet Necatigil
 

Bravo

Merkür Yolcusu
Katılım
6 Kas 2020
Mesajlar
124
Tepki puanı
176
Puanları
58
Hocam bu kadar karamsar olmaya lüzum yok.Koy karşına bi kolay matamatik sorusunu ve yap.Bak gördünmü istersen ola biliyormuş?
Napaleon Hillin Düşün ve Zengin ol kitabını öneririm.Zaten insana umut vermekten başka bişey yaptığı yok.Tam sana göre yani?
 

UmudumuKaybetmedim

Venüs Yolcusu
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
41
Tepki puanı
97
Puanları
24
Dostum aklıma ilk gelenler:

• müzik zevkini değiştir, cidden insani etkiliyor.(Anadolu rock öneririm.)
Örnek bir şunun yarattığı duygu duruma bak:



Bir de tavsiye ettiğim Canım Anadolu rock’a:


•Günlük tutmanı öneririm. (şiddetle tavsiye ediyorum. İkinci 40 günüme bu sayede ulaşmıştım.) Bu sayede gününü nasıl geçirdiğini rahat rasyonel bir şekilde göreceksin.


• Geçmiş ya da geleceğe odaklanmak yerine şimdiye bağlı kalmanı öneririm. Çünkü Asıl seni şekillendiren şimdiki zamandır bunu asla aklından çıkarma.

• Sosyal medyayı kapatmanı öneririm.

Aklıma gelen bunlar.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst