Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Üniversitede Zorbalık

Alevlimeteor

Uranüs Yolcusu
Herkese merhaba okuduğum bölümde vizelerin sonucuna göre bölüm birincisiyim ve insanlar bunu yadırgayip benimle uğraşıyorlar. Sınavdan önce hiç muhattap olup, selam vermediğim insanlar sınav döneminde hayatıma girdiler. Onlarla ben de istekli bir şekilde iletişim kurdum fakat şuan benimle sınıf içinde; tenefüste ve derste alay ederek aşağı çekmeye çalışıyorlar. İsmimle, görünüşümle ve genel anlamda alay edip laf atıyorlar tabi bu hale gelmesinde benim etkim de büyük. Benim yaşım onlardan büyük( en az dört beş yaş) Çok samimi oldum ve hepsi civitmaya başladı. Önceden selam dahi almiyordum fakat rehavete kapılıp insanlarla daha sosyal oldum ve çok güler yüzlü, nazik davrandigimdan insanlar bunu zayıflık olarak algıladı ve benimle uğraşmaya başladılar yarından itibaren herkese daha mesafeli yaklasmayi düşünüyorum. Herkesle ne selamlaşırım ne de derslerde yardımcı olurum. Benim zaten onlardan bir çıkar beklemem mümkün değil kendilerine hayırları yok. Ee arkadaşlıkları deseniz ortada... Bu durumda yapılabilecek en iyi şey nedir? Şiddet uygulamak benim için çok rahat ve otoriteyi sağlamaya yardımcı olurdu fakat karşıda ki grubun okumaya pek niyeti yok yani olan bana olur. Haliyle çok iyi olmayan bir üniversitedeyim ve bir çevrem yok. Herkes kendi sehrinde okurken ben doğuda uçsuz bucaksız bir yerde okumak zorundayım. Sizce ne yapmalıyım?

theUNİVERSE

Yeni Fapstronot
Kardeşim bak yazıp yazıp sildim,herkese haddini bildir desem bir dert,boşver takma desem bir dert,hayat zor yani, yüksek tepki verip başına bela olanlar olabilir,sessiz olursan tepene çıkanlar olabilir,ne diyeyim ki,ya her anlamda tepkini büyük ama şiddete başlarda yönelmeden, veyahut seni aşağıya çeken sözler, fiziksel şiddet vs olmadığı sürece sessiz kalıp, gülüp geçip,derslerine odaklanıp onları daha kötü içlerine yoneltmen daha iyi olur,o kişilerin genelde kendileriyle sorunları var emin ol,iyi insan herkes olabilir, kötü insanda herkes olabilir, müdür öğretmen iyi midir? Kime göre neye göre? Öğretmen bile seni aşağıya çekiyorsa bildir haddini,lakin her duyduğuna da arkadan, birşey yapma,sana direkt söyleyen, fiziksel şiddet vs uyguluyorsalar ne geliyorsa elinden geri durma,kanı akiyor o kişilerin zaten kendileriyle sorunları olduğu için iyi düşün3miyorlar,bende büyüklerle anlaşirdim,sende idare et büyüklerle takıl,sana stres sıkıntı yaratacak şeylerden uzak durman nihai hedefin olmalı ama canını sıkan şeylere de eyvallahin olmasın ,dünyaya birkere geliyoruz.

Alevlimeteor

Uranüs Yolcusu
Kardeşim bak yazıp yazıp sildim,herkese haddini bildir desem bir dert,boşver takma desem bir dert,hayat zor yani, yüksek tepki verip başına bela olanlar olabilir,sessiz olursan tepene çıkanlar olabilir,ne diyeyim ki,ya her anlamda tepkini büyük ama şiddete başlarda yönelmeden, veyahut seni aşağıya çeken sözler, fiziksel şiddet vs olmadığı sürece sessiz kalıp, gülüp geçip,derslerine odaklanıp onları daha kötü içlerine yoneltmen daha iyi olur,o kişilerin genelde kendileriyle sorunları var emin ol,iyi insan herkes olabilir, kötü insanda herkes olabilir, müdür öğretmen iyi midir? Kime göre neye göre? Öğretmen bile seni aşağıya çekiyorsa bildir haddini,lakin her duyduğuna da arkadan, birşey yapma,sana direkt söyleyen, fiziksel şiddet vs uyguluyorsalar ne geliyorsa elinden geri durma,kanı akiyor o kişilerin zaten kendileriyle sorunları olduğu için iyi düşün3miyorlar,bende büyüklerle anlaşirdim,sende idare et büyüklerle takıl,sana stres sıkıntı yaratacak şeylerden uzak durman nihai hedefin olmalı ama canını sıkan şeylere de eyvallahin olmasın ,dünyaya birkere geliyoruz.
Direkt fiziksel bir şey yapamazlar çünkü onlardan fiziksel olarak iri ve daha güçlüyüm fakat sınıfça uğraşıyorlar. Hocam dediğiniz gibi muhattap olmamak en iyisi yoksa dövmek benim için sorun değil fakat uzaklaştırma alıp derslerimde geriye düşmek ciddi bir sorun. Çoluk çocuğun ağzını yüzünü kırmak benim için kolay fakat resmi süreçler için değmez. Zaten oturduğum yeri değiştireceğim ve sözlü laf atış olduğunda yüksek sesle tersleyeceğim. Yoksa iş fiziksel şiddete kayacak ve tanınmaz hale gelecekler. Keşke yks çalışıp düzgün bir okula gitseydim diye düşündürüyorlar. Allah'tan hocalar beni seviyor; notlarda, derste vs yardımcı oluyorlar. İleri ki günlerde durumla ilgili güncelleme yayınlayacağım. Büyük ihtimal sorunlar çözülmüş olacak. Bu başlığı da böyle sorunlar yaşayacak insanlar için açtım.

Ortalık olgunlaşmamış aptallarla dolu işine gücüne bak tak kulaklığı izole ol derim en son gir sınıfa, elinde bir meşguliyet olsun bak sonra tıpış tıpış dağılacaklar, bir kitapla zaman geçirebilirsin, notlarına bakabilirsin hazırlık sınıfında buna benzer bir durum yaşamıştım kullandığım ilaçlar sebebiyle çok kilo almıştım ve bir miktar uyuşmuş durumdaydım maalesef bunu yaşadım karşı taraf nerede aşağılık hareket varsa en zayıf görünene yapacak, iyi olma işi çok sakat bir durum ben de bu yüzden çektim, konumuzla alakasız ama topluma bak nerede dolandırıcı/şişirme tipler var onları takip ediyor eğitilmemiş ergenler/zorbalar hayatlarında iyi bir yere gelse ne olur her şeyi alaya alan insandan hiçbir hayır gelmez. Seni istemesen de bir miktar rahatsız edecek o yüzden meşgul olma hali en iyisidir.

Son düzenleme:

İradene_Hakim_Ol

Yeni Fapstronot
Herkese merhaba okuduğum bölümde vizelerin sonucuna göre bölüm birincisiyim ve insanlar bunu yadırgayip benimle uğraşıyorlar. Sınavdan önce hiç muhattap olup, selam vermediğim insanlar sınav döneminde hayatıma girdiler. Onlarla ben de istekli bir şekilde iletişim kurdum fakat şuan benimle sınıf içinde; tenefüste ve derste alay ederek aşağı çekmeye çalışıyorlar. İsmimle, görünüşümle ve genel anlamda alay edip laf atıyorlar tabi bu hale gelmesinde benim etkim de büyük. Benim yaşım onlardan büyük( en az dört beş yaş) Çok samimi oldum ve hepsi civitmaya başladı. Önceden selam dahi almiyordum fakat rehavete kapılıp insanlarla daha sosyal oldum ve çok güler yüzlü, nazik davrandigimdan insanlar bunu zayıflık olarak algıladı ve benimle uğraşmaya başladılar yarından itibaren herkese daha mesafeli yaklasmayi düşünüyorum. Herkesle ne selamlaşırım ne de derslerde yardımcı olurum. Benim zaten onlardan bir çıkar beklemem mümkün değil kendilerine hayırları yok. Ee arkadaşlıkları deseniz ortada... Bu durumda yapılabilecek en iyi şey nedir? Şiddet uygulamak benim için çok rahat ve otoriteyi sağlamaya yardımcı olurdu fakat karşıda ki grubun okumaya pek niyeti yok yani olan bana olur. Haliyle çok iyi olmayan bir üniversitedeyim ve bir çevrem yok. Herkes kendi sehrinde okurken ben doğuda uçsuz bucaksız bir yerde okumak zorundayım. Sizce ne yapmalıyım?
Muhatap olmamak en iyisi, zaten sınav dönemi yakınlaşmışlar sana. Ben de 1. sınıftan ders alıyorum ve benden 4 yaş küçükler hiç biriyle muhattap olmuyorum açıkçası derse girerim bitince direk çıkar giderim. Aldığım ders zor bir ders ve bende hocanın dönüşümlü sorduğu sorular ve cevapları var. Ama grupta sorduğum derste ne işlendiği ile ilgili soruya hiçbiri cevap vermediği için elimdeki bilgileri paylaşmadım çok yazan oldu gruba, ciddiye almadım, vizeden mis gibi 80 aldım sınıf birincisi oldum. Kendi yaşıtım arkadaşlarla buluşuyorum genelde akşamları falan, o konuda sıkıntı yaşamıyorum çok şükür. Arada bir kütüphaneye geçip laptopta takılıyorum, ders çalışıyorum, kitap okuyorum vs.

Ayrıca iyi insanlar genelde zorbalanır, benim tavsiyem iyi olmaya devam et. Ben de part time işte çalışırken insanlara karşı alçak gönüllü ve art niyetsiz olduğum için salak yerine konuldum, iyi niyetim su istimal edildi. Müdürüm olacak .....siz mağazadaki en temiz en saf insan olduğum için sorumluluğum olmamasına rağmen zor işleri verdi bana istesem yapmayabilirim(kurumsal firma olduğu için) ama saf olduğum için yaptım. Şuan mesela pişmaım bundan dolayı. Pişman olmamak için yapacağın şey sana üstten bakanlara üstten bakman olacak. Acıyacaksın onların haline emin ol kendilerine de dürüst değiller yani. O zihniyetteki kişilerin arkadaşlıkları akrabalıkları yoksa ömür boyu da sürmeyecek zaten. Samimi dostların varsa görüntülü konuş arada ben sıkıldığımda yapıyorum.

Gerisini kafana takma anlayacağın şöyle düşün 3 kuruşluk insanlar bunlar, seni zorbalsalar ne zorbalamasalar ne yani. Mesela bu olaydan sonra benden arkadaşlık ayağına not isteyen falan da olursa senin bana faydan mı var da ben sana faydalı olayım derim(onlar gibi menfaatçi olurum) ya da para karşılığı notu satarım. (Ben bunu yaparım ama öfkemden dolayı yani. Sana böyle yap diyemem)

Son olarak da şunu söyleyeyim güler yüzlü falan davranırken veya şakalaşırken ağırbaşlılığını da arada ortaya koymalısın. Tecrübe ettiğim kadarıyla insanlar bu durumu suistimal etmeye müsaitler. Ne zaman ciddiyetim ağır bastı o zaman daha fazla değer gördüm. Diğer türlü maalesef sürekli espri malzemesi oluyorsun. Mesela bu kafadaki bir arkadaş başka bir arkadaşımın doğum gününde yeni tanıştığım insanların yanında benimle ilgili hoşlanmadığım şakalar yaptı duruşumla ilgili. Ben o gün bu çocuğu zaaflarıyla bir zorbaladım bir zorbaladım mosmor oldu. Çocukla o günden beri konuşmuyoruz yani, umrumda mı dersen asssslllllaaaa değil zerre üzülmüyorum. Zorba birisiyle arkadaş olup stres olacağıma, yanlızlıktan canım sıkılır daha iyi.

Son düzenleme:

Alevlimeteor

Uranüs Yolcusu
Muhatap olmamak en iyisi, zaten sınav dönemi yakınlaşmışlar sana. Ben de 1. sınıftan ders alıyorum ve benden 4 yaş küçükler hiç biriyle muhattap olmuyorum açıkçası derse girerim bitince direk çıkar giderim. Aldığım ders zor bir ders ve bende hocanın dönüşümlü sorduğu sorular ve cevapları var. Ama grupta sorduğum derste ne işlendiği ile ilgili soruya hiçbiri cevap vermediği için elimdeki bilgileri paylaşmadım çok yazan oldu gruba, ciddiye almadım, vizeden mis gibi 80 aldım sınıf birincisi oldum. Kendi yaşıtım arkadaşlarla buluşuyorum genelde akşamları falan, o konuda sıkıntı yaşamıyorum çok şükür. Arada bir kütüphaneye geçip laptopta takılıyorum, ders çalışıyorum, kitap okuyorum vs.

Ayrıca iyi insanlar genelde zorbalanır, benim tavsiyem iyi olmaya devam et. Ben de part time işte çalışırken insanlara karşı alçak gönüllü ve art niyetsiz olduğum için salak yerine konuldum, iyi niyetim su istimal edildi. Müdürüm olacak .....siz mağazadaki en temiz en saf insan olduğum için sorumluluğum olmamasına rağmen zor işleri verdi bana istesem yapmayabilirim(kurumsal firma olduğu için) ama saf olduğum için yaptım. Şuan mesela pişmaım bundan dolayı. Pişman olmamak için yapacağın şey sana üstten bakanlara üstten bakman olacak. Acıyacaksın onların haline emin ol kendilerine de dürüst değiller yani. O zihniyetteki kişilerin arkadaşlıkları akrabalıkları yoksa ömür boyu da sürmeyecek zaten. Samimi dostların varsa görüntülü konuş arada ben sıkıldığımda yapıyorum.

Gerisini kafana takma anlayacağın şöyle düşün 3 kuruşluk insanlar bunlar, seni zorbalsalar ne zorbalamasalar ne yani. Mesela bu olaydan sonra benden arkadaşlık ayağına not isteyen falan da olursa senin bana faydan mı var da ben sana faydalı olayım derim(onlar gibi menfaatçi olurum) ya da para karşılığı notu satarım. (Ben bunu yaparım ama öfkemden dolayı yani. Sana böyle yap diyemem)

Son olarak da şunu söyleyeyim güler yüzlü falan davranırken veya şakalaşırken ağırbaşlılığını da arada ortaya koymalısın. Tecrübe ettiğim kadarıyla insanlar bu durumu suistimal etmeye müsaitler. Ne zaman ciddiyetim ağır bastı o zaman daha fazla değer gördüm. Diğer türlü maalesef sürekli espri malzemesi oluyorsun. Mesela bu kafadaki bir arkadaş başka bir arkadaşımın doğum gününde yeni tanıştığım insanların yanında benimle ilgili hoşlanmadığım şakalar yaptı duruşumla ilgili. Ben o gün bu çocuğu zaaflarıyla bir zorbaladım bir zorbaladım mosmor oldu. Çocukla o günden beri konuşmuyoruz yani, umrumda mı dersen asssslllllaaaa değil zerre üzülmüyorum. Zorba birisiyle arkadaş olup stres olacağıma, yanlızlıktan canım sıkılır daha iyi.
Yaşadığın şeyleri anlattığın için teşekkür ederim. Ben de seninle aynı yaşlardayım. Bana kötü davranan ve onlarla birlikte gülen tüm herkesle iletişimimi koparttım. Bugün ise okul girişinde bu çocuklardan biriyle karşılaştım. Bir şeyler geveledi. "Boş yapma." diye tersledim ufak bir tartışmadan sonra gitti. Aslında dünkü konuyu açtım ve geveze olduğunu biliyordum. Sınıfta diğer çocuklara anlatmış olacak ki kimse benimle muhattap olmadı.

Sınıfta da bilgisayar dersimde döner sandalyeyi başka yerden almıştım. Benden önce yer tutan dün tartıştığım çocuk "O sandalye benim neden aldın?" deyince de sert şekilde "Boş yapma,otur" deyip başka yere geçtim. (Aslında temel de oturduğum yeri değiştirmek için yaptım) Aslında sandalyeyi vermeyedebilirdim fakat zaten oturduğum yeri değiştirmek istediğim için bahane oldu. Normalde kimseye kabalık yapmam fakat bugün iyi bir gün geçirdim. Sürekli benden bir şeyler isteyen kişiler artık yok. Kimse benimle ilgili bir espiri de yapmıyor çünkü kulaklığımı taktım ve kimseyle muhattap olmadan derse geçtim. Dün iki kişi ders ile ilgili mesaj atmıştı fakat onlara da hiçbir şekilde cevap vermedim. Okulda da selam vermedim.

Dün keyfim dün yaşanılanlardan dolayı kaçıktı ve yaşıtım olan sınıf arkadaşım "Sen onlarla çok muhattap oluyorsun, gülüyorsun ve alttan aldığın için cıvıtıyorlar. Onlara ihtiyacın yok, üniversite menfaat yeri onlarla muhattap olma "dedi. Ki ben de bugün bu arkadaşımın grubuyla takıldım. Eski grup ile artık muhattap değilim. Ki işime de geldi. Sürekli not isteyip konu anlatmamı bekleyen insanlardan kurtulmuş oldum. En azından artık sınıfta kimseyle muhattap olmuyorum işime bakıyorum.

Artık kimse benden bir not vs alamaz. Sadece az kişiye paylaşırsam paylaşırım. Yoksa sınıfça benden bir şey beklemeyeceklerini yakın zamanda anlarlar.

Alevlimeteor

Uranüs Yolcusu
Ortalık olgunlaşmamış aptallarla dolu işine gücüne bak tak kulaklığı izole ol derim en son gir sınıfa, elinde bir meşguliyet olsun bak sonra tıpış tıpış dağılacaklar, bir kitapla zaman geçirebilirsin, notlarına bakabilirsin hazırlık sınıfında buna benzer bir durum yaşamıştım kullandığım ilaçlar sebebiyle çok kilo almıştım ve bir miktar uyuşmuş durumdaydım maalesef bunu yaşadım karşı taraf nerede aşağılık hareket varsa en zayıf görünene yapacak, iyi olma işi çok sakat bir durum ben de bu yüzden çektim, konumuzla alakasız ama topluma bak nerede dolandırıcı/şişirme tipler var onları takip ediyor eğitilmemiş ergenler/zorbalar hayatlarında iyi bir yere gelse ne olur her şeyi alaya alan insandan hiçbir hayır gelmez. Seni istemesen de bir miktar rahatsız edecek o yüzden meşgul olma hali en iyisidir.
Teşekkür ederim bugün söylediğin taktikleri uyguladım. Sürekli bir meşguliyetim vardı. Yapacak bir şeyim yoksa da kulaklığımı takıp müzik dinliyordum. Ki sınıfın çoğu ile artık görüşmüyorum. Kimseyle muhattap olmadığım için de çok rahat bir gün geçirdim. Oysa ben önce ki durumda onların menfaatine davranıyordum. Notlarımı vs veriyordum. Artık onlar kaybeder benim onlara ihtiyacım yok onların bana ihtiyacı var. Tabi ben sınıfta çok az kişiyle görüşüyorum ve onlarla not alışverişi vs yapıyorum fakat herkesle iletişimimi kopardım. Doğrusu iletişimde olduğum kişilerin de bana katabilecek çok bir şeyleri yok fakat en azından birkaç kişiyle iletişimde olmalıyım diye düşündüm.

selam_lar

Ay Yolcusu
bence birden iritibat kesme yavaş yavaş kes hatta tam kesme yavaş yavaş mesafe koy,üni ye herkes okumaya gelmiyor ve gerçekten bazı insanlar genetik olarak kıskanç bunu bilip hareket et

BloodRien

Yoda
çevreye baskınlık kurabilmelisin ,maskülen ol birisi alayettiğinde senin bakışından başına gelebilecekleri bilmeli ama kabadayıda ol demiyorum mütavazi ,net ve güçlü ol

theUNİVERSE

Yeni Fapstronot
Direkt fiziksel bir şey yapamazlar çünkü onlardan fiziksel olarak iri ve daha güçlüyüm fakat sınıfça uğraşıyorlar. Hocam dediğiniz gibi muhattap olmamak en iyisi yoksa dövmek benim için sorun değil fakat uzaklaştırma alıp derslerimde geriye düşmek ciddi bir sorun. Çoluk çocuğun ağzını yüzünü kırmak benim için kolay fakat resmi süreçler için değmez. Zaten oturduğum yeri değiştireceğim ve sözlü laf atış olduğunda yüksek sesle tersleyeceğim. Yoksa iş fiziksel şiddete kayacak ve tanınmaz hale gelecekler. Keşke yks çalışıp düzgün bir okula gitseydim diye düşündürüyorlar. Allah'tan hocalar beni seviyor; notlarda, derste vs yardımcı oluyorlar. İleri ki günlerde durumla ilgili güncelleme yayınlayacağım. Büyük ihtimal sorunlar çözülmüş olacak. Bu başlığı da böyle sorunlar yaşayacak insanlar için açtım.
Dostum fiziksel olarak daha derinden korkmalari için onlara hissettir ama şiddete yönelme diyeceğim lakin ortamın nasıl bilmiyorum,okula sadece gelmek için gelenler var,picakla sana saldırmayacaklarinin garantisi yok topluca,dürüstçe söylüyorum kardeşim,onlara gücünü hissettir ama şiddetten uzak dur dostum,onlarla uğraşman senin gibi kaliteli bir insana zarar verir sadece, bazıları doğuştan kaybolanlardir,ne yaşadıklarının bile farkında değillerdir, kişilik olarak gözükürler ama aslında yokturlar,kendine iyi bak uzak dur onlardan kardeşim,sen daha önemlisin,bu arada dayak yiyeceğini bile bile dik kafalı olanlar çok fazla, insanlar aynı değil kardeşim,gücünü hissettir ama dikkatli ol,kendini koru,neyin nelere mâl olacağını bilemeyiz.

theUNİVERSE

Yeni Fapstronot
çevreye baskınlık kurabilmelisin ,maskülen ol birisi alayettiğinde senin bakışından başına gelebilecekleri bilmeli ama kabadayıda ol demiyorum mütavazi ,net ve güçlü ol
Bende bunu bir türlü çözemedim,sana dik dik bakanlara direkt tepki mi vericez? Yaşı ne olursa olsun? Ne bakıyorsun lan diyip onu sonsuz işkence ile , dövme ile düşüncelerle dalmaya mi geçelim? Hadi böyle yaptık onun daha manyak çıkıp cebinde picak taşıyorsa örneğin bize deli gibi koşup saplamaya yeltenmeyecegi ne mağlum? Fiziksel şiddete yönelmeyenler dışında takmamak gerekli bence,manevi şiddet uygulamaya çalışanlara da gülüp geçmek en iyisi,zaten bu kişilerin kendi içinde problemleri var,iyi karakterle yetistirilmeme,kendi sorunları vs.

izleyici1

Yoda
üniversite lise veya işyeri farketmez
genelde gelip geçici yerler
vakit geçsin diye
herkez bir birine takılır
kızdırmaya çalışır oyun oynar
olaylara bu yönden bak
zaman zaman sende bu oyunlara katıl
herkeze karşılıksız yardım et güvenilir ol
alçak gönüllü ol bir yerden sonra herkezin kalbini kazanırsın

theUNİVERSE

Yeni Fapstronot
üniversite lise veya işyeri farketmez
genelde gelip geçici yerler
vakit geçsin diye
herkez bir birine takılır
kızdırmaya çalışır oyun oynar
olaylara bu yönden bak
Ağa yardım et derken bastırılmış acizlik olarak görülüyor o,biraz yanlış değil mi,evet güvenilir olmak alçak gönüllü olmak karşılığında hakedecek insanlara yapmak doğal ama sana iyi gelmeyenlere pek iyi değil gibi sanki

İradene_Hakim_Ol

Yeni Fapstronot
Yanlış bir bakış açısı bence, Ki söylemde tezatlık var oyunlara katılmak zorunda değil (oyunun kendisi zaten karşılıklı ilişki barındırıyor, temiz bir kişi niye kendini bu oyuna dahil etsin). Bazen oyunun içinde vaktini boşa harcamaktansa başka işlerle meşgul olmalıdır insan.

Herkese karşılıksız yardım edilmez özellikle çıkarcı, bencil ve seni enayi yerine koyan kişilere. Düzgün temiz kişilere tabi karşılıksız yardım edilir ona ben de katılıyorum ona itirazım yok.

Lisede yatılı kaldığım dönemde yurttaki arkadaşlardan birisine ara sıra kendi eşyalarımı verirdim. Bazen de bana sormadan eşyalarımı alırdı. Neyse bir gün sevdiğim bir okuma kitabını okuyacaktım kitaplığımda bulamadım kitabı. Tüm etüt masalarına bakmaya karar verdim ve kitabımın aynısını o çocuğun masasında buldum. Kitabın benim olduğunu söylediğimde yalancı konumuna düşürdü beni ama ben önceden baktığım için kitabın bazı yerlerine not falan da tuttum ama onun farkında değil karşıdaki kişi. Bunu söylememe rağmen yine reddetti kitabımı aldığını ama ben inatçı olduğum için aldım istese hediye ederdim ama bu davranışından dolayı kitabı aldım elinden.

Buradan şunu söyleyeyim sen ne kadar iyi olursan ol karşındaki kişi sana fayda vermiyor ve zararı dokunuyorsa araya mesafe koymak iyidir. Ben de aynısını yaptım. Başta karşılıksız yardım edilir ama bir yere kadar.

Bunu yaptığım için çevremde az insan olduğunu düşünebilirsiniz belki ama gerçekten çok arkadaşım var ve hem ben hem onlar biribirimize karşı hoşgörülü ve alçakgönüllüyüz.

BloodRien

Yoda
Bende bunu bir türlü çözemedim,sana dik dik bakanlara direkt tepki mi vericez? Yaşı ne olursa olsun? Ne bakıyorsun lan diyip onu sonsuz işkence ile , dövme ile düşüncelerle dalmaya mi geçelim? Hadi böyle yaptık onun daha manyak çıkıp cebinde picak taşıyorsa örneğin bize deli gibi koşup saplamaya yeltenmeyecegi ne mağlum? Fiziksel şiddete yönelmeyenler dışında takmamak gerekli bence,manevi şiddet uygulamaya çalışanlara da gülüp geçmek en iyisi,zaten bu kişilerin kendi içinde problemleri var,iyi karakterle yetistirilmeme,kendi sorunları vs.
kimse bıçak çekemez üniversitede nadirdir
dövüşmeyi öğren ya da ezilmeye devam et
hiyerarşik problem güçlü güçsüzü ezer
mazerette üretme birisi senin alanını ihlal ediyorsa tacizdir
kendine tecavüz ettirirmisin bile bile ?

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
Aşşağı yukarı aynı şeyi yaşamış birisi olarak bunun çok zor bişey olduğunu biliyorum ve anlıyorum. Bu tip durumlarda kendini ve olayların akışınıda kontrol etmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Size tavsiyem şunu hatırlamanız hayattaki zorlukların özelliği bizi daha üst levele çıkarması iyileştirmesi, bunu aklımızdan çıkarmamak lazım , çıkardığımız anda şu iki seçenek çıkıyo karşımıza çünkü -üst levelemi çıkmak istiyosun yoksa geriyemi ? unutarak 2.ciyi seçiyoruz. Bir başka görmenizi istediğim nokta kendinizi savunma amaçlı bu anlık geçici savuşturucu frahlatıcı tavrı aldınız , bu çok ciddi bişey çünkü tavrınızla beraber sizde değiştiniz bizde değiştik , fakat bu değişiklik bir etkiye tepki yumruğa yumruk snucu gelişti. bunu denize düşmüş bi taş parçası olarak düşünün etrafa dağılan büyüyen dalgalarıda biz benliğimiz , yavaş yavaş büyücek bir şey ve değişmeye devam edicek , bundan sonrasının değişimin ne kadar irademize alabilcez ? bunu kendi irademize çecirmenin yolu varmı ?

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
kendim bile uygulayamicağım belki bilgelikte tavsiyeler vermiş oldum hocam.

Ragnar lodbrok

Jüpiter Yolcusu
Bu şunun gbi filmi izlemiş biri filmin ortasındaki gibi olmuyor , düşüncesi duygusu daha emin olabiliyor "o orda ölmüyor , bu olay ..oluyor" diyor. Ama bazende 5 kerede izlesen yine kaptırıyosun kendini

Alevlimeteor

Uranüs Yolcusu
Aşşağı yukarı aynı şeyi yaşamış birisi olarak bunun çok zor bişey olduğunu biliyorum ve anlıyorum. Bu tip durumlarda kendini ve olayların akışınıda kontrol etmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Size tavsiyem şunu hatırlamanız hayattaki zorlukların özelliği bizi daha üst levele çıkarması iyileştirmesi, bunu aklımızdan çıkarmamak lazım , çıkardığımız anda şu iki seçenek çıkıyo karşımıza çünkü -üst levelemi çıkmak istiyosun yoksa geriyemi ? unutarak 2.ciyi seçiyoruz. Bir başka görmenizi istediğim nokta kendinizi savunma amaçlı bu anlık geçici savuşturucu frahlatıcı tavrı aldınız , bu çok ciddi bişey çünkü tavrınızla beraber sizde değiştiniz bizde değiştik , fakat bu değişiklik bir etkiye tepki yumruğa yumruk snucu gelişti. bunu denize düşmüş bi taş parçası olarak düşünün etrafa dağılan büyüyen dalgalarıda biz benliğimiz , yavaş yavaş büyücek bir şey ve değişmeye devam edicek , bundan sonrasının değişimin ne kadar irademize alabilcez ? bunu kendi irademize çecirmenin yolu varmı ?
Selam değişen tek şey konuştuğum insanlar oldu. Onun dışında pozitifliğimi kaybetmedim. Fakat insanlara karşı sert sınırlar çekerek daha az rahatsız edildim. Özellikle artık kimse bana korkudan soru bile sormuyor. Kim olursa olsun saçmalayan birisi olduğunda bastırıyorum. Bu şekilde insanlar benimle daha medeni iletişim kuruyorlar. Tabi arkadaş grubumu değiştirmenin de ciddi faydası var. Şuan her şey yolunda gidiyor. Şuan sınavlarıma az kaldı ve güz dönemi bölüm birincisi olmak için uğraşıyorum. Ben değil bu tavırlarıyla onlar kaybetti. Sınıfta herkesle muhattap olmayıp boş zamanlarımda kulaklığımı takıp matematik videosu vs izliyorum. Tabi okuduğum bölümde gelen öğrencilerin eğitim seviyesi düşük olduğundan bu tür sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyorum. Keşke ıllar boyu günde on beş saat bilgisayar oyunu+ pmo ile uğraşacağıma adam gibi yks çalışsaydım diye çok iç geçiriyorum fakat okulda ki eğitim konusunda bir sorun olmadığını söyleyebilirim. Ben hariç herkes çoğu derslerden kaldı. Bu da sınıf mevcudunun önümüzde ki dönemde azalacağını gösteriyor. Siz siz olun yks önem verin ve benim çektiğim sorunları yaşamayın.

Eff

Yoda
Arkadaş çok önemlidir. Üniversiteyi üniversite yapan en önemli sütundur. Topluluklara katıl. Sınıfın ile dersler ile sınırlı kalma. Daha dün gibi üniversiteye başladığımı hatırlıyorum. Üniversitem şimdi bitti. Benimle birlikte kalan tek şey topluluklarda biriktirdiğim anılar oldu. 3.36 GNO hiçbir işe yaramıyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6