Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Uyku Problemi Ve Uykudan Lezzet Alamama Sorunu

El-Turco

Herşey özgürlük için
Merhaba, an itibariyle 103 gün oldu ve hala uyku problemi tam olarak geçmiş değil. Uykudan lezzet alamıyorum sabah uyandığımda hala azda olsa sersemlik var kafam biraz uyuşuk gibi garip bi his yaşayan bilir :/ Bu sene ramazan ayında 2 gün hariç 27gün boyunca oruç tuttum. Beyin sisinden tam olarak kurtulurum diye düşündüm oruç çok iyi geldi ama beyin sisi tam olarak geçmiş değil. 2018yıllarında nf sürecime başladığımda inanılmaz hissediyordum şimdi eskisi gibi değil anlamadım o donemlerde (2017-2018 yılları arasında) 50. veya 60.günlerde felan iyileşmeyi dibine kadar hissediyordum şimdi 100 günü geçti hala tam olarak yeni hayat evresine geçemedim. İyileşme belirtilerini çok az hissediyorum :(

Uyku problemi için melatonin takviyesi aldım 3mg yatmadan 1 saat önce içiyorum uykuya dalmayı biraz kolaylaştırıyor. Önceden uykuya dalmam gece 2-3 ü buluyordu buda uyku kalitesini baya bi etkiliyordu haliyle. Kafein tüketimini baya bi azalttım önceden hergün 1 fincan kahve içerken şimdi haftada 1 veya ayda 3-4 fincanı geçmiyor ama hala anlam veremediğim şekilde süreç çok yavaş ilerliyor bu durumu yaşayan varmı?

CİNGÖZRECAİ

Kibar Serseri
Uyku konusunda melatonin takviyesinin işe yarayacağını düşünmüyorum şahsen sadece uykuya dalmanı kolaylaştırır ama kaliteli uyku uyumanı sağlamaz.
Uyku kalitesi üzerine bildiklerim şunlar hangilerini uygulamıyorsan hayatına geçirmeye çalış.

1-Belli saatlerde yatıp kalmak (tavsiyem uyuma saati 12yi geçmemeli)
2-7 ile 9 saat arası uyku
3-Yatış rutini (oda havalandırma,hafif esneme,meditasyon,günlük yazma)
4-Kalkış rutini (oda havalandırma,hafif esneme,yatak toplama)
5-Sağlıklı beslenmek ve az yemek (basit karbonhidratlardan ve şekerden uzak durulmalı)
6-Egzersiz (hareketsiz kalmak uyku süresini uzatır)
7-Stresi azaltmak (stres uykuyu en kötü etkileyen şeydir heralde)
8-Aşırı düşünmeyi azaltmak (takıntılar beyin sisi vs. uykuyu etkiler) (günlük yazmak çok etkili)
9-Minimum mavi ekran

10-Oda havalandırmak
11-Serin yerde yatmak (ayaklar sıcak vücut soğuk)
12-Yatmadan 1 saat önce mavi ekran kes
13-Yatmadan 4 saat önce yemek yemeyi bitir. (ufak şeyler atıştırılabilir)
14-Kahveyi öğleden önce iç.
15-Kabak çekirdeği (yatmaya yakın - bunun da sanırım melatonine etkisi var direk melatonin alacağına bunu tüket derim birçok şeye faydası var.)
16-Yatmadan önce suyla mideyi doldurma
17-Karanlık ortam
18-Meditasyon

En önemli 5liyi işaretledim bunları mutlaka çöz

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6