The King
Deneyimli Üye
Son haftalarda canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum. Çok samimi ve çok yakın olduğum bir arkadaşımla son dönemlerde görüşememekten dolayı, anlamsız bir biçimde aramıza bir soğukluk girdi. Benzer hayatları paylaşıyorduk. Okul, bölüm, iş durumu hep aynı. Ancak onun son 1 senedir nispeten daha iyiye giden bir hayatı söz konusu. Yani psikolojik destek aldı, bu süreçte araba aldı, staj ve iş konularında daha güvenceli bir yerde zaman geçirdi, kendisine çekidüzen verebileceği bir hayatın ortasında buldu kendini. Bu durumlar son aylarda onda bi kendini beğenmişliğe, egoist davranışlara ve üst perdeden konuşmalara yerini bıraktı. Şimdilerde sınava çalışıyor. Görüşmekten kaçınıyor, mesajları eski pozitif duygularla yanıtlamıyor. Anlamsız bir duvar ördü.
Bu kendini beğenmişlik ve her şeyim yolunda gidiyor psikolojisinin ona bunları yaptırdığını düşünüyorum. Çünkü araba konusu ve psikolog desteği onda ucu bucağı olmayan bir özgüven doğurdu. Aşırı derecede ‘ben oldum’ havası içerisinde takılıyor. Son görüşmelerimizin birinde, elini sürekli omuzuma atarak üstünlük kurma gayreti içerisinde olduğunu gördüm. Sanki bir büyüğümmüş edasıyla davranmaya başladı.
Bu duruma karşı ne tür bir tavır alacağımı bilmiyorum. Hatta öyle bir kendini beğenmişliğe büründü ki, twitterda attığı twitlerde bile buram buram bilgiçlik, ben haklıyım tavırları sergiliyor. Bu çok net şekilde görünür halde, twitlerde bile.
Bir noktada tiksinti uyandırmaya başlıyor bende. İnsanın bu kadar yakın bildiği birinin bu tür davranışlara bürünmesi akıl sınırlarımı zorluyor.
Ne yapmalı bilemiyorum. Yorumu olan var mı?
Bu kendini beğenmişlik ve her şeyim yolunda gidiyor psikolojisinin ona bunları yaptırdığını düşünüyorum. Çünkü araba konusu ve psikolog desteği onda ucu bucağı olmayan bir özgüven doğurdu. Aşırı derecede ‘ben oldum’ havası içerisinde takılıyor. Son görüşmelerimizin birinde, elini sürekli omuzuma atarak üstünlük kurma gayreti içerisinde olduğunu gördüm. Sanki bir büyüğümmüş edasıyla davranmaya başladı.
Bu duruma karşı ne tür bir tavır alacağımı bilmiyorum. Hatta öyle bir kendini beğenmişliğe büründü ki, twitterda attığı twitlerde bile buram buram bilgiçlik, ben haklıyım tavırları sergiliyor. Bu çok net şekilde görünür halde, twitlerde bile.
Bir noktada tiksinti uyandırmaya başlıyor bende. İnsanın bu kadar yakın bildiği birinin bu tür davranışlara bürünmesi akıl sınırlarımı zorluyor.
Ne yapmalı bilemiyorum. Yorumu olan var mı?