Y
YeniBirHayataBaşlangıç
Misafir
Hayatı sevmek için ve bu dünyaya sıkıca tutunmak için ne yapmak lazım ?
Her gün yatmadan önce kağıdı kalem al ve senin sahip olduğun ve başkasının olamayabidiği şeyleri yaz.Hayatı sevmek için ve bu dünyaya sıkıca tutunmak için ne yapmak lazım ?
Sen kendini seviyor musun ?Hayatı sevmek için ve bu dünyaya sıkıca tutunmak için ne yapmak lazım ?
Harika noktaya değinmişsin. Mesele evvel buradan başlıyor...Sen kendini seviyor musun ?
En çok kendini sev hatta kendine aşık ol çünkü eşin, dostun çekip gider ama sen her zaman başbaşa sın kendinle.Aslında kendini sevmek değilmiş mesele. Asıl mesele başkasını sevmekmiş. Sevmeye kendinden başla derler ama başkasını seversen hayata tutunursun aslında. Aileni arkadaşlarını sev konus onlarla. Kendini zaten seversin. Önce başkasını sevelim mi bu sefer. İnsan sevgisinden bahsediyorum. Birinin derdine derman ol mesela birine bi iyilik yap. Bi çocuğu sevindir. Bi arkadaşına hediye al gülümset. Bi kediye köpeğe mama ve su ver. Bi ağaçla konus bir çiçeğe güzel sözler söyle. Ahahha çok romantikleştim. Hayata sıkıca tutunmaya gerek yok, tutun yeter. Daha fazlası hırs oluyor. Onu da yapayım bunu da yapayım kendimi gelistireyim diye hırs yaparken bir anda hiç beklemediğin engeller çıkabiliyor hayat da al sana nanik diyor.
Kendine aşık olmaya gerek yok. Ölçülü sevgi her zaman iyidir. Bu hayatta ben de bir işe yaradım hissi çok iyi hissettirir. Bunu sadece kendimizi severek başaramayız. İnsanlarla ve diğer canlılarla paylaşımda bulunmak zorundayız. İnsan sosyal bir canlı. Kendini sev ifadesi eksik kalıyor.En çok kendini sev hatta kendine aşık ol çünkü eşin, dostun çekip gider ama sen her zaman başbaşa sın kendinle.
Mecazi bir ifade bile kullansan dini şeyleri kullanma dostum.Kendin için.Kendin için yanarsan seni cehennem bile yakamaz
Bu soruyu kendine sor.hayati en cok sevdigin zaman ne zamandi ?Hayatı sevmek için ve bu dünyaya sıkıca tutunmak için ne yapmak lazım ?
Bizler özel değiliz. Güzel ya da eşi benzeri olmayan kar tanesi de değiliz. Sadece herkes gibi çürüyen organik maddeyiz... Kendimi sevemiyorum bazen. Çünkü gerçekten spesifik olarak diğerlerinden ayrıldığım bir nokta göremiyorum. Ve bu da çok umrumda değil. Kendinizi sevmek hayatı sevmek gibi klişe tavsiyeler kapitalizm in üstten alta insan susturmak için pompaladığı içi boş optimizmden başka bir şey değil. Buna takılmayın demeyeceğim zira takılıyorsunuz ki böyle bir konu açmışsınız. Bu takıntıdan bir an önce kurtulmanızı ve bu boş işlerden sıyrılıp kendinizi büyük beklentiler içerisine girmeden nötr bir ruh halinde geliştirmenizi tavsiye ederim. Hayat ve gençlik böyle konular üzerinde kafa yormak için fazlasıyla kısa bence.(Eskiden de ekstra bir şey yoktu. Sen sadece zihinsel olarak bakış açını değiştirmişsin)Kendine aşık olmaya gerek yok. Ölçülü sevgi her zaman iyidir. Bu hayatta ben de bir işe yaradım hissi çok iyi hissettirir. Bunu sadece kendimizi severek başaramayız. İnsanlarla ve diğer canlılarla paylaşımda bulunmak zorundayız. İnsan sosyal bir canlı. Kendini sev ifadesi eksik kalıyor.
Kendini sevmen için başkalarından spesifik olarak ayrılan bir yönün olması gerekmiyor.Bizler özel değiliz. Güzel ya da eşi benzeri olmayan kar tanesi de değiliz. Sadece herkes gibi çürüyen organik maddeyiz... Kendimi sevemiyorum bazen. Çünkü gerçekten spesifik olarak diğerlerinden ayrıldığım bir nokta göremiyorum. Ve bu da çok umrumda değil. Kendinizi sevmek hayatı sevmek gibi klişe tavsiyeler kapitalizm in üstten alta insan susturmak için pompaladığı içi boş optimizmden başka bir şey değil. Buna takılmayın demeyeceğim zira takılıyorsunuz ki böyle bir konu açmışsınız. Bu takıntıdan bir an önce kurtulmanızı ve bu boş işlerden sıyrılıp kendinizi büyük beklentiler içerisine girmeden nötr bir ruh halinde geliştirmenizi tavsiye ederim. Hayat ve gençlik böyle konular üzerinde kafa yormak için fazlasıyla kısa bence.(Eskiden de ekstra bir şey yoktu. Sen sadece zihinsel olarak bakış açını değiştirmişsin)
Haklısınız... Olması gereken de bu. Bu arada son cümlelerde sanki size hitaben yazmışım gibi olmuş Ben başlığı açan kardeşimize demiştim. Belirtmek ihtiyacı hissettim...Kendini sevmen için başkalarından spesifik olarak ayrılan bir yönün olması gerekmiyor.
Kendini kabul edip her şeyinle tüm kusurlarinla sevmek demektir kendini sevmek... Kara kara düşünmek yerine olumlu bir adım atmak gerekir. Kusurları tamamen yok edemesek de biraz törpüleyebiliriz.
Hic kimse kusursuz değil. Dediğin gibi hiçbirimiz özel ya da seçilmiş kişiler değiliz. Davranışlarımız karakterimiz ahlakimiz bizi başkasından ayırabilir.
Kafa yormamak konusuna katılıyorum. Dert etmemek lazım. Ama insan bu konulari çok dert ediyorsa hayatı yolunda gitmiyorsa orada bir sorun var demektir. İnsanlar boşuna konu açıp ağlamıyor burada. Kendinden memnun olmayan bir çok kişi var. Zaman zaman ben de öyleyim bir sürü kusurum var. Ama bunlar yüzünden kendime savaş açıp kendimi üzmemeye çalışıyorum. Değiştirebileceğim seylere odaklanmaya çalışıyorum. Değiştiremiyorsam kabulleniyorum.
O kısmı tam anlamamış cevap yazmak ihtiyacı hissetmiştim. Olsun kalsın... aynı fikirdeyiz.Haklısınız... Olması gereken de bu. Bu arada son cümlelerde sanki size hitaben yazmışım gibi olmuş Ben başlığı açan kardeşimize demiştim. Belirtmek ihtiyacı hissettim...
Kendinizi hangi açıdan sevmiyordunuz hocam ? Hayatım zehir oldu demişsiniz,bende öyleyim bazı zamanlar tipimi hiç beğenmediğim oluyor,depresyona giriyorum.Kendini sevmemek psikolojik bir kanser gibidir. Bu hissi kesip atmalısınız. Hayatım bundan zehir oldu , ne kadar erken kendinizi severseniz o kadar iyi.