Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yaşamak Çok Monoton Geliyor

lokisonofodin

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ben Türkiye'nin sayılı liselerine giden bir öğrenciyim. Aslında bakınca hayatımda her şey çok güzel ilerliyor. Sosyal çevrem oldukça geniş, düzenli spora gidiyorum ve oldukça güzel bir vücudum var, dersler konusunda okulun en iyilerindenim, kendime oldukça fazla vakit ayırıp sanatsal, bilimsel ve kültürel hobilerime oldukça sürem kalıyor. Ve kendimdeki düzenli gelişmeyi de dışarıdan rahatça gözlemleyebiliyorum.
Benim sorunum ise farklı. Hayatımın bu sürecinde her ne kadar gözle görülür bir sorunum olmasa da herhangi bir motivasyonum yok. Bu motivasyon ve heves eksikliği son sürelerde o kadar fazlalaştı ki yaşamaya ara vermek istediğim günler oldu. O gün içerisinde kötü bişey yaşamamış olsam bile sadece artık bana herhangi bir zevk veren birşey kalmadı hayatımda. Sınavlardan yüksek almak bana mutluluk vermezken düşük almak da üzgünlük verememeye başladı. Ve başka konularda da aynı etkiyi görüyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. Herkes belirli bir amaç, hayal, hedef uğruna yaşıyor ya da birileri uğruna ve hatta kendilerine zevk veren şeyler uğruna yaşıyorlar. Benim ise bunlara yakın hiçbir şeyim yok. Bakınca herkesin sahip olmak istediği türden bir hayata sahibim. İnsanların yanında da oldukça neşeliyim tek olduğumdaki yaşadığım anlamlandırılamaz bunalımı, depresyonu dışıma yansıtmıyorum. Duygularımı ifade etmekte zorlansam da komik olduğumdan dolayı sosyalleşmemde hiç sorun çıkartmadı. Kendimi oldukça da yalnız hissediyorum. Kimse benim içimdekileri anlayamayacakmış gibi hissediyorum.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Neden yaşadığımı bilmiyorum. Dindar da bir insanım ve asla intihar etmeyi planlamıyorum ama bazen kendime hayatı durdurmanın bir yolu olsa ve cidden istediğimde tekrar başlatsam demediğim gün olmuyor gibi bir şey. Bilmiyorum. Kendimi ifade de edemiyorum. Kendi yorumlarınızı çok merak ediyorum çünkü anonim bi şekilde olsam bile kendimi anca bu kadar anlatabiliyorum.

Velvet

Yeni Üye
Monk mod yapmayı dene. Bütün zevk veren alışkanlıkları kes ve vücudunu biraz dinlendir. Dopamin seviyelerin düzelince zaten normale dönersin.

Sapience

Ay Yolcusu
Merhaba dostum, böyle hissetmen ve bir şeyleri daha derin düşünmen, hayatını alışkanlıklarına teslim etmiş ve robot gibi yaşayan, hiç bi durup da
"ulan biz niye geldik bu dünyaya, ne yapıyoruz burada" diye düşünmeyen insanların büyük çoğunluğu oluşturduğu bir toplumda nadir rastlanan bir şey ve seni değerli yapan şeylerden biri de bu. İnandığın şeylere neden inandığını düşün. Sorgulamaktan çekinme. Sorgulayınca fikirlerin değişebilir ve hakk olana yaklaşabilirsin. Ya da sahip olduğun inançların güçlenir ve onlara çok daha anlamlı ve temellendirilmiş bir çerçeveden bakmaya başlarsın. Youtube'da Enis doko'yu ,Sinan Canan'ı ,Altay Cem Meriç'i ve pek çok kişinin fikirlerini bulabilirsin. Felsefeyle ilgilen. Meraklı olduğun şeylerin kitabını oku, onlar başka şeyleri de merak etmeni sağlar ve dünyanı zenginleştirir. Hayatı yalnızca akademik başarı, sosyal ilişki ve para temelli görmek zannediyorum ki insana hiçbir zaman tam mutluluğu sağlayamayacaktır. Kendi yolunu kendin çiz, kimsenin dediklerini de direk doğru zannetme her zaman kendi süzgecinden geçir.

zagormkl

Yeni Üye
dostum mental olarak yorulman gerekiyor en basit bir esnafın yanında çalışabilirsin bir amacın olmasına gerek yok git ve mental olarak yorul monoton insanların uğraşları amacları gibi şeyleri düşünmeden önce kendini idame ettirme ihtiyacın ortaya çıkacak ve daha fazla zamanın olacak şuan bende senin gibi bir süreçteyim hayat dünya her şey o kadar sıradan ki bazen sinirleniyorum

oldschool

Jüpiter Yolcusu
Meydan Okuma Rozeti
Yazını keyifle okudum, kendini gayet güzel ifade etmişsin sevgili dostum. "Bu hayat ile ilgili bir hevesim yok" cümlesi çoğunlukla ya sürece hiç başlayamamış ya da sürecin 'flatline' dediğimiz evresinde yaşanan bir duruma benziyor. Sürecinle ilgili bilgi verebilirsen daha ayrıntılı bir yorum yapabiliriz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6