Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yine Taviz Verdim

kral6666

Yoda
Neredeyse 8 ay oldu ama hala tam anlamıyla kurtulamadım.
Daha önce şuan ki sürecimin 83 gününde ilk tavizi verdiğime dair gönderi açmıştım.
Sonrasında ise neredeyse her ay 1 taviz vererek süreçte ilerlemeye devam ediyorum.
Nisan ayında ise en ciddi durum oluşmuştu.
1 ve 8 Nisan'da 1 hafta arayla taviz verince duruma el atmam gerektiğini fark ettim ve ilk hedefim Nisan ayının kalan kısmı ve Mayıs ayında taviz vermemekti.
Düşe kalka ilerliyordum ancak birkaç gün önceye kadar.
Sonrasında tetikleyici arar gibi hareketler yapmaya başladım.
Bugün ise tam anlamıyla psikolojik bir yıkım yaşadım ve taviz verdim.
Saat 18 ile 20 arasında 2 tane çıplak fotoğraf(bunların aniden karşı çıkmasıyla tabi resim kapatma özelliği çalışmadığı için hemen kapattım tabi)
dahil birçok taviz verici davranışta bulundum ki buna 3-4 dakika kadar video izlenmese de ses dinlemekte dahil işlerde bulundum.
Sonrasında yine hüngür hüngür ağladım ve çok pişman oldum.
Normalde psikolojik destek alıyordum ama 3 haftadır almadım. Üstüne bir de YouTube,oyun vs hepsini aynı anda yasaklayınca sanırım stres içinde birikti de birikti.
Ne ise sözün özü ne yapacağım dostlarım birkaç öneri de bulunur musunuz ?

GoldenLight

Karanlık ışığa hizmet eder.
Merhabalar hocam

Öncelikle bu tavizi vermene sebebiyet veren şey nedir? Bunu bulup bu sorunun üstüne biraz yoğunlaşın.

Uzun zaman bir süreçte olmanız, gayet başarılı olduğunuzu gösteriyor. Fakat bu uzun süreçlerde, beyni doğal dopaminler ile beslemek mühim. Çünkü en küçük bir anda, stres olsun kırılma anı olsun. Beynimiz hemen o çukara dönmek ister.

Biz o yolları tek tek kapatıp, kendimizi doğal yollarla beslemeliyiz. (Spor,kitap, meditasyon, soğuk duş, satranç...) aklınıza başka ne geliyorsa. Bu denli sağlıklı alışkanlar ile, beynimizi beslememiz lazım. Aksi halde yine,bildiği yolu tercih edecektir.

kral6666

Yoda
Merhabalar hocam

Öncelikle bu tavizi vermene sebebiyet veren şey nedir? Bunu bulup bu sorunun üstüne biraz yoğunlaşın.

Uzun zaman bir süreçte olmanız, gayet başarılı olduğunuzu gösteriyor. Fakat bu uzun süreçlerde, beyni doğal dopaminler ile beslemek mühim. Çünkü en küçük bir anda, stres olsun kırılma anı olsun. Beynimiz hemen o çukara dönmek ister.

Biz o yolları tek tek kapatıp, kendimizi doğal yollarla beslemeliyiz. (Spor,kitap, meditasyon, soğuk duş, satranç...) aklınıza başka ne geliyorsa. Bu denli sağlıklı alışkanlar ile, beynimizi beslememiz lazım. Aksi halde yine,bildiği yolu tercih edecektir.
Merhabalar son zamanlarda rutinlerimi yerine getirmiyor veya yapmış olmak için yapıyordum sanırım etkenlerden biri bu ancak tabiki tek neden değil Çarşamba günü bununla ilgili bir değerlendirme yapacağım uzun uzun yazarak tavsiyelerin için teşekkürler.

betado

Yeni Üye
Bende bu illetten kurtulmaya çalışıyorum, 28 yaşındayım. Yazılanları okuyunca çok korkmaya başladım, 1 ay sonra relapse oldum, 3 ay, 7 ay, 3 yıl, dayanıp süreci bozanları görünce iyice tedirgin oldum, sanki hiç kurtulamayacakmışım hissine kapıldım, neyse hayr olsun.

UyKuSuZuM

Mars Yolcusu
Bende bu illetten kurtulmaya çalışıyorum, 28 yaşındayım. Yazılanları okuyunca çok korkmaya başladım, 1 ay sonra relapse oldum, 3 ay, 7 ay, 3 yıl, dayanıp süreci bozanları görünce iyice tedirgin oldum, sanki hiç kurtulamayacakmışım hissine kapıldım, neyse hayr olsun.
Korku aklın katilidir. Bu histen kurtul bu his aslında bizim farkındalığımız önemli değil belki 3 aylık sürecin olacak bozacaksın ama ama unutma 35 yaşında olup her gün pmo yapan insanlar tanıdım sence aynı kişiler misiniz?

kral6666

Yoda
Dostum bu yanlış bir düşünce tarzı ama sonunda doğru yolu bulmuşsun bu önemli bağımlılıklarda süre sınırı önemli bir detay ama bir bağımlılıktan zaten tam anlamıyla kurtuldum demek 10 yıl uzak kalan adam için de mümkün değil.
Bağımlılık ölmüyor sadece derin derin uykuya geçiyor ve senin en zor anlarında seni yokluyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6