Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yol

Sapience

Ay Yolcusu

Gün 4..​

kendini bu sürece inandırmak ve içinde anlamlı bir şey yaptığına inanmak zannediyorum ki süreci çok daha kolay hale getiriyor.

Sapience

Ay Yolcusu

Gün 6...​

Bugün lineer cebir sınavım vardı. Gayet iyi geçti zaten kolaydı. Önümüzdeki hafta da sınavlarım olacak. Son sürecim gayet güzel gidiyor. Nofap haricinde zihin dünyamda da birçok açılım gerçekleşti. Artık ne yapmam gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini daha iyi anlıyorum. Bugün Sinan Canan'dan şöyle bir konuşma dinledim. Özgüven hakkında konuşuyordu. İnsan özüne güvenebilmek için ne yapmalı? Şöyle bir soruyla başladı "bir insan olarak en çok kime güveniyorsunuz?" desek insanların neredeyse tamamı "annem "diye cevap veriyorlar. Peki bu güvenin sebebi nedir? Bizim için her türlü fedakarlığı yapacaklarına inanmamız tabii ki. Öyleyse şu noktaya gelebiliriz. İnsanın kendine, özüne güvenebilmesi için fedakarlık yapması gerekiyor. Kendi için fedakarlık yapmak ne demek. Zorluklarla baş etmeye çalışmak. Bir şeyler için uğraşmak. İradesine hakim olmak ve hayatın sunduğu bin bir türlü haz nesnesinden feragat edebilecek fedakarlığı kendine yapabilmek ve bu yolda yükselmek .İşte kendimiz için fedakarlık bu ve bunu yaptığımızda özümüze duyduğumuz güven de artacaktır.

Sapience

Ay Yolcusu

Gün 7..​

Bugünlerde iletişimin önemini daha da iyi anlıyorum. İnsan olmak bir şeyler anlatmayı zorunlu kılıyor. Kendimi bu açıdan çok zayıf buluyorum. Konuşmak bana uzunca bir süre çoğu yerde gereksiz ve işe yaramayacak, karşıdakinin fikrini değiştirmeyecek bir şey gibi gözükürdü. Fakat anlıyorum ki konuşmak kendin için gerekli olan bir şey. İnsan olmak için sosyal ilişkiler ve kendini anlatabilmek çok önemli. Bu her zaman kelimelerle olmayabilir tabii ki. Kimi zaman yazıyla kimi zaman sözle hatta bazen bir bakışla olabilir. Bugün kütüphanede uzunca saatler verimli çalışabildim. Beklediğimden daha uzun süre sıkılmadan çalışabildiğim için mutluyum..

Sapience

Ay Yolcusu

Gün 8..​

Bugünü zihnim tamamen olmak istediğim halde olmasa da verimli bir şekilde geçirdim. Spora gittim. Ders çalıştım vs. Konuşurken daha bilinçli konuşmam ve kendimi konuşmaya zorlamam gerektiğini hissediyorum. Zihnim cinsel düşüncelere ufak kayar gibi oldu kimi zamanlar fakat kontrol bende. Çok fazla yapılacak şey var ve de inşallah hepsini yapacağım.

Sapience

Ay Yolcusu

Gün 9..​

Son zamanlardaki en şiddetli krizlerimden birini yaşadım bugün. Daha önceki süreçlerimde bozmama sebep olanlar kadar büyüktü. Fakat yapmadım, bozmadım. Devam ediyorum. Ardından hemen de spora giderek tekrar o hissin gelmesini engelledim. Günümü planladığım şekilde geçiremesem de kendimi kötü hissettirecek bir şey yapmadım. Çok şükür her şey yolunda. Sanırım yerinde saymak da geriye gitmekten iyidir.

Sapience

Ay Yolcusu

Gün 10..​

Bugün de beni zorlayan bir kriz yaşadım. Sanırım krizi başarıyla atlatmak hiç yaşamamaktan daha faydalı olabilir. Zihnimi bir şeylere odaklamakta zorluk yaşıyorum. Bazı şeyleri tekrardan hatırlayıp özüme dönmem gerekiyor. Duygu durumumu fazlasıyla etkileyen şeylerden de biraz daha uzak durup kendime odaklansam daha iyi olacak sanırım.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6