Akıllı telefonu düzgün bir şekilde kullanmak en doğru seçim gibi görünüyor. Ders ve kişisel gelişim ile ilgili kaynaklara bir tek YouTube'dan ulaşıyorsan akıllı telefon kullanabilirsin. Burada asıl suçlu boş içerikli videolar, bunları engellemek senin elinde. Bu videolar "kitle yönlendirme" amacı güderler, sahipleri para kazanmaya devam etmek için içerikleri bu şekilde kurgularlar. Bu durum da bizleri zamanla yönlendirilmeye açık hale getirir ve saatlerce izlemeye başlarız. En kötüsü de Neverfap süreci dahil olmak üzere hedeflediğin amaçları saptırabilirler. Aniden bir tetikleyici, anlamsız bir şey çıkabiliyor bu videolarda. Üstelik beyni geçici olarak aptallaştırıyor hatta farkındalığı azaltıyor. Bilgisayar oyunları bile daha sağlıklı bu içeriklerden. En sık takip ettiğin boş içeriklere ait kanalları engellemeni ve serbest zamanında zamanını sosyal medyada sadece kişisel gelişime ayırmanı tavsiye ederim. Ayrıca telefondan uygulamayı silip artık web tarayıcısından girersen bu da ekrandaki süreni bir miktar azaltabilir. Bu şekilde alabildiğin bütün basit önlemleri almanı ve gerisini iradene bırakmanı öneririm. Belki canın bu şeyleri izlemek istediğinde daha yararlı bir içeriğe yönelebilirsin kısa süreliğine. (mesela doğayla veya teknikle ilgili belgesel bölümleri...)
Ben geçen haziran ayında gece saatlerce vaktimi öldürürdüm sosyal medya ve oyunlarda, çünkü aktivitem yoktu. Buna bir son verip önlemimi aldım, daha çok derslerime vakit ayırmaya başladım ve ders çalışırken sıkılmamak için ilk günlerde müzik dinledim baya çalışırken. Aradan 3 aydan fazla bir süre geçti ve ben bu yaptığımdan çok memnunum. Sen de bu şekilde yavaş bir geçiş yapabilirsin, emin ol zamanla o boş şeyleri izlemek bile istemediğini fark edeceksin. Burada sana düşen tek şey iradeni geliştirmek, tek yapman gereken izlememek. Bir şey için emek harcamayacaksın, üstelik bir şey yapmadan daha da gelişmiş biri olacaksın, özgürleşeceksin. Kulağa baya cazip bir teklif gibi geliyor

Başarılar dilerim şimdiden.