Ragnar Odinson
Mezun
Bugün oturdum ve kendim için, kariyerim için ne yaptığımı düşündüm. Ortada pek bir şey yok şu anda. Bunun için basit ama sizi çok aydınlatacak bir yöntem var. Elinize kağıt kalem alın ve bir haftada sürekli ve rutin olarak yaptığınız şeyleri bir haftada kaç saat ayırıyorsanız yazın. Mesela kendimden örnek vereyim ki somut bir örnek olsun:
Bir haftada 168 saat var.
* 45.5 Saat Uyku
* 21 Saat Temel İhtiyaçlar
* 6 Saat Antrenman
* 10 Saat Dersler
* 2 Saat Meditasyon
* 3.5 Saat Günlük Yazma
Toplamda 88 Saat'e denk geliyor. Bunun sonucunda ise geriye bana bir haftada 80 saat kalıyor. 80 Saat demek 3 Gün 8 Saat'e denk geliyor. Neredeyse 4 günüm boş bir haftada. Bu boşluğu verimli kullanırsanız ortaya harika şeyler çıkabilir. Mesela, haftada 40 saat kodlama çalışırsanız yaklaşık 4-5 ay içerisinde kodlama konusunda iyi bir kavrayışa sahip olabilirsiniz.
Bir haftada 168 saat var.
* 45.5 Saat Uyku
* 21 Saat Temel İhtiyaçlar
* 6 Saat Antrenman
* 10 Saat Dersler
* 2 Saat Meditasyon
* 3.5 Saat Günlük Yazma
Toplamda 88 Saat'e denk geliyor. Bunun sonucunda ise geriye bana bir haftada 80 saat kalıyor. 80 Saat demek 3 Gün 8 Saat'e denk geliyor. Neredeyse 4 günüm boş bir haftada. Bu boşluğu verimli kullanırsanız ortaya harika şeyler çıkabilir. Mesela, haftada 40 saat kodlama çalışırsanız yaklaşık 4-5 ay içerisinde kodlama konusunda iyi bir kavrayışa sahip olabilirsiniz.