cgang
Neptün Yolcusu
Merhabalar.
Bugün sizlere 3. sınıfta okuduğum çok güzel bir hikâyeyi anlatacağım.
Bir gün bir genç kendi kendine söylenerek yoldan geçerken bunu gören yaşlı bir adam (Yaşlı Adam sıcak bir havada amelelik yapmaktadır)
Ne oldu delikanlı? diye sorar gence.
(Genç: G Yaşlı Adam: Y)
G- Ne olacak biz fakiriz Padişahlar, Tacirler zengin günlerini gün ediyorlar ama biz yemek için ekmek bulamıyoruz. Bak sana sen bu halinle bir parça ekmek için bu sıcak havada çalışıyorsun.
Y- Haline şükür etmeyi bilmelisin bu arada ben yaşlıyım bana 1 parça ekmek yetiyor.
G- Nasıl yani? (sinirlenerek)
Y- Tamam gel şimdi senin bir elini keseyim ama karşılığında 5 altın vereyim olur mu?
G- Hayır tabi ki!
Y- O zaman Bacağını keseyim karşılığında 10 altın vereyim?
G- Hayır.
Y- Ama sana vereceğim altınlarla gününü gün edebilirsin sen bunu istemiyor muydun genç adam?
G- İstiyordum da ellerimin ve ayaklarımın olmasını tercih ederim.
Y- Bak görüyor musun? Elinin ve ayaklarının varlığını altından fazla istiyorsun bu durumda onları zengin olmaktan üstün tutuyorsun. Elinin ve ayaklarının varlığı asıl zenginliktir evlat.
Bu yüzden haline şükür et ve onları kıskanmak yerine çok çalış.
Bugün sizlere 3. sınıfta okuduğum çok güzel bir hikâyeyi anlatacağım.
Bir gün bir genç kendi kendine söylenerek yoldan geçerken bunu gören yaşlı bir adam (Yaşlı Adam sıcak bir havada amelelik yapmaktadır)
Ne oldu delikanlı? diye sorar gence.
(Genç: G Yaşlı Adam: Y)
G- Ne olacak biz fakiriz Padişahlar, Tacirler zengin günlerini gün ediyorlar ama biz yemek için ekmek bulamıyoruz. Bak sana sen bu halinle bir parça ekmek için bu sıcak havada çalışıyorsun.
Y- Haline şükür etmeyi bilmelisin bu arada ben yaşlıyım bana 1 parça ekmek yetiyor.
G- Nasıl yani? (sinirlenerek)
Y- Tamam gel şimdi senin bir elini keseyim ama karşılığında 5 altın vereyim olur mu?
G- Hayır tabi ki!
Y- O zaman Bacağını keseyim karşılığında 10 altın vereyim?
G- Hayır.
Y- Ama sana vereceğim altınlarla gününü gün edebilirsin sen bunu istemiyor muydun genç adam?
G- İstiyordum da ellerimin ve ayaklarımın olmasını tercih ederim.
Y- Bak görüyor musun? Elinin ve ayaklarının varlığını altından fazla istiyorsun bu durumda onları zengin olmaktan üstün tutuyorsun. Elinin ve ayaklarının varlığı asıl zenginliktir evlat.
Bu yüzden haline şükür et ve onları kıskanmak yerine çok çalış.
Moderatörün son düzenlenenleri: