Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Zihinsel Yorgunluk

Revival

Yeni Fapstronot
Son zamanlarda zihinsel olarak yorgunluk hissediyorum okuduğumu anlamam veya tefekkür etmek düşünmek anlamında geriledim bunun sebebi PMO mudur zihinsel yorgunluktan kurtulmak için ne tavsiye edersiniz

Stoic Legionnaire

Venüs Yolcusu
Son zamanlarda zihinsel olarak yorgunluk hissediyorum okuduğumu anlamam veya tefekkür etmek düşünmek anlamında geriledim bunun sebebi PMO mudur zihinsel yorgunluktan kurtulmak için ne tavsiye edersiniz
Hocam bence sebebi müzik olabilir.

Ne sıklıkla müzik dinliyorsunuz?
Sözlü mü sözsüz mü?
Kulaklıkla mı kulaklıksız mı?
Kulak içi kulaklık mı kafa bantlı kulaklık mı?

Revival

Yeni Fapstronot
Hocam bence sebebi müzik olabilir.

Ne sıklıkla müzik dinliyorsunuz?
Sözlü mü sözsüz mü?
Kulaklıkla mı kulaklıksız mı?
Kulak içi kulaklık mı kafa bantlı kulaklık mı?
Cok az dinlerim bazen hiç bir de uykusuz kalıyorum bazı gunler ondanda olabilir mi hersek pmo a ya indirgememek lazim

Stoic Legionnaire

Venüs Yolcusu
Cok az dinlerim bazen hiç bir de uykusuz kalıyorum bazı gunler ondanda olabilir mi hersek pmo a ya indirgememek lazim
Şeker, sosyal medya, dizi-film vb. hepsi olabilir. Bunların hiçbiri, doğada olmayan şeyler. Ve dozunu bizim bilemeyeceğimiz şeyler. Yani, örnek veriyorum, bunları kaç dakika tüketmek uygun dozdur? Bunu kimse bilemez. Hepimiz farklıyız. Bence en mantıklısı, doğamızda yoksa dozu 0 olmalı. Tabii ki bu çok radikal ve keskin bir düşünce. Yavaş yavaş bu moda girmek lazım.

Yani, eğer hayatında bunlar varsa ve normal dozda bunları yaptığını düşünüyorsan, belki de onları sorgulamalı ve tekrar düşünmelisin. Belki bir şeyleri gereğinden fazla yapıyorsundur. Ve onlar da senin zihnine yük bindiriyordur ve bu yük küçük olsa bile, zamanla birike birike ağırlaşmış olabilir.

Revival

Yeni Fapstronot
Şeker, sosyal medya, dizi-film vb. hepsi olabilir. Bunların hiçbiri, doğada olmayan şeyler. Ve dozunu bizim bilemeyeceğimiz şeyler. Yani, örnek veriyorum, bunları kaç dakika tüketmek uygun dozdur? Bunu kimse bilemez. Hepimiz farklıyız. Bence en mantıklısı, doğamızda yoksa dozu 0 olmalı. Tabii ki bu çok radikal ve keskin bir düşünce. Yavaş yavaş bu moda girmek lazım.

Yani, eğer hayatında bunlar varsa ve normal dozda bunları yaptığını düşünüyorsan, belki de onları sorgulamalı ve tekrar düşünmelisin. Belki bir şeyleri gereğinden fazla yapıyorsundur. Ve onlar da senin zihnine yük bindiriyordur ve bu yük küçük olsa bile, zamanla birike birike ağırlaşmış olabilir.
Sosyal medya olabilir diye düşünüyorum gerçi fazla kullanmıyorum max 2 saat ama tabi bir şeyi minimum kullanmak da onun etkisi olmayacağı anlamına gelmez ama şu 1 aydır bir yorgunluk var neredeyse 1.5 2 senedir sınavlar hazirlanmalar falan onun yorgunluğu da var.

GoldenLight

Karanlık ışığa hizmet eder.
Sağlam bir monk mode girersen, çözülebilir.

Yapay dopamini bırak, doğal dopaminlere yönel. Bunları tespit etmek sana kalmış.

Birde kan değerlerine baktır istersen, belki eksik olan vitamin vardır.

Revival

Yeni Fapstronot
Sağlam bir monk mode girersen, çözülebilir.

Yapay dopamini bırak, doğal dopaminlere yönel. Bunları tespit etmek sana kalmış.

Birde kan değerlerine baktır istersen, belki eksik olan vitamin vardır.
Genelde b12 ve d vitamini eksikliği çıkıyor

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6