Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

110 Günde Hayatım Nasıl Değişti ?

değişenhayat

Yeni Fapstronot
Katılım
24 Tem 2021
Mesajlar
6
Tepki puanı
18
Puanları
4
Neverfap'te hard modundaydım, instagram kullanmıyordum pek fazla şekerle de aram yok size kendimde olan bitenleri anlatmadan önce şunu belirtmeliyim sırasıyla 1 hafta, 1 ay, 1 ay sürecini bozdum ama en sonunda pes etmemek için kendime söz verdim çünkü piksellere attırmak kendini tatmin etmeye çalışacak kadar utanç verici bir şey yok. Snapchat'te gördüğüm fotoğraflar beni süreçte tehlikeye sokan her şey onları gördüğümde yine o hisleri bastırıyordum kararlılığınızı süreçte arttırın ve sonuna kadar da kullanın. Gelelim kendime; 17 yaşındayım kızlara selam yazacak cesaretim vs. yoktu, göz teması kurmakta berbattım, okulda gelen kişiye günaydın demeye bile utanıyordum ve kendimde sürekli kusur buluyordum ve ağır bağımlıydım. İlk 2 hafta beni çok zorladı. Soğuk duş + soğuk kahve + meditasyon bunu yaptığımda bana ilaç gibi geliyordu, sonra faydalarını göremeye başladım; utangaçlığımı yendim özgüvenim arttı bu süreçte müzikle uğraştım, boksla ilgileniyordum(Bilen vardır Mike Tyson 5 yıl boyunca cinsel ilişkiye girmemiştir kariyer sürecinde örnek alınması gereken biri) kitaplar okudum, kişisel gelişimle uğraştım, derslerime çalıştım, yeni birileriyle tanışmaya başladım, Kızlarla özellikle sosyalleşmek amacıyla. Youtube da "nofap motivation" videoları da çok iyi geliyor :). İlerleyen süreçlerde ne olur bilmem ama nofap'ın tamamıyla faydalı olduğunu söyleyemeyiz ama bağımlılıktan kurtulduğumu söyleyebilirim. Herkese süreçte başarılar.
 

Samuray

Son Dopamin Bükücü
Üst Düzey Moderatör
Katılım
15 May 2021
Mesajlar
806
Tepki puanı
1,862
Puanları
160
Nofap felsefesi aslında bir bağımlılıktan kurtulma yöntemiydi. Zamanla gelişerek ek görevler kazandı, kişisel ve vücutsal gelişim hakkında etkileri araştırılmaya başlandı mesela. Bu şekilde diğer gelişim akımlarıyla da bağlantılı bir felsefe, bu yüzden tek başına yapıldığı zaman istenen etkiyi sağlayamayabilir. Zararı var mıdır? Yoktur. Yararları konusunda da kesinlikle büyük-küçük bir yararı olur, sürecinde beslenme-spor-meditasyon gibi şeylere de önem verirsen yararları baskın bir hal alır. Bunu kastetmiş değişenhayat, tek başına değil de diğer gelişim alanlarıyla entegre ederek yapmak daha büyük faydalar sağlar demeye getirmiş kısaca.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst