Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Uykumun Hemen Gelmesi Için Ne Yapabilirim?

Katarsis_

Yeni Üye
Katılım
11 Ara 2021
Mesajlar
3
Tepki puanı
2
Puanları
3
Gece yatağa girdiğimde hemen uykum gelmiyor. Sabah erken kalkmak da istiyorum ama bunu nasıl yapabilirim? Yorgun kalkıyorum.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Zallana6666

Ay Yolcusu
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
44
Tepki puanı
48
Puanları
21
Yatmaya yakın çay kahve içme telefon bilgisayar tablet kendimden uzaklaştır ve gün içinde kendini yormaya bak spor yapmak dolaşmak gibi benim de gece yatarken bütün sorunlar aklıma geliyor fazla düşünmektende insan yatamıyor en iyisi sadece yatmaya konsantre olmak.
 

Samuray

Son Dopamin Bükücü
Üst Düzey Moderatör
Katılım
15 May 2021
Mesajlar
800
Tepki puanı
1,840
Puanları
160
Telefona bakıyorsan gece ışığı açmak, uykudan 4-5 saat önce kafeinli her şeyi kesmek, uykudan yarım saat önce parlak ışık karşısına geçmemek, uykudan önce çok fazla karbonhidrat ve meyve tüketmemek, şekeri kesmek sana yardımcı olacaktır.
 

Bozo

Yeni Fapstronot
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
22
Tepki puanı
29
Puanları
14
yatmadan önce rutinin olsun (odayı havalandırmak, diş fırçalamak gibi), meditasyon yapmayı dene. Son olarak tavsiyem yağmur sesi gibi gevşetici sesleri uyumaya çalışırken dinle
 

Jig la Thor

Mars Yolcusu
Katılım
21 Kas 2021
Mesajlar
63
Tepki puanı
164
Puanları
43
Yaş
21
Konum
İzmir
Spor yapıp yoruluyorum. Genelde çok uyumam çünkü gece uykum kaçar. İdeal uyku süremi biliyorum 7 saat 24 dakika. Fazlasına asla kaçmam. Kendimi fiziksel ve zihinsel olarak yormadan günü bitirmem. Uyuduğum zaman 0 ışık ve rahat bir yatakta uyurum. Bu sayede yıllardır 1-2 Dakika içerisinde uykuya dalabiliyorum. Işık açıkken bile kolumu gözüme koyar uyurum. Kafamdaki düşünceleri yatağa taşımam masada bırakır öyle uyurum. Zihnim bomboş ve temizdir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: SDG
B

Brock

Misafir
gün içinde kendini ifade et ; paylaş sorunlarını isteklerini mutluluğunu insanlarla ki bi gün içinde bunların hepsini yaşıyoruz az çok. hiçkimse mutlak mutlu bi gün geçirmiyor veya mutlak sancılı veya mutlak bilinçsiz.
 
B

Brock

Misafir
ben şahsen genelde güne mutlu başlıyorum , daha sonra bu mutluluğumu öğrenmeye adıyorum kendimi sıkıp , bazen bunun dozunu kaçırıyorum isteklilik hali oluşuyor bunun sonucunda farkındalığım azalıyor ışık körlüğü gibi bi durum. bazende az çalışıyorum sabahleyin kendimi daha rahat ifade edebiliyorum daha bilinçli davranabiliyorum. sabah hatırlamakla başlıyorum, daha sonrasında yemek yemeden önce ve yerken bu hatrlama ve mutluluk acıya dönüşüyor,yemekten sonra da bezginleşiyorum kendimi unutyor gibi daha sonra da yeniden hatırlamaya çalışıyorum
 
Katılım
10 Mar 2021
Mesajlar
370
Tepki puanı
830
Puanları
160
Uyumadan Önce Yapacakların:
  1. Uyumadan 12 saat önce kafein alımını kes
  2. Uyumadan 4-5 saat önce yemek yemeyi bırak
  3. Uyumadan 1-2 saat önce herhangi bir ekrana bakma
  4. Uyumadan önce sana adrenalin arttıracak şeylerden uzak dur(Spor yapmak, hararetli bir tartışmaya girmek vb.)
Genel Olarak Yapabileceklerin:
  1. Vücudunu zinde tutmak için spor yap
  2. Sağlıklı beslen ve mümkün olduğunca abur cubur yeme
  3. Eğer kafein alımın fazla ise azaltmaya çalış (Günde 3-4 bardak çay/kahve yerine maksimum 1-2 bardak çay )
  4. Siyah çay yerine adaçayı içebilirsin
  5. Günde 3 litre su içmeye çalış
  6. Uyku düzenini oluştur. (" ", Bu sitede kalkmak istediğin saat için kaçta yatmalıyım ya da kaçta yatarsam kaçta kalkmalıyım gibi soruların cevabını sana veriyor. Diyelim ki 7'de kalkmak istiyorsun. Bu saate göre site, sana kaçta yatman gerektiğini söylüyor.)
 

dougles

Venüs Yolcusu
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
34
Tepki puanı
88
Puanları
24
Bazı durumlarda insanın uyku düzeni bozuluyor. Ben genelde böyle durumlarda stres faktörünü kontrol ediyorum. Eğer beni düşündürecek birşey varsa bu sorunu halletmeye çalışıyorum. Yine uyuyamazsam O gün kalori alımını azaltıyorum. Özellikle şeker ve abur cubur yemiyorum. Sonrasında Sabah Akşam iki fincan papatya çayı, akşamda yatmadan bir saat evvel rezene içiyorum içinde anasonlu olan. Sonra tabi bu telefon ve bilgisayar ışıkları evdeki beyaz ışıklar uykuyu geciktiriyor. Böylesi günlerde hava kararınca Teknolojiyi bırakıp kitap okuyorum. Odamdaki beyaz ışığı sarı ışıkla değiştiriyorum. Sonunda bir iki gün erkek yatıp erken kalkınca düzen normale geri dönüyor. Aslında bu sıkıntıyı veren gece PMO muhabbeti. Gece el ayak çekildikten sonra daha rahat bir zaman olduğu için keyfine düşkün arkadaşlar bu zamanda yükleniyor. Tabi herkesin dayanma kuvveti farklıdır. 15-20 dakikada işini bitiren var 1-2 saatte işini bitiren var. Bu süreçte biraz yoruluyoruz açık konuşalım.
 

Eff

Yoda
Katılım
5 Eyl 2020
Mesajlar
524
Tepki puanı
661
Puanları
160
Sabah erken kalk. Gün içinde uyuma. Gece geç yatma.
Spor yaparsan işin kolaylaşır.
 

Luxx

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
140
Tepki puanı
212
Puanları
58
Alternatif yöntem:Ayran ve yoğurt tüketmek.
 

SDG

Yoda
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
414
Tepki puanı
914
Puanları
160
Melisa çayı içip lavanta yağı sürüyorum ben erken uyumak istediğimde. Hem stresi azaltiyorlar hem rahatlık veriyorlar deneyebilirsin ??
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst