Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

surec in sorunu

surec

Merkür Yolcusu
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
167
Tepki puanı
195
Puanları
58
merhaba arkadaşlar üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu pmo illetinden kurtulmaya çalışıyorum bu sınav senemi bu illet mahvetti yeri geldi 2 hafta çalışmadığım oldu bu illet beni yedi bitirdi tüketti şuan sınava 150 gün var ve ben daha tyt de 60 net falan yapıyorum tyt türkçede hiç dil bilgisi bile bilmiyorum alanım sayısal olmasına rağmen tyt fenin çeyreğini bitirdim 5 max 6 net falan geliyor zaten çalışmaya başladığımdan beri 2 deneme yaptım biri 61 net biride 62 hedefim tyt mat 20-24 arası geliyor tyt sosyaldede yorum sorularını yapıyorum genelde çoğrafya 1 yada 0 net oluyor ayt adına kimya boş fizik çembersel harmonik falan biliyordum unuttum biyoloji bitki proten sentezi biliyorudum unuttum matematik de temel var sayılır integral çember hariç tüm konularda bi fikir sahibiydim fakat tam hatırlamıyorum ayt geo adına birşey bilmiyordum ilk defa bu sene başladım üçgenleri bitirdim hedefim kocaeli bilgisayar mühendisliği 2.öğretim geçen sene 65 k ile kapatmış muhtemelen yapamicam başka şehre gitsem zaten geçim sıkıntısı çekerim hem burada okurken iş olanakları taşraya göre daha fazla 2.öğretim okuduğum için part time iş de yaparım diye düşünüyordum fakat bu saatden sonra bu hayalim bile gerçek olamaz bilgisayar mühendisliği hayatımın mesleği 16 yaşında iken oyunlara yazılım yapardım baya zevk alırdım küçüklükten beri bilgisayara ilgim vardı ama hayata geriden başlayacağım gibi görünüyor arkadaşlarım olmadığı için bunu buraya yazdım tek arkadaşlarım sizsiniz size bi içimi dökeyim
 

Torres

Deneyimli Üye
Katılım
19 Kas 2020
Mesajlar
101
Tepki puanı
320
Puanları
91
Dostum herkesin zorlu dönemleri geçiyor hatırlamıyorsun bile neverfaple odağını derslere ver en azından vicdanın rahat bir şekilde sınava gir ve çalış inşallah hedeflerine ulaşırsın başarılar.
 

Savascı

Deneyimli Üye
Katılım
22 Ağu 2020
Mesajlar
173
Tepki puanı
395
Puanları
99
Dostum panik,stres ve korku önündeki gerçeğini görmeni engeller. İnsanların başarılı olmamaların nedeni ; duygularını kontrol edememesi değildir. Başarısızlığın nedeni , gereksiz beklentilerin oluşmasıdır. Ve insanlar bu beklentilerini gerçekleştiremediklerinde hayal kırıklığı yaşıyor. Oysa insanların çoğu elindeki fırsatların yarısından haberdar bile değildir. Bizim için neyin önemli olup olmadığını ayırt edebilirsek dostum, işte o zaman elimizdeki fırsatları yavaş yavaş görmeye başlarız. Örneğin biyolojide bazı konuları unuttum diyorsun, zaten bir gün unutacaktın,çünkü bu insan beyni veri tekrarlamadıkça nöral ağlar kopar.Ama nöral ağların izi vardır. Bu yüzden o konuları çalışırsan asla ilk çalıştığın gibi olmayacak.Daha iyi anlayıp,daha hızlı kavradığını göreceksin.
Pmo'yu bırakmak bir davranışsal değişim gerektirir.Bu düşünceler,hareketlere yansıyacak bir serüvendir. Çünkü bu bağımlılık beynimizde bir özelleşmiş nöral ağ geliştirdi.Bu ağ adım adım çalışan ve her seferinde dahada yükselen dopaminle yükseliyor.Ve en sonunda mastürbasyon (oksitosin en zirvede ) ile son buluyor.Örneğin bu ağ 1-evde yanlız olup olmadığını kontrol et, 2- gerekli siteyi aç , 3- en iyi videoyu bul vb.
Hayallerini gerçekleştirebilirsin. Herşey kendi deneyimimiz etrafında gerçekleştiği için biz bir şekilde haklı olduğumuza inanırız.Ta ki bunun tersi deneyim yaşayana kadar.Bu yüzden o inanmadığın olasılık gerçekleşebilir.Dostum nlamı biz üretiriz,bu yüzden kendine neye inandırdığın içinde bulunduğun mevcut durumdan her zaman daha önemlidir. Örneğin ülke çöküyorken buna karşı çıkıp cumhuriyeti kuran Atatürk, ortada vazgeçmesi için milyonlarca neden varken vazgeçmedi.Çünkü onun en değerli şeyine yani milletine zarar verilmesini istemiyordu ve yükselmesini istiyordu.
İstediğin zaman özelden mesaj atabilirsin dostum.Elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışacağım.Ama sakın vazgeçme,çünkü herşey daha yeni başlıyor :)
 

surec

Merkür Yolcusu
Katılım
18 Eyl 2020
Mesajlar
167
Tepki puanı
195
Puanları
58
Dostum herkesin zorlu dönemleri geçiyor hatırlamıyorsun bile neverfaple odağını derslere ver en azından vicdanın rahat bir şekilde sınava gir ve çalış inşallah hedeflerine ulaşırsın başarılar.
teşekürler hocam sağolun inşallah ulaşırım hedefime
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst