Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dibe Vurdum Tavsiyenize Ihtiyacım Var

kral6666

Yoda
Katılım
24 Ara 2022
Mesajlar
470
Tepki puanı
771
Puanları
160
Merhaba dostlarım,
15 senelik pmo bağımlısı ve 6 senelik neverfap üyesiyim. Daha önce 7 aylık bir sürecim oldu, geçen yılsa 9 aylık tavizli bir sürecim Haziran sonunda bozulduğundan beri 1 ayı geçemiyordum ta ki Eylül ayına kadar uzun süre sonra 50 günlük süreç yapmıştım ama o da bozuldu ve şimdi ki süreç aralığım 5 güne kadar düştü ve daha kötüsü şu ki;
Ben 6 yıldır hiç bir süreç bozma da 2 kez ejeküle olmamıştım ama son 2 relapse oluşum da toplam 5 defa fap yaptım ne yapmalıyım bilmiyorum dostlarım.
Lütfen tavsiyenizi esirgemeyin.
Not: Pbky 3-4 kez okudum keza Umut Buralın eğitimlerini de bitirdim ancak bir şey değişmedi yani aslında 50 günlük dediğim süreç Umutun eğitimlerinden sonra oldu desem daha doğru olur.
 

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
327
Tepki puanı
434
Puanları
111
1)Birşeylerin gerçekliğinden emin olmak(aklen ikna olabilmemizi ve kalben mutmain olabilmemizi sağlayacak mantıklı gerekçelere sahip olmak)
2)Duygusal olarak ciddi bir biçimde kendimizi motive edecek önemli durumların ve değerli birşeylerin var olması
3)Derinden güçlü bir biçimde bağ kurduğumuz iyi bir anlam ve amaca sahip olmak
4)Kendinde ve hayatında birşeyleri değiştirmeye çalışmak
5)Birşeyler için mücadele verme ve gerektiğinde bedeller ödemek-fedakarlıklar yapmak-riskler göze almak
6)Kişisel Gelişim ve Olgunlaşma Durumu(Tekamül)
Bu maddelerde belirttiğim şeyler bir zincirin halkası gibidir ve sen herbir maddeyi gerçekleştirdikçe diğer halkaya geçersin.
Zincirin son halkası zaten senin insan olarak Kişisel Gelişimin ve Olgunlaşma Durumunun(Tekamülünün) seyrini gösterir.


Bağımlılığın çeşitleri vardır.Birçok şeye bağımlılık olabilir.Maddi olarak-Davranış olarak-Düşünce olarak-İnanç olarak-Duygusal olarak-Güce karşı vesaire kişiyi kendisine bağımlı yapacak olacak olan birçok yol var.
Ben bağımlılıkları önemseyen biriyim.Bağımlılıklardan daha çok önemsediğim konu ise;insan nelerin eksikliğini hissediyorsa onu gidermek ister ve bazen yanlış yollara başvurur.
Ben şu soruları sormak gerektiğini düşünüyorum:Benim gerçekte nelere ihtiyacım var,ben hangi ihtiyaçlarımı nasıl karşılıyorum,ihtiyaçlarımı doğru yada yanlış karşılıyor olduğumu nerden anlayabilirim?
Bağımlılıklar;Kişisel gelişim ve olgunlaşma sürecimizi sekteye uğratır.İnsanın potansiyel olarak kendinde var olan olumlu nitelikleri-iyi özellikleri baskılar ve olumsuz niteliklerin-kötü özelliklerin ön plana çıkmasına neden olur.


''İnsan,kendisine dair birçok sorunun cevabını ve birçok problemin çözümünü kendisine baktığında görecektir.''(Rehberin-Klavuzun Kendi İçinde Mevcut)

''İnsan bilmesi gereken şeylere en başından beri sahiptir,sadece birilerinin bu gerçeği ona hatırlatması gerekir''

''İnsan,balık misali denizin içinde fakat denizin farkında değil''
 
Son düzenleme:

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
327
Tepki puanı
434
Puanları
111
Kendinizi keşfetmek ve kendi anlam dünyanızı inşa etmek;hayat boyu süren,birbirini besleyen ve iç içe geçmiş iki dinamik süreçtir.
Kısa bir özetle;
kendini keşfetmek bir kazı çalışması,anlam inşa etmek ise bu kazıdan çıkan malzemelerle bir yuva kurmaktır.


Bu yolculukta size rehberlik edecek adımları ve bu iki kavramın derin ilişkisini aşağıda size kısa ve özetle aktarmak isterim:

1. Kendini Keşfetme Yolları (İçsel Kazı)

Kendini keşfetmek,dış dünyanın beklentilerinden sıyrılarak "Ben kimim?" sorusuna dürüst yanıtlar arama sürecidir.

    • Değerlerinizi Tanımlayın:Sizin için hayatta nelerin vazgeçilmez olduğunu bulun.Gerçeklermi,dürüstlük mü,adaletmi,özgürlük mü,başarı mı,sevgimi,sağlık mı....?Hayattınızdaki davranışları nelerin yönlendirdiğini bilmek ilk adımdır.
    • Gözlemci Olun:Tetiklendiğiniz,çok mutlu olduğunuz veya derin bir öfke duyduğunuz anları not edin. Duygusal tepkilerinize odaklanın;çünkü ihtiyacınız olan veya problem yaşadığınız durumların tespiti açısından size ipuçları verir.
    • Yalnızlıkla Barışın:Sosyal medyanın ve çevrenin gürültüsünü kapatıp,sadece kendi düşüncelerinizle başbaşa kalabileceğiniz sessiz zamanlar yaratın.
    • Sınırlarınızı Test Edin:Konfor alanınızın dışına çıkın.Hiç denemediğiniz faydalı birşeyler yapmaya çalışın. Yeni bir dil öğrenin,estrüman çalmayı öğrenin vesaire. İnsan en çok zorlandığı veya hayret ettiği anlarda kendini daha yakından tanır.

2.Kendi Anlam Dünyanı İnşa Etme Yolları (Mimari Süreç)

Anlam,gökten zembille inen bir şey değildir;sizin tarafınızdan aktif olarak üretilir.Viktor Frankl’ın da belirttiği gibi,insan hayatına anlamı kendisi katmak zorundadır.

    • Sorumluluk Alın:Seçimlerinizin ve bu seçimlerin sonuçlarını üstlenmesini bilin.Kurban rolünden çıkmak,kendi hikayenizin yazarı olmanın ilk şartıdır.
    • "Neden" Sorusunu Sorun:Yaptığınız şeyleri, sürdürdüğünüz ilişkileri neden hayatınızda tuttuğunuzu sorgulayın.Bunlar sadece alışkanlık mı,yoksa sahici bir anlam ve amaca hizmet ediyorlar mı?
    • Bağ Kurun ve Katkı Sağlayın:Anlam dünyası sadece "ben" ilede kurulamaz.Diğer insanlarıda işin içine katmanız lazım.Diğer insanların anlam ve amacınıza her halükarda katkısı olucaktır.İnsanlardan negatif ve pozitif ne kadar-ne gelirse gelsin,onları değerlendirip onlardan anlam ve amacınıza hizmet edecek birşeyler bulup çıkarın.


Kendini Keşfetmek ile Anlam İnşası Arasındaki İlişki
Bu iki kavram arasında döngüsel ve organik bir ilişki vardır.Biri olmadan diğeri eksik kalır.
Döngü Şöyle İşler:
Kendinizi keşfettikçe(örneğin adalete çok önem verdiğinizi fark ettiniz),anlam dünyanızı bunun üzerine kurarsınız(hak savunuculuğu yapmak veya adil bir lider olmak).Bu anlam doğrultusunda yaşadıkça,daha önce bilmediğiniz yeni yönlerinizi keşfedersiniz.Yani keşif anlamı doğurur,anlam ise keşfi derinleştirir.



''İnsan için iki tane doğum günü vardır;Biri annesinin onu doğurduğu gündür.Diğeride niçin doğduğunu bulduğu gündür.'' (Mark Twain)
 

hypertrophy

Ay Yolcusu
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
219
Tepki puanı
73
Puanları
43
Merhaba dostlarım,
15 senelik pmo bağımlısı ve 6 senelik neverfap üyesiyim. Daha önce 7 aylık bir sürecim oldu, geçen yılsa 9 aylık tavizli bir sürecim Haziran sonunda bozulduğundan beri 1 ayı geçemiyordum ta ki Eylül ayına kadar uzun süre sonra 50 günlük süreç yapmıştım ama o da bozuldu ve şimdi ki süreç aralığım 5 güne kadar düştü ve daha kötüsü şu ki;
Ben 6 yıldır hiç bir süreç bozma da 2 kez ejeküle olmamıştım ama son 2 relapse oluşum da toplam 5 defa fap yaptım ne yapmalıyım bilmiyorum dostlarım.
Lütfen tavsiyenizi esirgemeyin.
Not: Pbky 3-4 kez okudum keza Umut Buralın eğitimlerini de bitirdim ancak bir şey değişmedi yani aslında 50 günlük dediğim süreç Umutun eğitimlerinden sonra oldu desem daha doğru olur.

s*ktir et gözümüzde büyüte büyüte canavarlaştırdığımız tavşandan başka birşey değil ciddiye alma neverfap nofap s*ktir et sayma bile sadece yapmıcaksın bu zor bişey değil kafanı bulandırma yapılmayacak oldu bitti bu kadar basit gerçekten
artık çocuk değilsin büyüdün senin için artık geçti o zamanlar
büyüdün

nofap , yapmıcam yapmıcam diyip garip bir şekilde daha çok yaptırıyor adama pmodan başka birşey düşünemez oluyorsun gerçekten

Sayaç falan varsa kaldır telefonundan süreçle alakalı hiçbir anımsatıcı kullanma
Yetişkin sitelerine engel koyabiliyorsun ios cihazlarda androidlerde iş daha güzel direkt ekranında uyaran çıkınca gizliyor belirli kelimeleri yazmana izin vermiyor ekranda görmenede izin vermiyor
eğer gizli sekme değilse(?)
Forumada bence fazla girme Gerek yok aklına düşürme süreci
Mastürbasyonu bir seçenek olarak görmezsen uzun vadede aklına gelmeyecektir oldu bitti
sıkıntı yok abicim daha önceden perhizi başarıyla yaptın o zaman sende olup şimdi olmayan ne var yap kolay göster ben sana inanıuorum

sandığından daha kolay nofap işi gerçekten gözünde büyümesin
tut tut nereye kadar bir süre sonra zaten süreci bozacaksın bunu reddetmek aptallık olur süreç önemli değil sonuç önemli sen kadınlarla iletişim kurabiliyor musun sağlık problemlerin düzeldi mi hayata karşı isteğin geldi mi onlara bak yoksa gün sayıdan ibaret sana ne faydası var
Hayatında Mastürbasyon diye birşey yok hiç olmadı olmayacak o eski sen değiştin hayatın değişecek ve bu senin tek hareketine bakar ortada fazla libido durumu varsa sorunu elinle değil bir partnerle çözeceksin kardeşim bu işler böyle velev ki relapse oldun ol nolmuş?
belki isteyerek daha önce yapsaydın dürtü patlak vermeyecelti önemli bir anda belki partnerin olsaydı aklına bile gelmeyecekti bunlar anlamsız gelebilir ama uzun vadede dürtüyü beslemediğin için be pişmanlık duymadığın için gerçekten çok farklı
 
Son düzenleme:

StaySharp

Yeni Üye
Katılım
24 Mar 2022
Mesajlar
8
Tepki puanı
5
Puanları
3
Yaş
34
Konum
Ankara
Kendi yazındaki not kısmında belirttiğin gibi çözümü kitap okumak, eğitim almak değil. Eminim şu an Umut'tan vs dahi "bilgilisindir" ancak olay bilgi değil.

Hatta çözülecek bir durum da yok. Sen bunu hayatının merkezi haline getirmişsin bence. Sadece eskiye nazaran olan kazanımlarına bak ve yola devam et. Rahat ol ve insan olduğunu unutma. Emin ol elinde büyük kazanımlar ve büyük bir rahatlama olacak.

Gerçek özgürlük nofap vs gibi şeyleri amaç haline getirip 30-40 yıl gibi süre tutmak değil, onu kendimizi geliştirme aracı olarak görüp hayatımızı güzelleştirmektir.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst