Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Krizlerde Farkındalık Meditasyonu (Kolay Yol ve Daha Kolay Yol)

  • Konuyu başlatan Blue_Ocean
  • Başlangıç tarihi
B

Blue_Ocean

Misafir
Merhaba dostlar, okuduğum kitapta çok kolay ve kısa süren bir farkındalık meditasyonundan bahsediyor. Bunu çok pratik olduğu ve kriz anlarında işe yarayabildiği için sizinle paylaşmak istedim. Kitabın adı "Kendini İçinde Ara". Google'da 8 Hafa süren verimliliği, yaratıcılığı ve mutluluğu arttıran iş ve yaşam kursunun kitaplaşmış hali. Ben burada kitabın içindeki iki dakikada Farkındalık bölümünden alıntı yapacağım:

... katılımcılara farkındalığın tadına bakmak için iki yol öneriyorum. "Kolay Yol" ve "Daha Kolay Yol".

"Kolay Yol" sadece iki dakika boyunca nefesine odaklanmayı içeriyor. Hepsi bu. Nefesine farkındalıkla odaklanmaya başla, sonra nasıl nefes aldığına odaklan. Dikkatin her dağıldığında dikkatini her seferinde nefesine döndürmeye özen göster.

"Daha Kolay Yol" ismi üzerinde, daha da kolay. Yapacağın tek şey hiçbir şeye kafa yormaksızın sadece iki dakika oturmak. Hayat bundan daha basit olamaz. Buradaki amaç, "yapmak"tan "olmak"a geçiş yapabilmektir. Bu sizin için her ne anlama geliyorsa, sadece iki dakika. Sadece ol!

Daha da kolaylaştırmak için bu iki dakika içinde Kolay Yol ve Daha Kolay Yol arasında gidip gelmekte özgürsünüz. Farkındalığınızı nefesinize odakladığınız her an Daha Kolay'a geçin. Hiçbir şey yapmadan oturmayı seçtiğiniz anlarda Kolay'a geçin. Soru, sorgulama yok.

Bu basit egzersiz farkındalık uygulamasıdır. Sıklıkla ve düzenli olarak uygulanırsa sizi zihnin doğal sakinliğine ve netliğine götürür.
 

Tempest

Anka
Katılım
13 Kas 2020
Mesajlar
351
Tepki puanı
834
Puanları
160
Meditasyon her şeye iyi geliyor çünkü insan yaşadığının farkına varıyor.Ne olursa olsun; nefes alıyorsun ,hayat devam ediyor.
Alıntı için teşekkürler :)
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst