Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

3 Yıl Sonra Geri Döndüm

vallabusondu

Venüs Yolcusu
Merhaba dostlar,

Yıllar önce bu forumla tanışıp kalıcı olmasa da epey başarılar elde etmiştim. Artık 25 yaşındayım ve 3 yıl önce başladığım noktaya geri geldim. Merak eden olursa 3 yıl önceki günlüğüm burada:

Hayatım çok farklı noktalara gitti, garip şeyler yaşadım. İşin açıkcası, hiç bu kadar dibe düşmemiştim. Neverfap açısından demiyorum, genel manada. Eskiden sahip olduğum en basit alışkanlıklardan bile yoksunum artık. Ama öncesinde epey bi yukarı tırmandım. Okulu bitirdim, işim var. Düzenli spor yaptım ve acayip iyi bir vucüda sahip oldum, giyinmeyi öğrendim. Epey Kur'an okudum, kitap okudum. İnsanlara yardım eder oldum. Evlenmenin ucundan döndüm. PMO benden hayatımın aşkını çaldı. Abartmıyorum. Onu elde etmek için dağları tepeleri aştım. Zor bir dönemdeyken pmo'ya geri başladım. Artık kaçıncı günde olduğumu unuttuğum bir zamanda o kadar güçsüz düşmüştüm ki yeniden pmo yapar oldum. Ve sonrası hüsran... Sevdiğim kadın artık bir başkasının nişanlısı. O nişanlanalı 4 ay oldu. O hayatına ben ise çökmeye devam ettim. Artık olanları kabulleniyorum. Hayatımı geri toplamak için geri geldim. Yazacak çok şey var, epey de vakit var eğer ölmezsek. Yolda size anlatacağım inş.
18 Şubat'ta son relapsemi oldum inş. O zaman klasik bir giriş yapalım:

1.GÜN​

NOT: Bu kısmı düzenleyeceğim 3 senede neler yaşadım nasıl süreçler(neverfap) geçirdim onları aktaracağım. Şimdi saat geç oldu inş en kısa zamanda her şeyi toplayacağım ve size efsane bir günlük sunacağım okumanız için. Bunlar sadece iskelet. 1-2 güne netleşir tam her şey.

Son düzenleme:

vallabusondu

Venüs Yolcusu

1-7.gün​

Günlük Hedefler​

• 4 sayfa Kur'an-ı Kerim ve meal okuma
  • 1 sayfa teknik bilgi kitabından okuma
  • en az 1 tane vakit namazını camide cemaatle kılma

Ayrıca bu günlük hedefleri evde değil dışarıda tamamlamam lazım. Akşam eve bırakınca nefsimle de baş başa kalıyorum.

Haftalık Hedefler​

Bu hafta uykuyu da rayına koymam lazım uyku çok kritik. Son relapselarımı düşünce aklıma ilk gelen şey gece geç saatlerde ve geç yatmaya bağlı sabah geç kalkıncaki o berbat hisle yapılan pmo'lar. Bende böyle bir durum var ve bunu keşfettim. Ayrıca moralimi ve enerjimi de kötü etkiliyor. Gece insansından gündüz insanına da dönmem lazım. Uyku düzeni kritik. Saat 11'de yatan bir insana dönüşmesem de 12'yi geçirmeyen birine dönüşmem lazım.

Ek olarak teknik okumayı tekrar oturttururken bir yandan da normal kitap okumayı da eklemem lazım. Bu hafta bu da önemli.

7-15.gün
eklenecek

Beslenme planı
eklenecek

Antrenman programı
eklenecek

Son düzenleme:

vallabusondu

Venüs Yolcusu
2.güne geçtim. 1.günün özeti şu şekilde:

Dışarıda kalma işi✅
4 sayfa Kur'an-ı Kerim ve meallerini okuma✅
Teknik bilgi kitabımdan da 1 sayfa okuma.✅
2 vakit namazını camide cemaatle kılma✅ (4 tanesine gittim :) )

Ayrıca görevlerimi dışarıda tamamladım, eve bırakmadım.
Beslenme planıma sadıktım.
Ayrıca 3x5 barfiks çektim. Bu da bonus olsun.

Gidişatı düzeltmem gerekenler​

Uyku düzeni çok önemli.​

Dün 3.30'da yatmama rağmen günü iyi kotardım. gündüz sadece bi 20dk uyudum o kadar. Bugün 2.30'a kadar yatmış olursam zafer.

Kitap okuma​

Hemen olacak değil ama hızlıca oturtmam lazım. Hem mental olarak beni bir yola sokacak hem de manevi olarak besleyecek inş.

Bu söylediklerimin hemen 1-2 günde gerçekleşmesini beklemiyorum. Uyku düzeni belki kitaptan daha önce oturabilir. Bu hafta mevcut görevlerimi tamamlamaya devam etmeli bu saydığım 2 maddeyi yoluna koymalıyım. Kendime başka bir şey eklemeyeceğim bu hafta için. Olan şeyler ekstra olursa olur, kurallarıma eklemem.

Eveet. 1.günü atlattık şükür. Kendimi dışarıda tutmaya devam. 30.günün sonuna kadar olabildiğince kendimi dışarıda tutmaya çalışacağım.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6