Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

30 Günlük Meydan Okuma

kylewalker

Ay Yolcusu
Kral hemen başla tekrar şakasız önemli olan ne kadar çabuk ayağa kalka bildiğin
Bende dün gece por yazıp sildim şans eseri hayattayım gibi hissediyorum YouTube yasak bana başta fitness izliyordum çaktırmadan kadın fitnessne döndü
kral çok pişmanım ya bugün spora gidecektim enerji menerji kalmadı o kadar üzüldüm ki yaptığıma hem günah işliyoruz hem de bedene zarar veriyoruz ya

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Evet dostlar bugün sabah uyandım ve rüyamda duyduğum besteyi hemen video açıp soylemeye basladim unutmamak icin acil kaydetmem gerekiyordu. Aksam vakit bulursam dijital ortama dökebilirim ama vakit olmayacak pazar sabaha kalacak gibi duruyor. Sizlerle de paylasmayi düşünüyorum. Ayrıca aşırı uzun film gibi rüyalar görüyorum. Çok net. Uyku kalitem baya arttı. 83. Günden şimdilik bunları iletebilirim.

kylewalker

Ay Yolcusu
Evet dostlar bugün sabah uyandım ve rüyamda duyduğum besteyi hemen video açıp soylemeye basladim unutmamak icin acil kaydetmem gerekiyordu. Aksam vakit bulursam dijital ortama dökebilirim ama vakit olmayacak pazar sabaha kalacak gibi duruyor. Sizlerle de paylasmayi düşünüyorum. Ayrıca aşırı uzun film gibi rüyalar görüyorum. Çok net. Uyku kalitem baya arttı. 83. Günden şimdilik bunları iletebilirim.
nasipse biz de ulaşıcaz o günlere

Trashsx

Yeni Fapstronot
Ustam bilmem kaçıncı gündeyiz ama insan, 3 yıldır göremediği insanı hatırlayınca ister istemez bırakmak istiyor şu illeti. Karşısına, şu rezil alışkanlığı bırakmış olarak çıkmak istiyor... Bu sefer olacak bu iş ha gayret

Herkesin süreci daim olsun.👑

Son düzenleme:

recko_23

Ay Yolcusu
Selamlar,
listeyi güncelledim. Bir iki gün geç girenleri kabul ettim ancak bundan sonra bu meydan okumayı görenler veya relapse olanlar meydan okumadaymış gibi devam etsinler lütfen.

Herkese süreçte kolaylıklar. 👑
Bende meydan okumaya yetişemedim ama bende süreçteyim,ruhen ve fiziken bende sizinle beraberim😁Allah hepimize kolaylık versin.

baybecerikli

Yeni Fapstronot
abiler pmo yok bitirin kafada. artık o yok öldü. :DD bu illeti hergün yapan biri olarak şuan ben de şaşkınım gün 6. mentalinizi düşürmeyin, yüksek tutmaya çalışın ve en önemlisi bir işiniz bitince diğer işinize geçin... pbky kitabını da okuyun derim yardımcı olur <3

UyKuSuZuM

Venüs Yolcusu
abiler pmo yok bitirin kafada. artık o yok öldü. :DD bu illeti hergün yapan biri olarak şuan ben de şaşkınım gün 6. mentalinizi düşürmeyin, yüksek tutmaya çalışın ve en önemlisi bir işiniz bitince diğer işinize geçin... pbky kitabını da okuyun derim yardımcı olur <3
Bende, bazen süreçte bazı günler gaza geliyorum.Nasıl desem sanki kralı gelse bozmam gibi felan Sonra akşam oluyor tetikleyici aradığımı fark edince lan bak sen bağımlısın bunu unutma diyorum bence insan,örnek veriyorum kendine 90 günlük süreç mi verdin 90 gün boyunca bağımlı olduğunu unutmamalı.

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Bende, bazen süreçte bazı günler gaza geliyorum.Nasıl desem sanki kralı gelse bozmam gibi felan Sonra akşam oluyor tetikleyici aradığımı fark edince lan bak sen bağımlısın bunu unutma diyorum bence insan,örnek veriyorum kendine 90 günlük süreç mi verdin 90 gün boyunca bağımlı olduğunu unutmamalı.

Daha önceleri de çok anlattım, PBKY kitabında da söyler
"Bir insan bir kez tuzağa düştüyse, ömür boyu tuzağa düşme ihtimali vardır."

Peki ne yapacağız?

Güzel kardeşim, canım kardeşim, sen hiç araba kaza yapabilir diye arabaya binmemezlik yapıyor musun? Ne yapıyorsun?
Daha dikkatli olmalıyım, gereksiz riske girecek davranış yapmayayım mesela kırmızı ışıkta geçmeyeyim, makas atmayayım, önümdeki arabayla takip mesafemi koruyayım diyorsun. İlk zamanlar süremey başladığında çok zorlanıyorsan her şeyi kontrol etmekte ama zamanla otomatikleşiyor. Hatta otomatikman kırmızıda durduğunu fark ediyorsun.

Aynı şekilde bir tetikleyici görüyorsun ve sürecinde ilerlediğinde 'dur buna bakmayayım' diyor geçiyorsun. Kurallara uyuyorsun ve kaza yapmıyorsun hepsi bu aslında.

Sadece kafanızda şunu düşünüyorsunuz sürekli arabayı ilk kullanmaya başladığınızda "debriyaj, fren, vites, ayna kontrolü, kemer Allah'ım hepsini sürekli nasıl dikkat edeceğim!" sakin ol. öyle alışıyorsun ki, bir noktadan sonra hepsi otomatik oluyor. Hatta muhabbet ederken araba sürdüğünü fark etmeden yolun bittiğine şahit oluyorsun.

Onun için dostlar ilerde de böyle olursa demeyin, söz veriyorum size ilerledikçe böyle olmayacak ama kurallara dikkat etmeli ve doğru trafik kurallarını ezberlemeli, bol bol pratik yapmalısın. Ve sürekli arabayı sürmeye devam etmelisin ki usta şoför olasın!

kylewalker

Ay Yolcusu
inşirah suresinde de Rabbimiz her zorluktan sonra bir kolaylık olacağını art arda iki defa söylüyor…
5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
8- Ve ancak Rabbinden ümit , hep O'na doğrul!

Kuran çok güzel bir rehber. Bir işimiz bitince diğerine geçmeliyiz…

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6