Bende, bazen süreçte bazı günler gaza geliyorum.Nasıl desem sanki kralı gelse bozmam gibi felan Sonra akşam oluyor tetikleyici aradığımı fark edince lan bak sen bağımlısın bunu unutma diyorum bence insan,örnek veriyorum kendine 90 günlük süreç mi verdin 90 gün boyunca bağımlı olduğunu unutmamalı.
Daha önceleri de çok anlattım, PBKY kitabında da söyler
"Bir insan bir kez tuzağa düştüyse, ömür boyu tuzağa düşme ihtimali vardır."
Peki ne yapacağız?
Güzel kardeşim, canım kardeşim, sen hiç araba kaza yapabilir diye arabaya binmemezlik yapıyor musun? Ne yapıyorsun?
Daha dikkatli olmalıyım, gereksiz riske girecek davranış yapmayayım mesela kırmızı ışıkta geçmeyeyim, makas atmayayım, önümdeki arabayla takip mesafemi koruyayım diyorsun. İlk zamanlar süremey başladığında çok zorlanıyorsan her şeyi kontrol etmekte ama zamanla otomatikleşiyor. Hatta otomatikman kırmızıda durduğunu fark ediyorsun.
Aynı şekilde bir tetikleyici görüyorsun ve sürecinde ilerlediğinde 'dur buna bakmayayım' diyor geçiyorsun. Kurallara uyuyorsun ve kaza yapmıyorsun hepsi bu aslında.
Sadece kafanızda şunu düşünüyorsunuz sürekli arabayı ilk kullanmaya başladığınızda "debriyaj, fren, vites, ayna kontrolü, kemer Allah'ım hepsini sürekli nasıl dikkat edeceğim!" sakin ol. öyle alışıyorsun ki, bir noktadan sonra hepsi otomatik oluyor. Hatta muhabbet ederken araba sürdüğünü fark etmeden yolun bittiğine şahit oluyorsun.
Onun için dostlar ilerde de böyle olursa demeyin, söz veriyorum size ilerledikçe böyle olmayacak ama kurallara dikkat etmeli ve doğru trafik kurallarını ezberlemeli, bol bol pratik yapmalısın. Ve sürekli arabayı sürmeye devam etmelisin ki usta şoför olasın!