chidori88
Jüpiter Yolcusu
pratik çok çok eksikBir şeyi bilmek o şey için sadece farkındalık kazandırır o şeyi yapmak veya yapmayı bırakmak ise tamamen pratikte yapacağın şeylere bağlıdır.
pratik çok çok eksikBir şeyi bilmek o şey için sadece farkındalık kazandırır o şeyi yapmak veya yapmayı bırakmak ise tamamen pratikte yapacağın şeylere bağlıdır.
Dostum öncelikle mükemmellik döngüsünün hatalı bir şey olduğunu söylemem gerekiyor. Çünkü eğer bir şeyde mükemmelsek gelişmeye ihtiyaç duymayız, gelişmeye ihtiyaç duymuyorsak hep o olduğumuz yerde kalırız. Bir bakıma mükemmelliği istemek daha ilerisini reddetmektir, gelişmeyi reddetmektir. Bende eskiden mükemmel olmak istiyordum ama artık geçmişe bakınca artık bu konuda kötü hissediyorum.Valla bu söylediğini inkar etmek bariz bir yalan olurdu. Özgüveni çok da yüksek olmayan biri olarak kabul edilme veya beğenilme isteği oluyor. Agreeable bir kişi olmamla alakalı olabilir. Ama sorun tamamıyla bu değil. Zirvede olma fikrine değil de, zirvede olmanın kolaylığına da alıştım sanırım. 1 yıl boyunca hiçbir şey yapmadan bile üniversite sınavını kazanacağımı biliyordum ve çevremdeki herkes beni bu konuda övüp duruyorlardı. Ve zirvede olmanın kolaylığı tembelleşip, mükemmel olmadığım her şeyden gözümün korkmasına sebep oldu sanırım. Bunun farkına vardım ve son zamanlarda elimden geldiğince çabalıyorum ama bazı şeyleri doğru yapmıyorum