Yanıtın için teşekkür ederim. Doğru olabilir. Ben uzun zamandır psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama aileme söylersem birden ne oldu diye düşünebilirler. Çünkü onlar için benim hayatım; güllük gülistanlık hiçbir şeyi kafama takmayan bir insanım, şanslıyım..
Farklı kitaplar okuyorum ama farkındalığımı nasıl geliştirebilirim?
Bu arada instagram kullanmıyorum YouTube kanalı ya da İnternet sitesi var mı onların?
Farkındalığını nasıl geliştirebilirsin.. Güzel ve zor bir soru. Doğrusu biraz da boyumu aşan iddialı bir soru.
Önce detay bir cevap sonra genel bir cevap vereceğim.
Çevrendeki insanların senin hakkındaki gözlemlerine kulak vermek bir adım olabilir. Anlattıkları gerçekten seni yansıtmıyor olsa bile insanlara çizdiğin imajı görmüş, değerlendirmiş olursun.
İnsanlara çizdiğin imajla kendi olduğun kişi arasında gidip gelmek seni yoruyor, yıpratıyorsa neden o imajı kendine oldurmak için bu kadar üstelediğine kafa yorarsın.
Örneğin çevrende sorumluluk alan imajı oluşturmaya uğraştığını ve bir süre sonra bunaldığını varsayalım.
Bunun nedeni üzerine düşündün ve sorumluluk almakla takdir edilmek arasında bir bağlantı kurduğunu fark ettin.
Bir adım daha ileri gittin ve bunun evin en büyük çocuğu olmaktan ileri geldiğini, kardeşlerinin ve evin sorumluluğunun bir kısmının süreçte sana terk edildiğini, kardeşlerine yönelen ilgiyi sorumluluk alarak takdir edilme üzerinden geri almaya çalıştığını gördün.