Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Aşırı Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah zamanında uyandım ve SR bitirildi. Sabah sporu ve diger işler bitirildi. Nedense bu gün dersden kenar bir çok iş vaktimi aldı saat 4e kadar. Kendimde zaman öldürücü haraket etdim. Kitap falan okumandı bu gün. Akşama doğru misafir geldi diye dikkatim dağıldı. Burdakı en büyük hatam bu yüzden akşam ekran kuralına uymamak oldu. Çok ciddi bir hataydı bu. Ekran kuralları daima izlenilmeli! Bunlar Timeline-nın temel sütunları. Gece 2 saatlik çalışmanı bitirdim ve böylece SDR tamamlanmış oldu. İlk gün iyi başladı. Lakin, önümüzde 1-2 hafta çok zorlu olacak. Sinirlilik halleri, stress, ve s. bir çok şey kriz halinde gelicek. Çok dikkatli olmak gerek!

Bu gün krizler vardı. Gün içerisinde sürekli cinselliğe karşı hassastım. Gece yine bir düşünce saldırıları gelip gidiyor. Günortasında ne zaman yatağa uzansam ciddi düşünce saldırıları oluyor ve bunlar iyice zorlayıcılar. Bu durum böyle giderse sonu iyi olmaz. Bu krizler stressden başlamıştı, ama artık kendi yollarında gitmek istiyorlar. Bu gün bunlara karşı net bir savaş gösterdim beynimde ve krizi yendim. Sonrakı bütün krizleri bu irade ile dağıtmak başarılırsa, krizler solup gidecek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

• Akşam Screen Kuralı bozuldu

Disiplin Programı​

1. Gün
Chaser Days

Timeline​

43. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Lakin, düne göre daha zayıf bir gündü. Bu gün karışık bir gün oldu. Planda olmayan bir çok şey günlük akışı bozdu. Sabah sporu karışıklıkta yapılamadı. Meditasyon akşama kaldı. Ders çalışma geç oldu. Lakin, yine de, kendi hatam olan bir çok şey de vardı. İlk olarak, Screen Rules. Burada ciddi bir sorun vardı, karmaşıklık. Bu çok net olmalı kuralları. Mümkün olduğunca değiştirilmemeli ve değiştirilse de, net olarak Günlük Program da değiştirilmeli buna uyğun olarak. Yoksa karmaşa yaranar ve vakit arada kaybolup gider. Bu gün de öyle oldu. Ekran kuralları günün karışıklığında arka plana atıldı ve sonrasında ders ve s. her şey geç oldu. Ders 2 saat değil, 1.5 saat çalışıldı. Bu günlük bu hatalar 75% başarının altına düşmeye neden olmaz. Lakin, düzeltilmezlerse olurlar sonradan. İkinci olaraksa, Dream kuralları artık net olmalı. AirPods kesinlikle yasak! Metroda, dışarıda, ve s. Bu kural hakkında zamanında çok düşünüldü ve artık doğrunun ne olduğu biliniyor. Dream hayatı mahv eden bir şey ve AirPods da bunun en büyük tavizi. Kesinlikle bitirilmeli bu!

Bu gün krizler vardı. Lakin, düne göre daha zayıftı. Yine de arada cinsel hassaslık hiss ediliyor. Bunlara karşı aktiv bir savaş verilmeli ve hepsi dağıtılmalı. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

• Screen Rules net değildi!
  • AirPods kullanıldı, metroda ve yürüyüşte!

Disiplin Programı​

2. Gün
Chaser Days

Timeline​

44. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta geçti. Zor bir gün oldu. Düzen bir az bozuldu. Sabah erken uyanıldı, çünki erken ders vardı. SR ve Spor bitirildi, ve üniversiteye gidildi. Üniversite zor geçti. Bazı şahsi sorunlar var ve onlar oldukca zorladı. Bunun sonucunda geri dönerken Dream kuralı bozuldu, AirPods ile. Ekran kuralları bozuldu. Akşama doğru film izledim. Zaten üniversitede de derse odaklanamadım. Bu sorunun düşünceleri evde de bir stress yaratdı. Şimdi, bu yola neden çıkıldığı net biliniyor. Ne yapılması gerekdiyi kesin artık. Geriye bunları kararlılıkla yapmak kalıyor. Akşama doğru iyice artık kontrol kaybediliyordu. Bu gün bu stressle ilk defa karşılaştım diye 75% altına düşmüyor başarı, ama bir daha olursa artık başarı düşer, çünki aksi kendini kandırmak olur. Yarın Üniversiteye gidilecek ve bu hisslerle savaşılacak. Bunlar şimdilik görmezden gelinmesi gereken hissler. Stabillik yaranmadan bunları düşünmek çok tehlikeli.

Bu gün krizler vardı, çok ciddi krizler. Gece sürekli düşünce saldırıları oldu. Gün içerisinde uyurken yüzüstü uzanma ve düşünce krizleri geldi, sonuçta da rüyalanma oldu. Çok ciddi sorunlar bunlar. Film izlenildi ve tetiklenme de hassaslık vardı. Bu sorunu çözmek için artık stress sorununda stabillik yaratılmalı ve krizler net şekilde dağıtılarak bitirilmeli. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

• Screen Rules bozuldu!
  • Dream Rules bozuldu!
    • AirPods kullanıldı, metroda ve yürüyüşte!
  • Düzen bozuldu!

Disiplin Programı​

3. Gün
Chaser Days

Timeline​

45. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah uyanma bir az sorunlu oldu. Gece geç uyudum ve bu yüzden alarmı 1 saat sonraya değiştim. Ama uykum hala rahat değildi, stress yüzünden sürekli uyanmalar ve garip uykular vardı. 1 saat erken uyandım ve yarı-uyanık uzanmıştım öylesine. Ağır PMO krizleri vardı. Tam uyandığımda ise stressliydim bir az. Lakin, durum daha sonra toparlandı. SR bitirildi. Spor bitirildi. Kurallara tam uyuldu. Lakin, üniversiteye gitmezden önce ekrana bir az fazla bakıldı. Bu hataydı, ama şimdiki duruma göre pas geçile bilir, çünki güçlü bir stress kontrolü başarıldı. Üniversiteye gidildi ve AirPods kuralı bozulmadı. Geri döndüğümde 1.5 saatlik ekran hakkımı kullandım. Ama burada bazı hatalar vardı. İlk önce, film izlenildi. Bu ciddi bir hataydı. Zaten PMO krizleri daha bitmedi, Ekran süresi kısıtlıydı, ve stress vardı. Film izlemek buna iyi gelmiyor spontane. Bu yüzden yeni kural ile bu haftasonuna kimi film yasak. Ekran hakkı bittiğinde bir az uyumak istedim, çok yorğun hissediyordum. Lakin, saatlerce uyumuşum. Uykuda yine garip rüyalar görüyordum. PMO krizleri vardı. Uyandıkdan sonra bir stress hali hakimdi. Bunlar beklenen şeylerdi. Bu yüzden bunlara karşı direnildi ve en sonunda bunu yazarken stress dağıtıldı. Bu sürecin özü bu. İlk hafta sürekli bir anlamsız stress dalğaları olucak. Yapılması gereken yapılması gerekenleri ne olursa olsun yapmak. Yarın ekran kuralları daha net izlenecek ve bazı hatalar düzeltilecek.

Bu gün krizler vardı, çok ciddi krizler. Gece sürekli düşünce saldırıları oldu. Sabah yarı-uyanık halde bir çok düşünce saldırısı geldi. Lakin, genel olarak uyanıktım. Gün ortasındakı uykuda da krizler geldi. Bunlar 1 hafta daha gelicek. Stress ve krizler birlikde yok edilmeli. Yapılması gereken krizleri tamamen bitirmek. Bu yüzden kararlı bir şekilde onları dağıtmak gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

• Screen Rules kısmen bozuldu!
  • Düzen kısmen bozuldu!
    • Gece 2 saat değil, 1 saat çalışıldı. Min. Study bitirildi sadece.

Disiplin Programı​

4. Gün
Chaser Days

Timeline​

46. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

79% Başarı - Aşırı Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Güzel bir stress yönetimi başarıldı bu gün. Sabah zamanında uyanıldı ve SR bitirildi (uyku hala stressli oluyor, rüyalar falan). Sonrasında spor ve diger bazı fiziksel işler bitirildi ve üniversiteye gidildi. Üniversitedeki psikolojik ve duyğusal sorunlar devam etdi ve yüksek bir stressle eve döndüm. BU defasında Screen Kuralları izlenildi. Lakin, derse odaklanmak çok zor oldu. Kafamda bir çok sorun ve düşünce vardı. En sonunda 1 saatlik dersden sonra dersi bıraktım ve kalan 1 saatlik ekran hakkımı kullandım. Ondan sonra 20 dakika falan ek bir şey izledim. Tam ekran kuralı bozuldu sayılmaz, ama ekran kuralı tam izlenmedi. Lakin, daha sonra bu duyğu ve düşüncelerin hepsine karşı tecrübeli olduğum için onları rasyonel düşünce ile dağıttım ve derse devam etdim. 2 saatlik ders bitirildi ve SDR bitmiş oldu. Ders mükemmel verimlilikde olmadı, ekran ve dream kurallarını izlemede bazı boşluklar yarandı, lakin genel olarak durum başarılı kontrol edildi. Yarın artık bu hatalarda kapatılmalı. Yazınca her şey kolay gözüküyor ve başarısız bir gün gibi gözüke bilir, ama aslında büyük başarılardı bunlar.

Bu gün krizler vardı, çok ciddi krizler. Gece sürekli düşünce saldırıları oldu. Sabah yarı-uyanıkkende sürekli düşünce saldırıları geldi. Her defasında yatağa uzandığımda krizler geliyor. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

• Screen Rules kısmen bozuldu-bozulmadı!
  • Düzen kısmen bozuldu-bozulmadı!

Disiplin Programı​

5. Gün
Chaser Days

Timeline​

47. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

50% Başarı - Aşırı Ciddi Tehlike!

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah tam zamanında uyanılmadı, çünki bir az erken uyanılması gerekiyordu. Yatakta fazla beklenildi bir az. Sonrasında SR bitirildi. Ama spor yapılamadı, çünki derse geç kalıyordum. Sabah saat 11-den akşam 7-ye kadar derste oldum bu gün. Artık mövcut sorunla daha iyi baş ede biliyorum. Lakin, eve geri döndüğümde bir az sorun oldu. İlk olarak, music1 kuralı iki defa bozuldu. Bu tam bozulmak sayılmaz, ama bir kez daha olursa net süreç bozulur! İkincisi, ekran hakkımı kullandıkdan sonra bir az uyuyup daha sonra derse bakayım dedim. Ama saatlerce uyumuşum ve uyandığımda gece 3dü. Bende dersi hemen bitirip geri uyuycam, ama pek efektif olmadı bu. Bu gün SDR tam bitirilemedi. Yarın genel durumun bir analizini yapıcam.

Bu gün krizler vardı, çok ciddi krizler. Bu günün başarı oranını düşünren de bu. Gece ve gün ortasındakı uykuda sürekli düşünce saldırıları geliyor. Çok güçlüler ve gitdicke kazanıyorlar. Bunlar hemen durdurulmalı. Soruna sebep olan en ciddi mesele boş-boş yatakta fazla olmak. Sabah hiç bir şekilde yatakta beklenmemeli artık! Diger sorunlar ise yarınki analizde çözülecek. Ya da başarısız olucam. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

• Music1 Rules kısmen bozuldu-bozulmadı!
  • Düzen kısmen bozuldu-bozulmadı!

Disiplin Programı​

6. Gün
Chaser Days

Timeline​

48. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

25% Başarı - Aşırı Ciddi Tehlike!

Description​

Bu gün kötü geçti. PMO süreci ağır bir gün yaşatdı. Bunun detaylarını yarın yazıcam. Genel olarak tam bir başarısızlık olmadı Disiplin Programında.

Bu gün aşırı ciddi krizler vardı. Gece uyumazdan önce dream krizleri tam güç saldırdı. Sabah ise neredeyse zafer kazanıyorlardı. Bu konuda detaylı daha sonra yazıcam. Lakin, genel olarak, bu çok zor durumda bile irademi kullanıp bir şekilde kurtuldum. Şimdi yeniden geliyorlar uyumazdan önce. Ne olursa olsun psikoloji korunmalı, hiç bir taviz verilmemeli. Sabah alarm çalınca zamanında uyanıcam ve bu sorunları çözücem. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Days

Timeline​

49. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

R-Major(*2) - Analiz​

Kriz düzgün bir şekilde yönetilmedi! Hatta hiç yönetilmedi! Kriz sonrası oluşan boşluk hissinde fiziksel işlere odaklanmalı, dikkatini tamamen dağıtmalıydın. Buna uygun bir planın olmalıydı! Fakat sen sadece kendini krize teslim ettin. Bütün hayatınla oynadın resmen! Bundan sonra hayatındaki en ciddi mesele bu olmalı!

Bu krizlere yol açan hatalar zaten analiz edildi. Ancak, diğer önemli mesele kriz yönetimiydi. Süreci tamamen krize girmemek üzerine kurmuşsun ama kriz geldiğinde yönetimin berbattı. Bu tür ağır "Dream krizlerini" nasıl yöneteceğini tam anlamıyla öğrenmelisin.

N zamanı ve sabah dream krizlerine teslim olundu. Ama henüz relapse (geri dönüş) olmamıştı. Sabah uyanınca biraz telefona bakıldı. Ardından hemen SR ve spor yapıldı. Yemekten sonra ise krizler hemen gelmeye başladı. Bazı tetikleyicilerde Major (büyük) kriz yaşandı. Sonrasında biraz toparlanma oldu. Ancak psikolojik olarak tam düzelme yoluna girmişken, bunu yönetmeyi başaramadın! Music1 kuralını bozdun, net bir plan yapmadın. Acilen bir plan yapmalıydın. Bu plan bulunduğun yeri terk etmeye (ne olursa olsun), zihnini fiziksel işlere odaklamaya yönelik olmalıydı. Bundan sonra psikolojin ve iraden yavaş yavaş yerine gelecekti ve krizler gittikçe zayıflayacaktı. Bunu yapmak çok ama çok zor olsa da, mevcut iradenle yapabilirdin. Ama kendini toparlayamadın. Bunun sebebi o anki doğru düşünememe halindi. Beyin kriz anlarında doğru düşünemez. Bu yüzden o zamanlar için bir planın olmalıydı! Ne yapacağın net olarak bilinmeliydi! Ama yoktu. Bu nedenle psikolojin dalgalandı ve ikinci büyük kriz sırasında relapse oldu.

Genel olarak, geçen sefer de, bu sefer de bağımlılığın şu 3 temel maddesini düzgün yönetemediğin için "Ağır Kriz Dönemi"ne yenildin: Tavizler, Dışsal Stres Kaynakları ve Mekân. Zaten önceden tavizler vardı, bunları tamamen ortadan kaldırmalıydın. Bir plan yapmalıydın ve T’lerde dahil tavize neden olacak her şey kesin kararlılıkla yok edilmeliydi. Nelerin olacağını planlamalı ve bunlarla mücadele etmeliydin. Bu sefer dışsal stres kaynağı yoktu ama olabilirdi. Mekân ise hem dijital hem de fiziksel olarak kontrol edilmeliydi. Ağır Kriz Dönemi'nde neler olacağını biliyordun ve buna uygun bir plan yapmalıydın.

Start

Neptün Yolcusu

1. Hafta - Takipçi Günleri (Chaser Days)​

Yeni bir sürecin temelleri atılıyor, oldukça titiz bir program oluşturulmalı. Bundan sonraki en küçük bir hata, en ufak bir boşluk bile tüm hayatını mahvedebilir. Çok ağır bir yenilgi yaşandı. Artık yeni bir süreç başlıyor. Simyacı’daki sözü unutma: Eğer bir şey iki kez yaşanıyorsa, üçüncü kez de yaşanacak demektir. Bu teoriyi tamamen yıkma zamanı geldi!

İlk olarak:​

Artık "Chaser Dönemi" başlıyor. Aklına gelebilecek her türlü duygusal, düşünsel ve fiziksel kandırmacalar gelecek. Berbat hissedeceksin, hiçbir şey yapmak istemeyeceksin, değersizlik duyguları durmadan saldıracak. Tüm bunlara karşı hazırlıklı olmalısın. Unutma, bunların hepsi tamamen, ama tamamen sahte! Seni aynı bataklığa çekmek için kurulmuş çok güçlü tuzaklar bunlar. Ne zaman gelseler, görmezden gelmelisin. Yapman gerekeni yapmalısın. Çok zor olacak, ama bu son kez. Bu süreci geçersen, artık bitecekler!

İkinci olarak:​

Çok güçlü krizler gelecek. Bazen hiç gelmeyecek, bazen de çok yoğun bir şekilde gelecekler. Her türlü şekilde ortaya çıkabilirler. Hepsine karşı hazırlıklı ol. Sadece onları görmezden gelip, yapman gerekeni yapmalısın. Bu krizleri artırabilecek her şeyden uzak dur! Tetikleyicilerin olduğu hiçbir ama hiçbir şeye izin yok bu ilk haftada! Sadece bu dönemi atlatmaya odaklanmalısın.

Üçüncü olarak:​

Bir düzen kurmalısın. Hem rutinler hem de kurallardan oluşan bir düzen. Günlük olarak iradeni canlı tutacak "Standart Rutinler" olmalı. Bunlar zaten var ve devam ettirilmeli. Kurallar ise krizlere karşı hazırlanmalı. Zorluk-konfor dengesi iyi kurulmalı ki iraden çökmesin. Krizlere karşı önleyici kurallar hazırlanmalı ki krizlere fırsat oluşmasın. Tüm bunlar detaylıca planlanmalı ve titizlikle uygulanmalı.
Her şey sürekliliğe bağlı, en küçük bir boşluk bile her şeyi mahveder!

Son olarak:​

Her gün Notion tekrar edilmeli ve detaylı bir Rapor yazılmalı. Rapor, krizler ve genel durum hakkında çok detaylı olmalı. Notion tekrarı ve raporlar ile zaman çizelgesi (Timeline) sürekli olarak güncellenmeli ve geliştirilmelidir!

❗ İlk hafta çok önemlidir. Bu dönemin tüm zorluklarından başarıyla geçersen, süreç artık başlamış olacak. İlk hafta tam bir istikrar kazanılmalı!

Strateji​

• Tüm aldatıcı duygu, düşünce ve fiziksel etkiler için hazır ol! Hepsi sahtedir!
  • Her türlü krize karşı hazırlıklı ol!
  • Bir düzen kurulmalı:
    • Standart Kurallar
    • Standart Rutinler
    • Zorluk-Konfor Dengesi
    • Disiplin programıyla kendini aşırı zorlamamalısın!
  • Her gün Notion tekrar edilmeli!
    • Tüm ve İkili Raporlar (All and Two Reports)
  • Her gün Akademi Blogları okunmalı!
  • Her gün detaylı bir rapor yazılmalı!

Kurallar​

• Hiçbir ama hiçbir durumda S1, S2 ve S3 yok!
  • Hiçbir ama hiçbir durumda yatakta beklemek yok!
  • Tüm standart rutinler takip edilmeli:
    • Sabah Rutini
    • Meditasyon
    • Spor
  • Stresli olduğunda fiziksel işler yap!
  • Hiçbir ama hiçbir durumda yeni film ya da o filmler yok!
  • Tüm üniversite derslerine gidilmeli!
  • Hiçbir ama hiçbir durumda T ile ilgili şeylerden uzak dur!

Start

Neptün Yolcusu

0% Başarı - Relapse!​

Description​

Bu gün çok kötü geçti. Bir çok hatanın toplamı süreci kaybettirdi. Oldukca acı bir hiss kaybetmek. Ondan da kötüsü, oldukca tehlikeli. Son 2 yıldır hayatım artık bir ilerleyişe geçmişken, bağımlılığın yavaş-yavaş yeniden geri dönmesi ola bilecek en kötü senaryo. İlk defa ağustosda 2 yıllık süreç, şimdi ise 49 günlük süreç bozuldu. İyi tarafından bakarsak, her bir relapse'in sebeplerini çok iyi anladım. Aynı şeyler bir daha olursa nasıl karşılık vermem gerektiğini çok iyi biliyorum. Lakin, şimdi süreç sıfırdan başlıyor. Bu çok önemli bir süreç, çünki bir daha kaybedersem her şey artık yokuş aşağı gitmeye başlar. Bu zincir burada kırılmalı. Bunun içinde tam bir kararlılık ve rasyonellikle süreç kontrol edilmeli. Yeni sürecin ilk hafta planını yukarıda yazdım. Geriye en zor kısmı, uyğulamak kalıyor. Bu 1 hafta çok zor olucak. Lakin, 1 hafta başarıyla geçilirse, süreç başlamış demekdir.

Bu gün sabah yatakta dream krizlerine dalmıştım. Uyandıkdan sonra ise direkt bir şeylere bakmak krizleri geliyordu. Bu durumu geçen seferki relapse'de de yaşamıştım. Eğer o zaman bunun üzerinde düşünseydim, bu hatayı ikinci sefer yapmazdım. Ama nedense bu kriz dönemi hakkında düşünmemiştim. Bütün strateji krize yakalanmamak üzerine kurulmuştu. Ama mevcut şartlar beni krize itmişdi. Neyse, durum kontrol altına alınamadı ve en sonunda relapse oldu. Sonrasında 2 defa daha oldu. Lakin, durumun kötüye gittiğini hemen anladım. Her relapse her şeyi daha da beter ediyordu. Ama duyğusal durumum iyi değildi toparlanmak için. Yine de, bu durumlara karşı tecrübeli olduğum için kendimi toparlamayı başardım. Şimdi yeni bir süreç başlıyor. Bu sürec bu sefer Disiplin Programı ile birlikde devam edicek. Disiplin Programındakı sorunlar da neredeyse çözülde hepsi. Artık düzenli bir şekilde süreç devam etmeli. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Days

Timeline​

0. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Tehlikeli Zamanlar!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah zamanında uyandım ve SR tamamladım. Lakin, uyku sorunu var. Gece ve sabaha yakın sürekli uyanıyor ve geri uyuyorum. Bu uyku verimliliğini oldukca bozuyor. Sanırım aydınlık yüzünden. Sonrasında Sporu da tamamladım ve kahvaltı etdim. Ardından güçlü bir uyku isteği geldi ve 1-2 saat uyudum. Uyandıkdan sonra yemek hazırladım. Saat 6'ya kadar derse bakmadım. Screen Free zamanları idi. Kendimi çok zorlamak istemedim. Lakin, stress düzeyi aşağıydı normalde olduğundan. Bu normal, çünki süreç daha yeni bozuldu ve beyin tatmin olmuş halde. Saat 6-da derse başladım, o vakte kadar içinde hiç bir şey olmayan bir film izledim. Stress yokdu hala. Dersi bitirdikden sonra yemek yedim ve 1 saat Screen Free zamanı vardı. Lakin, burda artık stress yavaş-yavaş gelmeye başladı. Hem süreç ilerliyor, hem de ekranı böyle fazla ve düzensiz kullanımı artık stress yaratmaya başlamıştı. Ekran dengesi düzgün kurulmalı. Music1 krizleri de geldi, ama başarıyla dağıtıldı hepsi. Ardından derse yeniden başladım ve sorun yoktu. Genel olarak, beynim bir yavaşlama durumunda. Stress yoktu. Aslında, bu 2 yıl önceki süreç başlamalarına benzemiyor. O zamanlar hayatım altüst olmuştu, hiç bir disiplin ve ya bir şey yoktu. Şu an devam eden bir hayatım var. O zamanki bir çok sorun artık yok. Bu sebepten kendimi kontrol etmem daha kolay oluyor. Üstelik artık tecrübem çok ve ola bilecek bir çok şeye karşı hazırlıklıyım. Lakin, sorun da burda başlıyor. Böyle bir zamanda süreci kaybetmek bütün gelişimi oldukca baltaladı. Her şey tam düzelirken, yeniden yavaş-yavaş eski haline döne bilir. Bu sebepten bu süreci bozmamak çok önemli. Bu bir zincirleme reaksiyon haline gelirse, her şey mahv olur! Çok dikkatli olmak gerek!

Bu gün krizler geldi. Sabah pek kriz yoktu. Lakin, izlediğim ve gördüğüm her şeyden tetiklenme vardı. Bunlar gündelik hayatda her zaman görülecek şeylerdi. Sürecin ilk başlarında bu normal. Yapılması gereken kendini kontrol etmek ve ben başardım. Dream krizleri oldukca güçlü geldi. Aklıma görünteler geliyordu. Lakin, bunları da dağıtmağı başardım. Yine de esas krizler daha gelecekde. 7ci gün, 12ci gün, ilk 1 ay, 50-60cı günler, 90 gün, ve s. kritik dönemler. Bu süre zarfında krizler ve tetileyiciler büyük sorun yarata bilir. Üstelik, beyindeki PMO yolu yeniden canlandı. Bu yolu tam olarak yeniden silmek için tam bir titizlikle krizler ve tetikleyicilerle savaşmak gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

• Sleep Problem
  • Screen Free Overtime Problem
  • Phone Control Rules bozuldu

Disiplin Programı​

1. Gün
Chaser Days

Timeline​

1. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

72% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Süreci ciddi tehlikeye atan bir çok hata yapıldı ve bunların düzeltilmesi gerek. Sabah zamanında uyanılmadı. Artık bu sorun tam anlamıyla ortadan kaldırılmalı. Sonuçları çok ciddi olucak aksi halde. Sonrasında SR ve Sport bitirildi ve üniversiteye gidildi. Artık Chaser Döneminin etkileri gözlemlenmeye başlandı, hazzın etkisi sona geliyor. Anksiyete artmış, enerji düşmüş, stress artmaya başlamıştı. Bunların hepsine karşı hazırlıklıydım ve kendimi zorlayarak görmezden geldim. Başarılı oldum. Lakin, bazı çok ciddi hatalarda yapıldı. İlk olarak, AirPods kuralı bozuldu. Üniversite ve Chaser Döneminin etkileriyle birlikde ağır baskı oluştu ve kısa süreliğine AirPods kullanıldı. Bu çok ciddi bir hataydı. Düzeni bozar ve stresse neden olur. Sonrasında da relapse olmaya kadar giden bir yola girile bilir. Kendini kontrol etmeli ve bu hatayı bir daha yapmamalısın. Üniversite son derse yakın artık bir az kendime gelmiştim ve eve geri döndüğümde stress sabahkı kadar değildi. Burada bir diger hatayı yaparak yemeği fazla yedim. Bu mide sorunlarına ve kendimi kötü hissetmeme neden oluyor. Öğene 2ye bölmek ve öyle tamamlamak gerek. Daha sonra kanepede bir iki saat uyudum. Uyandıkdan sonra derse başlamalıydım. Ama günün getirdiyi ağır baskı ile irade zayıflamıştı. Phone Check kuralı bozuldu ve mesajlar sürekli kontrol edildi kontrolsüzce. Bu büyük bir hataydı. Stressi artırır ve Iradeyi zayıflatır. Bu hata bir daha tekrar olunmamalı. Genel olarak, Programda bir boşluk var. Sanki ne zaman tam olarak neyi yapmam gerektiği bilinmiyor. Tabii ki, 100% bilinemez bu. Ama tam belirsizlikde olmamalı. Bazı katı Standardlar takip edilmeli, katı şablon mantığı ile. Sonrasında dersi bitirdim ve böylece SDR tamamlanmış oldu. Derse odaklanmakta zorlandım, ki bu normal. Bu gün yapılan hatalar çözülecek, ya da başarısız olucam!

Bu gün ciddi krizler geldi. Gece bir aniden uyanma ve yarı-bilinçsizce uyksuzluk hali oldu. Bu zaman yüzüstü uzanmayı çok istedim, lakin kendimi kontrol etmeyi başardım ve bunu yapmadım. Çok tehlikeli bir durumdu. Uyku sorunu mutlaka çözülmeli. Zamanında uyulmalı ve uyanılmalı. Uyku kaliteli olmalı. Tetikleyiciler vardı dünki mantıkla, ama bu sefer daha güçlüydüm onlara karşı. Günortasında uyurken tamamen bilinçsizce yüzüstü uzanmışım ve büyük ihtimal uykuda bir şeyler olmuştur. Gün içerisindeki stress düzgün kontrol edilmeli ki, böyle bir şey bir daha olmasın. Genel olarak aklıma sürekli görüntüer geliyordu, ama hepsi dağıtıldı. Yine de esas krizler daha gelecekde. 7ci gün, 12ci gün, ilk 1 ay, 50-60cı günler, 90 gün, ve s. kritik dönemler. Bu süre zarfında krizler ve tetileyiciler büyük sorun yarata bilir. Üstelik, beyindeki PMO yolu yeniden canlandı. Bu yolu tam olarak yeniden silmek için tam bir titizlikle krizler ve tetikleyicilerle savaşmak gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

• Sabah yatakta beklenildi! - Inanılmaz büyük bir tehlikeydi bu!
  • AirPods kural bozuldu - Ciddi sonuçları ola bilecek bir şeydi bu!
  • Bir öğünde fazla yemek yenildi - Bu mide sorunları ile günün kalitesini düşürüyor.
  • Phone Check kuralı ciddi bir şekilde bozuldu - Iradeye çok büyük zararlar veriyor bu!
  • Günlük Programda boşluklar fazla oluyor! - Bu uzun vade de iradeyi mahv eder!

Disiplin Programı​

2. Gün
Chaser Days

Timeline​

2. Gün
Flatline Zamanları

PhoneCheck kuralı mahvetti beni iki bildirim yapacağım yerde saat vermeye başladım ve inanılmaz bir uyuşturucu bu. Umarım en yakında zamanda yeneriz Start

Start

Neptün Yolcusu
PhoneCheck kuralı mahvetti beni iki bildirim yapacağım yerde saat vermeye başladım ve inanılmaz bir uyuşturucu bu. Umarım en yakında zamanda yeneriz Start
Bende biri ekrana fazla bakma, biri de Phone Check sorunu, ki bu surekli mesajlari, emailleri, ve s. kontrol ederek bir yenilik arama. Sonucunda da bagimli gibi surekli tekrarlaniyor ve oldukca stresse sokuyor. Bunlarin temel sebeplerini cozerek yok etmek gerek. Dun olmustu, bu gu ise daha az siddetli oldu. Ama yine de oldu. Bunu analiz edip dusunucem, nedenlerini.

Start

Neptün Yolcusu

74% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Bu gün ciddi bir sorunun farkına vardım ve derhal çözülmesi gerek. Sabah zamanında uyandım ve SR ve Spor bitirildi. Kahvaltıdan sonra bir enerjisizlik hali geldi. Duş almam ve universiteye gitmem gerekiyordu, ama sanki halsizdim. Bunun bağımlılığın bir etkisi olduğunu biliyordum. Bu sebepten bir az kitap okudum ve ardından kendimi zorlayarak yapmam gerekenleri yaptım. Üniversiteye giderken bile bir halsizlik vardı, ama yapman gerekeni yaptıkca bu halsizlik geçiyor. Zor kısmı kendini zorlamak ve yapman gerekeni yapmak. Üniversiteden döndükden sonra yemek yedim ve uyudum. Uyumak yine çok oldu. Halsizlik yüzünden. Bu bağımlılıkla birlikde, kalitesiz uykununda bir sonucu. Uyku saatlerini tam düzeltmek gerek. Şimdi bile gecikiyorum. Uyandıkdan sonra sorunlar başladı. Programdakı düzensizlik kendini gösterdi. Markete falan gitdim, ondan önce telefonda bir az vakit öldürmüştüm. Bu ekran kuralının boşlukta olduğu bir zamandı. Derse başladığımda ise stress oldukca yüksekti ve en yüksek noktasına vardı. Odaklanamadım ve artık sinirden kendimi kontrol edemiyordum. Lakin, aynı zamanda, bunun beklenmedik bir şey olmadığını biliyor ve buna karşı hazırlıklıydım. Kendimi kaybetmedim. Ekran kurallarını bozmadım ve dersi bırakarak kitap okudum. Kitap okumak iyi geldi. Ama yine de yüksek stress geçmemişti. Music1-de telefon elinde gezmek tavizi verildi, ki bu çok tehlikeliydi. Bu durum bütün Disiplin Programını ve ardından her şeyi mahv ede bilir. Lakin, kendimi toparladım ve bunu bıraktım. Sonrasında fiziki bir iş yaptım ve bir az kendime geldim. Akşam yemeğinden sonra ise derse döndüm. Zor olsa da dersi bitirdim. Ama artık saat geçti. Notion tekrarlamağa zaman yetmedi ve bu düzen için çok ciddi bir sorun. Genel olarak, durumu iyi idare etdim. Minimum şekilde düzel bozuldu. Lakin, yine de düzene ciddi zarar verildi. Böyle anları bir defaya mahsus iyi idare etmek güzel bir şey. Ama, devamlı olursa böyle yüksek stress halleri, bir noktada düzen ve ardından her şey çöker. Daha sürecin ilk günleri olduğu için bu oldukca tehlikeli bir şey. Her şeyi bir anda mahv ede bilir. Yarın bu stress durumlarının nasıl yarandığını, sürece nasıl zarar verdiğini, ve nasıl düzeltilmesi gerektiğini analiz edicem. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Bu gün krizler geldi. Genel bir tetikleyicilere karşı hassaslık yine vardı, ama dağıtıldı hepsi. Kitap okurken bile tetiklenme oluyor. Aklıma yine görüntüler geliyordu, ama bu kez zayıflamıştı belirgin şekilde. Yine de esas krizler daha gelecekde. 7ci gün, 12ci gün, ilk 1 ay, 50-60cı günler, 90 gün, ve s. kritik dönemler. Bu süre zarfında krizler ve tetileyiciler büyük sorun yarata bilir. Üstelik, beyindeki PMO yolu yeniden canlandı. Bu yolu tam olarak yeniden silmek için tam bir titizlikle krizler ve tetikleyicilerle savaşmak gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

• Gece geç uyuldu - bu uyku sistemine büyük zarar veriyor! Sürecin ilk aylarında çok tehlikeli!
  • Music1 kuralında taviz verildi - bu her şeyi mahv ede bilir!
  • Yemek sisteminde boşluklar var - Bir düzen yaratılmalı kurallar ve rutinlerle.
  • Notion tekrarlanmadı - aşırı ciddi bir sorun!
  • Blog okunmadı - aşırı ciddi bir sorun!
  • Genel olarak, yüksek stress durumları yaratarak düzenin istikrarını baltalıyor ve mahv ediyor - Bu durum acilen analiz edilmeli ve çözülmeli! Daha sürecin ilk günlerinde büyük bir sorun.

Disiplin Programı​

3. Gün
Chaser Days

Timeline​

3. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

74% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Dün forum kapalıydı, rapor yazamadım. Genel olarak meşğul geçti, kendime odaklanamadım. Bu gün de öyle. Lakin, dün yine de sorunları analiz etmiş ve sebeplerini anlamışdım. Şimdi onları çözmek gerek. Bunun için pratik adımlarım atılması gerek, ama meşğul geçen günlerden kendime odaklanamadım. Şimdi 3 gün boyunca bunları düzeltmek için bolca vakit olucak. Bu vakti düzgün kullanmak gerek. Dinlenme fiziksel işlerle olmalı genel olarak ve aynı zamanda bir az da zihinsel işler devam etmeli. Yarın bu konuları düşünücem. İstikrar hala sağlanmadı ve böyle giderse süreç bozula bilir. Daha ilk günler bunlar. Bu 3 günde mutlaka bir istikrar başlamalı.

Bu gün krizler geldi. Genel bir tetikleyicilere karşı hassaslık yine vardı, ama dağıtıldı hepsi. Aklıma yine görüntüler geliyordu, ama bu kez zayıflamıştı belirgin şekilde. Dün çok tehlikeli krizler geldi. Stressden bir anda krize doğru itilmeye başlamıştım, ama irade yerinde olduğu için dağıtmağı başardım krizi. Lakin, bu böyle devam ederse irade eninde sonunda çöker. Bu sorunları çözmek gerek mutlaka! Esas krizler daha gelecekde. 7ci gün, 12ci gün, ilk 1 ay, 50-60cı günler, 90 gün, ve s. kritik dönemler. Bu süre zarfında krizler ve tetileyiciler büyük sorun yarata bilir. Üstelik, beyindeki PMO yolu yeniden canlandı. Bu yolu tam olarak yeniden silmek için tam bir titizlikle krizler ve tetikleyicilerle savaşmak gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

5. Gün
Chaser Days

Timeline​

5. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

65% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün kötü geçti. Dün de bir rapor yazmıştım, ama sitede sorunlar olduğu için kaybolup gitdi. Genel olarak, son 2 gündür sürekli meşğul oluyorum ve düşündüğüm gibi kendime odaklanamıyorum. Hiç odaklanamıyorum. Bu da tam olarak bazı sorunların olduğu ve çözülmesi gerektiği zamana denk geldi. Bir boşluk olduğunu söylemiştim ve bunları tamamen analiz edip anladım. Ama düzeltmek zaman ister ve sürekli değişen ortam bunu zorladı iyice. Gün içerisinde stress oldukca artdı son 2 günde ve bir çok kural boşluğa düştü. Screen Rules, Phone Check Rules, ve s. iyice boş bırakıldı. Bu gün akşam eve çok yoğrun gelince 1 saat falan shorts baktım. Bu da sürecin ilk günlerinde tetiklenmeye sebep ola bilirdi, belki olmuşturda. Çok tehlikeli bir gidişat bu. Yarın ne olursa olsun artık bunu çözücem. Eğer çözülmezse, üniversitenin başlaması ile süreç bozulma noktasına kadar gele bilir. Bu gün hatta spor bile yapılamamıştı sabah stressden.

Bu gün krizler neredeyse yoktu. Genel olarak evde neredeyse hiç olmadım. Gün içerisinde ister-istemez bir kaç tetikleyici gördüm ve bir az etikeledi. Ama krize neden olacak kadar değil. Sadece aklıma düşünce olarak gelmeye çalışıyor. Lakin, bu ciddi bir hataydı. Bilinçaltına yerleşmesi çok ama çok tehlikeli bir şey! Zaten son günlerdeki stress artışı da süreci iyice tehlikeye atdı. Bu sorunları çözmek gerek mutlaka! Esas krizler daha gelecekde. 7ci gün, 12ci gün, ilk 1 ay, 50-60cı günler, 90 gün, ve s. kritik dönemler. Bu süre zarfında krizler ve tetileyiciler büyük sorun yarata bilir. Üstelik, beyindeki PMO yolu yeniden canlandı. Bu yolu tam olarak yeniden silmek için tam bir titizlikle krizler ve tetikleyicilerle savaşmak gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

7. Gün
Chaser Days

Timeline​

7. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

65% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün dünki ile aynı geçti. Sabah uyandım ve stressliydim. Dünden kalan stress uyumakla azalıyor, ama yok olmuyor. Genelde sabah enerjisini düşürüyor. Lakin, Spor yapmasam da, SR bitirildi. Sonrasında bir az kafamı dinlemek gerekdi. Günlerdir meşğulüm. Zaten pek vaktimde olmadı. Günortasında 1 saat falan uyudum, sonra Sürecin ilk haftasının analizini yapıp trenle eve döndüm. 5 saatlik bir yolculuktu. Ama yine stressliydim. Sanki bütün sinirlerim gergindi. Bütün bunların sebebini artık net bir şekilde görmeme rağmen kaç gündür çözülemesi artık bir şeylerin çok ciddi yolundan çıktığını gösteriyor. Süreç için çok tehlikeli bir durum bu. Şimdi oldukca yorğunum. Ne yapacağıma yarın karar vericem. Lakin, sabah zamanında uyanmalı ve rutinleri bitirmeliyim. Stress minimuma indirilmeli.

Bu gün ciddi krizler vardı. Genel olarak tetikleyicilere karşı çok hassasım. Aklıma düşünce geldiğinde ve ya bir şey gördüğümde hemen beynim tetiklenmeye çalışıyor. Bunun bir sebebide gün içerisindeki stress yoğunluğu. Bu sorun önceki süreçdeki gibi her şeyi mahvetmeye başlıyor. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

8. Gün
Chaser Days

Timeline​

8. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

55% Başarı - Çok Büyük Tehlike!

Description​

Bu gün kötü geçdi. Lakin, sona doğru bir çok sorun çözüldü. Sabah uyanması sorunlu oldu. Yatakda bir az fazla bekledim. Biriken stress yüzünden artık sinirlerim iyice gerilmiş ve öz-kontrol zayıflamıştı. Bu yüzden ekrana baktım bir az. Sonra gelip divanda oturdum. Meditasyon yapacak sinirsel güç kalmamıştı. Bir saat falan kitap okudum, ardından kendime geldim ve meditasyonu bitirdim. Kahvaltıdan sonra bir uyku bastırdı ve stressli bir şekilde divanda uyudum. Bu sırada rüyalanma oldu ve bu durumun ne kadar ciddi olduğunu gösterdi. Zaten PMO krizleri artmaya başlamıştı, bunlar hepsi gelen felaketin izleri idi. Daha sonrası ise ekran ve kitap döngüsüyle geçti. Düzen iyice bozulmuştu. Ekran düzensizce izleniyor, Phone Check kuralı sürekli bozuluyor, kriz geliyor, ve s. En sonunda akşama doğru günlük minimum ders çalışmayı bitirdim ve yavaş-yavaş kendime gelmeye başladım. Daha sonra Notion Analyze tamamladım ve Dicipline Program'nı yeniden başlatdım. Bütün sorunlar belirlendi, ne yapmam gerektiği artık net. Bundan sonra bu zorlu süreci devam etdirmek kalıyor. Aynen PMO-da olduğu gibi. Lakin, bu son şansım. Sürecin daha ikinci haftasındayım, her şey tek bir hataya bakıyor. En ufak bir sallantıda süreç ve sonrasında bütün hayatın mahv ola bilir. Bunu hiç bir zaman unutmamak gerek!

Bu gün ciddi krizler vardı. Gün içerisinde yüksek stress yüzünden sürekli düşünce saldırıları geldi. T-lara ve genel olarak cinselliğe karşı genel bir hassaslık vardı. Günortasındakı uykuda rüyalanma oldu. Bu da işleri daha da zorlaştırdı. Stress artık krizler üzerinde tam bir hakimiyyet kurmağa başladı. Tetikleyici ola bilecek bir içerik izledim ve bu inanılmaz büyük bir hataydı! Kendini mutlaka ama mutlaka kontrol etmelisin. Süreç böyle durumlarda bozulmağa başlar işte. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün

Timeline​

9. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

77% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Artık yeni bir Disiplin Süreci başladı. Sabah zamanında uyandım ve SR, ardından da Sporu bitirdim. Uykudan uyanmakda bir az zorlandım, ama vaktinde yataktan kalkdım. Bu çok önemliydi. Kahvaltıdan sonra da programı tekrarladım. Ekran süresi kurallara uyğun oldu. Daha sonra derslere başladım, üniversite derslerine. Her şey genel olarak Günlük Programa uyğun gitdi. Bir enerjisizlik ve stress hali vardı, lakin bunu bekliyordum. Yeni bir sürece başlandı ve burada da Chaser Dönemi var. Bir çok şey değişmeye başlıyor, sorunlardan kaçış bitiyor, haz bitiyor, beyin ise buna alışmakda zorlanıyor. Çok ağır bir baskı hissediyordum, duyğusal ve zihinsel bir zayıflık. Lakin, bunun geçici olduğunu biliyordum ve buna karşı savaştım. Akşama doğru zayıfladı, ama halen tam geçmedi. Bir kaç günü bular geçmesi. Eğer gitdikce zayıflarsa her şey doğru demekdir. Şu an çok kritik günlerden geçiliyor, sürecin temelleri atılıyor. Bir düzen sağlanmalı. Ne olursa olsun güçlü durmalı ve bu zor dönemi atlatmalı! Lakin, bu gün bazı hatalarda oldu. Bir anlık bir boşluk halında kuralları bilmeme rağmen group-da bir mesaj atdım ve bu çok büyük bir hataydı. Stressi artıra bilirdi. Aynı zamanda bir boşluk bulmaya çalışarak sürekli Phone Check kuralını bozmaya çalışdım. Bozulmadı, ama bir daha olursa bozulmuş sayılır.

Bu gün çok ciddi krizler oldu. Geçen sefer olduğu gibi artık düzen tam bozulmağa başlamışdı ve en sonunda krizler de şiddetleniyordu. Sabah ve günortasında uyurken sürekli aklımda cinsellikle ilgili düşünceler vardı. Bir çok şey tetiklenmeye sebep oluyordu. Üstelik çok tehlikeli bir şekilde 2-3 saniye düşünce krizlerine dalıyordum. Bunlar çok ama çok tehlikeli. Eğer azalmazlarsa Disiplin Süreci ile birlikde, bir şeyler çok ters gidiyor demekdir. Bazı şeyler tetiklenmeye sebep oluyor, bu bir daha olursa üzerinde ciddi kurallar koymak gerek. Demek ki, rasyonel olarak kontrolü zor. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

1. Bir anlık bir boşluk halında kuralları bilmeme rağmen group-da bir mesaj atdım ve bu çok büyük bir hataydı. Stressi artıra bilirdi.
  2. Aynı zamanda bir boşluk bulmaya çalışarak sürekli Phone Check kuralını bozmaya çalışdım. Bozulmadı, ama bir daha olursa bozulmuş sayılır.

Disiplin Programı​

1. Gün
Chaser Days

Timeline​

10. Gün
Chaser Zamanları

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6