Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Çok Ciddi Tehlike!

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah zor da olsa zamanında uyandım ve SR tamamlandı. Lakin, şunu fark etdim ki, sabahları stress fazla oluyor. Bu sebepten spordakı bir haraketi değiştirdim. N Tekrarı da sabahtan çıkardım. Sabah en kritik vakitler. Daha sonra üniversiteye gitdim ve arkadaşlarla buluştum. Evden uzaklaşmak gerekiyordu bir az stressden kaçmak için. Gece geç geldim ve dersi bitirip rapor yazıyorum. Sonrasında N tekrarlıycam ve uyuycam. Blog okumağı yarına bıraktım mecbur. Genel olarak, başarılı geçti. Phone Check kuralı başarıyla uyğulandı. Screen Rules uyğulandı. Music1 tavizi hiç verilmedi. Lakin, genel olarak stressli bir gündü. Chaser Dönemi hala devam ediyor. Çok dikkatli olmak gerek!

Bu gün çok ciddi krizler oldu. Aşırı ciddi krizler! Gece ve günortasında uyurken çok güçlü düşünce saldırıları geldi. 2-3 saniyeliğine düşünceye daldığım oldu. Hepsi Disiplin Sürecinin stress döneminden kaynaklanıyor. Geçen sefer de bu zamanlarda gelmişti. Yapılması gereken stressi minimuma indirmek, evde gereğinden fazla vakit geçirmemek, yapılması gerekeni yapmak, taviz ve Tetikleyicilerden uzak durmak, ve krizler geldiğinde kararlılıkla savaşmak. Bunlar zamanla azalmalı süreç devam etdikce, ama eğer taviz verilirse her şey biter. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

2. Gün
Chaser Days

Timeline​

11. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Alarm!

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah zamanında uyanıldı ve SR bitirildi. Spordan sonra da üniversiteye gidildi. Genel olarak çok stressli geçti. Sinirlerim sürekli gergindi. Üniversiteden döndükden sonra yemek hazırladım ve sonrasında uyudum. Uyku 4 saat oldu. Oldukca sinirlerim gerilmişti ve halsizdim. Sonrasında bir şekilde minimum dersi bitirdim. Sinirler çok gergindi. Dersde hiç bir şey yapamadım neredeyse. Lakin, bir şekilde kendimi toparladım derse odaklanmaya çalışarak. Sonrasında bulaşıkları yıkadım falan bir az kendime gelmiş gibi oldum, ama hala sinirler aşırı gergin. Ekran, Phone Check kuralları falan bozulmadı. Sadece, N tekrarlamak kaldı. Ama onu yapamıycam, hem geç oldu, hem de aşırı stressliyim. Bunu yapmaya çalışmak sinirleri iyice bozar. Bu gün direkt olarak bir hata yapılmasa da, sanki bir şeyler doğru olmadı. Yarın bu konu hakkında düşünücem.

Bu gün çok ciddi krizler oldu. Artık alarm durumuna geçildi, çünki geçen sefer de böyle kriz döneminde relapse olmuştu. Aşırı kritik bir dönem. Şu an sürekli krizler geliyor. Sürekli düşünce saldırıları oluyor. Günortasında çok ciddi taviz verildi ve yüzüstü uzanıldı. 2-3 saniyelik düşünceye dalındı. Bunlar çok ciddi hataydı ve her şeyin başlanğıcı ola bilir. Bundan sonrakı zamanı çok düzgün kontrol etmek gerek. İlk olarak, Tetiklenmeye neden olan bir çok şey var, hepsinden uzak durumlalı. Devam eden bir Disiplin Süreci var. O aynen devam etmeli, ama sinirleri aşırı zorlamayacak şekilde. Gerisi artık direkt krizle savaşmaya kalıyor. Gece sürekli gelicekler. Hepsine karşı hazırlıklı olmak gerek. Sabah uyandığımda sürekli saldırıcaklar, hemen yataktan kalkmak gerek. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

3. Gün
Chaser Days

Timeline​

12. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Alarm!

Description​

Bu gün neredeyse berbat geçicekdi, ama orta geçti. Kendimi kontrol etmeyi başardım, lakin hala alarm durumunda her şey. Dün gece uyurken krizler çok ciddi şekilde saldırdı ve malesef artık iradem dayanamadı ve yüzüstü uzanarak hayellere daldım. Artık kendimi kontrol edemiyordum. Bir noktada neredeyse edging olucaktı. Her şey çok kötü gidiyordu. Bu son 2 seferdir relapse ile sonuçlanan bir durumdu. Ama bir şekilde kendimi kontrol etmeyi başardım. Gece direkt balkona çıktım ve yatağa dönmedim bir süre. Neler yapılacağını düşündüm. İlk olarak, mutlaka ama mutlaka rasyonel düşünmek gerekiyordu. 2 yıllık bir süreçte beyin PMO'dan oldukca temizlenmişti. Sonrasındakı 49 günlük süreçte de temizlenmek başlamıştı, ama yarım kaldı. Şimdi çok kritik bir durumdu. Eğer kaybedilirse süreç, beyin artık eski bağımlılığına geri dönmeye başlayacaktı son hızla. Bunu acilen durdurmak gerekiyordu. Rasyonel düşünerek, gelen bütün duyğusal çöküş, anlamsız düşünceler, krizler, ve s. her şeye karşı kendimi hazırladım. Bunlar gece de, gündüz de gelicekti. Yatağa döndüğümde artık kendime gelmiştim bir az. Hemen sabah için bir plan hazırladım. Zamanında yataktan kalkmak, krizlere hazır olmak, rasyonel düşünmek, ve s. bunlara karşı kendimi hazırladım. Sonrasında ne tür krizler geleceğini düşündüm ve hepsine karşı mental olarak hazırlandım. Kriz zamanı yapılacaklarda biliniyordu. Gerisi artık pratik dünyada onlarla karşı karşı gelmek idi. Zor oldu. Çok zor belki hatta. Sabah çok stressliydim. Lakin, SR bitirildi. Spor yapılmadı. Çünki zaten kırılgan olan sinirlerimi mahv ede bilirdi. Şu an sırası değildi. Ardından kahvaltıyı bitirdim ve uyudum bir az. Geceni neredeyse uyuyamamıştım. Günortası uykusunda yine kriz geldi. Bir az zayıf savaşıldı, lakin bir şekilde kısmen dağıtıldı. Sonrasında ise gelen uyku hallerine aldırmadan derse ve fiziksel işlere odaklanıldı. Burada krizlerin fırsat beklediğini biliyordum. Lakin, en sonunda gün içerisindeki savaşı kazandım. Krizler azaldı. Bir az kendime geldim. Bu zaman artık durumun neden yine bu hale geldiğini düşünmeye başladım. Sanırım, bir sebep buldum. Bu konuda yarın daha detaylı yazarım. Şu an en ciddi mesele gece krizleri. Gece çok güçlü bir şekilde saldıracaklar. Buna karşı hazırlıklı olmak gerek. Yarın ilk iş bu krizleri ve genel durumun neden bu hale geldiğini analiz edicem. Çok tehlikeli bir durum, ALARM! Çok dikkatli olmak gerek!

Not: Disiplin Programı bozulmadı. Kurallar aynen devam etdi. Sadece 2 defa Phone Check kuralı bozuldu.

Mistakes​

• Phone Check kuralı bozuldu - aşırı stress zamanı oldu.

Disiplin Programı​

4. Gün
Chaser Days

Timeline​

13. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

25% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Alarm!

Description​

Bu gün çok kötü geçti. Malesef, kendi düşüncesizliğime göre süreç çok ciddi bir tehlikeye girdi. Dream krizleri büyük bir zafer kazandılar. Relapse çok yakındı. Çok ciddi bir tehlike var. Detaylarını bir analiz yazısında anlatdım. Hayatdakı zor anlardan biri yaşanıyor şu an. Bu sınavı geçmek gerek. Önümüzdeki 2 gün için bir acil durum planı hazırlanmalı. Dengeleri düzgün kurarak Chaser Dönemine karşı savaşılmalı, aynı zamanda sınava hazırlanmalı. Akılsızlık yaparak son güne bırakmıştım, bu da ciddi bir stress yaratıyor. Şu an çalışmaktan oldukca yorğunum, Chaser Dönemi sebebinden stress de çok yüksek. Bundan kurtulmak için çok titiz bir plan gerekli. Lakin, şu an bunu hazırlayacak durumdu değilim. Bir az dinlenip, sonra da uyuycam. Plan yarın bitirilecek. Şu an tek yapılması gereken kesinlikle ama kesinlikle anlamsız duyğu, düşünce, ve stresse inanmamak. Gece yine güçlü krizler gelicek. Hepsine hazırlıklı olmak gerek. Ya krizleri yenicem, ya da başarısız olucam!

Not: Disiplin Programı Dream krizlerine kaybedildiği için bozuldu!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Days

Timeline​

14. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

10% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Alarm!

Description​

Bu gün çok zor bir gündü. Gece dream krizlerine yine kaybedildi. Relapse'e çok yaklaşılmıştı. Sabah neredeyse bir şeyler izleme isteği artık kazanmak üzere idi ve Relapse çok ama çok yakındı. Lakin, kendimi toparlamayı başardım. Geçen sefer yapılamayan Acil Durum Planını bu sefer yapıldı ve günün geri kalanında krizlerle başarılı bir şekilde savaşıldı ve hepsi dağıtıldı. Bu sınav günlerinde başarıldı. Her şeyi son güne saklamıştım ve böyle stressli bir zamanda bunun da stressi çok ağır geliyordu. Ama bunların üstesinden gelmeyi başardım. Şimdi yarın sınav biticek ve yeniden toparlanma planları yapılacak. Çok kritik bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Days

Timeline​

15. - 1. Gün
Chaser Zamanları

10% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Alarm!

Description​

Bu gün çok zor bir gündü. Gece dream krizlerine yine kaybedildi. Relapse'e çok yaklaşılmıştı. Sabah neredeyse bir şeyler izleme isteği artık kazanmak üzere idi ve Relapse çok ama çok yakındı. Lakin, kendimi toparlamayı başardım. Geçen sefer yapılamayan Acil Durum Planını bu sefer yapıldı ve günün geri kalanında krizlerle başarılı bir şekilde savaşıldı ve hepsi dağıtıldı. Bu sınav günlerinde başarıldı. Her şeyi son güne saklamıştım ve böyle stressli bir zamanda bunun da stressi çok ağır geliyordu. Ama bunların üstesinden gelmeyi başardım. Şimdi yarın sınav biticek ve yeniden toparlanma planları yapılacak. Çok kritik bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Days

Timeline​

15. - 1. Gün
Chaser Zamanları
Hocam ordunun komutanlarından biri sensin Start en iyi halini bekliyorum sabırla. Eminim üstesinden geleceksin.

Start

Neptün Yolcusu

5% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Alarm!

Description​

Bu gün hayatımdakı en zor günlerden birini yaşadım. Bu süreci kaybetmemenin çok büyük bir psikoloji önemi vardı bende. Bu sebepten son 2 gündür çok zor günler geçirsem de, krizlere bir türlü teslim olmuyor ve tüm gücümle savaşıyorum. Dünki Acil Durum Planı işe yaradı ve ondan sonrakı hiç bir krize teslim olunmadı. Ders büyük ölçüde bitirildi. Akşama doğru artık yorğunluk olduğu için gerisini sabaha bıraktım. Gece hiç bir şekilde, hiç bir krize teslim olmadım. Lakin, sabah uyandığımda işler değişti. Normal olarak zamanında uyanıldı ve SR bitirildi. Hemen derse geçtim. Ama böyle çok kritik günlerde bir çok şey öngörülemiyor. Durum şöyleydi: son 2 gündür sürekli geceleri uzun hayallere dalıyordum ve bu beni bir şeyler izleme krizine sürüklüyordu. Ama ben bunu yapmıyordum. Bu sefer stress daha da artıyor ve yine hayal krizleri geliyordu. Artık o kadar zayıflamıştım ki, onlara geceleri karşı koyamıyordum. Dün düzgün strateji ile bunlarla savaşıcak gücü toplamayı başardım. Lakin, işte bir günde bitmiyor bu durum. Bütün bu aşırır stressli dönem yaşanırken (taviz verirseniz ve krizler güçlenirse ruh ve sinirsel durumunuz sürekli dalğalanır, güçlü bir şekilde) aynı zamanda son 2 güne sakladığım sınava çalışıyordum. Bunu da zorlukla başarıyordum. İşte böyle bir ruh halinde sabah uyandım. Uykum çok vardı. Stressde artmıştı. Bende dersi bir az çalıştıktan sonra bir az uyuyup öyle sınava gitmek istedim. Ama bu uyku isteği stress ve krizden geliyordu. Yatağa uzanır uzanmaz dream krizlerine kaybedildi. Sonrasında bir kaç video açıp tam olarak bakmasam da, öyle böyle göz gezdirdim. Aşırı güçlü bir tetiklenme yaratdı. Neredeyse kaybedicekdim. Aslında, kaybettim zaten. Bir şeylere bakmak süreci kaybetmektir. Lakin, tam olarak PMO tamamlanmaması psikolojik olarak benim için çok önemliydi. Son anda kalktım ve direkt sınava gitdim. Yolda artık beynim perişan bir haldeydi. Stress çok yüksekti. Sınavdan sonra da eve dönmedim. Bir az şehirde dolaşdım. Çünki direkt dönersem artık ne iradem ne de sinirlerim krizleri kaldıramazdı. Kendimde krizlerle savaşıcak gücü topladım ve eve dönünce hepsini yenmeyi başardım. Burda tecrübenin çok büyük rolü oldu. Nelerin krize sebep olduğunu, krizlerin en çok ne zaman geldiğini, ne yapılması gerektiğini, sinirli zamanların nasıl kontrol edileceğini, ve s. çok iyi biliyordum. Bu şekilde gün içerisinde krizler yenildi. Şimdi ama yeniden stress yükseliyor. Uyumazdan önce çok ciddi saldırılar olucak. Krize yenilmemek çok önemli! Sabah uyanır uyanmaz artık yeni süreci planlamak gerek. Böyle bir durumla hiç karşılaşmamıştım. Hep tamamen kaybeder ve hazz doyumu yaşadıkdan sonra yavaş-yavaş kendime gelirdim. Bu sayede irademin ve ruh halimin toparlanmaya zamanı olurdu. Şimdi ilk kez krizlerin ortasında bir direniş var. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Not: Sabah mutlaka ama mutlaka N planı bitirilmeli! Bütün sürecin geleceği buna bağlı!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

0. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

25% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Great Depression Times!​

Description​

Bu gün hayatımın belki de en zor günüydü. Dündekinden bile çok daha zordu. Gece ve sabah Dream krizlerine mağlup oldum ve sürekli hayellere daldım kontrolsüzce. Artık kendimi kontrol edemiyordum. Sabah uyandığımda bazı videolara bakıyordum kontrolsüzce, kendimi hiç kontrol edemiyordum. Artık Relapse bir kaç santim önümdeydi neredeyse. Sonra üniversiteye gitdim. Kendimi toparlamaya çalışsam da, geri döndüğümde artık stress o kadar yüksek, irade o kadar zayıftı ki, hiç bir şey yapamadan krize teslim oluyordum. Bazı yazılar okudum tetikleyici, bilerekden. Lakin, sonra çok ama çok önemli bir şey oldu. 2 yıl önce yazdığım bir yazıyı hatırladım: bir gün gelir ve dayanılamayacak kadar zor anlar yaşaya bilirsin, işte o zaman gerçekten kim olduğun test edilecek. Bunu hatırlayınca hemen balkona çıktım ve düşünmeye başladım. Eskiden hep böyle durumlarda tecrübesizlik yüzünden kaybetmiştim. Lakin, bu sefer ne yapmam gerektiğini net bir şekilde biliyordum, sadece geriye kalan o en zor kısmı başarmaktı: zorlukla mücadele etmek! Son kalan bütün gücümü topladım ve bütün çökmüş halime rağmen fiziki işler yapmaya başladım. Başım ağrıyordu, kendimde değildim, krizler geliyordu, hiç bir şey yapacak durumda değildi. Ama bunların sadece aşılması gerek sahte hissler olduğunu da biliyordum. Kendimi zorladım ve bulaşıkları yıkadım, evi temizledim, dışarıya çıktım, ve s. Kendime gelene kadar bunları yaptım. Aslında kolay işler, ama o anki ruh halimde krizden başka bir şey düşünüp yapamazken, sinirlerim artık iflas noktasındayken, kendimi bu denli zorlaya bilmek ve bütün psikolojimi kontrol etmek, çok büyük başarıydı. Neyse, kendime gelir-gelmez, derhal Süreci planlamaya başladım. Resmen PMO olmasa da, Süreç bozulmuş sayılıyor. Video izlemek net süreci bozar. Lakin, bu sefer haz tam yaşanmadı. Beyin önceki süreçlerdeki gibi rahatlamış bir şekilde değil, aksina krizlere karşı aşırı hassas. Bundan sonraki en zor kısım bu ince ipde yürümek. Bütün bu detayları planladım. Yapmam gerekenler net belli. Bundan sonra sürecin gidişatı her şeyi göstericek. Planı bitirdikden sonra ders çalıştım, ama artık tükenmiştim. Bir şekilde minimum çalışmanı bitirdim. Phone Check ve Screen kuralları sürekli bozuldu. Bunlar artık bilinçli olarak yapıldı, çünki irade ve stress berbad haldeydi, bir de bu kurallara uymağa çalışmak her şeyi mahv ederdi. Ama artık yarından itibaren bu kurallar yavaş-yavaş düzeltilecek. Bir düzen gerekli. Yavaş-yavaş stress azaltılmalı, krizler yok edilmeli, ve düzen yeniden kurulmalı. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Süreç yeniden başladıkdan sonra bir çok kriz geldi. Sürekli videodakı sahneler gözümde canlanıyordu. Hepsi dağıtıldı. Lakin, gece yine çok güçlü krizler gelicek. Hepsine karşı hazırlıklı olmak gerek! Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Not: Great Depression Dönemi krizler dönemidir. İlk hafta bu krizler bitirilmeli!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

0. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Great Depression Times!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah alarmı 30 dakika erteledim. Sebebi ne olursa olsun, özellikle sürecin ilk günlerinde çok tehlikeli bir durumdu! Daha sonra SR bitirildi, N tekrarlandı, ve üniversiteye gidildi. Orada beklendiği gibi sosyal baskı hissi geldi. Sonrasında bir genel baskı hissi geldi. Kötü hissediyordum, hiç bir şey yapmak istemiyordum, ve s. Lakin, bütün bunların geçici olduğunu biliyordum. Tek yapılması gereken bunları görmezden gelmek ve yapılması gerekenleri yapmaktı. Zor oldu, ama bu hisslere karşı savaştım. Bazı hatalarda yapıldı. Ekran ve Phone Check kuralları çok belirsizdi ve sürekli bozuluyordu. Lakin, bu kadar stresste bunları kontrol etmek zordu. Yine de, düne göre belirgin şekilde daha azdı. Akşama doğru kendime gelmeye başladım. Düne göre oldukca gelişme var ruh halimde. Artık hayata geri dönmenin zamanı geliyor. Disiplin Süreci yavaş-yavaş artırılmalı. Bu gün ders çok yoğundu ve gece geç saate kadar uyuyamadım. Şimdi N tekrarı yapamıycam, çünki geçen sefer olduğu gibi stress sorunu yaratır çok zorlamak kendini. Yarın dersten dönünce Disiplin Programı meselesini düzelticem.

Bu gün çox ciddi krizler geldi. Gece dream krizleri geldi. Gün ortasında üniversiteden döndükden sonra dream krizleri çok güçlüydü. Videolardakı sahneler sürekli aklımda canlanıyordu. Lakin, bu sefer ben de artık güçlenmiştim. Krizler hepsi başarıyla dağıtıldı. Lakin, hala bazı hatalar yapılıyor ve bunlar stresse neden oluyor. Bütün boşluklar en kısa sürede kapatılmalı. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Not: Great Depression Dönemi krizler dönemidir. İlk hafta bu krizler bitirilmeli!

Mistakes​

• Sabah geç uyandım - büyük tehlike!
  • Ekran ve Phone Check kuralları sürekli bozuldu!
  • Mesaj atıldı birine!

Disiplin Programı​

1. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

1. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

76% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Great Depression Times!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah zamanında uyandım. SR bitirildi. Daha sonra üniversiteye gitdim. Orada yine çok güçlü baskı vardı üzerimde. Hem Chaser Günlerinin, hem de şahsi sorunların etkisiydi bu. Artık her ikisini de çözmek gerek. Üniversite de Disiplin Programında uyğun olarak Music1 kurallarını hiç bir şekilde bozmadım. Ama verimli de geçmedi. Eve döndüğümde ise artık dinlenme zamanıydı, son 3-4 ağır geçen günden sonra. Film izledim, yemek hazırladım, ve s. En son minimum günlük dersi bitirdim. Genel olarak, ilerleme vardı. Ruh halim düne göre daha stabildi, üniversite hariç. Screen ve Phone Check kuralları bozulmadı. Sadece, Phone Check-de bir boşluk oldu. Bunu düzeltmek gerek. Lakin, artık Disiplin Programına tam ciddiyyetle edilmeli. Hayata dönmek gerek. Minimum ders çalışma ile hiç bir şey olmaz. PMO krizleri dağıtıldıkca, hayat yeniden kendini göstermeye başlıyor. Burada da bazı sorunlar var. Onların çözümü artık biliniyor. Son dönemdeki Relapse ve Krizler bu gelişimi oldukca baltalamıştı, ama şimdi geri dönme zamanı. Günlük Programın sürekli değişmesi, yani stabilsizlik hala ciddi bir sorun. Music2-de çok ciddi sorun şu anda. Bu gün sürekli telefon elimde müzikle geziyordum. Bunları çözmek gerek artık! Hayata başlanmalı!

Bu gün çok ciddi krizler geldi. Bu gün çok tehlikeli bir şekilde çok büyük bir hata yaptım! Bu hata bütün süreci mahv ede bilirdi! Bir ünlünün bir fotografı zamanında ifşa olmuştu, bende merak edib araştırdım. Tetiklenme olmadı, ama ola bilirdi. Üstelik, bilinçaltında çok büyük tetiklenme yaratır böyle olaylar. Sonra yavaş-yavaş birikir ve ciddi bir kriz yaratarak süreci bozar. Özellikle, sürecin ilk günlerinde böyle bir şeyin olması aşırı kolay olur. Mutlaka bu kurallar netleşdirilmeli ve uzak durumalı! Gece uyurken yarı-uykulu bir şekilde, ama büyük ölçüde uyanıkdım, dream krizlerine taraf gitdim. 2-3 saniye düşünce saldırıları oldu. Zaten uyumazdan önce de vardı dream krizleri. Gün içerisinde sürekli Krizlere ve Tetikleyicilere karşı hassastım. Sürekli aklımda cinsellik vardı. Eve döndüğümde de bazı zor anlarda hemen güçlü krizler geldi. Hepsi dağıtıldı, çok tehlikeliydiler. Lakin, düne göre azalma var. Düzen düzgün kurulursa, krizler de azalıcak. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

• Günlük Programda ciddi belirsizlikler oluyor, ciddi takip edilmiyor! Screen Rules bu gün çok belirsizdi!
  • Music2 çok büyük sorun - evde telefon elinde gezmek!
  • Minimum Study - bununla devamlı hiç bir şey olmaz!
  • Phone Check kurallarında boşluklar vardı!
  • Bu gün çok tehlikeli bir şekilde çok büyük bir hata yaptım! Bu hata bütün süreci mahv ede bilirdi! Bir ünlünün bir fotografı zamanında ifşa olmuştu, bende merak edib araştırdım. Tetiklenme olmadı, ama ola bilirdi. Üstelik, bilinçaltında çok büyük tetiklenme yaratır böyle olaylar. Sonra yavaş-yavaş birikir ve ciddi bir kriz yaratarak süreci bozar. Özellikle, sürecin ilk günlerinde böyle bir şeyin olması aşırı kolay olur. Mutlaka bu kurallar netleşdirilmeli ve uzak durumalı!

Disiplin Programı​

2. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

2. Gün
Chaser Zamanları

Son düzenleme:

Start

Neptün Yolcusu

77% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Great Depression Times!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah zamanında uyanamadım. Hatırlamıyorum, ama alarmı kapatıp iki saat daha uyumuşum. Çok tehlikeli bir şey! SR (Standard Routines) bitirildikden sonra dinlenme zamanı başladı. Programı değiştirip, bir az dinlenmem gerektiğine karar verdim. Film izledim bir az. 5-6 saat sonra artık Disiplin Programı hakkında düşünmeye karar verdim. Gerekli planlamaları yaptım. Çok önemli bir sorunu fark edib, düzeltdim. Artık yeni bir Disiplin Süreci başlıyor. Daha sonrasında bir boşluk oldu. Boşlukdan sonra ders çalışdım. Yine zorlandım bir az, odaklanmakta. Ardından yine bir boşluk oldu. Bu boşluklar çok tehlikeli! Boş videolar izlendiği, ne yapmam gerektiği tam bilinmediği, iradenin zarar gördüğü, stress artdığı zamanlar bunlar. Diger işlere de ciddi zarar veriyor, aynı zamanda. İlk olarak, bu sorun hall edilmeli. Yeni Günlük Program sistemi ile bu sorunlar çözülecek. En son blog okudum ve N tekrarlayıp uyuycam. Yarın yeni bir Süreç başlıyor!
  • Sinirler genel olarak yüksekti. Her şeye karşı çok hassastım.
  • Report çok verimsiz. Bunu düzeltmek gerek!
  • N tekrarı zamanı doğru değil, oldukca yorğun oluyorsun.

Bu gün çok ciddi krizler geldi. Daha sürecin ilk günleri, çok tehlikeli zamanlar. Son 2 gündür N tekrarı yapmadığım için Sürecin ciddiyeti hemen unutuluyor. Günlük Programdakı boşluklar düşünce sistemini zayıflatıyor. Bu sorunlar çözülmeli mutlaka! Gece krizler gelmişti. Uykuluyken yüzüstü uzanmalar da olmuştu. Sabah da geç uyandım ve bu aşırı tehlikeliydi. Ders çalışırken de sürekli düşünce saldırıları geldi, odaklanmakta zorlanırken. Bu sorunlar mutlaka ama mutlaka çözülmeli! Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

• Gün içerisinde çok boşluklar oldu! Bu boşluklar bütün odaklanmanı, sinirleri, ve iradeyi mahv ediyor. Sonrasında da krize sebep oluyor.

Disiplin Programı​

3. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

3. Gün
Chaser Zamanları

Son düzenleme:

Start

Neptün Yolcusu

78% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Great Depression Times!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah yine zamanında uyanamadım. Bu büyük bir sorun. Uyku düzeninin en ufak bozulması bile ilk günlerde dengeleri mahv ediyor. Zamanında uyumağa ve uyanmağa çok dikkat etmek gerek! Sonrasında direkt derse başlamak yerine kitap okudum, ondan önce 1 saat ekran hakkım vardı. Ama, gördüm ki, yemek saati yaklaşıyor, ben de yemek yiyip, uyuyup öyle ders çalışayım dedim. Yemekten sonra uyku tutmadı, bende derse başladım. Ders iyi geçti. Üniversite dersine çalıştım. Dinlenme aralarında ufak sorunlar var. Lakin, şimdilik bunlara dikkat etmemek gerek. Akşam yemeğinden sonra ekrana fazla baktım. Filmi bitirmek istedim. Ama esas sorun başlamağa enerjimin olmamasıydı. Bunları doğru planlamak gerek. Küçük bir şey, ama sonuçları ciddi oluyor. Ders zamanı artık stressliydim. Genel olarak, hep bir stress vardı. Bu stress Süreçten olduğu kadar, sanki başka bir şeyden de oluyormuş gibi geliyor. Bunu düşünmek gerek.
  • Genel olarak, stressliydim. Sebebini anlamadım daha. Lakin, gün içerisindeki boşlukları doğru kullanmak gerek.
  • Phone Check kuralı bir defa bozuldu. Çok ciddi bir hataydı. Yüksek stress zamanı oldu!
  • Mesaj yazmamam gerekirken, birine mesaj atdım. Bu kuralı netleşdirmek gerekiyor!
  • Sabah zamanında uyanılmadı, bu ciddi bir sorun!
  • Bu gün boşluklar daha azdı ve Screen Free zamanları daha iyi kontrol edildi. Lakin, daha da netleşdirilmeli!
  • Dinlenme doğru olmuyor hala! Dersler bir zaman zarfında bitirilmeli ve dinlenme zamanı ve kuralları net olmalı!
  • N Repeat Sistemi daha verimli hale getirilmeli! 2 günde bir genel tekrar, her gün akşam ise hafta tekrarı şekline olmalı, tekrar olmayan günler ise Blog okunmalı!

Bu gün ciddi krizler vardı. Gece bir şey oldu mu pek hatırlamıyorum. Ama genel olarak sürekli düşünce saldırıları oldu. Hepsi dağıtıldı. Lakin bazıları güçlüydü bir az. Stress zamanı özellikle geliyorlar. Bunlar sürecin ilk günleri. Genel olarak, 7 gün, 12 gün, ve s. gelicekler. İlk bir ay sürekli krizler olucak. Hepsine hazırlıklı olmak gerek. Bunlara ilaveten, bir film izlerken bazı resimler gördüm. Normal insan resmiydi. Ama gereğinden fazla dikkat etdim. Kuralı unutmamalı ve direkt bakılmamalı! Bunlar bilinçaltında birikerek krize giden yolu hazırlaya bilir, özellikle ilk 1 ayda! Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Disiplin Programı​

4. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

4. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Great Depression Times!​

Description​

Bu gün düne göre daha kötü geçti. Sabah zamanında uyanamadım. Sanırım uyku kalitesi yüzünden. Bu artık çok ciddi bir sorun! Böyle giderse süreci bile bozucak. Artık yarın düzeltilecek bu sorun ya da başarısız olucam! Sonrasında kendi hatamdan dolayı gün çok da iyi geçmedi, verimsiz oldu. Günlük Programın tam düzeltilmiş versiyonu hala yoktu ve bu da boşluk yaratdı. Dersi erteledim farklı şekillerde. Bu sebepten de, artık geç oldu başlayınca. Düzenli olmadı. Artık Günlük Programdakı ve genel olarak Stress mekanizmasındakı sorunları daha iyi anlıyorum. Bu sorun çözülecek ya da başarısız olucam!
  • Genel olarak, stressliydim. Lakin, bu sefer sebebini daha iyi anladım ve bu düzeltilecek ya da başarısız olucam!
  • Phone Check kuralı bir defa bozuldu. Çok ciddi bir hataydı. Yüksek stress zamanı oldu! Stress kontrolü düzgün sağlanmalı!
  • Mesaj yazmamam gerekirken, birine mesaj atdım. Bu kuralı netleşdirmek gerekiyor!
  • Sabah zamanında uyanılmadı, bu ciddi bir sorun!
  • Bu gün boşluklar daha azdı ve Screen Free zamanları daha iyi kontrol edildi. Lakin, sabahki boşluk yüzünden gün kötü geçti!
  • Dinlenme doğru olmuyor hala! Lakin, bunun da sebebi anlaşıldı. Düzeltilecek.

Bu gün çok ciddi krizler vardı. Gece uyurken direkt dream krizleri geldi. Onlara kaybetmeye meyillilik vardı. Aynı şekilde gündüz uyurken de geldiler. Çok tehlikeli idi! Direkt dream krizleri geliyor ve süreci kaybettirmeye çalışıyorlardı. Bir az stress vardı ve bu sayede neredeyse ilerleme kat ediceklerdi! Bundan sonra stress çok dikkatli kontrol edilmeli! En ufak bir hata bile bütün sürecin kaybedilmesi ile sonuçlana bilir! Çok tehlikeli bir durum, çok dikkatli olmak gerek!
  • Bu gün kurallara aykırı olarak günortasında yatakda uyudum. Kanepede ışıktan dolayı uyuyamıyorum. Ama yatakda da uyuyunca ciddi krizler geldi. Bu konu hakkında düşünücem.
  • Krizlere karşı çok dikkatli olmak gerek! Sürecin daha ilk günleri bunlar. Her şekilde saldıracaklar. Her zaman tetikde olmak gerek! Daha kritik günler gelecekte: 7ci gün, 12ci günler, ilk ay, ilk 90 gün, ve s.

Disiplin Programı​

5. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

5. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Great Depression Times!

Description​

Bu gün düne göre çok daha kötü geçti. Çok ciddi hatalar yaptım. Artık sistemin nasıl çalıştığını anladım. Lakin, yaptığım bazı hatalar bu günü tamamen mahvetti. Sabah zamanında uyandım ve Üniversiteye gitdim. Üniversite sorunsuz geçti. Lakin, eve geç döndüm. Döndüğümde oldukca yorğundum. Günlük Programa göre 1 saat ekran süresi, sonra uyuma ve ders çalışma vardı. Ama, burada çok ciddi bir hata yaparak Süreci çok büyük bir tehlikeye atdım! Önemli bir konu ile ilgileniyordum ve bununla ilgili güzel bir film bulmuştum. Eve dönünce kontrolsüz bir şekilde bu filmi izlemeye başladım. Sonuçta bütün Program bozuldu. Zaten stress vardı, disiplin zayıftı, çünki daha her şey yeni başlıyordu, düzen tam hazır değildi! Bundan sonra Phone Check kuralı da farklı behanelerle bozuldu. Başkalarına mesaj atdığım için sürekli kontrol etdim, ve s. Düzen iyice kontroldan çıktı! Saat 9 gibi kendimi toparladım ve minimum dersi bitirdim. Ama yapılması gereken çok şey vardı ve, üstelik, artık disiplin-dinlenme düzeni bozulmuştu. Yarın bunun bir daha yaşanmaması için kurallar netleşdirilecek! Artık bir çok sorun çözülde ve düzen sağlanmak üzere. Bir daha böyle bir hatanın olması kabul edilemez! Eğer olursa, başarı 75% altına düşer!
  • Genel olarak, stressliydim.
  • Sabah zamanında uyandım.
  • Phone Check kuralı bozuldu
  • Çok büyük boşluk yaratıldı! Günlük Program ani bir istekle değiştirildi ve kontrolsüzce harcandı! Bunun sonucunda bütün süreç riske girdi! Yarın bu sorun direkt olarak çözülecek!

Bu gün çok ciddi krizler vardı. Gece dream krizleri çok şiddetli geldi. Sanırım, gece yüzüstü uzanmalar oldu. Gün içerisinde krizlere karşı çok hassastım. Bir çok şey tetiklenmeye neden oluyordu. Ders çalışırken ve s. sürekli kriz geldi. Film izlerken normal bir sahneden fazlasıyla tetiklendim. Krizler dağıtıldı. Lakin, krizlere karşı zayıflık gösterildi. Bu durum gün içerisindeki düzenin hala sağlanmamasından kaynaklanıyor. Artık irade ve krizlere de etkisini gösteriyor. Bu sorun mutlaka, ama, mutlaka çözülmeli artık! Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!
  • Krizlere karşı çok dikkatli olmak gerek! Sürecin daha ilk günleri bunlar. Her şekilde saldıracaklar. Her zaman tetikde olmak gerek! Daha kritik günler gelecekte: 7ci gün, 12ci günler, ilk ay, ilk 90 gün, ve s.
  • Krizlere karşı yeteri kadar güçlü savaşılmadı! Filmdeki bazı tetikleyiciler gereğinden fazla tetiklenmeye neden oldu! Stress ve Düzen sorunu artık çözelmeli!

Disiplin Programı​

6. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

6. Gün
Chaser Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

70% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Great Depression Times!

Description​

Bu gün düne göre çok daha kötü geçti. Genel olarak, yine bir düşüşün başlanğıcı bu. Sabah zamanında uyanamadım. Stressliydim ve yine işleri ertledim. Artık belirsizlik sorunları kalmamıştı. Yapmam gerekenler belli idi, ama döngüden çıkmak zordu. Günortası boşuna harcandı. Sonra uyudum ve uyandığımda devam etmeye çalıştım. Lakin, pek verimli olmadı. Artık stress iyice güçlenmişti ve odaklanamıyordum. Ders çalışırken neredeyse hiç bir şey yapamadım. Üstelik, yine sınavın son gününe kaldığı için dersler, ekstra bir stress vardı. Music2 kuralları çok ciddi bir şekilde bozuldu, ki bu tavizdir! Phone Check kuralı bir çok kez bozuldu. Artık teorik sorunlar çözüldü. Yapılması gereken belli. Lakin, şimdi sıra bu stress döngüsünü kırmak. Yarın stressli bir gün olucak. Sabah zamanında uyanma zor olucak, ilk önce. Sonrasında ders çalışma var, son gün diye oldukca stressli olucak. Sürekli sinirler gergin olucak. Eğer ciddi bir düzen olmazsa, çok ciddi bir düzensizlik yaşanıcak. Bunların stressi ile yarı ders çalışma, yarı düzensizlik ve stressden oluşan bir gün olucak. Sonrasında irade zayıflamağa başlıycak ve bir kaç gün sonra süreç tamamen bozulup, relaspe olucak. Bu döngü böyle gitmemeli. Yarın, ne olursa olsun düzgün planlanmalı ve bu stress döngüsü artık bitirilmeli! Yapılması gereken, hiç bir şekilde kuralları bozmamak. Günlük Programı genel hatlarıyla uyğulamak. Stress gelince bilinçli olmak ve onunla savaşmak. Eğer çok stressli olunursa, fiziki işlere geçmek ve kendine gelmeye vakit ayırmak. Dinlenme zamanlarında düzensizce değil, düzgün şekilde dinlenmek. Bunlar uyğulamak çok zor olucak. Ama bir kez başarıldı mı, bu döngü kırılır. En önemli adımı, sabah uyanmaktan başlıyor.
  • Sabah zamanında uyanamadım.
  • Music2 sürekli bozuldu. Çok ciddi bir şekilde! Bu bir tavizdir artık!
  • Phone Check kuralı defalarca bozuldu
  • Düzensizlik vardı sürekli, stress artırdı!
  • Çok büyük boşluk yaratıldı! Günlük Program ani bir istekle değiştirildi ve kontrolsüzce harcandı! Bunun sonucunda bütün süreç riske girdi! Yarın bu sorun direkt olarak çözülecek!

Bu gün çok ciddi krizler vardı. Genel olarak, gece ve günortasındakı dream krizlerine karşı daha güçlü oldum. Gün içerisinde gelenleri de daha güçlü yok etdim. Lakin, bu gün çok ciddi bir zayıflık gösterildi. Bir gizli video gördüm ve bunun beni ciddi şekilde tetiklemesine rağmen, onu internetde arayıp bulmaya çalıştım. Görünürde meraktandı, ne olmuş diye. Lakin, alakası yoktu! Tam anlamıyla bir krizdi! Bu videonu bulmayı başarsaydım çok ciddi tetiklenme yaşanırdı! Rezil bir durumdu aynı zamanda! Bunun bir daha yaşanmaması gerek. Kurallar zaten net, bu yasak! Bunu farklı yollarla gözardı etmek, kaybetmeğin ta kendisidir! Üstelik, gün içerisindeki sürekli stress hali irademi ciddi zayıflatıyor. Bu sorun artık mutlaka çözülmeli! Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Krizlere karşı yeteri kadar güçlü savaşılmadı! Tetikleyici olduğunu bile bile videoya bakmaya devam etdim. İnanılmaz büyük bir hataydı!

Disiplin Programı​

7. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

7. Gün
Chaser Zamanları

Son düzenleme:

Start

Neptün Yolcusu

73% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Kritik Zamanlar!​

Description​

Bu gün düne göre bir az daha iyi geçti. Detayları yazamıycam, sınava hazırlanmaktan yorğunum. Lakin, genel olarak stress kontrol edilmeye çalışıldı. Bu stressin de sürecin bir parçası olduğunu daha iyi anladım. Stressli zamanda kendimi ders çalışmaya zorlayarak stressi yendim. Ama, bir çok hata da yaptım aynı zamanda. Düzende bozulmalar oldu. Şimdi, durumu bir az kontrol altına aldım. Yarın sınavlar biter bitmez bu durumun düzeltilmesi gerek!
  • Sabah zamanında uyandım.
  • Music2 sürekli bozuldu. Çok ciddi bir şekilde! Bu bir tavizdir artık!
  • Phone Check kuralı defalarca bozuldu
  • Düzensizlik vardı sürekli, stress artırdı!
  • Bazı anlarda büyük boşluklar oldu! Çok tehlikeli bir durum! Düzeni ciddi şekilde sarsıyor!

Bu gün çok ciddi krizler vardı. Çok zorlandığım krizler geldi. Gece yüsüstü uzanma, düşüncelere dalma oldu. Lakin, neredeyse, tamamen bilinçsizdim. Yine de, bunlar sonradan krizlere sebep ola biliyor, ki oldu da. Gün içerisinde sürekli düşünce krizleri geldi. Sahneler gözümün önünde canlanmaya çalışıyordu. Günortasında uyurken çok zorlayıcı dream krizleri geldi. Bunlar normal! Sürecin ilk ayında özellikle çok gelicekler. Lakin, stressin düzgün kontrol edilememesi, yani düzensizlik ciddi bir tehlike! Hemen, ama hemen düzeltilmesi gerek! Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Krizlere karşı yeteri kadar güçlü savaşılmadı! Stressli durumları kontrol altına almak gerek, yani düzeni sağlamak!

Not: Great Depression Dönemi bitdi. Sürecin başlarındakı krizler kapandı. Artık Kritik Zamanlar başladı. Sürekli süreci bozmak için gelen krizler var! Bunlar düzen sağlanana kadar bitmezler. Çok da beklemezler! Düzen hemen sağlanmazsa Relapse çok yakın!

Disiplin Programı​

8. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

8. Gün
Chaser Zamanları

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6