Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Yoda

50% Başarı - Çok Ciddi Tehlike! - Kritik Günler!​

Description​

Bu gün bir az daha sakin geçti. Sabah zamanında uyanamadım. Bir iş için erken kalktım ve geri uyuduğumda bütün düzen dağıldı. Sonrasında da yemek pişirdim ve dışarı çıktım. Eve gece geç döndüm ve ancak minimum dersi bitirdim. Bu gün sakin gün olsa da hiç bir analiz ve s. tamamlanmadı. Artık bu sorun yarın da çözülmezse, süreç fiilen bozulmuş olur. Rasyonel düşünce ve özkontrolün bu kadar zayıflaması sürecin bitmesi ile aynı şey.

Bu gün çok, ama çok ciddi krizler vardı! Gece yatmazdan önce yüzüstü uzanma tavizi verildi. Düşünce saldırıları çok ciddi geliyordu. Sabah uyanınca da vardı, gece uykudayken de. Artık bu krizler yeniden şiddetleniyor. Her şey yarın belirlenicek artık. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Not: Great Depression ve Chaser Dönemi bitdi. Artık önceki süreçlerin hep kaybedildiği Kritik Günler başlıyor!

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

21. Gün
Kritik Günler

Start

Yoda
Relapse!
Çox büyük hatalar yapıldı ve sonucu böyle oldu. Relapse analizi yaptım ve sebepleri anladım. Lakin, artık işler yolundan çıkmaya başladı! İki yıldan sonra bağımlılık yeniden güçleniyor. Bundan sonra artık tamamen bitirmek gerek, yoksa bağımlılık beni bitirip eski bataklığa geri döndürecek! Şimdi kendimi toparladım ve bir kurtulma programı hazırladım. Hazırlamak kolay, şimdi uyğulamak kaldı.
PMO'nun MO'su olmadan sadece P oldu. Lakin, Relapse olmak için oldukca yeterli bir sebep!

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse!​

Description​

Bu gün çok zor bir gün geçti. Sabah artık iradem dayanamadı ve dream krizlerine kaptırdım kendimi, hayallere daldım bir süre yatakta. Sonrasında bir şeyler izlemeye geçti. Artık zincirleme bir kaybetme başladı. İzlemeleri bir kenara bırakıp toparlanmak planı yaptım, ama akşam spordan önce chaser etiklerine yenik düştüm ve yine bir şeyler izledim. Artık psikolojik durumum iyice zayıflamıştı. Lakin, sonrasında kendimi toparladım ve sporu bitirdim. Şimdi de dersi bitirdim. Çok güçle chaser etkileri geliyor, krizler ve ani duyğusal dalğalanmalar. Ruh halim sürekli değişiyor. Şimdiki plan ne olursa olsun sabaha kadar bu krizleri yenmek ve sabah erkenden bu konuda etraflıca düşünmek. Şu an kendimi daha fazla zorlamak istemiyorum. Kitap okuyup uyuycam. Çok tehlikeli bir zaman..

Disiplin Programı​

0. Gün
Chaser Zamanları

Timeline​

0. Gün
Relapse

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse!​

Description​

Bu gün çok zor bir gün geçti. Dünle aynı şekilde akşama doğru hayallere daldım. Lakin, sonrasında kendimi toparladım ve yeni süreci detaylıca planladım. Hataları analiz etdim ve düzeltdim. Artık bundan sonrası yeni bir süreç.

Disiplin Programı​

0. Gün
Relapse

Timeline​

0. Gün
Relapse

Start

Yoda

80% Başarı - The Great Depression!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Genel olarak bir başlanğıc ve toparlanma günüydü. Sabah zamanında uyandım ve sonrasında üniversiteye gitdim. Üniversitede oldukca yorğun ve dalğındım. Duyğusal ve psikolojik bir baskı vardı, ama bunlar zaten bekleniyordu Chaser Effect olarak. Eve gelince direkt uyudum. Uyku bir az fazla oldu. Uyandıkdan sonra ders çalıştım ve ardından spora gitdim. Genel olarak, akşama doğru ruh halim düzeldi. Bazı sorunlar da oldu. Dersi 2 saat çalışmaya zaman yetmedi, akşam dinlenmeye zaman yetmedi, N tekrarı gece geç saate kaldı. Bu sorunlar zamanla çözülecek. Esas mesele daima düzeni korumak ve kendine zaman ayırmak. Beyin dinlendikce sorunları daha fazla düşünmeye zamanı olucak. Bu bir başlanğıc günüydü.
  • Sabah zamanında uyanıldı ve SR bitirildi. Sabah sporu bu hafta için yapılmayacak, çok zorlamamak gerek bu zamanlarda.
  • Ders 2 saat tamamlanmadı. Sadece minimum bitirildi.
  • N tekrarı gece geç vakte kaldı, ki bu da kalitesini bozuyor. Ciddi bir sorun!
  • Bir Blog yazısı bitirildi.
  • Gece dinlenme ve kendine zaman ayırma olmadı. Bunlar hepsi zaman kontrolü sorunu ve yavaş-yavaş düzelicek.
  • Spor tamamlandı.
  • Music2 ve diger kurallar izlenildi!
Bu gün çok büyük krizler geldi. Gece uyurken direkt dream krizleri geldi ve ilk önce büyük ölçüde kaybettim. Lakin, tam tuzağa düşmeden kendimi toparladım ve uyumayı başardım. Bu krizle mücadelede 2 saat uykusuz kaldım. Tam bir relapse yaşanmadığı için krizler hala devam ediyor, M-suz sadece p* izleme olmuştu. Günortasındakı uykuda da ciddi krizler geldi ve bunlarda neredeyse başarıya ulaşıkcakken kaybetdiler. Şu anda ciddi bir tetiklenme ve krizlere karşı hassaslık var. Bu 1 hafta devam edicek. Mesele düzeni korumak. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!

Disiplin Programı​

1. Gün
Start Times

Timeline​

1. Gün
The Great Depression Times

Start

Yoda

82% Başarı - The Great Depression!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Sabah zamanında uyandım. Uyandıkdan sonra bir az stressliydim. SR ve N hafta tekrarı bitirildi. Sornasında üniversiteye gitdim ve hala bazı stress kaynağı sorunlar devam ediyor. Kişisel sorunlar. Lakin, bunları şimdilik görmezden gelmek ve kendine odaklanmak gerek! Gereksiz stress kaynağı. Ben de öyle yaptım ve kısmen başarılı oldum. Eve döndükden sonra bir az stressli olsam da, kitap okuyup derse geçtim. Burada fark etdiğim şey aralardakı ekran süreleri. Fazla değil, ama gereksiz. Yine de bu hafta bir şey değişmiycem. Dersi 2 saat tamamlayamadım, çünki saat geç olmuştu ve spora gitdim. Şimdi zaman olursa tamamlıycam, lakin esas öncelik dinlenme. Zaten gün içerisinde pek bir şey yapılmıyor, ama bir düzen kuruluyor yavaş-yavaş. Bu günün sorunu music2 oldu. Üniversite çok stressli oldu ve dönüş yolunda AirPods kullanıldı. Çok büyük bir hataydı bu! Bütün düzeni yerlebir ede bilir! Kendini kontrol etmen ve bir daha yapmaman gerek! Üstelik, buna doğru giden yollarda da gözü açık olmalısın. Mesela, bir shorts videosu ciddi tehlike yaratıyor. Buna karşı dikkatli ol. Genel olarak, bu gün, hatalar olsa da, huzurlu ve düzenli geçti.
  • Sabah zamanında uyanıldı ve SR bitirildi.
  • N tekrarı ve blog sportan sonra zamanında bitirildi. Kaliteli oldu.
  • Gece dinlenme oldu, lakin gün içerisinde zaman kaybı çok oluyor. Neredeyse hiç ders çalışılmadı, minimum çalışmadan başka.
  • Spor tamamlandı.
  • Music2 ve diger kurallar tam olarak izlenilmedi! Metroda eve dönerken AirPods kullanıldı ve Shorts tehlikesi var. Çok büyük bir hataydı bu!
Bu gün çok büyük krizler geldi. Lakin, düne göre oldukca azalma vardı. Gece yine krizler geldi, güçlü dream krizleriydi. Ama dünki kadar zorlamadılar ve dağıtıldılar. Gün içerisinde evde çok olmadığım için kriz gelmedi. Tetikleyici de fazla olmadı. Lakin, tetikleyicilere karşı genel bir hassaslık var. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Krizler vardı, lakin düne göre oldukca azalmıştı.
  • Tetiklenme olmadı.
  • Tetikleyicilere karşı genel bir hassaslık var!

Disiplin Programı​

2. Gün
Start Times

Timeline​

2. Gün

Start

Yoda

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Lakin, bir sorun var ve düzeltilmesi gerek. Sabah zamanında uyandım ve SR bitirildi. Sonrasında N Hafta Tekrarını bitirip Üniversiteye gitdim. Sabahları bir az normalden fazla stressli oluyorum ve bu genel kaliteyi bozuyor. Lakin, şimdilik esas meseleye odaklanmak gerek. Eve döndükden sonra üniversitedeki sorunların baskısı yüzünden mental olarak yorulmuştum. Kafam düşünce kazanı gibi kaynıyordu. Bu sebepden hata yaparak ekranda fazla zaman öldürdüm, üstelik kalitesiz ve düzensiz bir şekilde. Eve girince kiyafetleri değişmek yerine direkt telefona baktım uzanarak. Yarım saat sonra kiyafetleri değiştim falam, ama yeniden anlamsız bir şekilde scroll tipli kullanmaya başladım YouTube'u. Bu ciddi bir hata. Bütün stressi artırıyor ve günün kalitesini direkt etkiliyor. Ardından uyudum ve uyku da bir az fazla oldu. Uyandığımda sarhoş gibiydim. Yemek hazırlamaya başladım, ama sandığımdam oldukca fazla zaman aldı. Derse başladığımda artık saat geç olmuştu. Yine de kendimi bir az toparladım ve derse bir az daha sakim bir kafayla başladım. Lakin, odaklanma oldukca zayıftı. İlk olarak, bunlar normal. Bağımlılıktan kurtulurken bu tür duyğusal ve zihinsel performans ve stress dalğalanmaları normal. Esas mesele bunlara rağmen yapılması gerekenleri yapmak ve savaşmak. Lakin, sorun günortasındakı hatalardan başlıyor. Böyle hatalar bu tip durumları güçlendirir ve seni zayıflatır. Bunlardan uzak durmanın yolu kurallarla olduğu kadar farkındalıktan da geçiyor. Böyle durumlarda rasyonel düşünceni korumalı ve doğru olanı yapmalısın. Bu gün işte böyle geçti. Genel olarak, bu tür stressli durumları azaltmalı, stressli zamanlarda yapılması gerekenleri yaparak süreç zamanı stressi azaltmalı, ve bunlardan yaranan sakin zamanlarda kendinle yalnız kalarak süreci düşünmelisin.
  • N tekrarı ve blog zamanında bitirildi. Kaliteli oldu.
  • Gece dinlenme oldu, lakin gün içerisinde zaman kaybı çok oluyor. Neredeyse hiç ders çalışılmadı, minimum çalışmadan başka.
  • Spor tamamlandı. (dinlenme günü)
Bu gün çok, ama, çok büyük krizler oldu! Gece o kadar fazla kriz olmadı, hassaslık vardı sadece. Lakin, günortası etrafda gördüklerimden ciddi tetiklenmeler yaşandı. Üniversiteden dönmüş, mental olarak yorulmuş, ve stressli bir şekilde zaman öldürüyordum. Bu sebepten zaten güçlü olan krizler oldukca güçlendi ve günortası uykusunda şiddetli bir şekilde saldırdı. İlk dalğada neredeyse kaybediyordum, ama savaşı kazandım ve uykuya daldıkdan sonra krizler bitdi. Bu çok tehlikeli bir durumdu! İlk olarak, böyle durumlar her zaman yaşana bilir ve daima kendi kontrolünü kaybetmeden onlarla savaşmalısın. Her hangi sebepten kriz gele bilir, hepsiyle savaşmak ve onları dağıtmak gerek! İkinci olarak, bir daha böyle stressli bir durumun bu kadar ilerlemesine izin verilmemeli. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Çok, ama, çok şiddetli krizler vardı!
  • Ciddi tetiklenmeler oldu!
  • Tetikleyicilere karşı genel bir hassaslık var!

Disiplin Programı​

3. Gün
Start Times

Timeline​

3. Gün

Start

Yoda

81% Başarı - The Great Depression!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Dünki hata bir az daha iyileştirilse de, tam olarak düzelmedi. Sabah zamanında uyanıldı ve ardından SR bitirildi. Sonrasında markete falan gitdim, sabah güzel geçti. 2 saat sonra yemek yedim ve kalitesizlik buradan başladı. Program bir az karıştı ve ekran saati bir az fazla oldu. Film izlediğim için çok büyük stress değildi, ama çok büyük bir problem idi. Sonrasında stress yine de artmağa başladı ve genel gün düzeni bozulmaya başladı. Gün içerisinde yapılacakları yapmak çok, ama, çok önemli. Günlük Program tamamlanıyor ve günün sonunda kaliteli bir dinlenme oluyor. Bu mutlaka tamamlanmalı. Zaten günlük program da kolay ilk haftalarda. Ne kadar zor olursa olsun, yapılması gereken bir iş varsa o bitirilmeli. Günün sonunda spora gitdim ve bir az stress azaldı. Yine de genel düzen salanmadıkca bu sorunlar bitmez. Lakin, genel olarak sorunları daha rasyonel düşünmeye başladım.
  • N tekrarı ve blog zamanında bitirildi. Kaliteli oldu.
  • Günlük Düzen bozuldu! Günlük Program mutlaka, ama, mutlaka tamamlanmalı!
  • Spor tamamlandı.
Bu gün çok, ama, çok büyük krizler oldu! Gece o kadar fazla kriz olmadı, hassaslık vardı sadece. Lakin, günortası ciddi krizler geldi. İlk önce, eski bir filmde ve bazı videolarda gördüğüm tetikleyicilerle savaştım. Görünürde onları yenmiş gibi olsam da, aslında yenememiştim. Bu ilk haftalarda böyle bir şey yapmak aşırı tehlikeli! Daha her şey yeni-yeni düzeliyor, krizler çok güçlü, stress fazla, ve s. Bu dönemde en ufak bir tetikleyici bile çok güçlü krizlere sebep ola bilir, ki oldu da. Günortası uykusunda çok ciddi dream krizleri geldi. Neredeyse kazanacaklardı. Lakin, kendimi toparlamayı ve onları dağıtmağı başardım. Bu krizlerin diger ciddi sebebi de gün içerisindeki düzensizlikden yaranan stress. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Çok, ama, çok şiddetli krizler vardı!
  • Ciddi tetiklenmeler oldu! İlk haftalarda uzak dur bütün tetikleyicilerden!
  • Tetikleyicilere karşı genel bir hassaslık var

Disiplin Programı​

4. Gün
Start Times

Timeline​

4. Gün

Start

Yoda

Description​

Bu gün ne iyi ne de kötü bir gündü. Ama oldukca zorlayıcı oldu. Bu günki rasyonel düşüncemi büyük oranda koruduğum için 80% altına düşmedi başarı oranı, lakin bu böyle devam ederse düşer. Bu gün zamanında uyandım ve SR bitirildi. İlk önce her şey normaldi. Sabahkı sinirlilik ve stress hali bir az vardı. Problem derse geçince oldu. Bir türlü odaklanamıyor ve gitdikce sinirlerim çok geriliyordu. En sonunda dersi bıraktım, yemek yedim, ve film izledim. Her zaman yapılan ve yine yapılmış olan çok büyük bir hata bu! Senin o saatde yapman gereken o ise, o iş tamamlanmalı. Ya da en azından o vakitde dinlenme yapılmamalı. Çok mu stressli oldu, fiziksel bir şey yap. Yarım saat kitap arası ver ve s. Kendini toparlamaya çalış. Aslında bunu bir az başardım bu gün, rasyonel şekilde düşünerek. Lakin, tam olmadı. Sonrasında film fazla uzadı ve s. En sonunda derse yeniden başladım ve yine bütün gün boş olmasına rağmen ders 1 saat çalışıldı sadece, o da çok stressli bir şekilde. Daha sonrasında spora geçtim. Artık bütün sinirler iyice gerilmiş, stress çok yüksek düzeylere çıkmıştı. Kendimi zorlayarak gitdim spora. Bu devam eden süreçle alakalı olsa da, böyle durumlar stressi katlayarak artırıyor. Spordan sonra bir az sakinleşme geldi gibi, lakin hala ciddi bir sinirlilik hali var. Akşam zaten artık mental olarak yoruldum ve ekranda gerekenden fazla vakit kaybettim. Böyle günler her şeyin mahv olduğu zamanların başlanğıcı oluyor. Artık buna bir son vermek gerek.
  • Gün içerisinde çok ciddi bir düzensizlik ve stress yaşandı!
  • N tekrarı ve blog zamanında bitirildi. Stress yüzünden kalite bir az azaldı.
  • Spor tamamlandı.
Bu gün çok, ama, çok büyük krizler oldu! Gece aşırı güçlü bir kriz dalğası geldi. Ciddi bir sorun vardı ve krizler anında kaçmak yeri olarak saldırdı. O kadar güçlüydüler ki, karşı koyamıyordum. Bir kaç defa yüzüstü uzanma oldu. 2-3 saniyelik düşüncelere dalınır gibi oldu. Lakin, en sonunda kendimi toparladım ve krizleri dağıtdım. Yine de çok ciddi bir tavizdi yüzüstü uzanmak. Gün içerisindeki stressi doğru idare etmek gerek. Üstelik bu gün film izlerkenki sorumsuzluk aşırı ciddi tetiklenmelere neden oldu. Bu gece yine krizler gele bilir. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Çok, ama, çok şiddetli krizler vardı! Ciddi taviz oldu!
  • Ciddi tetiklenmeler oldu! İlk haftalarda uzak dur bütün tetikleyicilerden!

Disiplin Programı​

5. Gün
Start Times

Timeline​

5. Gün

Start

Yoda

Haftanın Raporu​

Bu hafta %80 oranında başarılı geçti. Ancak aynı zamanda çok ciddi problemler de vardı. Genel olarak başlangıç haftası ve ağır kriz dönemi olduğu için bu nispeten normaldi.

İlk olarak, yaklaşık bir Süreç Düzeni oluşturuldu. Artık sabahları zamanında uyanılıyor, Standart Rutinler tamamlanıyor, Spor ve Beslenme Programı takip ediliyor ve Notion-Rapor Rutini kaliteli bir şekilde tamamlanıyor. Fakat burada çok ciddi bir sorun var: Uyku zamanı ve kuralları!
  • Uyku zamanı sürekli geç oluyor. Yaklaşık yarım saat kadar gecikiliyor, uyku kalitesi düşüyor vb. Bu sorun kesin olarak çözülmeli!
  • Uyku zamanı için sert kurallar olmalı. 01:45’ten sonra kesinlikle ekran olmamalı, sadece podcast vb. kullanılmalı. Bu kural kolay görünse de uygulaması zor olacak!

İkinci olarak, Disiplin Programında ilerleme olsa da sorunlar tamamen bitmedi. Sabah kalktıktan sonra karışıklık oluyor, stres yüksek oluyor vb. Bir türlü odaklanamıyorsun ve stres seviyesi artıyor. Bu da akşama doğru ciddi bir stres seviyesine yol açıyor ve Süreç dahil birçok şeyi riske atıyor. Bu sorun kesin olarak çözülmeli!

Son olarak, krizler. Bu hafta krizlerle başarılı bir şekilde mücadele edilse de krizler hâlâ ciddi seviyede ve aynı zamanda çok ciddi tavizler verildi! Akşam ve gece krizleri hala şiddetle devam ediyor. Son birkaç gündür S2 konusunda ciddi tavizler oldu. Krizler çok şiddetli geliyor ve onlarla mücadele edecek irade kalmıyor. Bunun birkaç sebebi var:
  • Gün boyunca yaşanan stres akşam iradeyi çökertiyor ve bu zamanlarda ciddi kriz atakları başlıyor.
  • Tetikleyicilere karşı yeterince dikkatli olunmadı! Bu çok ciddi ve aptalca bir hataydı. Tetiklenmeye sebep olabilecek her şey mutlaka rasyonel şekilde belirlenmeli ve onlardan uzak durulmalı. O an bu çok zor olabilir ama buna karşı sürekli savaşmalısın! Zaten krizlerin kendisi budur. Kesin kurallar da izlenmeli aynı zamanda. Bunları uygulamak zor olacak ve birçok açık bulmaya çalışacaksın. Ancak sürecin özü zaten bunlarla savaşmaktır!
  • Krize sebep olacak bütün stresli durumlardan uzak dur. Yukarıda da yazıldığı gibi, daima rasyonel düşünmek için savaşmalısın!

Sonuç olarak, başlangıç için iyiydi. Ancak birçok sorun var ve bunlar çözülmezse bütün Süreç dağılacak.

Start

Yoda

81% Başarı - The Great Depression!​

Description​

Bu gün ne iyi ne de kötü bir gündü. Lakin, düne göre daha kontrollü oldu. Sabah zamanında uyanamadım. Haftanın Raporunda da olduğu gibi uyku saatleri sorun oluyordu. Gece de zaten sürekli uyanıyordum. Bu sebepten sabah alarmı 34 dakika erteledim ve bu inanılmaz büyük bir hataydı! Küçük görüne bilir, ama sürecin ilk zamanlarındakı böyle temel bir disiplinsizlik her şeyi mahv ede bilir. Buna sebep stressli olmamdı. Görünüşte alaksız gibi duruyor ola bilir, ama stress rasyonel düşünceni engelliyor ve enerjini mahv ediyor. Artık günortasındakı stressli savaşmağı öğrenmek gerek. Bu gün bunu kısmen başardım. Günortasının çoğu kısmını film izleyerek geçirdim. Enerjimi ciddi şekilde zayıflatmıştı. Beynim düşünce kazanı gibi kaynıyor, hiç bir şey yapmak istemiyordum. Lakin, haftanın analizini yapmalıydım. Bu her şeyden önemliydi, çünki sürecin temeli burada. Eğer bu yapılmazsa Relapse garanti olurdu. Bu yüzden kendimi zorladım ve analize başladım. İlk önce oldukca zorlansam da, rasyonel düşünceni kaybetmeyerek bu hisse direndim ve sonunda odaklanmak moduna girildi. Her ikisinin de analizleri ve yeni hafta planları tamamlandı. Bu zaman anladım ki, günortasında da aynı şekilde yapmak gerek. Akşama doğru yine zorlansam da, minimum düzeyde matematik çalıştım. Lakin, burada dinlenme arası telefona bakmak gibi ciddi bir hata yaptım. Bir daha tekrarlanmaması gerek!
  • Sabah zamanında uyanılmadı! - Aşırı tehlikeli bir hata!
  • Gün içerisinde düzeni sağlamaya yönelik adımlar atıldı. Lakin, hala tam bir başarı yok.
  • N tekrarı ve blog zamanında bitirildi. Stresse rağmen kaliteli oldu.
  • Spor tamamlandı (dinlenme günü).
Bu gün çok, ama, çok büyük krizler oldu! Gece yine uyumazdan önce ve uyurken ciddi dream krizleri geldi. Yüzüstü uzanmalar ve s. çok oldu. Bunlar çok ciddi tavizler ve derhal düzeltilmezse, Relapse kapıda! Bu krizlere sebep haftalık analizde detaylıca incelendi. Gün içerisindeki stress, tetikleyicilerin düzgün kontrol edilmemesi, ve stressli meselelerden uzak durmamak bu krizleri oldukca güçlendiriyor. Bu sorunlar derhal çözülmeli ve, aynı zamanda, krizlerle daha güçlü bir şekilde savaşılmalı! Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Çok, ama, çok şiddetli krizler vardı! Ciddi taviz oldu!
  • Tetiklenme oldu. Lakin, düne göre daha kontrollüydü. Yine de, çok tehlikeli oldu!

Disiplin Programı​

6. Gün
Start Times

Timeline​

6. Gün

Start

Yoda

Description​

Bu gün ne iyi ne de kötü bir gündü. Genel olarak boş bir gün gibi oldu. Sabah zamanında uyandım ve SR bitirildi. Sabah derse başladım ve oldukca stressliydim, odaklanamıyordum. Kendimi zorladım ve bir az ilerleme kaydettim. Hiç yoktan iyidir, ama stressi yenmek için daha fazlası lazım. Yarın tamamen evde olucam. Sabah derse başladığım zaman bazı kesin kuralları izlemek gerek. Disiplinli bir şekilde, 1 saat çalışma, 15 dakika dinlenme. Buna çok dikkat etmek gerek. Aynen spordakı gibi. Bu şekilde bir disiplinle çalışmak başarılırsa, stress yavaş-yavaş yok olacak. Üniversiteye gitdim ve stressde benle geldi. Bir az kötü bir gün geçirdim orada. Eve döndüğümde yorğun ve stressliydim. Derhal uyudum. Sporu bu hafta 3e indirdim, gelicek 3 sınav sebebinden. Lakin, buna rağmen zaman boşa harcandı. Fazla uyudum günortasında. Uyandıkdan sonra boşuna 1 saat kaybetdim. Bir az telefona baktım, telefonla konuştum, ve s. Yapılacak işler varken böyle küçük dikkat dağıtıcıları aşırı tehlikeli! Bunlara bir son vermek gerek. Ders akşam iyi geçti. Lakin, programdakı genel bir düzensizlik zamanı boşa harcatdı. Yarın düzgün bir program hazırlanıcak ve daha da önemlisi gün içerisinde esnek bir şekilde program değiştirilerek zaman kaybı önlenicek. Genel olarak, bunların hepsi için Rasyonel düşünce korunmalı. Gerçek savaş bu! Sorunun iradede olduğunu fark etdim. Her gün küçük, ama zorlayıcı rutinlerle iradeni güçlendirip, düşünce gürültüsüne bozmak gerek.
  • Sabah zamanında uyanıldı - Zamanında uyulmadı! Kurallar bozuldu! Çok tehlikeli bir durum bu!
  • Gün içerisinde genel bir düzensizlik var. Rasyonel düşünme korunmalı!
  • N tekrarı ve blog zamanında bitirildi. Stresse rağmen kaliteli oldu.
  • Spor tamamlandı (pass günü).
Bu gün çok, ama, çok büyük krizler oldu! Gece yine yüzüstü uzanma oldu. Artık bu sorun tamamen bitirilmeli! Bu gece yine saldıracaklar ve hiç bir şekilde yüzüstü uzanma olmamalı! Bunu direkt bir tavizdir! Ama düne göre daha az stressli gün geçtiği için gece daha az şiddetli krizler gelmişti. Günortası uykusunda stress yüzünden yine dream krizleri saldırdı. Zor olsa da, hepsi dağıtıldı. Lakin, genel bir zayıflık var krizlere karşı. Bu derhal bitirilmeli. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Çok krizler vardı gece! Ciddi taviz oldu! Genel bir zayıflık var krizlere karşı!
  • Tetiklenme oldu. Lakin, düne göre daha kontrollüydü. Yine de, çok tehlikeli oldu!

Disiplin Programı​

7. Gün
Start Times

Timeline​

7. Gün

Son düzenleme:

Start

Yoda

80% Başarı - The Chaser Times!​

Description​

Bu gün ne iyi ne de kötü bir gündü. Lakin, düne göre daha bir düzenli geçti. Sabah zamanında uyandım ve SR bitirildi. Yine çok stress vardı. Bunun sebebi dünün yorğunluğu, stressi, ve gene uyku kalitesizliği oluyor. Bu yüzden kahvaltıdan sonra bir az uyudum ve iyi geldi. Derse geçtim ve odaklanmayı başardım bu sefer. Lakin, stressi artıran ve düzeni bozan bu sorunları çözmek gerek. İlk olarak, her gün N tekrarı 2 günde bir olmalı. Zaman alan bir şey ve spordan sonra vakit az kalıyor. İlk hafta her gün olması önemliydi, ama artık 2 günde bir uyğun. Diger bir sorun, uyuma zamanı. Dün ekranı bıraktım, ama bazı sorunlar yüzünden hala uyku saati geç oldu. Bu sorun artık mutlaka çözülmeli. Düzenin temeli: kurallara uymak, kendini zorlayıp çalışmak, dinlenmek. Bu formülün bütün maddeleri uyğulanmazsa, düzen olmaz!
  • Sabah zamanında uyanıldı - Zamanında uyulmadı! Kurallar bozuldu! Çok tehlikeli bir durum bu!
  • Ders 2 saat tamamlanmadı. Sadece minimum bitirildi. Sınav haftası olduğu için böyle oluyor.
  • Gün içerisinde genel bir düzensizlik var. Rasyonel düşünme korunmalı!
  • N tekrarı ve blog zamanında bitirildi. (off günü)
  • Spor tamamlandı.
Bu gün çok, ama, çok büyük krizler oldu! Gece yine yüzüstü uzanma oldu. Günün yorğunluğu ve stressi akşam ciddi krizlere neden oluyor. Bütün geceni şiddetli krizler geldi. Günortasında da sürekli kriz geliyordu. Bu günde savaşı kazandım, lakin bu stress ve düzen sorunu çözülmezse, Relapse yakındır. İrade bu kadar uzun süre istikrarlı ve güçlü krizleri kaldıramaz. Çok tehlikeli bir durum! Çok dikkatli olmak gerek!
  • Çok krizler vardı gece! Ciddi taviz oldu! Genel bir zayıflık var krizlere karşı!

Disiplin Programı​

8. Gün
Start Times

Timeline​

8. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

Relapse

Bugün yine bu dream krizlerine mağlup olundu. Artık her şey kontrolden çıkıyor. Kaçıncı kez bu bataklığa düşüyorsun? Problem artık tamamen çözülmelidir, yoksa en sonunda tekrar bir relapse olacak ve her şey bitecek!

Analiz​

Bu da diğerleri gibi stresle yükselen bir mağlubiyet oldu. Son 3-4 gündür stres kontrol edilemez seviyelere çıkmıştı. Gündüzleri ders çalışılamıyordu, akşama doğru ciddi bir stres birikiyordu ve seni sürekli gergin tutuyordu. Uyumak zamanlarında güçlü krizler başlamaya başlıyordu ve gittikçe şiddetleniyorlardı. Hiçbir değişiklik fayda etmiyordu, stres sadece artıyordu. Buna korku problemi ve onunla savaşta yaşanan ek zorluklar da eklenince iradeni yok etti. Şimdi bu korkudan kaçmak için de krizler geliyordu ve iradeyi saldırılarla yıpratıyorlardı. Sonunda, bugün artık irade dayanamadı. Hem Uyumak zamanlarında hem de öğle saatlerinde krizler yaşandı. Üstelik bazı resimlere bakmak da oldu. Problemin asıl kaynağı çok net bir şekilde görünüyordu: İrade! Dışsal ve içsel birçok stres kaynağı ile yükselen stres, küçük Süreç hatalarıyla birleşerek iradeyi yok etti.

Ancak, bunun asıl nedeni daha derinde yatıyor. Sen 2 yıl önce bir Süreç başlatmıştın ve hayatın oradaki başarıya göre şekillenmişti. Artık 2 yıl önceki gibi tamamen izole olmuş, anlamı olmayan sosyal medya içeriklerine boğulmuş, hiçbir hedefi olmayan, hiçbir şey yapmayan, en küçük ve temel rutinleri bile başaramayan biri değilsin. En temel rutinlerden başlayarak (meditasyon, sabah rutini, vs.) hayatına genel bir düzen yerleştirmek her şeyi değiştirmişti. İraden bunlarla güçlendi, yaşam kaliten arttı. Tek amacın üniversite derslerini tamamlamak, spor yapmak ve akşamları dinlenmekti. Notion Repeat ve Report yazmak gibi küçük rutinler de vardı. Bu Süreç, hayatının amacı haline gelmişti. Her şeyi ona göre planlıyor ve en küçük bir tehlikede bile Süreç'i koruyordun. Bu yüzden, hayatta her şey düzelmese de, Süreç problemi çözülmüş ve yavaşça yeni bir hayat başlamıştı. Ancak, ne zaman ki Süreç ilerlemeye başladı, aynı zamanda da unutulmaya başlamıştı. Aslında bu normaldi. Zamanla unutulacak ve hayat devam edecekti. Fakat hayatta hâlâ ciddi problemler ve depresyon vardı. Süreç'i koruma çabası ortadan kalkınca, krizler yavaş yavaş tekrar gelmeye başladı ve 2 yıllık Süreç sona erdi. Şimdi ise, hâlâ en temel seviyede 2 yıl önceki gibi hareket ediyorsun. Süreç artık her şeyin merkezi değil gibi görünüyor. Ama aslında her şeyin merkezi oldu. Bir bağımlılık halini aldı ve giderek daha da güçleniyor. Artık resmi olarak yeniden bağımlısın! Hayattaki problemler de devam ediyor, ondan aldığı momentumla tekrar güçlenen bu bağımlılık her geçen gün daha da derinleşiyor.

Bu problemi çözmek için artık her şeye yeniden başlanmalı. Süreç hayatının merkezine yerleştirilmeli ve her şey titizlikle planlanmalı. Artık eski rutinlerin ve problemlerin bir etkisi kalmadı. İradeni güçlendirmek için yeni rutinler, yeni problemleri çözmek için yeni stratejiler gerekiyor. Bu belanın bir daha yükselmemesi için de sağlam temellerle Süreç'e başlanmalı!

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse!​

Description​

Bu konuda analiz yazdım ve daha fazla bir şey yazmak istemiyorum. Artık bu relapse durumları kontrolden çıkıyor ve bütün hayatı mahvetmek üzere. Bu gün bir strateji falan hazırlamıycam. Yarın sınav var. Yapılması gereken chaser krizlerini dağıtmak. Ne olursa olsun. Rasyonel düşünceyi korumak gerek. Krizlerle mücadeleye hazır olunmalı.

Disiplin Programı​

0. Gün
Relapse

Timeline​

0. Gün
Relapse

Relapse

Bugün yine bu dream krizlerine mağlup olundu. Artık her şey kontrolden çıkıyor. Kaçıncı kez bu bataklığa düşüyorsun? Problem artık tamamen çözülmelidir, yoksa en sonunda tekrar bir relapse olacak ve her şey bitecek!

Analiz​

Bu da diğerleri gibi stresle yükselen bir mağlubiyet oldu. Son 3-4 gündür stres kontrol edilemez seviyelere çıkmıştı. Gündüzleri ders çalışılamıyordu, akşama doğru ciddi bir stres birikiyordu ve seni sürekli gergin tutuyordu. Uyumak zamanlarında güçlü krizler başlamaya başlıyordu ve gittikçe şiddetleniyorlardı. Hiçbir değişiklik fayda etmiyordu, stres sadece artıyordu. Buna korku problemi ve onunla savaşta yaşanan ek zorluklar da eklenince iradeni yok etti. Şimdi bu korkudan kaçmak için de krizler geliyordu ve iradeyi saldırılarla yıpratıyorlardı. Sonunda, bugün artık irade dayanamadı. Hem Uyumak zamanlarında hem de öğle saatlerinde krizler yaşandı. Üstelik bazı resimlere bakmak da oldu. Problemin asıl kaynağı çok net bir şekilde görünüyordu: İrade! Dışsal ve içsel birçok stres kaynağı ile yükselen stres, küçük Süreç hatalarıyla birleşerek iradeyi yok etti.

Ancak, bunun asıl nedeni daha derinde yatıyor. Sen 2 yıl önce bir Süreç başlatmıştın ve hayatın oradaki başarıya göre şekillenmişti. Artık 2 yıl önceki gibi tamamen izole olmuş, anlamı olmayan sosyal medya içeriklerine boğulmuş, hiçbir hedefi olmayan, hiçbir şey yapmayan, en küçük ve temel rutinleri bile başaramayan biri değilsin. En temel rutinlerden başlayarak (meditasyon, sabah rutini, vs.) hayatına genel bir düzen yerleştirmek her şeyi değiştirmişti. İraden bunlarla güçlendi, yaşam kaliten arttı. Tek amacın üniversite derslerini tamamlamak, spor yapmak ve akşamları dinlenmekti. Notion Repeat ve Report yazmak gibi küçük rutinler de vardı. Bu Süreç, hayatının amacı haline gelmişti. Her şeyi ona göre planlıyor ve en küçük bir tehlikede bile Süreç'i koruyordun. Bu yüzden, hayatta her şey düzelmese de, Süreç problemi çözülmüş ve yavaşça yeni bir hayat başlamıştı. Ancak, ne zaman ki Süreç ilerlemeye başladı, aynı zamanda da unutulmaya başlamıştı. Aslında bu normaldi. Zamanla unutulacak ve hayat devam edecekti. Fakat hayatta hâlâ ciddi problemler ve depresyon vardı. Süreç'i koruma çabası ortadan kalkınca, krizler yavaş yavaş tekrar gelmeye başladı ve 2 yıllık Süreç sona erdi. Şimdi ise, hâlâ en temel seviyede 2 yıl önceki gibi hareket ediyorsun. Süreç artık her şeyin merkezi değil gibi görünüyor. Ama aslında her şeyin merkezi oldu. Bir bağımlılık halini aldı ve giderek daha da güçleniyor. Artık resmi olarak yeniden bağımlısın! Hayattaki problemler de devam ediyor, ondan aldığı momentumla tekrar güçlenen bu bağımlılık her geçen gün daha da derinleşiyor.

Bu problemi çözmek için artık her şeye yeniden başlanmalı. Süreç hayatının merkezine yerleştirilmeli ve her şey titizlikle planlanmalı. Artık eski rutinlerin ve problemlerin bir etkisi kalmadı. İradeni güçlendirmek için yeni rutinler, yeni problemleri çözmek için yeni stratejiler gerekiyor. Bu belanın bir daha yükselmemesi için de sağlam temellerle Süreç'e başlanmalı!
Harika bir yazı benim de daha sadeleşme kararı aldığım tekrar eğrisiyle doğrusuyla hayal, hedef, plan, program ve düzen hakkında fazlasıyla kafe yorduğum bir zaman da geldi.

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse!​

Description​

Zor bir gün oldu. 3 gün dinlenmiştim şehir kenarında, lakin geri dönünce olan relapse yıkıcı oldu. Bu sefer tam bir relapse gerçekleşti. Akşama doğru kendime geldim ve bu sefer çok daha farklı bir şekilde planlamanı hazırladım. Hataları anladım. Akşam sporundan sonra minimum dersi bitirdim, şimdi yatmaya gidicem. Sabah ilk iş programı tamamlamak olucak.

Disiplin Programı​

0. Gün
Relapse

Timeline​

0. Gün
Relapse

Start

Yoda

75% Başarı - Relapse!​

Description​

Bu gün ne iyi ne kötü geçti. Sabah zamanında uyanamadım, çünki gece iyi uyuyamamıştım. Üstelik, yeni bir uyanma saatine alışmak gerekiyor. Sabah stressi kontrol etmeye çalıştım ve kısmen başarılı oldum. Günortası üniversitede geçti ve eve dönünce dersi bitirip spora gitdim. Spordan geldikden sonra Analyze bitirecektim, lakin yorğunum ve her zamankı hatayı yaparak gece dinlenmesini pas geçmek istemiyorum. Lakin, bu programsız giden durum oldukca tehlikeli. Hemen bu bitirilmezse, süreç biter.

Disiplin Programı​

1. Gün
Start

Timeline​

1. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse!​

Description​

Bu gün çok kötü bir gün geçti. İki defa Relapse oldu ve her şey çok büyük tehlikede. Artık kendini toparlamalı ve bu ağır zamanları geçmelisin. Yeni bir program hazırladım ve yeni bir süreç başladı. Bu sefer bir çok şeyi çok daha net anlıyorum. Lakin, bir çok boşluk var hala. En önemli mesele bundan sonra yaşanacak hiç bir, ama, hiç bir hisse aldanmamak ve yapılması gereken yapmak. Rasyonel düşünceni korumak gerek.

Timeline​

0. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

80% Başarı - Chaser Zamanları!​

Description​

Bu gün genel olarak iyi geçti. Dün gece geç uyusam da, sabah zamanında uyandım ve SR bitirildi. Sonrasında üniversiteye gitdim ve orada stress kaynağı bir çok şey olsa da, daha rasyonel ve yüksek farkındalıkla stressle mücadele etdim. Eve döndüğümde bir az stressliydim, ama düzeni korumayı başardım. Kurallara uyuldu ve yapılması gerekenler bitirildi. Tek sorun spora bir az geç başlanması ve dersinde geç bitirilmesi oldu bu sebepten. Gece dinlenmeye vakit kalmadı ve bu inanılmaz ciddi bir sorun. Yarın mutlaka bu sorun çözülmeli. Gün içerisinde genel olarak rasyonel düşünceni korudum.

Bu gün ciddi krizler vardı. Chaser krizleri geldi. Gece uyumazdan önce de, günortasında da. Aldatıcı hisslerle saldırıyor, özsayğımı kırmaya çalışıyor, ve rasyonel düşüncemi bozmak istiyorlar. Hepsi dağıtıldı. Lakin, bu daha başlanğıc ve çok, ama, çok daha tehlikeli günler var daha gelecekte!

Timeline​

1. Gün
The Chaser Times

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6