Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse​

Relapse'den sonra toparlanmaya çalışılıyor. Sinirler doğru kontrol edildi. Lakin, bazı belirsizlikler ve hall edilmesi gerek.

Timeline
0. Gün

Start

Yoda

75% Başarı - Chaser Zamanları​

Bu gün iyi geçti. Sabah erkenden uyanıp derse gitdim. Üniversitede sosyal sorunlar hala devam etse de, artık neyin ne olduğunu çok iyi anlıyorum. Etki etdi, ama eskisi gibi yıkıcı değil, güçlendirici idi. Düzen pek bozulmadı. Lakin, hala bazı kurallarda boşluk var. Yarın detaylı düşünücem bu konuda. Bu gün oldukca yorğun döndüm eve. Sinirler başarılı şekilde korundu, ama yeterli değil.

Krizler pek olmadı, lakin çok ciddi tetiklenmeler var. Derhal kontrol altına alınması gerek.

Timeline
1. Gün

Start

Yoda

70% Başarı - Chaser Zamanları​

Bu gün düne göre daha zayıf geçti, lakin sebepler anlaşılır. Üniversitede bir çok konuda oldukca zor zamanlar yaşadım. Zaten mide sorunları yüzünden derste oturmakda zorlanıyorum ve bu sinirlerimi bozuyor. Sonrasında ise insanlar arasında sosyal anksiyete, kendini beyenmeme, kendini sürekli gözlemleme, ve s. çok oldu. Bunların zaten olucağını biliyordun, defalarca yaşamıştın. Bu sefer ise artık bunlarla mücadele edildi. Yanıltıcı düşünceler gözardı edildi. Sonunda da kısmen başarılı olundu. Lakin, bundan ötesi için şimdi sırası değil. Cesaret gösterip konuşmaya çalışıyorsun, insanlarla iletişim kuruyorsun, ve s. Bunlar iyi de, şuanki tek odağın süreç olmalı. Bütün bunlar üzerinde ekstra sinirsel gerginlik yaratıyor. Başarılı olsan da, olmasan da. En sonunda eve gelince çöküyorsun, aynen şimdiki gibi. Bu sebepten akşamki işleri kenara koydum ve sadece dinlendim. Bu iyi bir şey değildi, ama mecburdu. Artık 4 gün evdesin ve bu sürede toparlanmaya odaklanmalı, süreci nasıl yöneticeğini düşünmelisin. Her şeyin bir zamanı var, acele etmemen gerek. Şu an daha hazır değilsin.

Krizler pek olmadı, ama oldukca güçlü tetiklenmeler oldu. İkisinde de.

Timeline
2. Gün

Start

Yoda

Update​

Süreç bozulmadı, ama ciddi tavizler oldu. Bu sebepten süreci sıfırlıyorum. Lakin, son 2 seferde çok şeyler öğrenildi ve şimdi onları uyğulamak zamanı.

İlk olarak, stress kontrolünü öğren. İlk 2 hafta esas odak Chaser Döneminde süreci korumak olmalı. Bütün işler sinirlerini yormayacak ve iradeni sağlıklı şekilde güçlendirecek şekilde olmalı. Üniversiteye ciddi yasaklar getirmeli ve zamansız ve ani hareketlerden şimdilik uzak durmalısın. Her şeyin zamanı var. Şu an zaten geri-çekilme dönemi sinirlerini oldukca zorluyor. Üniversiteye gitmek zorunluluk, lakin oradakı durumu kontrol etmek senin yapacağın bir şey. En önemli sorun insanlarla fazla iletişimde olmak oluyor. Bütün bunların hepsini minimuma indirmeli ve olunca da fazla kafaya takmamayı öğrenmelisin. Diger meseleleri kurallarla kesinleştirmek kolay.

İkinci olarak. bir çok şahsi sorunu unutmalısın. Sadece süreci korumaya odaklanmalısın. Gereksiz yere spor, görünüş, ve s. takıntılarını boş ver. Bir çoğu zaten sahte olucak. Nasıl hissler olduklarını artık biliyorsun. Gelende hepsini boş ver.

Şimdi, önümüzdeki 3 gün üniversite yok. Bu zamanı sakinleşmek için kullan. Üniversiteye başlayınca da, artık ordakı sorunlarla savaşmaya hazır ol.

Start

Yoda

Update 2​

Şimdi, direkt olaranak neler yapmak gerek? Stabil düzen yaratmalı ve sinirlerini kontrol etmelisin. Bunun için şimdiki durumuna uyğun bir strateji gerek. Hayatını ikiye bölmelisin: üniversite ve ev.

İlk olarak, üniversite. Burası iş yeri gibi olucak ve zihinsel işler burada tamamlanacak. Evde oldukca tembel ola biliyorsun. Lakin, kendini çok zorlamamaya dikkat etmelisin. Sadece dersleri bitir. Ekstra kendini zorlamaya çalışma, mesela odaklanmak gibi. Şimdilik geri-çekilmenin de etkisiyle sinirlerin oldukca bozuk. Bunun üzerine diger sorunları yüklememek için üniversitede çok sosyalleşmeye çalışma. İlk 2 hafta sakinlik kazanmalısın.

İkinci olarak, ev. Eve gelince yapılması gerekenler dinlenmek, fiziki (ev temizlemek, ve s.) işleri tamamlamak, ve spor olmalı. Bunlar bir rutin halinde olmalı ve nasıl hissedersen hisset, tamamlanmalı. Bu yüzden zor olmamalılar. Sinirlerini sakinleştirmek için varlar ve uzun-vadeli devam etmeliler. Mesela, sabah rutini, sabah sporu, üniversite gitmek, gelince dinlenmek, spor, duş, uyumak.

Görüldüğü gibi, öncelik süreci korumak ve sinirlerini sakinleştirmek. Yoksa zaten bozuk olan sinirler geri-çekilme etkileri ile güçsüzleşince, olan kalanı da diger sorunlara harcarsan, krizler kesin zafer kazanır. Bu 3 ayda relapse ardına relapse ile anlaşıldı. Yazmak kolay, zor olanı ve en önemlisi uyğulamak.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6