Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Yoda

77% Başarı - Chaser Zamanları!​

Description​

Bu gün genel olarak iyi geçti. Dün gece yarım saat kadar geç uyudum ve yarım saat geç kalktım, alarmı ona göre kurmuştum. İlk günlerde kendimi zorlamamaya dikkat ediyoru. Lakin, aynı zamanda da irade geliştirmek için bazı zorluklar da gerek. Sabah SR ve spor bitirildi. Genel sorun, dikkat dağılması ve stressde. Bazen ekranlarda falan arada giriyorum ve ufak-ufak birikerek oldukca zaman kaybetdirdiyi gibi, stress de yaratıyor. Sabah yasak olmasına rağmen bilgisayarda ufak bir işim vardı ve yaparken kenarda video açık kaldı. Bu işi gereksizce uzatmıştım, videoya tam baka bilmek için. Gün içerisinde de arada ekrana bakmak istediğim oldu, lakin farkıdalıkla kendimi durdurdum. Bu gün genel olarak bir az stressli geçti, çünki yarın sınav var ve saatlerce çalıştım. Bu da zorluyordu. Sporu ve blog okumayı ertelemek zorunda kaldım. Yarın spor bitdikden sonra düzenin genel hatları iyice belirlenmiş olucak.

Bu gün ciddi krizler vardı. Chaser krizleri geldi. Gece uyumazdan önce de, günortasında da. Aldatıcı hisslerle saldırıyor, özsayğımı kırmaya çalışıyor, ve rasyonel düşüncemi bozmak istiyorlar. Zorlayıcı olsalarda, hepsi dağıtıldı. Lakin, bu daha başlanğıc ve çok, ama, çok daha tehlikeli günler var daha gelecekte! Üstelik, tetikleyicilere karşı da çok dikkatli olmak gerek. Bazen youtube'da vakit geçirirken tetikleyiciler çıkıyor, çok dikkatli olmak gerek!

Timeline​

2. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

75% Başarı - Chaser Zamanları!​

Description​

Bir kaç gün ara verip bazı şeyleri düşünmek istedim. Bu günler zorlu geçti. Süreçde disiplinsizlik artdı ve bir az zorlandım. Lakin, kontrolü kaybetmedim. Bu günde en temel sorunu çözdüm. Artık sürecin başlama vakti. Süreci bozmadım ve ya başka bir şey olmadı, lakin hafta ile uyumlu olsun diye sıfırlıyorum.

Ilk hafta esas olarak düzen kurulacak. Bütün stress kaynaklarından uzak durulmalı, irade toparlanılmalı (aynı zamanda düzen için güçlendirilme başlanmalı), ve study gibi rutinler minimum seviyyede de olsa düzenli bir şekilde devam etdirilmeli. Dinlenme çok, ama çok önemli!

Timeline​

1. Gün
The Chaser Times

Son düzenleme:

Start

Yoda

75% Başarı - Chaser Zamanları!​

Description​

Bu gün orta geçdi. Başlanğıç günüydü. Genel olarak, devam eden bazı sorunlar var. Lakin, artık mental olarak çok daha güçlüyüm, geri kalan sorunlar adaptasyon sorunları. Yine de, çok ciddi sorunlar ve hemen çözülmezlerse sürece ciddi zarar verirler. Sabah zamanında uyandım ve SR bitirildi. Stress yüksekti, ki bu normal. Buna rağmen yapılması gerekenleri yaptım, ama sonrasında bazı sorunlar oldu. Gece iyi uyuyamadığım için uykuluydum ve bir az daha uyudum. Uyandıkdan sonra N tekrarı yapılamadı ve üniversiteye gidildi. Üniversitede oldukca ağır bir duyğusal ve psikolojik baskı olsa da, güçlü bir şekilde direniş gösterildi. Eve döndükden sonra bazı işler vardı ve pek bir zaman olmadı derse. Spora gidip geldim ve ders gece geç saate kaldı. Bu sebepten dersi bitirince uyuycam ve N tekrarı yarına kaldı. Genel bir düzen yaratılmalı, standard olarak.

Bu gün oldukca ciddi krizler vardı. Sürekli aklıma düşünceler ve sahneler geliyordu. Gec

Note: Ilk hafta esas olarak düzen kurulacak. Bütün stress kaynaklarından uzak durulmalı, irade toparlanılmalı (aynı zamanda düzen için güçlendirilme başlanmalı), ve study gibi rutinler minimum seviyyede de olsa düzenli bir şekilde devam etdirilmeli. Dinlenme çok, ama çok önemli!

Timeline​

2. Gün
The Chaser Times

Son düzenleme:

Start

Yoda

79% Başarı - Chaser Zamanları!​

Description​

Bu gün orta geçdi. Genel olarak stress fazlaydı, lakin mental güç korundu. İlk olarak, sabah zamanında uyanamadım. Gece geç yatmıştım ve son günler mental olarak aşırı yorğunum, stress fazla. Bu sebepten hiç uyanmak istemiyordum. İki saat fazladan uyudum. Uyandıkdan sonra stressli olsam da, rutinleri bitirdim. Zorlandım, ama başardım. Sonrasında üniversiteye gitdim ve orda oldukca ağır bir psikoloji baskı var. Geri döndükden sonra kurallara uyğun bir şekilde 45 dakika uyudum, sonra bir 20 dakika daha (ki bu artık kuralları bozmak), ve 1 saate yakın divanda uzandım. Mental olarak çok yorğundum, sadece uyumak istiyordum. Lakin, kalktım ve kitap okudum. Ekranlar ve s. ile stressi gereksiz artırmadım. Daha sonra fiziksel bir iş yaptım ve rahatlamak için animasyon izledim. İyi geldi, uzun zaman sonra bir az dinlenmiş oldum mental olarak. Şimdi ise dersi ve blog okumayı bitirdim. Genel olarak bir düzeni korumayı başardım bu gün. Lakin, hala eksik olan şeyler var: genel bir düzen ve süreklilik. Hala bazı kurallar net değil ve stress yaratıyor bu. Yarın evde olucam ve bunları çözmek için zaman olucak. Bu gün oldukca zorlu geçse de, ilerleme oldu mental olarak.

Bu gün oldukca ciddi krizler vardı. Sürekli aklıma düşünceler ve sahneler geliyordu. Gece uyumazdan önce çok ciddi bir kriz geldi ve neredeyse kaybedicekken kendimi toparladım ve kriz dağıtıldı. Günortasında da uyurken sürekli saldırıyordu. Tetikleyiciler hala çok ciddi problem, lakin bir az ilerleme var onlarla savaşmak gücünde. Bütün bu güçlü krizlerin sebeplerinden biri de stressin hala çok fazla olması. Derhal bu sorunun çözülmesi gerek!

Note: Ilk hafta esas olarak düzen kurulacak. Bütün stress kaynaklarından uzak durulmalı, irade toparlanılmalı (aynı zamanda düzen için güçlendirilme başlanmalı), ve study gibi rutinler minimum seviyyede de olsa düzenli bir şekilde devam etdirilmeli. Dinlenme çok, ama çok önemli!

Timeline​

3. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

78% Başarı - Chaser Zamanları!​

Description​

Bu gün orta geçdi. Genel olarak dünle aynı geçse de, bazı önemli ilerlemeler oldu. Genel bir analizi yazı olarak yazdım ve yayınladım. Lakin, bu gün de önemli sorunlar vardı. Sabah geç uyanıldı ve yatakta beklenildi (çok tehlikeliydi ve tehlike başladı gün!), sonrasında genel bir düzensizlik vardı. Phone check kuralları ve s. sürekli bozuldu. Üniversiteden de oldukca psikolojik baskı almış şekilde dönmek de bunu artırdı. Lakin, öncekilerden çok farklı bu sefer. Artık ne yapılması gerektiğini biliyorum. Ama yarın hemen düzeltilmezse bu sorunlar, relapse yine de kapıda!

Bu gün oldukca ciddi krizler vardı. Sürekli aklıma düşünceler ve sahneler geliyordu. Gece uyumazdan önce ve uyandıkdan sonra ciddi krizler geldi. Yatakta beklemem sabah çok ciddi tetiklenme yaratdı. Gün içerisinde tetikleyici az olsa da, hassastım genel olarak. Sürekli dream krizleri saldırdı. Bunun sebebi düzen sorunu. Hemen, ama hemen çözülmesi gerek!

Timeline​

4. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

50% Başarı - Chaser Zamanları! - Danger!

Description​

Bu gün orta-kötü geçti. Sabah zamanında uyanmadım, phone check kuralı bozuldu, music2 kuralı bozuldu, ve s. Lakin, günortasında kendimi toparladım. Zaten sabahda toparlamıştım. Lakin, stress güçlüydü. Günortasında dersi bitirdim ve şimdi de programdakı boşlukları tamamladım. Artık teorik ve pratik planlama taraflarında bir boşluk kalmadı. Ne yapılması gerektiği biliniyor. Geriye kalan irade gösterip uyğulamak.

Bu gün çok, ama çok ciddi krizler vardı. Gece oldu neredeyse hepsi. Uyumazdan önce bazı stressli şeyler yaşandı ve uykuya dalamıyor ya da kabuslar görüyordum. Bu sebepten bi ara krizlere dönmek istedim ve neredeyse dream krizlerine mağlup oluyordum. Lakin, bunu anlar-anlamaz hemen kendimi toparladım ve krizleri yendim. Ama bu çok ciddi bir durum. Stresse ve krizlere karşı zayıflığımı gösterdi. Sabah geç uyanmak ve s. de artık krizlere, iradeye, ve stresse etki etmeye başladı. Bu sorunlar artık bitirilmeli!

Timeline​

5. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

74% Başarı - Chaser Zamanları! - Danger!​

Description​

Bu gün orta geçti. Genel bir düzene başlandı, lakin hala çok ciddi sorunlar var. İlk olarak, sabah zamanında uyanılmadı. Artık bu sorun çözülmeli. İrade göstermeli ve uyanılmalı! Başka çaresi yok. Diger bir sorun da daha neyi ne zaman yapacağım net değil. Şimdilik genel bir düzen taslakları deneniyor. Bu gün 2 saate yakın ders çalıştım, sonra akşam şehre gitdim. Yarın full evdeyim ve düzeni doğru planlamak gerek. Ekran meselesinde de ilerleme var, ama sabah kural bozuldu ve 15-20 dakika fazla vakit harcandı, ki bu çok ciddi bir sorun. Muzik2 ise azaldı, lakin hala devam ediyor. Buna da bir çözüm bulmak gerek daha net kurallarla.

Bu gün çok, ama çok ciddi krizler vardı. Gece oldu neredeyse hepsi. Uyumazdan önce çok ciddi dream saldırıları geliyor. Stressli günler sonrası oluyor. Düzen sorunu çözülünce artık azalmaya başlayacaklar. Stressi doğru yönetmek gerek. Gün içerisinde çok kriz olmasa da, sürekli cinsel düşünceler aklımdaydı. Bazı tetikleyicilerden uzak olundu, ama yeterli değil. Daha güçlü özkontrol lazım!

Timeline​

6. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

70% Başarı - Chaser Zamanları! - Danger!​

Description​

Bu gün dünlü aynı geçti, orta-kötü. Parça-parça disiplin ve düzen korunsa da, genel bir şey yok. Sabah geç uyandım, ama morning routine ve spor tamamlandı. Ekran kurallarına kısmen sadık kalındı, kısmen bozuldu, kısmen de boşluğa geldi. Disiplinli bir şekilde çalışıldı, ama oldukca az. Bütün gün sadece 2-3 saat çalışıldı! Sınav haftasına giriliyor ve bu stressi oldukca artıracak. Hemen bir düzen kurulmalı. Yapılması gereken zorluk-rahatlık dengesi düzgün kurulmuş, kuralları belli bir program. Zamanında uyanılıyor, gün içerisinde ders çalışılıyor, akşam spor, sonrasında bir saat dinlenme, ve zamanında uyumak. Gün içerisinde çalışma ve kendini zorlama olmadan hiç bir dinlenmenin anlamı olmuyor ve stress yükseliyor. Yarın için artık düzgün bir irade gösterilmeli yoksa bu durum her şeyi dağıtıcak!

Bu gün çok ciddi krizler vardı, ama düne göre daha azdı. Yine de çok tehlikeliydiler! Gece uyumazdan önce ciddi bir saldırı oldu. Bu saatlerde çok stressli oluyorum ve nedeni gün içerisindeki düzensizlikden kaynaklanan stress. Artık bu sorun çözülmeli! Aynı sebepten de gün içerisinde sürekli aklıma düşünceler geliyor, beynim düşünce kazanı gibi kaynarken. Stressden kaçma yolu olarak görüyor krizleri beyin!

Timeline​

7. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

74% Başarı - Chaser Zamanları! - Danger!​

Description​

Bu gün orta-iyi geçti. Bazı ilerlemeler oldu. Sabah program zamanında uyanamadım çünki geç uyumuştum ve uyumazdan önce alarmı 30 dakika ileri almıştım. Ama belirlenen saatde uyanmayı başardım, zor da olsa. Sonrasında sabah rutini ve spor tamamlandı ve üniversiteye gidildi. Program beklenildiyi gibi takip edilemedi, çünki sabah rutini beklediğimden daha fazla zaman aldı. Üniversitede hata yapıldı ve ders çalışılmadı. Üniversite genel olarak sorunlu bir yer benim için ve duyğusal ve psikolojik olarak zorlanıyorum orada. Bu sebepten sürekli phone check, düşüncelere dalma, duyğusal deyişimler, çalışma isteksizliyi, ve s. yaşıyorum. Yapılması gereken bütün bunları görmezden gelmek ve ne tamamlanmalısa onu tamamlamak. Programda ne yazıyorsa ve kurallar nasılsa üniversitede de aynen takip edilmeli. Eger edilmezse eve dönünce bunun stressi hala duruyor ve güçlü bir düşünce karışıklığı oluyor beyinde. Üniversiteyi böyle geçirdikden sonra eve döndüm ve ekranda zaman kaybetmeden bir az kitap okuyup uyudum. Uyandıkdan sonra 1 saatlik dersi bitirdim, yemek yedim, sonra diger dersi 1.5 - 2 saat çalışdım. Güzel geçti, başlanğıç idi. Lakin, arada Phone Check, YouTube kontrol etme, ve s. sorunları yaşandı. Bunlar mutlaka çözülmeli! Dinlenme aralıkları düzgün planlanmalı ve büyük bir seans bitirilince güzel ve kaliteli bir dinlenme olmalı yoksa boşluğa düşüyorsun. Genel olarak bu gün böyle başarılı geçti, kısmen. Hala phone check ve screen kurallarında boşluk ve bozmalar oldu. Yarın bu sorun mutlaka çözülmeli!
  • Sabah zamanında uyanıldı ve rutin ve spor bitirildi.
  • Notion tekrarı sabah yapılmadı, zaman yoktu. Lakin, akşam bitirildi.
  • Dersler çalışıldı. Lakin, tam sistem hazır değil hala. Dinlenme düzgün planlanmalı, ödül olarak.
  • Üniversite ciddi sorun! Duyğularını kontrol etmeli ve sadece yapılması gerekenlere odaklanmalısın!
  • Gece geç uyulucak çünki dersler sabah yetişmedi, 6 saat uyku demek. Lakin, yarın artık bu sorun düzeltilmeli!

Bu gün çok ciddi krizler vardı, ama düne göre daha azdı. Yine de çok tehlikeliydiler! Gece uyumazdan önce ciddi bir saldırı oldu. Bu saatlerde çok stressli oluyorum ve nedeni gün içerisindeki düzensizlikden kaynaklanan stress. Artık bu sorun çözülmeli! Aynı sebepten de gün içerisinde sürekli aklıma düşünceler geliyor, beynim düşünce kazanı gibi kaynarken. Stressden kaçma yolu olarak görüyor krizleri beyin!

Timeline​

8. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

25% Başarı - Chaser Zamanları! - Alarm!

Description​

Bu gün berbat geçti. Nedense oldukca yorğun oluyorum gün sonunda. Mental olarak tükenmiş hale geliyorum. Bu sorunu mutlaka çözmek lazım. Gece çok ciddi dream krizleri geldi ve bir az açık kapı bulmayı başardılar. Aynı yerden günortasındakı uykuda da saldırdılar. Krizlerle baş edecek iradem kalmıyor gün sonunda ve sürekli stressten krizler yükseliyor. Şimdi yapılması gereken sakin olmak ve sınav konularına çalışmak. Bu gün erken yatıp, yarın erkenden uyanıcam ve bu sorunu düşünücem. Çok dikkatli olmak gerek, çünki krizler yoldu. Bir filmde tetikleyici sahneler aramak için izledim sırf ve bulmasam da, ya da bulunca hemen geçsem de, maksad o idi ve kendime hakim olamıyordum. Üstelik, gün sonuna doğru music2, phone check, ve s. bütün kurallar yıkılmıştı. Bir anda oldu, ama nedeni daha derinde. Bunu çözmek gerek!

Timeline​

9. Gün
The Chaser Times

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse​

Description​

Bu gün berbat geçti. Günün sonuna doğru relapse oldum. Nedenleri biliyorum ve analiz etdim. Yarın bir kez daha düşünücem. Lakin, şu an hiç bir şey yapamıyorum. Yarın sınav var ve ona çalışmam gerek. Üniversiteden eve dönünce artık stress dayanılamaz boyutlardaydı ve bir noktadan sonra direkt izlemekle 2 defa relapse oldu. Genel olarak, buna sebep hiç bir şekilde bir düzen kurulmaması ve bu nedenle stress düzeyinin artması idi. Buna sebep ise sınav zamanı ve genel olarak benim yaptığım büyük bir hataydı. Artık şimdiye odaklanmak gerek! Relapse berbat bir şey ve kaybedice kendini berbat hissediyon. Bunu hissetmen lazım ki hazzın ne kadar gereksiz bir şey olduğunu anlayasın. Ama artık chaser devri başladı. Bir hazırlık ve düzenin olmaması chaser krizlerini oldukca güçlendiriyor. Çok çalışmanın getirdiği stress chaserla beraber iradeni neredeyse sınırlarına kadar zorluyor. Relapse'den hemen sonra derse başladım ve neredeyse bütün iradem test edildi. Çok ağır bir relapse isteği geldi. Lakin, savaşdım ve kazandım. Bu durumu bu gece ve yarın devam etdirmek gerek. Sonrasında sınav bitiyor ve artık yeni düzeni kurmağın zamanı geliyor. Bunu o zaman düşünücem. Şimdi bütün iradeni ve her şeyini toplamalı ve bu berbat zamanla savaşmalısın! Her şey buna bağlı!

Timeline​

0. Gün
Relapse

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6