Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse​

Yeniden ağır bir mağlubiyyet yaşandı. Zamanın gitdikce daralmasında her relapse çok ağır oluyor. Hataları zaten biliyorum. Her relapse aynı gözükse de, kısmen aynı, kısmen değil. Son 6-7 ayda yaşanan hep relapse'de öğrenilenlerle oldukca fazla yol katedildi. Lakin, aynı zamanda zaman da daralıyor. Her relapse hayat üzerinde çok daha derin yaralar bırakıyor. Son 2-3 aydır chaser dönemini geçemedim. Her seferindeki relapse'le bir şeyler öğreniliyor, lakin her zamanda başka bir şey yeni relapse'e neden oluyor. Günlüklerde yazıldığı gibi takıntılı değilim. Normal hayatım ve ders çalışmam devam ediyor. Sadece bağımlılık sinirlerimi bozuyor, odaklanmamı zorlaştırıyor, enerjimi düşürüyor. Bunun için bağımlılığı yenmeye çalışınca da her seferinde hayatdakı sorunlar kendini gösteriyor. Bu çok kötü bir bataklık ve kendini toparlayarak son defe buradan çıkman gerek. Şu an önündeki en büyük sınav bu sınav.

Start

Yoda

Summary and Review​

Bu gün ve dün karışık geçti. Relapse olmadı. Ama sürecin başladığı da söylenemez. Sadece krizlere karşı direndim. Artık sorunların bir çoğu düzelmeye hazır. Lakin, her bağımlılık relapse'i işleri zorlaştırıyor. Fiziksel ve psikolojik etkilerini çok net şekilde görüyorum. Zamanın daralması işleri daha da karmaşıklaştırıyor. Her günün kıymeti çok büyük ve büyük ölçüde harcanan her gün stressi daha da artırıyo. Zor, biliyorum, ama son bir kez kendini toparlaman ve bu engeli yok etmen gerek. Peki, ama nasıl?

Şu an devam eden düzen var. Önceki süreç relapsele bitse de, kurulan düzen sağlam ve krizlere karşı direniyo. Bu aynı zamanda iradenin de çökmediği anlamına geliyor. Buralarda ciddi sorun yok. Asıl sorun psikolojik durumunda. Şu zamanlar oldukca gerginsin. Sınavlar yetişmeycek vakit kaybettim, hızlı olmam gerek, neden böyleyim, spora gidemedim, vücut iyi gözükmüyo, sosyal olarak berbatım, yetenektsiz miyim, kitap geç okunuyo, odaklanamıyorum, ders çalışmak istiyorum ama sinirlerim çok gergin, ve s. Bunlar ciddi sorunlarmış gibi gözüke bilir, ama değiller. Bir çoğu zaten düzelmiş ya da düzelmekte. Şu an karşındakı en büyük sorun bağımlılıkla birlikde yok olan sinirlerin. Kendini son bir kez zorlamalı, bu hisslerle savaşmalı, ve chaser dönemini geçmelisin. Acele etme, her şey yavaş-yavaş düzelecek. Şimdi olmazsa, zaten hiç olmayacak. Kendini bir süre tutmayı öğren, gerisi gelecek.

Diger mesele ise günlük düzen nasıl olmalı. Şu an sinirlerin eskisi gibi bozuk değil ve dersleri uzun çalışmaya başlamak istiyorsun. Ama acele etme. Chaser zamanı sinirlerin gerginleşecek ve normal performansını tutduramamak seni duyğusal olarak zorlayacak. Şimdilik sadece minimumu bitir. Yapabileceğini hissetsen dahi yapma. Çünki gördüğün gibi ikinci saatde odağının bozulması felaket yaratıyo. İlk saat bitiyor, ikinci saate giriyorsun ne kadar fazla o kadar iyi diye, ama odaklanman gidince "zaman var ama sen odaklanamıyorsun" diye kendini kızıyor ve sinirlerini bozuyorsun. Yine kendini disipline zorlayacağıb düzen olsun, ama bu daha çok spor, ders, yeni dil öğrenmek, ve s. şeklinde bölünsen. Tüm gün kimya çalışmak şeklinde olmasın. Mesele kendini disipline zorlamak, odaklanmağa zorlamak değil.

Son olarak, sinirler. Şu an bu yazını kimse okuyorsa muhtemelen saçmaladığımı düşünüyordur, çünki sürekli sinirler, ve s. garip şeylerden bahsediyorum. Lakin, burda yazdıklarım kendime olan notlar gibi. Gerçekde neyin ne demek olduğunu kendi hayatımdan biliyorum. Kısaca söylemek gerekirse, hayatım eski süreçden önceki gibi mahv olmuş değil. Sadece olarak sinirlerim çok bozuk ve diger her kes gibi bazı şahsi sorunlar var. Bağımlılıktan her kurtulma girişiminde sinirlere mağlup oluyorum. Mesela, odaklanamıyorum, bu bütün gün dert oluyor, kimya çalışmak istiyor, ama çalışamıyorum, günlük olaylar büyüyor, ve s. Bu her kesde olur, ama bende çok aşırı uçlara varacak şekilde. Bu yüzden de bunu kontrol etmeyi öğrenmek gerek başarılı bir süreçde.

Start

Yoda

Son Zamanlardakı Ağır Relapse'lerin Analizi​

Yenilgilerinin en temel sebebi sinirlerindir. Bir türlü Chaser Döngüsünü geçemiyorsun; sinirlerin seni sürekli yeniyor. Örneğin sabah uyanıp güne başlıyorsun, ama sinirlerin de yavaş yavaş gerilmeye başlıyor. Kendinde hiçbir şey yapacak güç bulamıyorsun. Yine de yapıyorsun. Dersini bitiriyorsun, spora gidiyorsun vb. Fakat bunlarla birlikte sinirlerin daha da bozuluyor, davranış problemleri oldukça güçleniyor. Sanki artık kendini ve sinirlerini kontrol edemeyecek bir seviyeye geliyorsun. En sonunda ise Gece artık her şey bitiyor.

Analiz​

Anlamak gerekir ki sinir sistemin tükenmiş durumda. Şu anda ne strese dayanabilecek, ne odaklanabilecek, ne baskı altında çalışabilecek bir sinir sistemin kalmış durumda. Zaten kendinle ilgili şüpheler, memnuniyetsizlik ve bunun gibi birçok başka etken de bu problemi kat kat şiddetlendiriyor. Böyle bir durumda krizlerin yoğun olduğu, geri çekilme nedeniyle sinirlerin de etkilendiği Chaser Döngüsünde sinirlerin onlarca kat daha fazla geriliyor. Böyle olunca da yenilgi kaçınılmaz hale geliyor.

Ne Yapmalı?​

Kendini toparlamalı ve doğru stratejiyle bu dönemden çıkmalısın.

İlk olarak; odaklanmaya çalışmak, baskı altında çalışmaya zorlamak, gönüllü olarak uzun saatler çalışmak vb. kesinlikle yasak olmalıdır. Anlamak gerekir ki bu dönemden çıkmadan bu problemlerin hiçbirini çözemezsin. Biraz sabretmeli, geri kalıyorum düşüncelerini zihninden atmalı ve rasyonel düşünmelisin. Nasıl olsa bu dönem yakında bitecek.

İkinci olarak, artık kişisel problemleri bir kenara bırakmak gerekiyor. Bunu hem bilinçli olarak hem de kurallar ve disiplin aracılığıyla yapmak gerekir. Kişisel problemler artık seni hayattan soğutacak seviyeye gelmiş durumda. Buna bir son vermek gerekiyor.

Üçüncü olarak, Chaser Döngüsünü doğru yönetmek gerekiyor. Birinci ve ikinci maddelere ek olarak krizleri doğru yönetmeli, tetikleyicilere karşı dikkatli olmalı, kendini ağır işlerle yormamalı ve sadece disipline odaklanmalısın.

Son olarak ise davranış problemlerini çözmek gerekiyor. Bu belki de en zor aşamalardan biridir. Kuralları zaten biliyorsun. Fakat onları uygulamak oldukça zor. Bunun temel sebebi yukarıda bahsedilen sinirsel problemlerdi. Sinirlerini doğru şekilde koruyabilirsen, bu problemler de onlarla birlikte zamanla sona erecektir.

Start

Yoda

0% Başarı - Relapse​

Gün relapse'le bitmişti. Lakin, zor olsa da gün içerisinde krizlerle savaşmayı başardım. Günün ikinci yarısında kendimi toparlayıp analizi bitirdim. Sonrasında planlandığı gibi kendimi çok zorlamadım. Dersi bile gönüllü çalışmaya izin vermedim. Güçlü stress krizleri geldi, lakin savaşıldı ve şu an yoklar. Lakin, gece krizler gelicek. Hazır olunmalı.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6