Selamun aleyküm. Kendimi berbat hissediyorum ben de yorgun ve bitkin. Enerjim tamamen tükenmiş ve kafamın içinde karıncalanma hissi var benim de. Çok yoğun anksiyete ve depresyon geçiriyorum. En ufak bir stres verecek şeye dikkat verdiğimde elim ayağım kasılıyor artık, etimi çekiyolar gibi hissediyorum. Psikoloğa gittim gittiğim en kötü psikologtu xanax falan verdi 2 tane içtim sonra bıraktım. 3 gündür uyuyamıyorum çok zorlanıyorum bunların temel sebebinin ne olduğunu da
bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun kafamın arkası ağrıyor, dikkat dağınıklığım da hat safhada
Ve aleyküm selam dostum.
Yazdıklarını okurken içim burkuldu, çünkü bu anlattıkların bana da hiç yabancı değil. Aynı karıncalanmayı, aynı tükenmişliği, o "etimi çekiyorlar" hissini ben de yaşadım. Yani seni sadece duymuyorum, anlıyorum.
Ama bak sana çok net bir şey söyleyeceğim:
Bu hissettiğin şeylerin neredeyse tamamı bir sonuç. Sebep değil.
Yani asıl mesele karıncalanma, ağrı, dikkat dağınıklığı değil.
Bunlar beyin kimyandaki dengesizliğin yansımaları. Ve bu dengesizlik çoğu zaman
uyku ritminin bozulmasından
dopamin sisteminin aşırı uyarılmasından
içsel anlam eksikliğinden kaynaklanıyor.
Ve evet, bu noktada en yaygın ama en az konuşulan sebeplerden biri de PMO.
Çünkü vücudun dinlenmek istiyor ama beyin sürekli dopamin dozajı istiyor.
Sen de bir yandan boşalmak istemiyorsun ama bir yandan da “düşünme sistemin” esir alınmış.
Tıpkı kalp krizi geçiren bir adamın sadece kolunun ağrıması gibi düşün; sorun kolda değil, içeride.
Senin yaşadığın şey bir bozukluk değil dostum, bir çağrı.
Bedenin, zihnin ve ruhun bir süredir görmezden gelinmiş... şimdi bir bütün olarak sana bağırıyor:
“Artık değiş!”
Şimdi sana küçük ama güçlü öneriler:
Telefonu 2 saatliğine kapat ve sessizce bir yürüyüşe çık.
Uyumadan önce en az 30 dk ekransız zaman geçir.
Bedenini yoran her şeyden uzak dur. PMO dahil.
Kendine bir günlük al. Düşüncelerini dışarı dök, bastırma.
Ve mutlaka biriyle yüz yüze konuş. Bu forum olur, dost olur, fark etmez.
> “Eğer vücut haykırıyorsa, ruh sessiz kalmış demektir.”
– oldschool (yani ben diyeyim bu sefer)
Sonsuz karanlık gibi geliyor olabilir ama unutma, karanlık ne kadar koyuysa, sabah o kadar yakındır.
Allah yardımcın olsun dostum, ama sen de kendinin yardımcısı olmaya başla artık.
Yalnız değilsin.