Pineapple
Yeni Fapstronot
Merhabalar arkadaşlar.Hayatımın bir döneminde kilo problemleriyle baş etmek durumunda kaldım.Bunun için çoğu mantıklı insanın yapacağı gibi bir diyetisyenle görüştüm ve sürecime başladım.Kilo verebiliyordum - geri almam uzun sürmüyordu- ve bu beni o dönem içerisinde mutlu ediyordu.Zamanla farklı diyetleri de denemeye başladım.Dukan diyeti,Karatay diyeti gibi... Bilenler bilir.Bu iki diyet de yüksek oranda hayvansal protein içeren ve karbonhidratları neredeyse 0 tuttuğunuz,meyveyi bile sınırlı yediğiniz diyetlerdir.Bunlarla da güzel sonuçlar alıyordum fakat kalp ağrısı,yorgunluk durumları olunca kan tahlili yaptırmaya karar verdim.Beklenildiği gibi çok fazla hayvansal protein almamın sonucu olarak kötü kolesterol(LDL) ve trigiliserit referans aralıklarının çok üzerindeydi.Bunun üzerine bitkisel beslenmeyi araştırmaya karar verdim.Bu konu hakkında kitaplar okudum ve belgeseller izledim.Şok oldum diyebilirim.Çünkü bana göre benim tereyağında yaptığım bir et,miktarı aşılmadığı sürece bir tabak nohut-pilavdan daha sağlıklıydı.Sonrasında bir şekilde kendimi ikna ederek bu şekilde beslenmeye başladım.Tabii ki bu süreç de biraz nofap gibi.40 gün ve 60 günlük süreçlerim oldu.Ve bir şekilde süt,peynir,yoğurt yemesem de balık,tavuk gibi yiyecekleri en azından haftada 1-2 olacak şekilde öğünlerime ekledim.Bu 40 ve 60 günlük bitki bazlı beslendiğim dönemde cilt sağlığım ve ruh halim inanılmaz şekilde iyileşti.Çok rahat kilo verdim ve kan sonuçlarımın tamamı referans değerlerinin içerisindeydi.Cinsel olarak da kendimi en iyi hissettiğim dönemdi sanırım.Bu sürece nofap de eklediğimde çok çok daha iyi sonuçlar elde ettim.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? ve bu konuda deneyimi olan var mı merak ediyorum.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? ve bu konuda deneyimi olan var mı merak ediyorum.
Okuduğunuz için teşekkürler.