Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dopamin Reseptörleri Nasıl Artırılır?

whatWasfap

Uranüs Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
138
Tepki puanı
366
Puanları
91
Konum
İzmir
Hepimizin ortak derdi ve bu yola çıkmamıza sebep olan şeylerden biri; Dopamin reseptörlerini artırmak.

Beynimizde devamlı yüksek dopamin salgılatan aktiviteler yaptığımızda homeostaziyi korumak için dopamin algılayıcı reseptörler gitgide yıkılır ve günlük hayatta yaptığımız sosyalleşme, güzel bir yemek, spor, romantik partnerler ilgimizi çekmemeye başlar. Bu durumun yaşanmaması veya kurtulmak için de günlük alışkanlıklarımızı düzenlememiz gerekiyor.

1- Sağlıklı Beslenmeye Dikkat Edin​

Hem vücut hem de beyin sağlığı açısından hazır, doymuş yağlı, şekerli gıdaları ve gazlı, asitli, şekerli içecekleri hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. Bitter çikolata, balık yağı, kuruyemişler, sağlıklı ev yapımı yiyecekler, baklagiller, meyve sebze vs gibi şeyleri yiyerek hem size zararlı hem de fazla dopamin salgılatıp bağımlı yapan yiyeceklerden kurtulmanız güzel bir başlangıç olacaktır

2- İnternette Geçirdiğiniz Süreyi Azaltın​

İş ve çalışma hariç internette gezindiğiniz süreyi azaltmanız hem tetikleyicilerle karşılaşmanızı engelleyecek hem de boş boş dopamin salgılamacaksınız.

3- PMO'dan Uzak Durun​

Pmo da yine bizi hayattan koparan gerçek ilişkilerden zevk almamızı engelleyen bir şey, hepimiz biliyoruz zaten.

4- Videoların İçinde Kaybolmayın​

Bütün sosyal medya ve video izleme siteleri sizin oradan çıkmanızı engellemek üzerine tasarlanmıştır. Sürekli sizin dikkatinizi ve vaktinizi çalmak isterler. Kedi videosu diye girersiniz garip garip rapörtajlara deneylere gidersiniz ve saatleriniz heba olur. Daha faydalı ve dolu videolar izleyebilir, bir şeyler öğrenebilirsiniz. Yemek yapmaktan eşya tamirine kadar her türlü şeyin videosu var, bu nimeti faydalı kullanabilirsiniz.

5- Aşırı Müzik Dinlemeyin​

Her şeyin olduğu gibi müziğin de fazlası zarar. Gün boyu arkada müzik çalmasın bu hem dikkatinizi bozar hem de beyninizi yorar.

6- Fazla Alışveriş Yapmayın​

Alışveriş bağımlılığı da yine büyük bir sorun.

7- Alkolden Uzak Durun​

Bu bir özgürlükten ziyade kendini uyuşturma halidir. Beynimizin zaten bizi rahatlatma mekanizması var, herhangi bir şey için algılarımızı kapatmak ve kendimizi güçsüz uyuşuk bir hale getirmek bize faydadan çok zarara uğratacaktır. Ayrıca irademizi düşürdüğü için normalde yapmayacağımız şeyleri yapmamıza sebep olabilir.

8- Video Oyunlarından Uzak Durun​

Video oyunları gerçek hayatı taklit ederler ve sizin bir şeyler başardığınıza inanmanızı sağlarlar. Bu saçmalıklara vaktinizi harcamak yerine gerçek hayatta bir şeyler başarın ve gerçek oyundan zevk alın. Üstelik beyni de çok yorarlar.

9- Boşa Çıkan Zamanınızı Faydalı Aktivitelerle Doldurun​

Resim yapmak, fotoğraf çekmek, yürüyüş yapmak, spor yapmak, yemek pişirmek, kitap okumak, sosyalleşmek, yeni yerler keşfetmek, bisiklet sürmek, yüzmek ve aklınıza gelen tonlarca aktivite. Bunlar sadece boş vaktinizi doldurmakla kalmayacak bir sürü insan tanıyacaksınız, kültürleneceksiniz, kendinizi geliştireceksiniz ve hayatta gerçekten çok fazla işinize yarayacak. Belki evleneceğiniz kişiyle de bu aktivitelerin birini yaparken tanışacaksınız. Hatta ileride mesleğe dönüştürüp para kazanacağınız bir hobiniz de olabilir.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

cgang

Yoda
Katılım
12 May 2021
Mesajlar
209
Tepki puanı
502
Puanları
111
Çok güzel özetlemişsin dostum. Şahsen beslenme konusunu sürecimin başlangıcında pek dikkate almasam da psikoloji ve reseptörler üzerindeki etkisini geç de olsa öğrenip deneyimledim. Es geçilmemesi gereken bir unsur.
Dopamin Reseptörlerini Artırmak için
Bol Proteinli Beslenme
Daha az Yağlı yemek
Sık sık egzersiz yapmak gerekir
Bol Proteinli beslenmek için Aç Kalmamamız Gerekir öyle değil mi ?
Ya da Sık sık egzersiz yapan biri Bolca su içmeli ve yemek tüketmeliki Egzersiz Faydalı Olsun
 

Umut Bural

Admin
Topluluk Yöneticisi
Katılım
6 Ağu 2020
Mesajlar
111
Tepki puanı
517
Puanları
148
Web Sitesi
www.neverfapakademi.com
Dopamin Reseptörlerini Artırmak için
Bol Proteinli Beslenme
Daha az Yağlı yemek
Sık sık egzersiz yapmak gerekir
Bol Proteinli beslenmek için Aç Kalmamamız Gerekir öyle değil mi ?
Ya da Sık sık egzersiz yapan biri Bolca su içmeli ve yemek tüketmeliki Egzersiz Faydalı Olsun
Oruç tutmaktan kasıt açlık orucu değil dostum açlığı hissederek beynin kendini yenilemesini sağlayıp hazzı ertelemek.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst