Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Espri Yeteneğimi Nasıl Geliştirebilirim?

Luxx

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
140
Tepki puanı
212
Puanları
58
Selam arkadaşlar soru ekte.Soru basit, tavsiyelerinizi bekliyorum
 

Richard Winters

🔱
Meydan Okuma Rozeti
Katılım
15 Şub 2021
Mesajlar
595
Tepki puanı
1,654
Puanları
160
Bol bol stand up izlemeni ve kitap okumanı tavsiye ederim
 

GoldenLight

Karanlık ışığa hizmet eder.
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
401
Tepki puanı
924
Puanları
160
Hayatın büyük bir espriden ibaret olduğunu düşününce, herşeye mizahi bakıyorum ?
 

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Katılım
16 Şub 2021
Mesajlar
903
Tepki puanı
2,169
Puanları
160
Konum
Türkiye
Web Sitesi
1000kitap.com
Öncelikle espri ne anlama geliyor ona bakalım espri "nükte" demektir. Nükte ise "ince anlamlı düşündürücü söz" anlamına geliyor. Burada bir yanlış anlaşılmayı düzenleyelim. Espri yapıp insanları güldürmek yetenek değildir . Esprinin asıl özelliği insanları düşündürmektedir. Fark ettiğiniz üzere espri tanımında komik felan yazmıyor. Bu tipleri çok görürsünüz. Yaptığı her söze ,davranışa gülerler. Ortada komik bir şey veya anlaşılır bir şey yoktur. Benim üstüne basmaya çalıştığım konu; espri ile civikligi birbirine karıştırmamak. Ve sınırı aşmamak.
 

….asdf

Yeni Fapstronot
Katılım
8 Ağu 2021
Mesajlar
18
Tepki puanı
30
Puanları
14
Yaş
32
Selam arkadaşlar soru ekte.Soru basit, tavsiyelerinizi bekliyorum
Arkadaşım merhaba. Yetenek geliştirmenin, davranış değiştirmenin birinci kuralı neverfap te olduğu gibi 21 gün 90 gün gibi sürelerde farkında bir şekilde, konulara bir miktar mizahi bakmalısın. Bu şekilde olayların mizah yönüne bakmayı alışkanlık haline getirdiğinde sıradaki basamak esprinin kalitesindedir. Esprinin kalitesi de başlangıçta taklit ve hazır esprileri kullanarak zamanla olacak bir şeydir. Kendi tavrını ve tarzını yakalamak da yıllarını alabilir. Başarılar
 

nova

Merkür Yolcusu
Katılım
21 Eyl 2021
Mesajlar
63
Tepki puanı
187
Puanları
48
Yaş
24
Selam arkadaşlar soru ekte.Soru basit, tavsiyelerinizi bekliyorum
Bu iş temelde hızlı reaksiyon vermeye bağlıdır. Ayrıca olayları birbiriyle bağdastırma yetenegiyle de alakalı. Özetle beynindeki sinaps (bağlantı) sayısıyla alakalı, bu sinaps sayılarını arttırmanın bilinen en iyi yolu kitap okumaktır, ayrıca tiyatral pratik (kafanda bir olay tasarla ve olaya göre dogaclama rol yap) yaparak da bu istedigin sonuca ulasabilirsin. E tabi biraz da güncel hayatla, gündemle alakalı bilginin olması lazım ki bir olay hakkında konusuldugunda yorum yapabil (örn; şu anda gündem bir ünlünün saçma sarkısıysa bunun konusuldugu ortamda bu bilgiden yoksun olman yorum yapamamana dolayıyıyla espri uretememene neden olur). A tabi en önemlisi özgüven çünkü ilk baslarda yaptıgın esprilerin %90ı "bune be" reaksiyonu alacak, sonra zamana hangi insanların/ortamların neye güldügünü ögreneceksin ve eleme yapacaksın espri yaparken (örn: erkek ortamında kufurlu bir espri hostur lakin kız ortamında bel altılığı küfür yerine ima ederek yaparsın); ben mesela çok ugrastım zamanında şu espri mevzusu için, zamanla insanlar benden espri beklemeye basladı (yani kisiligimin fırlama bir serseri oldugunu karsı tarafın zihnine istemli bir sekilde kodladım), bu yuzden sacma bir espri olsa bile artık onlara komik geliyor, cunku onlar kendilerini buna şartladılar. Olay bu.
 
Katılım
10 Ocak 2024
Mesajlar
4
Tepki puanı
9
Puanları
3
Öncelikle böyle bir şeyi neden problem edindiğini sorgulamanı tavsiye ederim güzel kardeşim, insan davranışları neticede anlama muhtaç
 

devrimciyeniçeri

Venüs Yolcusu
Katılım
11 Mar 2022
Mesajlar
51
Tepki puanı
94
Puanları
24
-Özgüven ve eleştirel düşünme yeteneği. Örneğin bir dershane reklamında ''Başarılı çocuk mutlu aile'' sloganı yazıyor. Halbuki tam tersi olmalı değil mi? Veya neden erkekler yemek pek yapmaz gibi bir kural var? Gibi.
-Kaliteli espri yapan arkadaşların olması.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst