Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Fark Ettiğim Baba Oğul İlişkisi

EVLAD-I FATİHAN

Yeni Fapstronot
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
17
Tepki puanı
37
Puanları
16
Yaş
22
Bu topraklarda bu ilişki türü neden bu kadar kavgalı ? Bu Anadoluda doğan çocuğun dramı olmalı. Birçok baba sevgi göstermeyi bilmiyor sebebini sorduğunuz zaman biz atamızdan böyle gördük diyorlar peki sormazlar mı atalarının her dediği doğru mu ? Erkek gençliğe adım attıktan sonra evde bir rekabet başlıyor olgun erkekle ergen erkek arasında adeta bir sidik yarışı en en iyisi benim diye anneye ya da kız kardeşe iki tarafta kendini ispatlamaya çabalıyor bu noktada anne oğlunu tutarken kız kardeş babasını tutuyor sürekli bir iç çekişme hali baba bazı konularda daha başarılı olmasına hazmedemiyor ve oğlunu sürekli aşağılıyor. Erkek çocuğu bu aşağılamalar neticesinde kimseye yetemediğini sürekli kendine söylüyor babanın bu noktada kazanmasını kabul ediyor. Sonra babam bana böyle davrandıysa bu doğrudur diyor böylece hatalar zinciri devam ediyor o da büyüyüp baba olumca o da öyle davranıyor. Sonuçta ne mi oluyor? Oedipus kompleksli babasına karşı kin ve nefret besleyip babanın geberip gitmesini her geçen gün daha çok isteyen ruh sağlığı bozuk nesiller. Burada annenin de payı büyük arada bir köprü görevi görüyor ve bir kadının en tehlikeli silahlarından biri çocuktur çocuğu babaya karşı gard aldırmak için kullanıyorsa çocuk içten içe bu duruma alışır. Sonuçta annelerine aşık babalarını öldürme planları yapan sağlıksız erkek çocukları nesli devam ediyor...Buna kılıf bulmaya çabalayan insanın argümanı da şöyle oluyor: Aslında baban seni çok seviyor ama belli etmiyor sana sert davranıyor ki hayatın zorluklarını öğren diye. Bana hayatın zorluklarını sevgi vererek de öğretebilir değil mi illa onun "put" suratına alışmam mı gerekiyor ?
 

SDG

Yoda
Katılım
23 Kas 2020
Mesajlar
414
Tepki puanı
914
Puanları
160
Yaptığın çıkarım bana biraz bireysel ve somut olaya özgü geldi. Oğlunun başarılarını hazmedemeyen babalar da olabilir tabi ama çocuğunun başarısıyla gururlanan da var.

Bir de sevgi gösterme şekli farklı oluyor eskilerin. Hayatında başka kimseyi iplemez ama senin için sonsuza kadar çalışıp didinip eline para koyabilir. Bu onun için sevgi gösterisidir. İşsiz kalmaktan korkmazsın mesela, gene ufak tefek söylenir ama senin için piyasayı araştırır sana göre iş var mı bulabilir miyim vs diye.
Bu onlar için sevginin bir dışavurumu. Bir de şöyle bir realite var, bu sevgi dışavurumundan hoşlanmasan bile 45-50 yaşına adamı huyundan vazgeçirmek kolay olmaz.
Sen dilini bırakmak, ben diline başlamak, iletişimi kuvvetlendirmek lazım. Ondan bir süre adım beklemeden ona yaklaşmak, onu yumuşatmak lazım, ortak paydalarda buluşmak lazım. Onun zevk aldığı 1-2 aktiviteyi beraber yapmak lazım. Yoksa bir ilişkiyi iyi hale getirmek pek mümkün olmaz zannımca
 

izleyici1

Yoda
Katılım
13 Tem 2020
Mesajlar
491
Tepki puanı
727
Puanları
160
bu işin çözümü yok gibi
tavsiyem mümkün olduğunca ailenden uzak dur
iş hayatını özel hayatını ailenden uzak tut
para alış verişi yapma
bu tür ailelerde genelde çocukta parasız ve ezik büyür
bir an önce iş hayatına atıl
 
N

neurosoft

Misafir
Şimdi belki bana tepki gösterebilecek insanlar çıkacaktır. Lakin içimde hiçbir duyguyu tam olarak babama anlatamanın daha iki gün önce marketten bir paket kent alıp köşe başında bir kaç tane yakmamın belki de en büyük sebeplerinden biri olabileceğini düşünüyorum. Babamı severim. Babamın da beni sevdiğinden şüphem yok. Lakin ben bu sevgi, içimi dökme ve anlayış noktasında gerçekten kendimi boşukta hissediyorum. Ne yaşıyorsam hep içimde yaşıyorum. Babamın bana sevgi gösterme şeklini bazı noktalarda yetersiz buluyorum. İçimdekileri paylaşma noktasında hiçbir zaman adım atamadım. Kaldı ki bu gidişle atabilecek gibi de değilim zaten... Ben mast. bağımlısıyken babama durumu utana sıkıla açmaya çalıştığımda bana yalnızca günah olduğunu sert bir tavırla söyleyip kendince sorunu çözdüğünü zannetmesini ve bir iki tavrım yüzümden tüm hayatım hakkında genelleme yapmasını söylemedim bile... Eğer neverfapi bulamasaydım başıma daha neler gelecekti belki de... Orasını siz tahmin edin.(Eğer her baba her anne çocuğunun psikologu olup onu yargılamadan dinleseydi belki ne kadar güzel şeyler olacaktı...)
 

Tıp Fakültesi

Merkür Yolcusu
Katılım
26 Ağu 2020
Mesajlar
141
Tepki puanı
218
Puanları
64
Ben de benzer şeyleri yaşadım.Bir gün bizler de baba olunca babalarımızı daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.
Ayrıca her ne olursa olsun anne babamızın üzerimizdeki hakkı çok büyüktür.
 

EVLAD-I FATİHAN

Yeni Fapstronot
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
17
Tepki puanı
37
Puanları
16
Yaş
22
Bazen de konuyu inceleyip hakarethamis cevaplar verip izin vermeyip gidiyorlar Abdullah Gül'ünde ifade ettiği gibi insan bazen gerçekten hayret ediyor. Hayır yani birazcık rahat bırakalım forumu da özgür düşünce ortamı gelişsin tabii dozunda küfür hariç...
 

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Üst Düzey Moderatör
Katılım
5 Kas 2020
Mesajlar
1,085
Tepki puanı
2,933
Puanları
180
Başlığı niye değiştirdiler anlamıyorum çünkü kendi gördüğümü anlatmamıştım toplumun birçoğunun yarasından dem vurmuştum bu forumda uzun süredir sürekli bir yönetici baskısı hissediyorum bırakın insanlar özgürce fikirlerini belirtsinler.
Bizzat kendi yaşadıklarını veya çevrende gördüklerini aktarmak istiyor gibi yazmışsın. Bu yazından zaten anlaşılıyordu başlıktan dolayı değil, başlıktan dolayı insanlar burada o cümleleri yazmadı. Orada "gördüğüm" derken "fark ettiğim" anlamında yazdım aslında. İstersen öyle değiştireyim. Saçma, anlaşılmaz veya yazılan yazıyı doğru yansıtmayan başlıklara da aynısını yapıyorum. Kurallar olmak zorunda. Burada önceki forumdaki disiplinsizlik, dağınıklık yok. Diğer yöneticilerin yerine konuşamam fakat ben sana bir şeyi reddettiğim, değiştirdiğim zaman mutlaka sebebini, sebeplerini belirtmişimdir.

tamam elbette denetleme gerekli ancak bu biraz abartı boyutuna gelmiş durumda küfür etmeden özgürce ifade edemeyip birtakım kısıtlamalara takılırsak forumun anlamı nedir acaba ?
Küfür etmeyeceksin, saygısızlık yapmayacaksın, kurallara uyacaksın... Burası herkesin keyfince cümle kurduğu bir forum değil. Fakat ararsan mutlaka bulursun. Ama orada da böyle saygılı insanlardan bir avuç bulabilirsin.

Eski forumda bu baskı daha az hissedilirdi insanlar en azından kendi metinlerini düzenleyebilirdi şimdi 5 dakika geçtikten sonra ona da izin yok.
Bu kuralı önceki adminlerden biri getirmişti, fakat artık gereği yok haklısın, bu konuda hak veriyorum. Düzeltilmesi için adminlere danıştım kimi takmadı kimi forum programını tam bilmediği için yapamadı. (Jake dunn biliyordu) Bende düzeltilmesini isterim doğrusu.

Bazen de konuyu inceleyip hakarethamis cevaplar verip izin vermeyip gidiyorlar Abdullah Gül'ünde ifade ettiği gibi insan bazen gerçekten hayret ediyor. Hayır yani birazcık rahat bırakalım forumu da özgür düşünce ortamı gelişsin tabii dozunda küfür hariç...
Günlük meselesini diyorsan sana zaten belirtmiştim, defalarca kez açtırıp, sildirdin. Son günlüğünden önce sana eğer silersen veya hesap değiştirirsen bir daha açılmayacağını belirtmiştim. Fakat sen yöneticileri aptal yerine koyup farklı hesaplarla kandırmaya çalıştın veya unuttun. Fakat bu bir şeyi değiştirmez.

Günlük meselesini kast etmiyorsan ise kabul edilmediyse kurallara uygun veya açılmaya değer bir konu görülmemiştir. Ayrıca buranın ana amacının neverfap ve kendini geliştirmek olduğunu da hatırlatmak isterim. Yani her konu zaten kabul edilmez, bu normal. Özgür düşünceye saygımız var, forumda her dine saygı var, bazı açılan konulardan yazılan mesajlardan bunu görmüş olman gerekirdi. Fakat aktif değilsen de normal.
Bizi hakaretle suçlaman ise tamamen iftiradır.
 

EVLAD-I FATİHAN

Yeni Fapstronot
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
17
Tepki puanı
37
Puanları
16
Yaş
22
pekala forum kuralları elbette gerekli ancak bunu bir faşizm malzemesine döndürmeye de gerek yok bence farklı hesaplardan girme olayına gelirse önceki hesaplar akrabalarımdan başkasına aitti siz vpn ile girmeyince aynı hesap zanettiniz ben farklı bir insanım ortak konuları pek tabiki açmış olabiliriz sizi aptal falan yerine koymuyorum yani.Ancak buranın artık özgür bir forum olmadığını düşünüyorum o kadar çok konum takıldı ki burada elbette hepimizin amacı neverfap ancak biliyorsunuz ki sadece neverfap yaparak bir noktaya gelemeyiz açtığım konular beyin fırtınası yapacak ve beynimizi geliştirecek konulardı.Sözün özü eski forumun özgürce tabiki herkesin kişilik haklarına saygı duyarak paylaşım yapabildiğimiz zamanlarını özlüyorum sizden son bir ricam var lütfen beni bu forumdan silin.Bir daha hesap almayacağıma emin olabilirsiniz ki zaten o hesaplar bana ait değildi bunu da moderatörlerinizden birine söylemiştim umarım buralar daha özgür sansürün uygulanmadığı moderatörlerin diktasının olmadığı bir platforma dönüşür de ben de bir gün buralara yazarım.Hoşçakalın :)
 

Lazkopat

Emektar Üye
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
684
Tepki puanı
1,028
Puanları
160
Bu topraklarda bu ilişki türü neden bu kadar kavgalı ? Bu Anadoluda doğan çocuğun dramı olmalı. Birçok baba sevgi göstermeyi bilmiyor sebebini sorduğunuz zaman biz atamızdan böyle gördük diyorlar peki sormazlar mı atalarının her dediği doğru mu ? Erkek gençliğe adım attıktan sonra evde bir rekabet başlıyor olgun erkekle ergen erkek arasında adeta bir sidik yarışı en en iyisi benim diye anneye ya da kız kardeşe iki tarafta kendini ispatlamaya çabalıyor bu noktada anne oğlunu tutarken kız kardeş babasını tutuyor sürekli bir iç çekişme hali baba bazı konularda daha başarılı olmasına hazmedemiyor ve oğlunu sürekli aşağılıyor. Erkek çocuğu bu aşağılamalar neticesinde kimseye yetemediğini sürekli kendine söylüyor babanın bu noktada kazanmasını kabul ediyor. Sonra babam bana böyle davrandıysa bu doğrudur diyor böylece hatalar zinciri devam ediyor o da büyüyüp baba olumca o da öyle davranıyor. Sonuçta ne mi oluyor? Oedipus kompleksli babasına karşı kin ve nefret besleyip babanın geberip gitmesini her geçen gün daha çok isteyen ruh sağlığı bozuk nesiller. Burada annenin de payı büyük arada bir köprü görevi görüyor ve bir kadının en tehlikeli silahlarından biri çocuktur çocuğu babaya karşı gard aldırmak için kullanıyorsa çocuk içten içe bu duruma alışır. Sonuçta annelerine aşık babalarını öldürme planları yapan sağlıksız erkek çocukları nesli devam ediyor...Buna kılıf bulmaya çabalayan insanın argümanı da şöyle oluyor: Aslında baban seni çok seviyor ama belli etmiyor sana sert davranıyor ki hayatın zorluklarını öğren diye. Bana hayatın zorluklarını sevgi vererek de öğretebilir değil mi illa onun "put" suratına alışmam mı gerekiyor ?
Hocam bende bu konu ile ilgili yazacaktım kısa olur diye vazgeçmiştim. Cidden bizim z kuşağı ve babaları arasında garip bir ilişki var. Babama spor yapacağım diyorum aynen yaparsın diyor. Yurt dışına gidicem diyorum. Aynen aynen diyor. Baba dediğin evladına motivasyon vermeli ve arkasında durmalı oysa.
 

The King

Deneyimli Üye
Katılım
7 Eki 2020
Mesajlar
296
Tepki puanı
759
Puanları
160
Korkunç nitelik arz eden babalar hariç olmak üzere, ortalama karakter ve davranışta bir baba da olsa, bir ”baba” kavramının olması çok önemli. Gerçekten babanın yaklaşımı ve varlığına göre hayata hangi skorla başladığın önem arz ediyor. Kimi babalar 1-0 başlatırken, kimisi 5-0 başlatıyor. Bunlar elbette mecaz. Ama gündelik hayatta ”baba” kavramının önemini, yerini, sonucunu o kadar iyi fark ediyorum ki. Ama neticede söylemem gerekir ki baba desteğini almayan adam öküzle tarla süren adam gibidir, bitirir o işi de makinelerle çalışan adamla makas günden güne açılır.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst