Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Farkındalıklar

overdose

Yeni Fapstronot
Katılım
20 Haz 2021
Mesajlar
15
Tepki puanı
32
Puanları
14
İlk başlığımda hikayemi anlatmıştım. Nofap kısmına bakarsak rekorum 111 gün . 1.5 senedir düzenli fap yaptığımı söyledim . Bu 9 günlük süreç benim için güzel bir başlangıç oldu. Videosuz bozdum , devamını getirmeyeceğim muhtemelen. Ben nofap yapınca etkilerini 4-5. gün görmeye başlıyorum ; Zihnim açılıyor , saplantılar azalıyor , daha olumlu bakıyorum. Ancak;

111 günlük sürecimin getirdiği tecrübeleri de hesaba katarsak bazı şeyleri değiştirmezseniz nofap'in hiçbir faydası olmayacağını düşünüyorum.
1)Fap yaparken Mesleki / okul olarak gerideyseniz , derslerinizle ilgilenmiyorsanız , nofap yaptığınızda içinizde istek doğacaktır. Ancak bu isteği bastırıp boş beleş işlerle uğraşırsanız nofap'in hiçbir faydası olmayacaktır.
2)Fap yaparken kız konusunda sönükseniz , nofap yaptığınızda beğendiğiniz bir kız gördüğünüzde içinize tanışma isteği doğduğunda korku ile bunu bastırırsanız , hiçbir işe yaramayacaktır.

Bu liste böyle uzar gider. Nofap insanı kafa olarak normalleştiriyor . Eylemlerimizin değişmesi ve hayatımızın değişmesi tamamen bizim elimizde. Sosyofobik insan nofap ile bir anda sosyal olamaz yada sosyalleşme korkusunu yenemez sırf asılmıyor diye. Ancak nofap o sosyofobikliğin üzerine gitmesi için zorlar. Sen bu isteği fark edip kabuğuna çekilmeyi seçersen tekrar fap'e başlarsın. Nofap'in verdiği yakıtı korkularınızın üzerine gitmek için , sorumluluklarınızı gerçekleştirmek için kullanın. Yoksa hiçbir anlamı yok.
150 gün nofap yapayım beynim iyileşsin ondan sonra yapıcam her şeyi gibi bir şey olamaz. Kendisini zorlamayan insan hiçbir şeyi değiştiremez. 300 gün de nofap yapsan beynin her zaman konfor alanında kalmak isteyecektir bir yandan. Önceden nofap' e fazla anlam yüklerdim bu yüzden de ters teptiği olurdu. Şu an nofap beni normal insan yapıyor , gerisi tamamen benim elimde gözüyle bakıyorum.
Her erkek pmo bağımlısı değil , pmo bağımlısı olmak bence bir sonuçtur . Bu sonucun doğurduğu sebepler de var ancak nofap yaparken pmo'ya sebebiyet veren şeyleri değiştirmek lazım . Hem kafamızın içini hem eylemlerimizi.
 
N

neurosoft

Misafir
Ancak bu isteği bastırıp boş beleş işlerle uğraşırsanız nofap'in hiçbir faydası olmayacaktır.
Herkesin şu zamanda pek çok şeyi bağımlılık edinip onlara adeta muhtaç gibi yaşayarak kendilerini geliştirmediklerini görüyoruz. PMO tamamen bir bağımlılık aslında. Her bağımlılık ta gelişimimize engel oluyor. Pmo yu bıraksak bile eğer kendimizi diğer haz kaynaklarına kaptırıp onları bağımlılık edinirsek işler kötüleşir ve sonra da niye nofap in hiç bir faydası yok diye kendimizi kandırırız. Bu televizyon izleme, sosyal medya, nikotin, müzik dinleme ve aşırı cinsellik gibi herhangi bir bağımlılık olabilir. Sonuç olarak bizi geriye çekiyorlar. Ve onlardan kurtulmamız şart.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst