Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Fazla Yemeyi Bırakıyorum

SlaveToMaster

Full Saiyan
Ben de oyleydim suan azalttim ancak eski zamanlari ozluyorum arada en eglenceli tip bendim simdi daha donugum
En sevmediğim şeylerden biri gereksiz samiyettir bu hayatta. Diğer sevmediğim şey de rol yapmaktır. Bu ikisinin birleşimi olan insanlarla da işim olmaz hiçbir zaman. Etrafımda kimsenin olmama sebebim zaten insanların kendilerini sorgulamasına neden olmam.

SlaveToMaster

Full Saiyan
Merhabalar öncelikle. Hem maddi açıdan verdiği zarardan hem kilo almama neden olduğu için gereğinden fazla yemeyi bırakıyorum. Ayrıca bu yeme alışkanlığı beni çok yoruyor enerji anlamında.

Vücut kütle indeksine göre normal kilodayım ancak çoğu insan gibi ben de karın kası istiyorum. Önceden kendimi çok avuturdum karın çalışayım yeter falan diye de yok abi, ne kadar karın kaslarım çok sert hissediliyor olsa da gözükmüyor.
Yağ oranımı ciddi anlamda düşürmem lazım.

Ancak bu sene sınav senem, aktif olarak spor yapamıyor olsam da zararlı/gereğinden fazla miktarda yiyeceklerden kaçınacağım. En kötü zihnimin daha berrak olması ve enerjimi korumak için.

Her türlü tavsiyenizi duymak isterim, şimdiden teşekkür ederim.

Gününüz güzel geçsin <3
Sana bir gıda mühendisi olarak verebileceğim tavsiyeler:

• Makrolar hakkında edinebildiğin kadar kaynaktan bilgi edin. Nedir bu "makro" dediğimiz şeyler? Çok basit: Protein, karbonhidrat ve yağ. Bu üçü hakkında gerekiyorsa öğrendiğin şeyler hakkında notlar al ve sonradan arada tekrar oku ki bilgin tazelensin.
  • "Single ingredient" denilen türden gıdaları tüket. Single ingredient = tek içerikli. Yani içerisinde kendinden başka bir şey bulunmayan. Demişken...
  • Katkı maddeleri hakkında bilgi edin. Hani şu genelde okunmadan geçilen "İçindekiler" kısmı var ya, işte orada E kodu olan maddeler göreceksin. O kodların anlamını öğren. (İpucu: O koda sahip olan maddeler kanserojendir.)

• Tıka basa doyana kadar yeme. Bu madde yeterince açık ama neredeyse hiçkimse bir sağlık sorunu yaşayana kadar buna gereken önemi vermiyor. Sana araştırman için konular veriyorum:

Son düzenleme:

nofapman

Ay Yolcusu

• Makrolar hakkında edinebildiğin kadar kaynaktan bilgi edin. Nedir bu "makro" dediğimiz şeyler? Çok basit: Protein, karbonhidrat ve yağ. Bu üçü hakkında gerekiyorsa öğrendiğin şeyler hakkında notlar al ve sonradan arada tekrar oku ki bilgin tazelensin.
  • "Single ingredient" denilen türden gıdaları tüket. Single ingredient = tek içerikli. Yani içerisinde kendinden başka bir şey bulunmayan. Demişken...
  • Katkı maddeleri hakkında bilgi edin. Hani şu genelde okunmadan geçilen "İçindekiler" kısmı var ya, işte orada E kodu olan maddeler göreceksin. O kodların anlamını öğren. (İpucu: O koda sahip olan maddeler kanserojendir.)

• Tıka basa doyana kadar yeme. Bu madde yeterince açık ama neredeyse hiçkimse bir sağlık sorunu yaşayana kadar buna gereken önemi vermiyor. Sana araştırman için konular veriyorum:

Bu monosodyum glutomat en sıkıntılarından biri bence. Bizi fastfood ve hazir gidalara bagimli yapan yegane ürün.

SlaveToMaster

Full Saiyan
Bu monosodyum glutomat en sıkıntılarından biri bence. Bizi fastfood ve hazir gidalara bagimli yapan yegane ürün.
Ondan bahsetsem mi diye düşündüm ama her paketin üstünde yazmıyor çünkü gizli tutuluyor çoğu kişiden. Tabii günümüzde öğrenmeyen insan kalmamasına rağmen hâlâ daha onun olduğu gıdalar tüketilmeye devam ediliyor.

JailBreak

Yeni Fapstronot

Abi değerli tavsiyelerin için çok teşekkür ederim, en kısa zamanda okuyacağım.
❤️

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6