Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Forum Kime Ait Ve Demokrası Nerede?

Forum yönetim sistemi değişsin mi?

• Evet

Oy: 12 46.2%
  • Hayır

Oy: 14 53.8%

• Kullanılan toplam oy
    26
  • Anket kapatılmış .

Start

Yoda
Arkadaşlar sizlere bütün ciddiyetimle sesleniyorum! Bu Forum Meydanın toplanmamızın bir sebebi var. Bu Forumu kim kurdu? Yıllar önce admin

tarafından kuruldu. Peki şimdi kendisi nerede? Forumu o yoksa kim yönetiyor? Black Rose ve ekibi. Lan bunlar kim!? Ne ara forum yönetici oldular? Forum kamu malı değilmidir arkadaşlar!!!
Bu forumun üyeleri olarak forumda söz sahibiyiz. Bence artık seçimli bir sisteme geçmemiz gerek. Hepimiz oy verelim ve bir admin seçelim. Sonrasında bu admin gerçek kurucumuz admin tarafından hayır duasını aldıkdan sonra kendi görevine başlasın. Şimdi bunun detayları konuşulmalı. Lakin, ilk önce direkt önlemler almamız gerek. Şahsen derhal Kara Gül ve ekibinin istifa etmesini, yönetimi geçici olarak bir üyeye devretmesini (ben bunun Samuray olması gerektiğini düşünüyorum, çünki kendisi Samuray) ve bu üyenin geçis sürecini yönetmesi gerek. Eğer bir karmaşa da olursa direkt koşulsuz şartsız bütün idari yetkiler bana verilmeli. Forum artık eskisi kadar yenilikci değil. Bu hep BlackRose ve ekibinin sıkılmasından geliyor.

Not: Lütfen bunun şaka ve s. olduğunu düşünmeyin. Ciddiyim. Desteğinizi bildirin lütfen!

Bu arada merak edenler için :

Son düzenleme:

BloodRien

Yoda
4 5 yıldır forumdayım ve farkettiğim şu ki

adminler insanlardan sıkılıyor hepsi

sebebi ise insanların tekrar 31 çekeceğini bilmeleri ve kendinlerini ileri taşıyıp geliştirmeyeceklerinden

bu forumda ben bıraktım diyip bırakabilen sayısı 100 e 5 fln düşer yani dostum

bir işe yaramayacaktır

FORUMDA YAPILMASI GEREKEN ASIL ŞEY DEVRİM YAPILMASI

not nevember gibi bir şey bulup uygulanmalı dünyada çoğu kişi bu akım sayesinde bırakabiliyor üstelik üstüne çok düşmeyip acı çekmeden

üretici bir fikir sunulmalı yeni bir akım oluşturulmalı
mesela pmo yapanları küçümsemek gibi ufak bir grup sonra daha büyük sonra daha büyük

BloodRien

Yoda
ve bir şey daha çoğunlukla demokrasi aptalcadır çünkü halkın kendisi aptaldır

asıl gelişim devrimle olur

oy verilen kişi zeki iken halk kendi rahatını ister rahatlığın sonucu gazaptır
aramızdaki 31 cilerden admin seçmek doğru olmayacaktır

dediğim umarım yanlış yere çekilmez kendi düşüncemi gruba göre söyledim

izleyici1

Yoda
forumun amacı para kazanmak bir mevki edinmek değildir
fedakarlık vefa saygı ön plandadır

admin olmak ek sorumluluk üzerine yükler
emek verip zaman ayırırsın
kurallarda evrenseldir
küfür hakaret saygısızlık yapan üyelerin elbette disipline edilmesi gerekir

burada siyaset yapmak tartışmak savaş yapmak boş iştir
maddi manevi fedakarlık yapılıp forum kurulmuştur
daha önce nf-tr vardı

nofap yolculuğunda doğru veya yanlış
fikirlerimizi paylaştığımız bir konuşma sohpet ortamıdır

demokrasi ise çoğunluğun kabul ettiğini tüm halka dayatmaktır
doğru ve gerçek bilgiye seni ulaştırmaz
muhalefeti yoketmek sindirmek
halkın bir kesiminin çıkarını korumak için
diğer bir kısmını ezmek doğaldır

Start

Yoda
Bu arada, itiraz eden arkadaşlar, siz adminlerin bizim her hareketimizi izlediğini, kimin profiline ne zaman baktığımıza kadar detaylı göre bildiği, istedikleri insanları banlaya bildiği, hatta ve hatta özel mesajlara bile bazen erişimi olduğunu biliyor muydunuz? Gerisini siz düşünün artık. Ben bu forumda gerçek ve kutsal adminimiz adminken burdaydım. Hatta o forumun bütün işlerini bana devretmek için hayır duasını da vermişti de, işte resmiyete dökemeden çıktı gitdi. O yüzden otomatik olarak yönetim başkalarına geçti. Neyse, bunlar hepsi Forumun Şanlı Tarihi yazısında anlatılıyor. Bu olaydan haberi olan tek Samuray olduğu için o beni desteklemek istiyor, ama Işıklı Elektrik Dalğası adındaki moderatör tarafından engelleniyor..

SEDOU12

Yoda
Peki varsayımsal olarak sen başa geçsen neyi değiştiriceksin ne vadediyosun bize (en başta troldür diyip geçiştirmiştim ama değil gibi ya doğru ya da şaçma sanrılardan ibaret)

Start

Yoda
Peki varsayımsal olarak sen başa geçsen neyi değiştiriceksin ne vadediyosun bize (en başta troldür diyip geçiştirmiştim ama değil gibi ya doğru ya da şaçma sanrılardan ibaret)
Arkadaş Forum meselesi sadece adminlik değil, gönül meselesidir bu. Sizlere daha iyi bir forum vaat ediyorum. Ben admin olursam eğer (ki başkası da ola bilir, mesele demokratikleşme), forumda esas gördüğüm bazı değişiklikler yaparak forumun blog gibi değilde insanlara cidden faydalı bir forum olmasını sağlarım. BlackRose ve ekibi bu forumu yönettiklerinden beri yıllardır kaç mezun oldu? Bu ciddi bir sorun, bence.

Ottoman

Mezun Adayı
Arkadaş Forum meselesi sadece adminlik değil, gönül meselesidir bu. Sizlere daha iyi bir forum vaat ediyorum. Ben admin olursam eğer (ki başkası da ola bilir, mesele demokratikleşme), forumda esas gördüğüm bazı değişiklikler yaparak forumun blog gibi değilde insanlara cidden faydalı bir forum olmasını sağlarım. BlackRose ve ekibi bu forumu yönettiklerinden beri yıllardır kaç mezun oldu? Bu ciddi bir sorun, bence.
Yenilik güzeldir arkadaşın kafasında güzel fikirler olabilir, bir gözden geçirilmeli, destekliyorum 👏

SEDOU12

Yoda
Evet forumla alakalı çesitli sorunlar var
Aktivitenin azalması,entellektüel üretimin(çeviri, meydan okumalar vb.)azalması gibi sorunlar var ama bunlar admin kaynaklı değil foruma gelen kitleyle alakalı.Mesela ben mezun oldum hikayemide yazdım ama başka bi fayda sağlayamam bu foruma bi üretim çıktısı veremem.

Start

Yoda
Aktivitenin azalması,entellektüel üretimin(çeviri, meydan okumalar vb.)azalması gibi sorunlar var ama bunlar admin kaynaklı değil foruma gelen kitleyle alakalı.Mesela ben mezun oldum hikayemide yazdım ama başka bi fayda sağlayamam bu foruma bi üretim çıktısı veremem.
Evet, bakalim neler olucak gelecekte. Ben sahsen umitliyim. Onumuzde gelicek yıl Forum Yılı olarak güçlenicez

Whiplash

Neptün Yolcusu
Dedikleriniz olsun istiyorsanız(forumdan maksimum düzeyde faydalanmak) en başta iş moderatörlere düşüyor. Haksızlık etmek istemem ama onlar daha çok işin "biri taşkınlık çıkarsın ben de müdahale edeyim" kısmında gibi. Ondan sonra da "üyeler" olarak bu durumdan şikayet eden bizlere. Mezuniyet yazısı yazmanız elbette çok güzel ve ilham verici ama "başka bir şey üretemem, ben bu kadarım" demeniz kabul edilemez. Bütünüyle sizin için demiyorum bunu ama "Ben artık foruma bir şey veremem forum da bana bir şey veremez" diyen üye için sadece "bencil" veya "yeniliğe kapalı" derim ben. Her gün yeni bir şey öğrenebilmek mümkün çünkü.

Herkes okuduğu bir kitap, izlediği bir film, dinlediği bir podcast, gittiği bir müze hadi bunlar da yok internette gezinirken gördüğü faydalı bir içerik ile alakalı konu açsa burası harika bir yer olurdu. Hiçbir şey yapamıyorsanız başka bir forumdaki çeviriyi foruma kazandırmak veya forumda açılmış ama unutulmuş çok faydalı bir konuya cevap yazarak görmeyen diğer üyelerin de görmesini sağlayarak foruma katkı sağlayabilirsiniz. Özet olarak burada biraz niyette önemli ve bunu neredeyse hiçbirimiz yapmıyoruz veya çok azımız yapıyoruz.

Son olarak bence katılımdan ziyade "aktiflik" yok forumda çünkü "sürekli tekrara düşme" durumu var. Bu elbette forum kültürünün bir gerçeği(benzer konuların sürekli açılması) ama yeni bir üye geliyor, soru sorup cevabını alıyor ve ondan sonra foruma uğramıyor. Daha önce 500 kere açılmış konunun tekrar açıldığını gören ve forumdan istediğini aldığını düşünen eski üye de aynı şekilde. Anonim hesaptan gelecek etkileşimin cazibesinin de X,Instagram, Tiktok vs. gibi platformlardan gelecek etkileşimden çok daha düşük olduğunu varsayarsak bu çıkmazdan kurtulabilmek çok kolay değil gibi görünüyor.

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Üst Düzey Moderatör
Çevirmen Üye
Eğer bir karmaşa da olursa direkt koşulsuz şartsız bütün idari yetkiler bana verilmeli.
Tabii efendim. Hemen kendisi ile görüşelim. Koşulsuz şartsız sana verilsin.
Forum artık eskisi kadar yenilikci değil.
Buyur, fikirlerini dinlemeye açığız. İnsanların kimliklerini gizlediği, kendilerini göstermekten çekindiği bir ortamda devrim yapılacakmış. Fikirlere her daim açık olundu hala da açık olunuyor ama unutmayın fedakarlık yapmanız gerekecek. Yönetimi ele geçirmeden önce neler planladığını dinlemek isteriz. Sonrasında admin tarafından hayır duanı alırsın ve fevkalade bir tören ile seni yönetici yaparız. Forumun şanlı tarihinde beni tanıdığını söylemişsin ama ben seni tanımıyorum, lütfen ya ciddiyetini koru ya da şaka olduğunu belirt. Ciddiye alınacak bir konu değil ama olanlar olduğu için bende maalesef ciddi olarak cevap veriyorum.

Arkadaş Forum meselesi sadece adminlik değil, gönül meselesidir bu.
Peki, gönül meselesini yönetici olmadanda yapabilirsin. İlla yönetici olmana gerek yok. Burada değerli yazılar paylaşan, katkı sağlamaya çalışan hiçbir insan yönetimi ele geçireyim onlara laf geçireyim demedi. Hepsinin amacı gönülden destek olmaktı. İnsan önce kendisini göstermeli. Katkı sağlamanın binbir türlü hali var. Hayat devam ediyor, hayat PMO olsa da olmasa da devam ediyor ve hepimizin yapacak işleri var. Kimsenin tek işi burası değil. Ona rağmen gönülden iş yapmak isteyen insanlar; yazılar, çeviriler, gönderiler paylaştı. Peki sen önce bu konularda bir şey yapsan da gönülden davranışı görebilsek? Bilirsin demokraside insanlara vaat sunmak gerekir. Görüyoruz ki elin biraz boş.

FORUMDA YAPILMASI GEREKEN ASIL ŞEY DEVRİM YAPILMASI
Buyrun hocam, fikirlere açığız. Adminler insanlardan sıkılmıyor, hep aynı konu etrafında dönen insanlar var. Herkese yardımcı olamazsın. Tıbbi sorunu olan bir insana burada yardım edemezsin. Önce forumda bir gezinmeli insan, yazıları görmeli. Ben bu konuda bir detaylı kılavuz eksikliği görüyorum ve el atmayı düşünüyorum. Daha bilimsel ve akademik düzeyde. Gene sizin de fikirleriniz varsa belirtin. Kaynaklar gösterin, kendinizde denediğinizi söyleyin ama lütfen çamur atmayalım. Saygılı şekilde konuşalım ya da olduğu gibi devam edelim. (Sizin için demiyorum genel konuştum)

Yenilik güzeldir arkadaşın kafasında güzel fikirler olabilir, bir gözden geçirilmeli, destekliyorum 👏
Tam olarak neyi destekliyorsunuz? Hayır duası almayı bekleyen bir arkadaş var, lütfen önceki yazısını da okuyun. Fikirlere karşıt olunmuş gibi göstermek cidden çok ayıp. Buyrun sizde fikirlerinizi belirtin. Lütfen boks maçını seyretmeyelim, ringe de çıkalım.

Aktivitenin azalması,entellektüel üretimin(çeviri, meydan okumalar vb.)azalması gibi sorunlar var
Arkadaşlar, kimse buradan para kazanmıyor. Bakın, PMO konuları her daim utanç kaynağı oldu. Kimse bağımlıyım demek istemiyor. Burada herkes anonim. Google vb. yerler bu kelimeleri daha az ön plana çıkarıyor. Reklam vermek sorun oluyor (cinsellik had safhada zaten oralarda da). Sorunlar var ama bunları çözmeye çalışmak yerine suçlamak cidden ayıp. Admin tek başına konuları onaylıyor, kılavuzların birçoğunu o hazırladı, buraya gram ihtiyacı yok. Ne devrim yapmak istiyorsanız söyleyin. Kimse size engel olmayacak ama bunun maddi ve manevi tarafını üstlenmeniz beklenebilir. Etkinlik mi yapmak istiyorsunuz, buyrun. Fikirler ile gelin lütfen! Garip bir gönderinin altında fikirlerinizi böyle sallamanız güzel değil.
en başta iş moderatörlere
Hayır, moderatör buradan hiçbir gelir kazanmıyor arkadaşlar. Buyrun , gelin konuşun. Ne isteniyor? Hep birlikte ortak yol bulalım. Devrim se devrim ama bunu birinin üstüne atmak ve atılan kişinin emeğini görmezlikten gelmek bildiğin nankörlük. Kendisinin ne kadar emeğinin olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Gelip burada üst perdeden konuşmak tabii çok kolay oluyor. Olabildiğince ciddiyeti koruyorum, dediğim gibi bu şaka daha olsa ben ciddi cevap verdim çünkü ciddiye alanlar vardı.
"biri taşkınlık çıkarsın ben de müdahale edeyim"
Hocam, tekrardan söylüyorum. Hiçbir gelir kazanılmıyor ayrıca biri taşkınlık çıkarsın müdahele edeyim kesinlikle istenilen bir şey değil. Emin olun taşkınlık çıkaranlar bırakılsa daha da leş ortam olurdu. Her önüne gelen onaylansa burası çöplüğe dönerdi ve deli gibi bot olurdu.
"Ben artık foruma bir şey veremem forum da bana bir şey veremez"
Mükemmel! Evet ben 90 gün tamamlandı, gidiyorum diyen insanlar varken biz burada nasıl bir topluluğa dönüşeceğiz. Kimse birbirini doğru düzgün bile tanımıyor. Bazen elinizi taşın altına koymak gerekiyor. Bu illa PMO olacak diye bir şey yok, kitap, kişisel gelişim, sosyallik, kadınlar vb. Her türlü konuda katkı sağlanabilir. Topluluk olarak amacımız PMO bıraktım aaa süper güçlü oldum değil ki! Bu enerjiyi doğru yöneltmek, faydalı işler yapmak. O yüzden zaten gerektiğinde şeker, sosyal medya vb. sorun oluyor. Teşekkürler Whiplash.

Buyrun tartışılsın. Ama maddi ve manevi destek vermeyip, fikir verip çekilecekseniz lütfen bir kere daha düşünün. Unutmayın; sizle yöneticiler arasında bir uçurum yok. Hepimiz aynı yolda ilerliyoruz. Fikirlere değer verilir ama uygulanabilir ve yönetilebilir olduğuna kanaat getirmeden fikir de sunulmasın. Mesela "Yönetim kayıtsız şartsız bana verilsin" gibi. Bunun bir değeri yok. Bu hedefsiz, kolpa bir fikir.

Özel mesajda gönderebilirsiniz. Kendinize iyi bakın.

Whiplash

Neptün Yolcusu
Rodion Romanoviç Ben sizi kastederek söylememiştim bunu zaten foruma ne kadar çok değer kattığınızı da biliyorum ama şu söylediğinizi anlayamadım:

Hayır, moderatör buradan hiçbir gelir kazanmıyor arkadaşlar.
Bunu kavramanın çok zor olduğunu düşünmüyorum. Ama bu işten para kazanmıyor olmanız en çok sizlerin elinizi taşın altına koymanıza engel değil. "Yönetici" kavramının kökeni yönetmekten geliyor. Normal bir üyeden farkı olmayacaksa veya daha fazla sorumluluk almayacaksa o kişiye "yönetici" demenin ne anlamı olur ki? Zaten burada sorumluluğu tek bir kişiye veya kişilere yükleyip işin içinden çıkmaya çalışmak da gerçekçi değil. Ben somut fikirler peşindeyim "yöneticiler el atsın da forum düzelsin "gibi bir gayem yok. Neredeyse hiçbirimiz bir şey yapmıyoruz ama şikayet ediyoruz demek istedim.

Mükemmel! Evet ben 90 gün tamamlandı, gidiyorum diyen insanlar varken biz burada nasıl bir topluluğa dönüşeceğiz. Kimse birbirini doğru düzgün bile tanımıyor.
Evet, belki de gerçekten bir forum haline gelebilmek için en önemli şeyi söylediniz. Neredeyse kimse birbirini tanımıyor ve bu yüzden de bir topluluk olamıyoruz. Bunu daha önce de düşündüm aklıma şöyle bir fikir geldi mesela: youtube kanalı gibi bir yerde sadece bu forumun üyelerin girebileceği bir linkle bir film gösterimi gibi bir şey olsa ne güzel olurdu. Hem bir şeyler öğrenip hem de birbirimizi tanıma fırsatı elde ederdik. Veya herhangi bir akıl oyunu için turnuva gibi bir şey bildiğim kadarıyla bu tarz platformlar var ama burada amaç tabii ki "yarışmak" değil bunlar hep sohbete açık platformlarda olmalı ve birbirimiz için daha fazla yararlı olmalıyız. Belki de bizi kurtaracak olan şey bu.

Burada mesele haline gelen konu diğer forum üyelerinde de bir rahatsızlığa yol açtıysa bence bir yol haritası çizilip o şekilde hareket edilebilir. Örneğin kişisel gelişim içerikleri; neverfap kavramını, yaşam tarzı değişikliklerini temellendirecek tüm bilimlere yönelik makaleler, sohbetler ve kısa yazılara yer verilebilir. Hepimizin mükemmel seviyede yazılar getirmesine gerek yok bazen 2 paragraf bile bazı gerçekleri anlatabilmek için yeterlidir. Bir de belki geçmiş gönderilere dönerek güncelliğini yitirmiş, atıl durumda olanlar arşiv başlığı altında toplanabilir bu da forumun ön yüzünü çok daha iyi hale getirebilir düşüncesindeyim. Ortak günlükler tutma, yöneticilerin açtığı konu başlıkları üzerinden de birçok konuda mesajlaşmayı arttırabiliriz.

Ottoman

Mezun Adayı
Rodion Romanoviç Ben arkadaşı destekleme amacım admin kadrosunun değişmesi değil, forumda bazı sorunlar var ve bu arkadaş anladığım kadarıyla bu sitede tecrübeli, vakit geçirmiş birisi, yönetim kadrosu bu arkadaşın fikirlerini alıp yenilikler yapabilir, yoksa Admin kadrosunun tamamen değişeceği bana pek gerçekci gelmiyor, ancak fikirleri güzelse dinlenebilir yenilik bazen güzeldir.

Son düzenleme:

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Üst Düzey Moderatör
Çevirmen Üye
Neredeyse hiçbirimiz bir şey yapmıyoruz ama şikayet ediyoruz demek istedim.
Evet amacımız bu ama unutmamanız gereken nokta şurası buraya emek veren biri hayatından fedakarlık yapıyor. Çoğu üye buradan aldıklarıyla çıkarken yönetici dediğiniz kişiler burada hiçbir şey almadan verme peşinde. O yüzden buraya hiçbir şey vermeyen insanların gelip bu konuda konuşması abes olur. Gelip bir yazı, bir çeviri, bir fikir beyan etmeden ya hadi değişim istiyoruz demek çok absürt. Sizin bakış açınızı bende doğru buluyorum ama dediğim gibi hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz, yöneticiler buraya daha fazla zaman ayırsa kendi hayatları ne olacak? Hadi çıkıp biri "ben yaparım" diyecek. Ama gene bahsettiğim gibi yönetici olmadan dahi buraya bir şey katmayan insan yönetici olduğunda neyi değiştiri? Önce biraz öz eleştiri lütfen. Gidin istatistikler sekmesinde kim en çok tepki puanı almış, kim en çok mesaj yazmış bakın. Alın size farklı bir demokrasi çeşidi. Burayı sadece gir çık yönetmek dışında bir sürü emeği olan insanlar varken, somut emekleri olmayan insanlar lütfen konuşmasın.
Hem bir şeyler öğrenip hem de birbirimizi tanıma fırsatı elde ederdik. Veya herhangi bir akıl oyunu için turnuva gibi bir şey bildiğim kadarıyla bu tarz platformlar var ama burada amaç tabii ki "yarışmak" değil bunlar hep sohbete açık platformlarda olmalı ve birbirimiz için daha fazla yararlı olmalıyız. Belki de bizi kurtaracak olan şey bu.
Ne güzel düşünce! Bilyor musun? Zamanında satranç turnuvası düzenlemiştim. Kaç kişi katıldı sence? Sadece 2, biri sevgili GoldenLight idi diğer arkadaş ise Drogba profil resmine sahip biriydi. İkincisine ise kimse katılmadı. Şimdi, burada artık, iğneyi insanların kendine batırması gerekiyor. İnsanlar emek sarf etmek istemiyor sanmayın ama maalesef bu anonimlik ve aktifsizlik yönetici kadrosundan değil buradan geliyor. İçerideki insanlar dahi eylem almıyor. Çünkü burada anonim anonim gezmeyi seviyorsunuz, ben de seviyorum; düşüncelerimi belirtiyorum. Fakat eğer ciddi konuşacaksanız, lütfen ona göre davranmaya hazır olun. Bu forum 3-5 kişi etrafında dönmez. Etkinlik yaptın, düzenledin. 3 kişi katılırsa bu yönetici ekibi ne yapsın? Emeklerine yazık değil mi?

Fikirlerini mantıklı buluyorum belki de yapacak bir yol bulabiliriz.

Örneğin kişisel gelişim içerikleri; neverfap kavramını, yaşam tarzı değişikliklerini temellendirecek tüm bilimlere yönelik makaleler, sohbetler ve kısa yazılara yer verilebilir. Hepimizin mükemmel seviyede yazılar getirmesine gerek yok bazen 2 paragraf bile bazı gerçekleri anlatabilmek için yeterlidir. Bir de belki geçmiş gönderilere dönerek güncelliğini yitirmiş, atıl durumda olanlar arşiv başlığı altında toplanabilir bu da forumun ön yüzünü çok daha iyi hale getirebilir düşüncesindeyim.
İşte, bunu kim yapacak? Bu arada arşivden güzel gönderileri alıp sabitleme fikri bende de vardı belki yakın zamanda yaparım ama dediğim gibi arkadaşlar kimse sonucunda ne olacağını bilmediğini (ki sonucunun belki de hüsran olabileceğini) bildiği bir işe ciddi zaman ayırmaz. Herkes ufak zaman ayırırsa ne güzel ama forumda kaç kişinin bu söylediğin şeyleri yaptığını gördün? Kimse hayatını bura yapamaz. Herkes el atarsa, belki bir youtube ve instagram sayfası açılır daha da ileri gidilir ama gelir olmadıkça maalesef kimse ciddi zaman ayıramaz buraya.

forumda bazı sorunlar var ve bu arkadaş anladığım kadarıyla bu sitede tecrübeli, vakit geçirmiş birisi, yönetim kadrosu bu arkadaşın fikirlerini alıp yenilikler yapabilir,
Hocam Forumun Şanlı Tarihi yazısını okudunuz mu? Bakın bakalım oraya. Ben konuyu Start kişisin yazdığından çıkardım zaten, şuan gerçekten ciddi konuşanlara cevap verme gereği duyuyorum. Sizin ciddi fikirleriniz daha önemli. Yoksa Raskolnikov eline baltayı alıp kimseyi doğrayacak değil gerçi zamanında ev baskını yapmışız arkadaşa göre. Birini değer atfetmeden önce lütfen ciddiliği ne kadar muhafaza ettiğine göz atın. Burada gezmesi, dolanması kendine bir şeyler katmıştır belki ama burada konuşma hakkı vermez. Eylem almayan kimse, bence agresif ve sert tonda konuşmasın. Kimse kimseyi suçlamıyor , her türlü sohbete açığız ama tonu çözüm odaklı ve ciddi tutalım.

SEDOU12

Yoda
Dedikleriniz olsun istiyorsanız(forumdan maksimum düzeyde faydalanmak) en başta iş moderatörlere düşüyor. Haksızlık etmek istemem ama onlar daha çok işin "biri taşkınlık çıkarsın ben de müdahale edeyim" kısmında gibi. Ondan sonra da "üyeler" olarak bu durumdan şikayet eden bizlere. Mezuniyet yazısı yazmanız elbette çok güzel ve ilham verici ama "başka bir şey üretemem, ben bu kadarım" demeniz kabul edilemez. Bütünüyle sizin için demiyorum bunu ama "Ben artık foruma bir şey veremem forum da bana bir şey veremez" diyen üye için sadece "bencil" veya "yeniliğe kapalı" derim ben. Her gün yeni bir şey öğrenebilmek mümkün çünkü.

Herkes okuduğu bir kitap, izlediği bir film, dinlediği bir podcast, gittiği bir müze hadi bunlar da yok internette gezinirken gördüğü faydalı bir içerik ile alakalı konu açsa burası harika bir yer olurdu. Hiçbir şey yapamıyorsanız başka bir forumdaki çeviriyi foruma kazandırmak veya forumda açılmış ama unutulmuş çok faydalı bir konuya cevap yazarak görmeyen diğer üyelerin de görmesini sağlayarak foruma katkı sağlayabilirsiniz. Özet olarak burada biraz niyette önemli ve bunu neredeyse hiçbirimiz yapmıyoruz veya çok azımız yapıyoruz.

Son olarak bence katılımdan ziyade "aktiflik" yok forumda çünkü "sürekli tekrara düşme" durumu var. Bu elbette forum kültürünün bir gerçeği(benzer konuların sürekli açılması) ama yeni bir üye geliyor, soru sorup cevabını alıyor ve ondan sonra foruma uğramıyor. Daha önce 500 kere açılmış konunun tekrar açıldığını gören ve forumdan istediğini aldığını düşünen eski üye de aynı şekilde. Anonim hesaptan gelecek etkileşimin cazibesinin de X,Instagram, Tiktok vs. gibi platformlardan gelecek etkileşimden çok daha düşük olduğunu varsayarsak bu çıkmazdan kurtulabilmek çok kolay değil gibi görünüyor.
Ben bu foruma bi katkı sağlayamam derken kastettiğim şey burtaki topluluğa fayda sağlıycak bir çıktı üretirken konu sorun değil yazıya dökmek istesem muhakkak birşeyler çıkabilirtirim ama bunu etkili okuması zevkli halde yapamam yani bu tembellik veya bencillikten değil benim bu konudaki yetersizliğimden geliyor(mezuniyet hikayeme bakınca zaten anlıyacaksın dediğimi)

Son düzenleme:
İşte, bunu kim yapacak? Bu arada arşivden güzel gönderileri alıp sabitleme fikri bende de vardı belki yakın zamanda yaparım ama dediğim gibi arkadaşlar kimse sonucunda ne olacağını bilmediğini (ki sonucunun belki de hüsran olabileceğini) bildiği bir işe ciddi zaman ayırmaz. Herkes ufak zaman ayırırsa ne güzel ama forumda kaç kişinin bu söylediğin şeyleri yaptığını gördün? Kimse hayatını bura yapamaz. Herkes el atarsa, belki bir youtube ve instagram sayfası açılır daha da ileri gidilir ama gelir olmadıkça maalesef kimse ciddi zaman ayıramaz buraya.
Burada herhangi bir şey yapılmıyor da değil. Siz zaten öncü üyelerdensiniz ona şüphe yok gönüllü olarak organize olabilsek fazlasına gerek yok. Ben burada fikir belirtirken sizlerin emeğine de saygısızlık etmeyi asla istemem. Bence yön vermek yeterli olacaktır. Ben kendi adıma yaklaşık 4 sürecimin takibini elimden geldiğince aktardım sadece günlükler bile birbirimize bir şeyler katıyor. Genel forum düzeninde de işlevsellik bir nebze artarsa burası can simidi gibi bir yer olma görevini üstlenecek.

Whiplash

Neptün Yolcusu
Ne güzel düşünce! Bilyor musun? Zamanında satranç turnuvası düzenlemiştim. Kaç kişi katıldı sence? Sadece 2, biri sevgili GoldenLight idi diğer arkadaş ise Drogba profil resmine sahip biriydi. İkincisine ise kimse katılmadı.
Hocam satranç turnuvası talihsizlik olmuş olabilir. Satranç çok güzel bir oyun, Nofap ile de oldukça uyumlu ama bizim ülkemizde ne yazık ki çok popüler bir oyun olmadığını veya yeterince karşılığının olmadığını hepimiz biliyoruz. Akıl oyunu olmayacaksa bir film izleme etkinliği de olur. Burada hem sürecimize katkı sağlayacak hem de bir şeyler öğrenmemizi sağlayacak her şey olabilir.

Bu arada her ne kadar kendisi aksini iddia etse de konu sahibi arkadaşın daha önceki konusunu da hatırlıyorum yönetici olmak gibi bir niyeti olduğunu sanmıyorum o konusunda olduğu gibi ironi yaptığını düşünüyorum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6