B
Brock
Misafir
Benim aklıma ekşi ve inci sözlükten ve instagramdan ,yourtubeden üye akışı sağlamak geliyor.Acaba varmı bu konuda bi çalışma ve bize düşen bir görev ?
Gelmelerini isterim de gereksiz insan kaynıyor sosyal medya. Bir şeyleri değiştirmek isteyen kendi buluyor zaten. Youtube'ye yazınca neverfap akademi kanalı falan çıkıyor. Bence insanların mekanına girip buraya çekmemeliyiz. Buraya ulaşmak isteyenlerin yolunu kolaylaştırmalıyız.
hocam dalga geçmeleri tamamen onlara onu anlatanın sen olmanla alakalı.Yani zaten herşeyle dalga geçiyosunuz.Yani insanlar genelde doğruya yanlışa bakmazlar.bişey bariz doğru olsa dahi onun yanlış olduğnda ısrarla diretebiirler.Buarada küçümsemek için demiyorum.hepimiz böyleyiz malesef kitabın kapağı güzel değilse okumayız veya biri kötülemişse vs.Biz doğruyu savunduğmuza eminmiyiz ? evet. O zaman doğruya yönelmesini istedğmiz kişilerin duygularınada hitap etmeliyiz bence.Aynen ben arkadaşlarıma söylüyorum dalga geçiyorlarAllahın dinine yalnız davet ede bileceğimiz gibi bundada zorlamamalıyız.İsteyen bulur hakkaten.Ama por** siteler reklam yapıyolarda biz neden yapmayalım.Hiç bir esası olmayan sadece akmak buddaya inanan budistler reklam yapıyolarda biz neden yapmayalım.Bence azda olsa bişeyler yapılmalı reklam için
Aynen youtube iyi olur baya.Güzel görünümlü arkadaşlar bunu insanlara anlatmalı.Yani insanların aklına nofap diyince senin benim "ya knk 1 hafta cekmedim elon musk oldum" dememiz gelmemeliYoutube kanalına önem verip reklamı youtube a verirken sitenin ismini de kanala yazabiliriz. Dolaylı olur. Fakat daha çok kitleye ulaşacaktır.
Aynen youtube iyi olur baya.Güzel görünümlü arkadaşlar bunu insanlara anlatmalı.Yani insanların aklına nofap diyince senin benim "ya knk 1 hafta cekmedim elon musk oldum" dememiz gelmemeli
sen ben doğuştan aklı başındamıydık ? Kim belirliyor aklı başında olup olmadğnı bunun üzerine düşündünmü ? Bilimsel veriyi kime ulaştırmayı düşünüyorsunuz buraya akademisyen mi katmak istiyorsun ? biraz bence gerçekçi olmakta fayda var.Ayrıca ben kadın erkek ayrımı yapmadımGüzel görünümlü arkadaşların magazinsel etkisi yerine ortada duran gerçek sorunları ve bilimsel çözümleri açıkça öne sürsek aklı başında kitlenin ilgisini çeker. Daha objektif olur.
Üstelik nofap ya da şu sıralar popüler olan no nut november a sadece erkekler katılabilir veya sadece erkeklerin ihtiyacı var gözüyle de bakılmamalıdır. PMO bağımlılığın cinsiyet dağılımını gösteren grafiklerle de kadınların aslında yalnız olmadıkları da gösterilebilir. Bir istatistik görmeyene kadar kendilerini suçlayacak ve toplumsal baskı ile sinmiş karanlık köşelerde kalmış çokça kadın da mevcut. Bunu biliyoruz. Çözümün de tek tarafına odaklanmak yeterli ivmeyi sağlamaz.
Animasyon şeklinde bir video bile olabilir. Kaynakçalar belirtilebilir. Çok daha fazlasının ise forumda olduğu belirtilebilir.
sen ben doğuştan aklı başındamıydık ? Kim belirliyor aklı başında olup olmadğnı bunun üzerine düşündünmü ? Bilimsel veriyi kime ulaştırmayı düşünüyorsunuz buraya akademisyen mi katmak istiyorsun ? biraz bence gerçekçi olmakta fayda var.Ayrıca ben kadın erkek ayrımı yapmadım
Güzel bir yazı fakat şurada sana katılmıyorum dostum . Bilinç arabasını yöneten şey akıl değildir. Yöneten duygular ve hislerdir. Çünkü son kertede bizi eyleme sürekleyecek şey duygulardır. Duygular vucüdun ayrılmaz bileşenleridir. Duygular eylemlerimizi tetiklerler. Her ne kadar akıl yönettiğini düşünse de o sadece yardımcı pilottur.aklın yerine hisleri konuşan adama böyle bir şeyin reklamını yapmak ahmaklıktır
Güzel bir yazı fakat şurada sana katılmıyorum dostum . Bilinç arabasını yöneten şey akıl değildir. Yöneten duygular ve hislerdir. Çünkü son kertede bizi eyleme sürekleyecek şey duygulardır. Duygular vucüdun ayrılmaz bileşenleridir. Duygular eylemlerimizi tetiklerler. Her ne kadar akıl yönettiğini düşünse de o sadece yardımcı pilottur.
kardeşim amacım kişisel tartışma yapmak değil o yüzden sana aklınla yazana kadar cevap vermicemsenin galiba reklamdan hoşun geliyor.Ama bu marka filen değilki reklam yapalım.İnsanlara reklam değil gerçekte olanları vermek lazım.Tabikide güzel söylemek lazım.Ama bu illeti yaparken hiçkimsenin "bu zararlı öyleyse ben bunu yapayım" diye bi niyyeti yok.Bu sitede reklama kanan değil aklı başında insanlar var.Tüm günü müzik alkol sigara pmo uyuşturucu şeker ne varsa hepsini yapan birine nofap reklamı yaparsan sitenin .Yeniden 1000tl falan toplayıp yeni forum açmalı oluruz.Yani söylediğim şu:aklın yerine hisleri konuşan adama böyle bir şeyin reklamını yapmak ahmaklıktır
Dostum bazı şeyleri farketmişsin tebrik ederim. Duyguların etkisi kısa sürelidir haklısın. Ama yinede yanılıyorsun, çünkü bilinç arabası komple akılla yürümez. Mesela neden doğru bir davranışa başlamakta zorlanıyorsun ? Sonuçta bu davranış yararlı ama neden zorlanıyoruz ki, burada akılla kabul edemediğimiz herhangi birşey yok. Ben söyliyeyim cevabı; Çünkü içimizden gelmiyor. Duygularımıza hitap etmiyor, bu yüzden sıkılınca kaçıyoruz. Zorluk bu işin mantıkla alakalı kısmında değil, zorluk bu işin bize hissettirdiği duygularla alakalı kısmında. Ve nitekim kötü duygular hissettiğimiz bir şeyi uzun süre devam ettiremiyoruz.Bilinç arabası komple akılla yürür ama bazı yerlerde turbo gerekir.
hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz senle bende yukarda gerçeği savunduğumuz için ,bunu gösterişli ve güçlü şekilde savunmalıyız dedim aslında.Tabiki insanın istemeside önemlidir kendini onarmayı Sana katılıyorum.Bilimsel veriyi ulaştırmamız bu işin objektif bir doğruyu belirttiğini gösterir.
Aklı başında olan kişi bağımlılıklarıyla mücadele etmek ister. Orada bir sorun görür. Kendini geliştirmeye niyetlidir. Süreçleri anlamak için uğraşır.
Aksi halde burada süreçleri sabote etmeye çalışan kişiler görürüz.
Bilimsel veriyi ve süreçleri, bağımlılık nedir ne değildir gibi konuları, nofap nedir, amaç nedir gibi mevzuları, nf in biyolojik ve psikoloji etkileri bir ya da birkaç videoda değerendirip o video üzerinden bu forumu işaret etmeyi, kanal reklamını da bu video üzerinden yapmayı önerdim. Eklemek ya da çıkarmak istediğin yerleri söyle ya da daha iyi bir fikir yaz hakkında tartışıp sonuca varalım.
Bu konuda bilimsel bilgilerin referans alınması görüşündeyim. Ekstradan sürecin etkileri ile ilgili de pek çok yazı forumda zaten mevcut.
Kadın erkek ayrımı da yaptın demedim. Reklamı verilecek videoda bu pmo bağımlılığının cinsiyet ile ilgili olmadığını ya da tek cinsiyete idirgemenin doğru olmadığını ayrıca belirttim.