Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Gerçek Oyuna Dön !

whatWasfap

Uranüs Yolcusu
Katılım
10 Kas 2020
Mesajlar
138
Tepki puanı
366
Puanları
91
Konum
İzmir
Selamlar dostlar.
Beni pmo'dan daha çok zorlayan ve daha çok krize sokan bir şeyden bahsederek başlayacağım öncelikle.
Alakasız gelebilir lütfen okuyun.

Oyunlar

Yaklaşık 3 yaşımdan beri oyunların içindeyim. Gerek ps1 olsun gerek ps2 olsun 3,4 PC vs. derken yaklaşık bir 15 yıldır oyun oynuyorum. Son 4 yılda aşırı oyun oynamasam da genel olarak eski oyunları, sevdiğim serileri ve strateji oyunlarını sıklıkla oynarım; eu4, age of serisi, golf vs.
Bunların zihnimi dağıtıp beni rahatlattığını düşünsem de aslında ciddi bir vakit israfı ve bağımlılık olduğunu fark ettim.
Oynamayı bıraktım ve tahmin ettiğim gibi canım acayip oyunları arzulamaya başladı. Sanırım sürecimi yıpratan elemanı bulmuştum. Tamam buraya kadar her şey güzel ''bunun ders çalışmakla ne alakası var?'' diye soruyorsunuzdur belki de.
Hemen açıklayayım: Arkadaşlar oyunların mantığı nedir? Size bir şeyler verir. (silah, ülke, karakter neyse artık) ve karşınıza belli zorluklar çıkararak elinizdeki şeyle onu aşmanızı bekler. Sonuç olarak da haz alırsınız. Bu sistem doğada milyar yıldır olan bir sistem. Bir zorluk vardır (hayatta kalmak, sınav, açlık), elinizde bir materyal (beden, zeka, taş, kılıç, kalem, kağıt, test) vardır. Bu sorunu çözersiniz ve doğanın size verdiği o dopaminler açığa çıkar. Şimdi sanırım mantığı anladınız. Biz burada ders ve sınav konusunu oyun olarak göreceğiz. Bunu hayatın her alanına uygulayabilirsiniz. 10 tane konu var diyelim bir dersten. Her öğrendiğiniz konu sınav günü karşınıza çıkan düşmana karşı bir hazırlık gibi düşünün. Bossla karşılaşmadan önce karakterimizi güçlendirmemiz gerekir değil mi? Aynı zamanda etrafta pek çok o bossu alt etmek isteyen karakter var. Burada da rekabet devreye giriyor ve daha da hırslanıp derslere asılmanız gerekiyor. Eğer siz bir adım geride kalırsanız onlar o ödülleri kapacak. Eğer sen yeterince hazırlanmazsan 1 sene sonraki turnuvaya hazırlanacaksın ve hazırlık süreci sancılıdır bunu bilirsin. Yani yapman gereken şey karakterini güçlendirip ''O zorlu levelleri geçmek''. Oyun oynuyorsan acilen bırak ve bunu oyun olarak görmeye başla. Bu oyunu oynarken ne vicdan azabı çekeceksin ne de vaktini boşa harcadığını hissedeceksin aksine kendini, aileni mutlu edip hayalindeki geleceğe ulaşacaksın.
Bence gerçek oyuna dönmenin vakti geldi.
Pmo oyununu da bırakırsan onun gerçeğini oynayabilirsin. Mantık hep aynı.

Not: Bunu sosyal medyaya uyarlarsak, sosyal medyada vaktini harcayıp milletle mesajlaşmak yerine dışarı çıkıp sosyalleşip bu duyguları gerçekten yaşayabilirsin. Sahtesini yaşadığınız her konuyu düşünün ve kendinizi sınırlamayıp gerçeğini yaşamaya çalışın. Bu öyle bir felsefe ki hayatın her alanına uyuyor.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

cici panpa

Satürn Yolcusu
Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
139
Tepki puanı
307
Puanları
84
Web Sitesi
www.neverfapturkiye.com
Oyun oynarken ömrüm gitti şuan ne elimde bir kazanç ne de bir başarı var. Kaybettiklerim ise çok fazla ;zaman ve para. Yazı için teşekkürler dostum
 

vazgeçmeyeceğim1

Jüpiter Yolcusu
Katılım
19 Mar 2021
Mesajlar
128
Tepki puanı
230
Puanları
64
Oyun oynarken ömrüm gitti şuan ne elimde bir kazanç ne de bir başarı var. Kaybettiklerim ise çok fazla ;zaman ve para. Yazı için teşekkürler dostum
ben ileride ucuz bir telefon alıp diğer ( TV PC vs ) aygıtları ömrümün sonuna kadar çok az kullanmayı düşünüyorum çünkü bayadır bunları kullanmıyorum ve kullanmadığım süre içerisinde sabrım dikkatim çok arttı.
 

Luxx

Merkür Yolcusu
Katılım
12 Kas 2020
Mesajlar
140
Tepki puanı
212
Puanları
58
Her şeyi dozunda yapmak lazım dostlarım.Yapamıyorsanız da eğer o iş zararlıysa bırakın.Her şey irade meselesi.Tabi oyunların beyni uyuşturma özelliği de var ve sınava hazırlanan kişiler veya çok fazla bilgiyi beyninde tutmak zorunda olanlar oyundan bir müddet uzak durmalı
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst