Ciks
Mezun
9. Hafta
Maalesef 9. haftanın başlarında 58. günde yine edging yaparken yanlışlıkla bozdum süreci... Normalde 9. haftaya tüm önceki edginglerime rağmen umduğumdan güzel başlamıştım. Ama malum hastalık benim tüm irademi birden düşürdüğünden hayat düzenim yerle bir olmuş ve taktiklerimi uygulayamaz olmuştum. En önemlisi de oruç da tutamıyordum. Ama hastalıktan değil; uyku düzeni de dahil diğer düzenlerim altüst olduğundan...
Relaps Sonrası
Buraya hemen yazmadım ki daha sonrasındaki tecrübelerimi de aktarabileyim sizlere... Relapse sırasında istemsiz boşaldığımdan olsa gerek sonrasında aşırı bi cinsel istek bastırdı. Hastalığım zaten kısa sürede geçti ama cinsel istek 1 hafta boyunca beni mahvetti. Ben edginglerim sonrasında bile bu kadar isteğe maruz kalmamıştım... 1 hafta boyunca sadece bununla savaştım. 58 günlük sürecimde kazandıklarımı cheaser effectle harcamak istemediğimden sabretmeye çalıştım. Ama 1 hafta boyunca ters köşe oldum. Spor, beslenme, kitap okuma, ibadet felan hiç birşey ama hiçbir şey yapamadım. İçimde isyanlar birikmeye başladı, zina edecek noktaya geldim. Geldiğim nokta beni ürküttüğünden son bi gayretle evlenecek aday bulma açısından hayra çıkabilecek bir adım attım ama ne olur belli değil... Zaten o günün akşamı da tekrar relapse oldum ama şu an daha iyiyim diye düşünüyorum... Düşünüyorum diyorum çünkü şu an konfor alanı içerisindeyim. Yarın iş yerinde umarım problemler yaşamam. Relapse sonrası en çok yaşadığım sorun genelde dikkat eksikliği oluyor... Bu arada ilk relapsenin cinsel istek dışındaki olumsuz etkileri bir kaç gün içerisinde kaybolmuştu.
Sonuç
Her ne kadar biraz da elimde olmayan nedenlerden ötürü relapse olmanın hayal kırıklığı olsa da ve mezun olamamış olsam da kendimi pek başarısız hissetmiyorum. Çünkü bu süreçte bir çok şey öğrenip kendime çok şey kattım. En güzeli de mezun olma yolunun genel hatlarını çizdiğimi düşünüyorum.
Bu sürecim gerçekten de çok zorluydu çünkü birincisi aylar öncesinde kullandığım antidepresandan dolayı ardarda relapseler yaşamıştım. Dolayısıyla böyle ardarda kısa süreçlerin ardından uzun bir süreç başarmak genelde çok zordur. İkincisi bu sürecin başlarında antidepresan kullanmayı bırakmıştım ve bi noktadan sonra ilacı kontrolsüz bıraktığım için haftalarca sıkıntılı günler geçirmiştim. Kafanızda canlanması açısından son bir yıllık süreç grafiğimi aşağıda paylaşıyorum. Hangi noktada ilaca başladığımı, hangi noktada ilacı bırakmaya çalıştığımı ve sonrasında yeni tatktik sürecime başladığımı az çok anlamışsınızdır umarım.
Ama bulduğum yöntemin sürekli uygulandığında, en azından beni başarıya götüreceğinden eminim artık. Şu an mücadele etmek için kendimde pek enerji hissetmesem de buna mecburum.... Bir sonraki sürecimi de sizinle "Hafta Hafta Taktikler 2" başlığı altında paylaşmayı düşünüyorum ama daha farklı bir konseptle...Bu sürecimde eğer sizlerden de katılım olursa kullandığım dosyada her katılımcı için bir sekme açmayı planlıyorum... Takipte kalın...