IELTS-dan 7.0 puan yapmış biri olarak söyleye bilirim ki, ingilizceni aktif ve passif olarak geliştirmen lazım. Listenin ve Reading bunlar passif, Speaking ve Writing ise aktif beceriler. Listening ve Readingi geliştirmen için ingilizceni hayata entegre etmen gerek. Filmlere,videoları hepsini ingilizce (subtitle de olur) izle. Vocabulary geliştirmen için özel kitap ala bilirsin mesela 504 words tavsiyemdir ve ya bir şarkı dinlerken, metn okurken gördüğün yeni sözleri not al. Cambridge dictionary ve ya tureng de iyi translator siteleridir.Tedx videoları izle. Speaking ve Writing geliştirmek ama öyle kolay değil. Speaking için partnerinin olması çok iyi olur,bu writing için de geçerli yanlışlarını anlaya ve bunu sana ileten(feedback) partnerin ,öğretmeninin olması çok iyi olur. Ali işikin yabanci dil nasıl öğrenilir/ ogrenilmez kitabi vardı onu okumani tavsiye ederimYoutube da herkes farklı bir şey söylüyor. Ne tür yöntemler kullanacağız? Duolingo vs. önerilerinizi siz güzel insanlardan bekliyorum.
oxfordun kelime listesi vardı. turengde gördüm. tureng 10 numara bir uygulama. ingilizce öğrenirken hayatımı kurtarmıştı.IELTS-dan 7.0 puan yapmış biri olarak söyleye bilirim ki, ingilizceni aktif ve passif olarak geliştirmen lazım. Listenin ve Reading bunlar passif, Speaking ve Writing ise aktif beceriler. Listening ve Readingi geliştirmen için ingilizceni hayata entegre etmen gerek. Filmlere,videoları hepsini ingilizce (subtitle de olur) izle. Vocabulary geliştirmen için özel kitap ala bilirsin mesela 504 words tavsiyemdir ve ya bir şarkı dinlerken, metn okurken gördüğün yeni sözleri not al. Cambridge dictionary ve ya tureng de iyi translator siteleridir.Tedx videoları izle. Speaking ve Writing geliştirmek ama öyle kolay değil. Speaking için partnerinin olması çok iyi olur,bu writing için de geçerli yanlışlarını anlaya ve bunu sana ileten(feedback) partnerin ,öğretmeninin olması çok iyi olur. Ali işikin yabanci dil nasıl öğrenilir/ ogrenilmez kitabi vardı onu okumani tavsiye ederim
Hocam linkini gönderir misiniz?oxfordun kelime listesi vardı. turengde gördüm. tureng 10 numara bir uygulama. ingilizce öğrenirken hayatımı kurtarmıştı.
Hocam linkini gönderir misiniz?
benden önce davranan olmuş saolsun. telefonuna uygulamasını indir dostum. tureng sözlük. ücretsizHocam linkini gönderir misiniz?