SlaveToMaster
Full Saiyan
Kendimi hiçbir zaman kahve tiryakisi olarak görmedim. Aksine günde 1 bardak, o da sabah 10-11 arası olmak üzere Nescafe içiyordum. Ancak bu bana zevk vermemeye başladı son zamanlarda. Kendine ait bir aroması yok bana göre. Su içmekten bir farkı yok. Onun yerine normal çay ya da yeşil çay içmek daha çok keyif ve tat veriyor bana.
Bununla birlikte gözlemlediğim bazı şeyler şu şekilde:
Peki kahve tüketimimi sonlandırırken geçeceğim aşamalar neler?
Bununla birlikte gözlemlediğim bazı şeyler şu şekilde:
- Kahve içtikten sonra ağzım kokmaya başlıyor. Tabiri caizse kanalizasyon gibi kokmaya başlıyor.
- Kahve içtiğim günler uykum daha geç geliyor. Kahve içmediğim bir zaman dilimi olmuştu. Hiç unutmuyorum, çok daha çabuk uykum geliyordu ve uykumun kalitesinde artış gözlemlemiştim.
- Kahve içtiğim günler genelde gün içerisindeki duygu durumum daha kötü oluyor. Daha fazla melankolik oluyorum.
Peki kahve tüketimimi sonlandırırken geçeceğim aşamalar neler?
- Önce haftada bir bardağa indireceğim, daha sonra bunu 2 haftada 1, 3 haftada 1 sıklığına indire indire hiç içmemeye başlayacağım.
- Kahve içmek yerine yeşil çay içeceğim. Ya da doğrudan su içeceğim. Çünkü kahve içme isteğinin altında aslında susamışlık yatıyor.
- Ne zaman kahve içmek istesem bu sitede bir şekilde katkıda bulunacağım, böylece zararlı bir şeyi yararlı bir alışkanlıkla değiştirmiş olacağım.