Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kahve Tüketimini Azaltıyorum

SlaveToMaster

Full Saiyan
Kendimi hiçbir zaman kahve tiryakisi olarak görmedim. Aksine günde 1 bardak, o da sabah 10-11 arası olmak üzere Nescafe içiyordum. Ancak bu bana zevk vermemeye başladı son zamanlarda. Kendine ait bir aroması yok bana göre. Su içmekten bir farkı yok. Onun yerine normal çay ya da yeşil çay içmek daha çok keyif ve tat veriyor bana.

Bununla birlikte gözlemlediğim bazı şeyler şu şekilde:
  • Kahve içtikten sonra ağzım kokmaya başlıyor. Tabiri caizse kanalizasyon gibi kokmaya başlıyor.
  • Kahve içtiğim günler uykum daha geç geliyor. Kahve içmediğim bir zaman dilimi olmuştu. Hiç unutmuyorum, çok daha çabuk uykum geliyordu ve uykumun kalitesinde artış gözlemlemiştim.
  • Kahve içtiğim günler genelde gün içerisindeki duygu durumum daha kötü oluyor. Daha fazla melankolik oluyorum.

Peki kahve tüketimimi sonlandırırken geçeceğim aşamalar neler?

• Önce haftada bir bardağa indireceğim, daha sonra bunu 2 haftada 1, 3 haftada 1 sıklığına indire indire hiç içmemeye başlayacağım.
  • Kahve içmek yerine yeşil çay içeceğim. Ya da doğrudan su içeceğim. Çünkü kahve içme isteğinin altında aslında susamışlık yatıyor.
  • Ne zaman kahve içmek istesem bu sitede bir şekilde katkıda bulunacağım, böylece zararlı bir şeyi yararlı bir alışkanlıkla değiştirmiş olacağım.

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Forum Yöneticisi
Günde 2 defadan fazla kahve icenler mutlaka azaltmalı. Ayrica kahve sekersiz icilmeli. Sekerli, kimyasal tozlu (granul degil) nescafe icenler kahve ictigini dusunmesin ve hemen icmeyi bıraksınlar. Haftada bir icecegin kahve bunlardan olmasın.

Uygun, ölçülü sekilde tüketildiğinde size bir zararı olmayacaktır. Yesil cay da güzel bir tercih bu arada.

SlaveToMaster

Full Saiyan
Günde 2 defadan fazla kahve icenler mutlaka azaltmalı. Ayrica kahve sekersiz icilmeli. Sekerli, kimyasal tozlu (granul degil) nescafe icenler kahve ictigini dusunmesin ve hemen icmeyi bıraksınlar. Haftada bir icecegin kahve bunlardan olmasın.

Uygun, ölçülü sekilde tüketildiğinde size bir zararı olmayacaktır. Yesil cay da güzel bir tercih bu arada.
Eyvallah. Evet, maalesef üretilen kahveler gerçek kahveden çok uzak şeyler. Kahve bile denemez hatta onlara. İçindekilere baktığında 2 taneden fazla şey varsa o şey sağlığa zararlıdır. Genelde o yüzden "single ingredient" ürünler tüketmek önerilir.

Bir ara menengiç içiyordum, onun tadı hoşuma gidiyordu ama eve daha fazla almamaya başladık.

nofapman

Ay Yolcusu
Ben klasik nescafe iciyorum sabah 12 1 arasi icmeyi birakiyorum bir zararini gormuyorum uykum da duzenli oluyor

SlaveToMaster

Full Saiyan
Nescafenin şekersizi yani klasigini tam olarak zarari ne bir makale yollayabailir misin
Makaleye gerek yok bunun için. Sağlıklı besinin reklamı yapılmaz. Reklamı yapılan her şeyin insan sağlığına en az 1 tane zararı vardır. Şekersiz denilen ürünlerin daha fazla şeker içerdiği de kanıtlanmış bir şey bu arada. Örnek olması açısından diyet kola ile normal kola arasında yapılan deneyi paylaşıyorum:

nofapman

Ay Yolcusu
Makaleye gerek yok bunun için. Sağlıklı besinin reklamı yapılmaz. Reklamı yapılan her şeyin insan sağlığına en az 1 tane zararı vardır. Şekersiz denilen ürünlerin daha fazla şeker içerdiği de kanıtlanmış bir şey bu arada. Örnek olması açısından diyet kola ile normal kola arasında yapılan deneyi paylaşıyorum:

Filtre kahve iceyim o zaman artik eve makine alayim

DadaşMan

Yeni Üye
Nescafenin şekersizi yani klasigini tam olarak zarari ne bir makale yollayabailir misin
Kankam o işlem görmüş ürün dondurularak revize edilmiş su gördüğünde çözümlenen en sağlıklısı Türk kahvesi veya filtre kahve bir iki kupadan bir şey olmayacaktır menengiç kahvesi denilsede içeriğinde kafein bulunmamaktadır plesebo etkisi oluşturmak için bırakmak adına güzel yöntem olabilir ben severek tüketiyorum kişisel üretim adına faydasını gördüğümden dolayı bırakmayı düşünmüyorum başarılar diliyorum

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6