Sadece başlamalı. Malzemelerin markası önemli değil. En kötü kalemle dahi güzel çizebilirsin. Nereden başlamalı diyorsan. Youtube da çizim geliştirme videoları var. Çizgi nasıl daha rahat çekilir diye. Nasipte varsa. Bu kadar.Forumda çizim ile uğraşan birileri var mı ? Çizim için nereden başlamalı ? Hangi kitaplar kaynak alınmalı ? Malzemeler hangi marka olmalı ?
Çok sevindim senin adına çok mutlu oldumForumda çizim ile uğraşan birileri var mı ? Çizim için nereden başlamalı ? Hangi kitaplar kaynak alınmalı ? Malzemeler hangi marka olmalı ?
Çok doğru. Sadece başlamak önemli gerisi gelir. Onca masrafa girip başlamayabilirsin de benim yaptığım gibiSadece başlamalı. Malzemelerin markası önemli değil. En kötü kalemle dahi güzel çizebilirsin. Nereden başlamalı diyorsan. Youtube da çizim geliştirme videoları var. Çizgi nasıl daha rahat çekilir diye. Nasipte varsa. Bu kadar.
İlk önce temel şeyleri ile başlaman gerekiyor; düz çizgi, yamuk çizgi, daire, kare dikdörtgen ve diğer çokgenleri sık sık çizmen gerekli. (Aynı ilk okulda çizdiğimiz çizgiler gibi) bu süreç oldukça sıkıcı ama işin olmazsa olmazı bu, çünkü el yatkınlığını geliştirmek bu noktada çok önemli.Forumda çizim ile uğraşan birileri var mı ? Çizim için nereden başlamalı ? Hangi kitaplar kaynak alınmalı ? Malzemeler hangi marka olmalı ?
Sadece sınava çalışırken mi bir kaynağa ihtiyaç duyuyoruz ? Çizim için derli toplu bir kitapla beraber temel atmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.Tyt Ayt'ye çalışmıyorsun sonuçta kaynağa gerek yok ,öncelikle geçici bir heves olup olmadığını sor kendine ondan sonra basit şeyler çizmeye çalış(pinterestten çok güzel çizim örneklerini taklit edebilirsin) sana gereken 2 şey var;kalem ve kağıt
Ben çizime anime çizerek başlamıştım 5-6 yıl önce şimdi ise çizgi roman çıkarmaya uğraşıyorum.
Sen yola gir, yol seni bir şeyleri daha güzel yapmaya götürür önemli olan başlamakSadece sınava çalışırken mi bir kaynağa ihtiyaç duyuyoruz ? Çizim için derli toplu bir kitapla beraber temel atmanın daha doğru olacağını düşünüyorum.
evet sadece sınava çalışırken kitaba ihtiyaca duyuyorum,birkaç kitaplara baktım bana hiçbir şey bakmadı ayrıca youtube'da binlerce nasıl çizilir videoları var ve bu işi gerçekten iyi anlatan kanallar da var kitap biraz eski nesil artıkSadece sınava çalışırken mi bir kaynağa ihtiyaç duyuyoruz ? Çizim için derli toplu bir kitapla beraber temel atmanın daha doğru olacağını düşünüyorum