Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kendine Hükmet! 🛡️90 Günlük Rahip Modu Disiplini 🛡️

oldschool

Merkür Yolcusu
Meydan Okuma Rozeti
Şaka gibi gelse de evet 2. hafta raporu günü geldi çattı dostlar. Bu cumartesi ve pazar rapor günü.

Günler çok hızlı geçiyor fark ediyor musunuz? Nasıl geçti bu iki haftanız? Hem bana hem de burada bu konuyu okuyan arkadaşlara gerek motivasyon gerek ders çıkarmanız için bizimle paylaşım yapmanızı umuyorum.

Beyin sisi azaldı mı?
Şahsen son birkaç gündür yoğun dopamin detoksunun bu süreçte çok hızlı işlediğini düşünüyorum ve beyin sisimde ciddi anlamda azalma var.

Bu hafta başlarında oyun oynama isteği birkaç kez geldi açıkçası hatta eski oynadığım oyunların birkaç inceleme videosu vardı acaba ne durumda diye bir baktım ama aşırı bağımlılık yaptığını bildiğim ve indirdikten sonra 1 saat sonra sıkılacağımı bildiğim için çok da önemsemedim.
Çünkü aslında aradığım şey oyunu oynamak değil, o oynadığım arkadaşlarımla makara muhabbet yapmak ve o ortam.
O ortamı arıyorum o sosyalliği arıyorum bunu daha önce deneyimledim ama o ortam bir daha gelmeyecek bunu biliyorum.
Bu arada yaptığım iş gereği sürekli mecburi olarak sosyal ortamda olan bir insanım. Ama iş gereği sosyallik ile kendimizle baş başa kaldığımızda yaşadığımız sosyallik başka.

Bir de bazı arkadaşlara garip gelebilir ancak PBKY'de şöyle bir şey okumuştum bunun üzerine biraz konuşmak isterim;

"Yukarıda bahsedilen başarısızlıkların birçoğu aslına bakılırsa ileri doğru atılan adım sırasında yere yıkılmaktan başka bir şey değildir. Ama sonuçta birey bir bakıma ilerlemiştir. Bu bağlamda, bu uygulamalar uygulayanların faydasınadır demek çok da yanlış olmaz.
Ama yine de sarfettikleri çabalar nafile değildir. Çünkü ne kadar devriliyor olsalar da bırakmaya çalışan insanlar geriye değil ileri doğru devrilirler diyebilirim, ki bu da bir ilerlemedir."

Bu son cümle çok vurucu, yaklaşık 8 yıl önce bu bağımlılıkla savaşım başladı ancak her uzun süreç sonrasında süreç bozulsa da bunun bir ilerleme olduğunun farkındayım. Her seferinde geri dönüşüm çok daha çabuk oluyor, o kazandığınız yetenekler öyle bir anda yok olmuyor. Çünkü hepsi ilmek ilmek işlenmiş, kendinize yatırım yapılmış. Benim yenildiğim noktaların çoğunda fark ettiğim bir durum var "yeni bir durum" bu durum ile nasıl başa çıkacağımı bilmediğimde ve öğrenmek için geçen süreç acı verici olduğunda beyin hemen diyor ki 'olum lan biz hani tee bi zamanlar şöyle şöyle yapıyorduk, onu kaldırdığımız depodan bir çıkaralım belki tekrar çalışır'. İşte burada şunu dicem, ilk raftan direk çıkartmıyor tabi seni çok sinsi olduğu için beyin alıştıra alıştıra bunu yapıyor. Önce seni dış kapıya çıkmaya zorluyor, sen dış kapıya gelince seni merdivenlerden aşağı indiriyor, sonra merdivenden aşağıda deponun kapısının önünde bekliyor, tam zayıf olduğun bir anda depodan içeri sokuyor, sonra o tozlu sandığı buluyor, vs.vs yani bu süreç bozulma işleri aylar sürüyor dostlar. Bu uzun süremdi de bir noktada "yoo bak kaç ay önce bu fikir geldi ama süreç gayet iyi gidiyor ben iyi gidiyorum bir problem yok" gibi bir algıya sürüklüyor.

Benim sürecin bozulması 3-4 ay sürdü, bozuldu chaser mi oldumm? Hayır dostlar chaser olmadım. Chaser olmam da en az bi 3-4 ay sonra oldu. Yani ben chaser e süreç tehlikeye girdikten 6-7 ay sonra düştüm. Peki sonra hep chaserde mi kaldım hayır sonra tekrar bir süreç oldu. Mesela chasere düşmeden önce 1 ay bir sürecim oldu. Mesela ilk chaserden sonra 2 ay bir sürecim daha oldu bu döngüyü size şu şekilde anlatayım daha iyi olacak.

1.ay (sürecin tehlikeye girdiği ay)
2.ay (süreç hala tehlikede ama güvendeyiz)
3.ay (süreç tehlike sinyalleri çalıyor bozuluyor ama chaser yok)
4.ay (her şey kontrol altında sahte algısı ile 30 gün süreç yapılıyor)
5.ay (madem kotrol altında o zaman devam)
6.ay (abi bak gayet iyisin güvenli açıda takıl bence)
7.ay (chasere girdik eyvah)
8.ay (hemen önlem alcaz süreç devam etmeli)
9.ay süreçte 30 gün
10.ay süreçte 60.gün
11.ay (her şey yolunda ya baksanda, derken chaser yedik)
12.ay tekrar süreç başlar.

Evet işte böyle dostlar, ben herkese birer örnek olsun diye bu kadar net ve ayrıntılı anlatmak istedim.

Şu bir gerçek ki, kalenin içini boş bırakmaya gelmiyor ve unutmayın, bir kez bağımlı olduysanız daima bağımlı olma ihtimaliniz vardır. Bunu şunun gibi düşünün kilo problemi yaşayan insanlar kilo veriyorlar ama düzensiz beslenip spor yapmazlar ise tekrar kilo alıyorlar. Aynı bu şekilde kendimizi aktif tutmalı kaslarımızı güçlendirmeliyiz ve doğu içeriklerle kendimizi beslemeliyiz. Durmak, geri gitmenin en kolay yoludur.

Süreciniz daim olsun.

Not: çoğunuzdan yaşça büyüğüm, bir abiniz olarak buraya bir sürü şey yazıyorum, sizden ricam sizler de bu yazdıklarıma kendi fikirleriniz paylaşın ki diğer dostlarımız da faydalansın.

6 - Devam

diyerek bir şeyler karalamak istiyorum buraya. İçimi dökmek ve genel gidişatım hakkında sizlerle de paylaşım yapmak istiyorum.

Bundan yaklaşık bir ay önce kendi adıma bazı şeyler ters gitmeye başladı. Yeni bir iş bulmuştum ve bir önceki çalıştığım yere kıyasla çalışma şartları daha insancıldı. Çünkü bir önceki işimde iki saat yol gitmem gerekiyordu ve haftanın altı günü, hatta pazar günleri bile işe gidiyordum. Yoğundu, yorucuydu ama bir nebze olsun mutluydum. Çünkü yaptığım iş her ne kadar zorlu da olsa kendimi geliştiriyordum her anlamda. İnsanlarla iletişimden, kendi işimle ilgili en küçük ayrıntıya kadar geliştiriyordum kendimi. Benimle alakalı olmayan sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım ve işten çıktıktan 3-4 gün sonra hemen iş buldum. Güzel bir iş bulduğumu düşünüyordum. Haftanın 5 günü çalışma, hafta sonu tatili, işe gitmek sadece 30 dakika sürüyor. Muhteşem bir şeydi o yorucu tempodan sonra. Ancak her iyi şeyin bir de kötülüğü de vardır, her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır diye atalarımız boşa dememiş. Çalışma arkadaşlarım tamamen zalim ve kötü kalpli insanlardı. Hiçbir şekilde iyi niyet gösterecek bir hareketleri yoktu. Hayatımda bu kadar zalim insanlarla karşılaşmamışımdır sanırım. İşe gidip gelmek bu kadar beni zorlamamıştı açıkçası.

Gereksiz detaylara girip drama yapmak istemiyorum, bu konuyu kısa keseceğim. O iş yerinden ayrılalı tam bir ay oldu. Aldığım karardan dolayı pişman mıyım, kesinlikle hayır. Şu an işsiz bir şekilde evde oturup iş araştırıyorum, kendimi geliştirmek için bir şeyler yapmaya çalışıyorum ancak büyük umutsuzluklar da zihnimde ve kalbimde hala dolaşıyor. Bu forumla yaşadığım şeyleri bağdaştırmak gerekirse şöyle söyleyebilirim.

Nofap, kendimi geliştirmek, olduğum çukurdan kendimi çıkarmak için çok işe yarayan bir yöntem. Kendimi iki büyük bunalım döneminden çıkardım Nofap ile. Şu an yaşadığım bu bunalım dönemi diğerlerinden daha derin ve daha belirsiz. Çünkü diğerlerinde yaşım küçüktü ve hamle yapabilme aralığım daha genişti. Şu anda o kadar geniş bir aralığa sahip değilim. Zaman akıp gidiyor. Yaklaşık yarım sene sonra 25 yaşında olacağım. Elimde bir diploma var, çalışmışlığım 1 yıl bile değil yani bu yaşta bu kadar çalışma tecrübesi gerçekten az ve yapacağım en ufak yanlış hayatımın kaymasına sebep olacak.

Açıkçası ne yapsam elimde patlıyormuş gibi bir his var. Makul hedefler belirledim ve bunlara göre planlar yaptım. Sırf üniversite kazanabilmek için mezun olduktan sonra bir yılımı feda ettim ve bir şekilde başarılı oldum. Askeri okula girmek istedim ama olmayınca başka üniversitede okudum. Üniversitede okurken idealist hedeflerim pek yoktu. Ortalama bir not ortalamasıyla mezun olup özel sektörde kendimi geliştiririm ve öyle hareket ederim dedim. Mezun olmadan önce eksik olan stajımı kamu-özel karması bir firmada yapıp orada kalırım düşüncesiyle stajımı en iyi şekilde yaptım ancak planım tutmadı. Mezun olduktan sonra 3 ay iş aradım ancak istediğim şekilde bir iş bulamadım. Benim çalıştığım sektörde lise mezunu birisinin yapması gereken bir iş için teklif aldım ancak aldığım diplomaya hakaret olur gerekçesiyle reddettim. Bunu yapmam mantıklı mıydı bilmiyorum. Ardından yine bir yılımı KPSS'ye çalışarak feda ettim ve bunda başarısız oldum. Aldığım puan işime yaramayacak muhtemelen. Yani, hayatımın iki yılı boşa gitti ve elimde şu an pek bir şey yok. Şu anda ise önümde büyük bir belirsizlik var. 6 ay sonra askerlik ertelemem bitiyor, yani askere gitmem gerek. Bedelli askerlik bir soru işareti, işlere başvurdum ancak hiçbir yerden geri dönüş yok. Yüksek lisansa girip en azından kayıt olduğumda 3 yıl askerliğim ertelenecek ancak onu da başarabilmek için ALES ve YDS'ye çalışmam gerekiyor. Ve bunlara çalışacak motivasyonum yok. ALES'e tam bir ay kaldı ve ciddi bir hazırlığım bile yok. YDS'ye hiç çalışmadım bile.

Bu hayatta başarılı olmak için mücadele etmek gerek, her şeyde bir mücadele var. "Ancak niye mücadele edeyim ki?" tarzında düşünceler zihnimi kurcalıyor. Bu düşüncelere izin veriyorum zihnimde ve bende atalet oluşturuyor. O zaman bu sürece niye girdin diye düşünüyorum. Her şey bu kadar anlamsız mı senin için? Bu çektiğin acı, ıstırap boşa mı?

----

Bu felsefi ve kendi zihnimi sorguladığım kısım için bu kadar yazı yeterli. Şu anda neler yapıyorum ve neleri yapmayı hedefliyorum bunlardan bahsetmek istiyorum. Üstte belirttiğim mücadeleci ve fırsatları kovalayan birisi olmak için sakin bir zihne, enerjik bir vücuda ve güçlü bir iradeye ihtiyacım var. Öncelikle PMO'dan uzak durarak enerjik bir vücut sahibi olmak için ilk adımı attım. Buradaki Challenge'a girmeden sanırım bir hafta önce sürece başlamıştım ve burası da devam ettirmek için ideal ortam. PMO'yu detaylı şekilde anlatmama gerek yok, çünkü zaten ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz.

Sakin zihin için bazı şeyleri hayatımdan tamamen çıkarma kararı aldım.

En öncelikle sosyal medya. Sosyal medya insan zihnini tamamen çürüten ve ödül sistemini bozan bir oluşum. Dikkat süresini tamamen sıfıra indiriyor ve hayattan zevk almayı tamamen bitiriyor. Instagram, Twitter, Tiktok gibi sosyal medya platformları dikkatimizi dağıtmaktan, bizi başkalarıyla karşılaştırmaktan, boş ve gereksiz bilgilere maruz bırakmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Bunun yanında haberleri de takip etmeyi bıraktım. Özellikle televizyonda gördüğümüz sürekli kırmızı arka planlı ve gözümüze gözümüze sokulan, sanki çok önemliymiş gibi "SON DAKİKA" yazıları, anksiyete seviyemizi tavan yaptırıp dünya görüşümüzü etkilemesi bir yana bizi endişeli ve gergin insanlar haline getiriyor. İnsanlar her gün birilerinin dayak yiyerek öldüğünü, korkunç trafik kazalarının yaşandığını, dolandırıldığını ya da birbirleriyle kavga ettiklerini bilmek zorunda değil bence.

Bir diğer konu ise müzik. Müzik, insanın ruh halini ve zihnini anında değiştirebilen bir etmen. Şahsen sürekli olarak aşırı bass'lı ve aşırı hızlı müzikler dinliyordum. Techno Club'larda ya da müzik festivallerinde dinlenen müzikleri dinliyordum sürekli olarak ve en büyük bağımlılığım kesinlikle müzik. Bunu bırakmak muhtemelen hayatımdaki en büyük başarılarımdan birisi olacak.

Kendimi bu yeni normale alıştırmam gerekiyor. Hayatımı bu boş beleş şeylerden kurtarıp daha anlamlı şeylerle doldurmak bir şeyleri başarabilmek için bir temel olacak kendi adıma. Hayatta başarılı olmak için mücadele etmem gerektiğini yazmıştım yukarıda. Mücadele edeceksem en güçlü şekilde mücadele edip bir şeyleri başarmam gerekiyor. Kendime göre bir planım var ve bunu uygulayacağım. Kısa vadeli de olsa bu planımı başarıya ulaştırıp uzun vadeli olarak bir şeyleri planlayabilmem için bu kısa vadeli planımı iyi bir şekilde uygulamam ve sonuç almam gerekecek.

Buraya kadar okuduysanız, sizi tebrik ederim. Çoğu insandan daha fazla dikkat kapasitesine sahipsiniz. Bunu kesinlikle kaybetmeyin. Bu dikkati arttıracak en etkili yöntem kitap okumak. Şu anda Dostoyevski'nin Budala kitabını okuyorum ve ciddi anlamda dikkati arttırıyor, kitap ağır ama etkili bir kitap. Ufak bir öneri ile yazımı tamamlamış olayım.

Umarım istediğiniz şeyleri elde edersiniz.​

oldschool

Merkür Yolcusu
Meydan Okuma Rozeti
6 - Devam

diyerek bir şeyler karalamak istiyorum buraya. İçimi dökmek ve genel gidişatım hakkında sizlerle de paylaşım yapmak istiyorum.

Bundan yaklaşık bir ay önce kendi adıma bazı şeyler ters gitmeye başladı. Yeni bir iş bulmuştum ve bir önceki çalıştığım yere kıyasla çalışma şartları daha insancıldı. Çünkü bir önceki işimde iki saat yol gitmem gerekiyordu ve haftanın altı günü, hatta pazar günleri bile işe gidiyordum. Yoğundu, yorucuydu ama bir nebze olsun mutluydum. Çünkü yaptığım iş her ne kadar zorlu da olsa kendimi geliştiriyordum her anlamda. İnsanlarla iletişimden, kendi işimle ilgili en küçük ayrıntıya kadar geliştiriyordum kendimi. Benimle alakalı olmayan sebeplerden dolayı ayrılmak zorunda kaldım ve işten çıktıktan 3-4 gün sonra hemen iş buldum. Güzel bir iş bulduğumu düşünüyordum. Haftanın 5 günü çalışma, hafta sonu tatili, işe gitmek sadece 30 dakika sürüyor. Muhteşem bir şeydi o yorucu tempodan sonra. Ancak her iyi şeyin bir de kötülüğü de vardır, her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır diye atalarımız boşa dememiş. Çalışma arkadaşlarım tamamen zalim ve kötü kalpli insanlardı. Hiçbir şekilde iyi niyet gösterecek bir hareketleri yoktu. Hayatımda bu kadar zalim insanlarla karşılaşmamışımdır sanırım. İşe gidip gelmek bu kadar beni zorlamamıştı açıkçası.

Gereksiz detaylara girip drama yapmak istemiyorum, bu konuyu kısa keseceğim. O iş yerinden ayrılalı tam bir ay oldu. Aldığım karardan dolayı pişman mıyım, kesinlikle hayır. Şu an işsiz bir şekilde evde oturup iş araştırıyorum, kendimi geliştirmek için bir şeyler yapmaya çalışıyorum ancak büyük umutsuzluklar da zihnimde ve kalbimde hala dolaşıyor. Bu forumla yaşadığım şeyleri bağdaştırmak gerekirse şöyle söyleyebilirim.

Nofap, kendimi geliştirmek, olduğum çukurdan kendimi çıkarmak için çok işe yarayan bir yöntem. Kendimi iki büyük bunalım döneminden çıkardım Nofap ile. Şu an yaşadığım bu bunalım dönemi diğerlerinden daha derin ve daha belirsiz. Çünkü diğerlerinde yaşım küçüktü ve hamle yapabilme aralığım daha genişti. Şu anda o kadar geniş bir aralığa sahip değilim. Zaman akıp gidiyor. Yaklaşık yarım sene sonra 25 yaşında olacağım. Elimde bir diploma var, çalışmışlığım 1 yıl bile değil yani bu yaşta bu kadar çalışma tecrübesi gerçekten az ve yapacağım en ufak yanlış hayatımın kaymasına sebep olacak.

Açıkçası ne yapsam elimde patlıyormuş gibi bir his var. Makul hedefler belirledim ve bunlara göre planlar yaptım. Sırf üniversite kazanabilmek için mezun olduktan sonra bir yılımı feda ettim ve bir şekilde başarılı oldum. Askeri okula girmek istedim ama olmayınca başka üniversitede okudum. Üniversitede okurken idealist hedeflerim pek yoktu. Ortalama bir not ortalamasıyla mezun olup özel sektörde kendimi geliştiririm ve öyle hareket ederim dedim. Mezun olmadan önce eksik olan stajımı kamu-özel karması bir firmada yapıp orada kalırım düşüncesiyle stajımı en iyi şekilde yaptım ancak planım tutmadı. Mezun olduktan sonra 3 ay iş aradım ancak istediğim şekilde bir iş bulamadım. Benim çalıştığım sektörde lise mezunu birisinin yapması gereken bir iş için teklif aldım ancak aldığım diplomaya hakaret olur gerekçesiyle reddettim. Bunu yapmam mantıklı mıydı bilmiyorum. Ardından yine bir yılımı KPSS'ye çalışarak feda ettim ve bunda başarısız oldum. Aldığım puan işime yaramayacak muhtemelen. Yani, hayatımın iki yılı boşa gitti ve elimde şu an pek bir şey yok. Şu anda ise önümde büyük bir belirsizlik var. 6 ay sonra askerlik ertelemem bitiyor, yani askere gitmem gerek. Bedelli askerlik bir soru işareti, işlere başvurdum ancak hiçbir yerden geri dönüş yok. Yüksek lisansa girip en azından kayıt olduğumda 3 yıl askerliğim ertelenecek ancak onu da başarabilmek için ALES ve YDS'ye çalışmam gerekiyor. Ve bunlara çalışacak motivasyonum yok. ALES'e tam bir ay kaldı ve ciddi bir hazırlığım bile yok. YDS'ye hiç çalışmadım bile.

Bu hayatta başarılı olmak için mücadele etmek gerek, her şeyde bir mücadele var. "Ancak niye mücadele edeyim ki?" tarzında düşünceler zihnimi kurcalıyor. Bu düşüncelere izin veriyorum zihnimde ve bende atalet oluşturuyor. O zaman bu sürece niye girdin diye düşünüyorum. Her şey bu kadar anlamsız mı senin için? Bu çektiğin acı, ıstırap boşa mı?

----

Bu felsefi ve kendi zihnimi sorguladığım kısım için bu kadar yazı yeterli. Şu anda neler yapıyorum ve neleri yapmayı hedefliyorum bunlardan bahsetmek istiyorum. Üstte belirttiğim mücadeleci ve fırsatları kovalayan birisi olmak için sakin bir zihne, enerjik bir vücuda ve güçlü bir iradeye ihtiyacım var. Öncelikle PMO'dan uzak durarak enerjik bir vücut sahibi olmak için ilk adımı attım. Buradaki Challenge'a girmeden sanırım bir hafta önce sürece başlamıştım ve burası da devam ettirmek için ideal ortam. PMO'yu detaylı şekilde anlatmama gerek yok, çünkü zaten ne kadar zararlı olduğunu biliyoruz.

Sakin zihin için bazı şeyleri hayatımdan tamamen çıkarma kararı aldım.

En öncelikle sosyal medya. Sosyal medya insan zihnini tamamen çürüten ve ödül sistemini bozan bir oluşum. Dikkat süresini tamamen sıfıra indiriyor ve hayattan zevk almayı tamamen bitiriyor. Instagram, Twitter, Tiktok gibi sosyal medya platformları dikkatimizi dağıtmaktan, bizi başkalarıyla karşılaştırmaktan, boş ve gereksiz bilgilere maruz bırakmaktan başka bir şeye yaramıyor.

Bunun yanında haberleri de takip etmeyi bıraktım. Özellikle televizyonda gördüğümüz sürekli kırmızı arka planlı ve gözümüze gözümüze sokulan, sanki çok önemliymiş gibi "SON DAKİKA" yazıları, anksiyete seviyemizi tavan yaptırıp dünya görüşümüzü etkilemesi bir yana bizi endişeli ve gergin insanlar haline getiriyor. İnsanlar her gün birilerinin dayak yiyerek öldüğünü, korkunç trafik kazalarının yaşandığını, dolandırıldığını ya da birbirleriyle kavga ettiklerini bilmek zorunda değil bence.

Bir diğer konu ise müzik. Müzik, insanın ruh halini ve zihnini anında değiştirebilen bir etmen. Şahsen sürekli olarak aşırı bass'lı ve aşırı hızlı müzikler dinliyordum. Techno Club'larda ya da müzik festivallerinde dinlenen müzikleri dinliyordum sürekli olarak ve en büyük bağımlılığım kesinlikle müzik. Bunu bırakmak muhtemelen hayatımdaki en büyük başarılarımdan birisi olacak.

Kendimi bu yeni normale alıştırmam gerekiyor. Hayatımı bu boş beleş şeylerden kurtarıp daha anlamlı şeylerle doldurmak bir şeyleri başarabilmek için bir temel olacak kendi adıma. Hayatta başarılı olmak için mücadele etmem gerektiğini yazmıştım yukarıda. Mücadele edeceksem en güçlü şekilde mücadele edip bir şeyleri başarmam gerekiyor. Kendime göre bir planım var ve bunu uygulayacağım. Kısa vadeli de olsa bu planımı başarıya ulaştırıp uzun vadeli olarak bir şeyleri planlayabilmem için bu kısa vadeli planımı iyi bir şekilde uygulamam ve sonuç almam gerekecek.

Buraya kadar okuduysanız, sizi tebrik ederim. Çoğu insandan daha fazla dikkat kapasitesine sahipsiniz. Bunu kesinlikle kaybetmeyin. Bu dikkati arttıracak en etkili yöntem kitap okumak. Şu anda Dostoyevski'nin Budala kitabını okuyorum ve ciddi anlamda dikkati arttırıyor, kitap ağır ama etkili bir kitap. Ufak bir öneri ile yazımı tamamlamış olayım.

Umarım istediğiniz şeyleri elde edersiniz.​
Keyifle okudum sevgili dostum. Bu düşüncelerini bu kadar detaylı anlatarak beni ve bizi yalnız olmadığımızı hissettirdin, çoğumuzun belki bu yollardan geçtiğini (ben gibi) bir kısmımızın da hayatının bir döneminde buralardan geçeceğini hatırlatmak isterim.

Chumyuk

Fapichulo
30 Devam

Yeni hayatıma geçişte çokça zorlandığım ve fireler verdiğim bir hafta oldu, pmo konusunda da ilk haftaya göre krizler yaşadım. Birçok alanda kendimi zora sokmaya çalıştığım için bünyemin zorlandığını düşünüyorum, o yüzden biraz vites düşürüp yokuşu çıkarken patinaj yapmamaya karar verdim son birkaç gün içerisinde. Sürecim devam ediyor ancak irademi zorlamak yerine yeni ve keyif aldığım bir süreç içerisinde olduğumu bünyemin kabul etmesi lazım, yoksa sadece süre tutmuş olacağım. Önümüzdeki hafta hayatımdaki yenilikleri kucaklamak ve elimdeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmak için içimde doğal bir coşku oluşmasını umuyorum ve bu konuda çaba göstereceğim.

Burada omuz omuza vermiş halde mücadeleye devam edeceğiz, ancak ilk olarak en büyük destekçimiz kendimiz olmalıyız. Herkese kendinden en büyük desteği alacağı bir hafta dilerim.

je.veuxvivre

Yeni Fapstronot
7.Gün raporu olarak bugün gayet güzeldi sağlıklı beslendim, 40dk açık hava yürüyüş ve sağlam direnç antrenmanı yaptım. Çoğunlukla işyerindeydim, bugün ortalama 1 saat kitap okudum. Bu kitap bazen dijital bazen de fiziksel kitaplar oluyor. Bugün ilişkiler hakkında bir şeyler öğrendim. Dil çalışamadım, sadece flash card uygulaması yapabildim en azından. Yarın ilk rapor günümüz dostlar hazır mıyız? Cumartesi ve Pazar günü raporlar verilecek, rapor vermeyen dostlarım maalesef listeden adını sildirecek. Bakalım dostlar sizlere güveniyorum beni yalnız bırakmayın.

Nasıl ki bağımlılıklar öğreniliyor ve zor bırakılıyor ise mücadele yöntemleri de öğreniliyor ve zor zamanlarda aklımıza gelebiliyor.

Bağımlılıklar konusunda önleyici yöntemler kurtarıcı yöntemlerden çok daha etkili bana kalırsa daha sorun oluşmadan sorunun oluşma ihtimalini fark edip aksiyon alıyorsunuz. Kurtarılmaya gerek kalmıyor. Unutmayalım ki hepimiz bağımlı adayıyız. Davranışsal ya da madde bağımlılığı fark etmeden hepimiz bağımlılıklara aday olabiliriz. O yüzden önleyici yöntemler çok ama çok önem taşıyor.
Bağımlılıklar konusundaki bilgilerimizi arttırmak, iyi bir sosyal çevre oluşturmak, yardım almak, günlük spor, sağlıklı beslenme vs. tüm bunlar önleyici davranışlar arasında gösterebilir.

kafkaslı23

Uranüs Yolcusu
32 devam

Bu hafta sabah vardiyasındaydık ve oruç tutmak diğer vardiyalara göre daha zordu ama çok şükür her gün orucumu tuttum
Şuanda 40.gunde bulunmaktayım bu hafta insanlarla daha samimi ve daha rahattım
Ancak 2 gün krize girdim krize girdiğimi hemen farkettim ve yendim o kriz anında ne kadar çaba sarf ettiğimi kendime hatırlattım telefondan uzak durup kitap okudum içerik tükettim kriz hemen geçti
Her gün içerik tüketmeye çalışıyorum bilgi bizim en büyük gücümüzdür eğer bilgi olmazsa beyin boşta kalıyor boş beyinede işlevsiz düşünceler geliyor relapse kaçınılmaz oluyor ve nekadar çok bilgi olursa olsun bunları devamlı tekrarlamamız beynimize hatırlamamız gerekiyor
Son olarak dijital detoks kullanıyorum herkesede tavsiye ederim detokstayken seçili uygulamaları seçip detoksun kaç gün yapacağımı belirliyorum bu uygulamalar içinde sosyal medya yok
Detokstayken sevdiğim hobileri yapmaya çalışıyorum haftalık ve günlük planlar yapıyorum başlarda biraz sıkıcı olsada sonraları alışılıyor süreçlede birlikte hiç keyif alamadığınız şeylerden keyif almaya başlıyorsunuz
Sürecimiz daim olsun

Furkan35

Yeni Üye
29 Devam. Her şey güzel ilerliyor, biraz yapmam gereken görevleri aksattım ama toparlayacağım.

fapwarrior

Venüs Yolcusu
13 Devam
Tüm süreci değerlendirecek olursam hata yaptığım yerler çok olmuştur.Ama genel düzen olarak güzel diyebilirim.Beyin sisimin baya bi azaldığını farkettim.Daha motivasyonlu bir şekilde ders çalışıyorum.Sanki dersin içinde kayboluyorum hissi birçok kez geldi.Uykuda problem yaşıyorum nedenini anlamadığım bir şekilde ama çözülür inşallah.Süreciniz daim olsun arkadaşlar.

10 Devam

%60-80 arası bir başarıyla gitsem de bir sistem kurdum. Kalan günlerde başarı oranımı arttırarak gücüme ek bir etki yapacağım. Yaklaşık 8-9 aydır eski tempolarımdan bir miktar geride olsam da tekrar hedef bitirme noktaları belirleyerek çeşitli mücadeleleri vermem şart. Özellikle beynin kendi kendine yarattığı korku gibi saçma sapan bir neden en iyimi ortaya çıkarmamı engelliyor. Sabır ve sebatın artması gerekiyor.

Buna benzer işleri forumda sürdürelim oldschool. Ortaklaşa karar alıp bu şekilde yeni yaklaşımları yıl boyu sürdürürsek tüm arkadaşlarımızın genel durumuna katkıda bulunuruz.

Son düzenleme:

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Günlük 8-10 saatlik çalışma tempomu bugün de sürdürdüm. Uyku süremi biraz azalttım, ister istemez bu durum çalışmalarımın verimini etkilemiş gibi hissediyorum fakat birkaç güne buna alışacağımı düşünüyorum. Spor, hiç olmadığı kadar iyi gidiyor. Spor salonuna girip 1 saat hiçbir şey düşünmemek ve deşarj olmak gerçekten çok iyi hissettiriyor.
Beslenme konusunda biraz esneğim. Abim şehir dışından geldi, uzun süredir görmüyordum onu ve onla baya vakit geçirdim. Semen retention ile alakalı İngilizce bir kitaba başladım fakat çok hoşuma gitmedi. Bu forumdaki önemli yazılara tekrardan göz gezdireceğim, özellikle örnek aldığım kişilerin.

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Bu sabah, önceki günlere nazaran çok daha dinç kalktım. Bugün tüm gün evdeydim, yaklaşık 6 saat ders çalıştım. Yürüyüşe çıkmak pek içimden gelmedi, evde birkaç karın hareketi yapıp sporu aradan çıkardım. Bu yazıyı yazdıktan sonra uykum gelene kadar kitap okuyacağım ve günü böylece bitirmiş olacağım.

Bu sabah yapmam gerekenleri yaptım. Kendimi tekrardan izlemek adına süre tablolarına geri döndüm. Ne yaptığımı ve başardığımı görebilmek adına buna ihtiyacım var. Yoksa onca yaptığım olumlu işin herhangi bir kaydını tutmadığım için eksik hissediyorum. Savaşçı özelliğimi tekrardan başlatan birkaç mücadeleye dahil oldum daha iyi olma idealine doğru adım adım ilerleyeceğim. Sosyal medya ve dijital, çağın en büyük tetikleyicileri ve dikkat-sistem-düzen-rutin dağıtıcıları. Burada kaybettiğim 20-25 dakika ne olur demeyin gerçek anlamda sonrasında mikro dijital 5-10 dakikalar bir bakıyorsunuz toplam ekran süresini minimum 2 saat yapmış. Bence bu forumda olan tüm arkadaşların bu konuya ayrıca eğilmesi şart. Asıl realitenin yaşanan ve hissedilen olduğunu süreçlerinde başarılı olanlar bilirler. Bu meydan okumayla beraber hala devam edenler ve arada burayı okuyanlara söyleyebileceğim budur.

Son düzenleme:

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Bugün aşırı iyi geçti. Çalışmalarıma erken saatte başladım ve öğle sonuna kadar devam ettim. Odaklanmam, enerjim aşırı iyi seviyedeydi. Çalışmamın ardından spora gittim, son bir aydır tahmin edemeyeceğim kadar güçlendim. Neredeyse her antrenmanımda pr alıyorum, beslenmemi biraz arttırdım ve esnettim sanırım bunun etkisi çok fazla.
Ben yaz insanıyım, soğuk havalara gelemiyorum. Gerek yaşadığım şehir yazın 45'li dereceleri geçtiğinden, ne zaman havalar ısınsa benim ruh hâlimde doğru orantılı olarak iyileşiyor. Geçmişe dönüp baktığımda disiplinsiz, depresif dönemlerimin hemen hepsi kış aylarında.

oldschool

Merkür Yolcusu
Meydan Okuma Rozeti
Önümüzde uzanan bu meydan, artık sıradan bir yer değil. Burası, iradenin sınandığı savaş alanı!
Başladığımızda 34 kişiydik, ama 14 günün sonunda sadece 10 savaşçı kaldık.

Bu, rastgele hayatta kalanların değil, gerçek savaşçıların alanı!

Her paylaşım, buraya bıraktığımız bir iz, kazandığımız bir zafer nişanıdır. Ama düşmanlarımız bizi izliyor:
Tembellik, bahaneler ve erteleme! Onlar, bizi bu savaştan düşürmek için her fırsatı kolluyor.
Kimimizin zihnine şüphe fısıldıyor, kimimizi uykuya çağırıyor, kimimize “bugünlük boş ver” diyor.
Ama biz, buraya kaybetmeye değil, kazanmaya geldik!

Önümüzde 76 gün daha var ve bu yolu sonuna kadar götürecek olanlar, işte tam burada, şu an yanımda duran sizlersiniz!
Artık sıradan biri değiliz, kendimize ve birbirimize söz verdik!
Düşen savaşçılar için değil, kendi yolumuzu açmak için ilerleyeceğiz!
Her gün, her paylaşım, her adım bu meydanı fethetmeye bir adım daha yaklaştıracak.

Şimdi ayağa kalkın! Zihninizi bileyin, iradenizi kılıç gibi kuşanın ve bu meydanı sonuna kadar savunun!
Çünkü zafer, ancak sonuna kadar dayananların olacak!
🔥

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Yaklaşık 8 saat ders çalıştım. Günüm genel olarak evde geçti, dinlenme günüm olduğu için spor yapmadım. Onun dışında gün gün rapor vermek yerine, buraya haftalık rapor olarak toplu bir şekilde yazacağım.
Uyku verimim ciddi anlamda düştü, ekran süremi gözden geçirmem gerekiyor.

10 defiantwarrior devam.

Hala %60-70 başarıyla tam performans değilim. Kalan günlerde elimden geleni yapacağım ve başarı oranımı arttıracağım.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6