Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kendinizi Geliştirmek İçin Ne Yapıyorsunuz ?

SDG

Yoda
Selamlar,
Konu başlığında olduğu gibi kendime yeni bir şeyler katmak istiyorum ama kısır döngüye düştüm.

Haftaiçi işe gitmeden önce sabahları en az yarımşar saat yürüyorum, tekrar online spora yazıldım pek düzen tutturamadım ama devam edeceğim muhtemelen.

Trt2 youtube da bazı sanat programlarını, Psikolog Tülay Kök'ün kitap klübü kitap değerlendirme videolarını, tarih obasını, bazen kronik tarihi falan dinliyorum. Başka güzel sanat ya da tarih kanalları bilen varsa önerilere açığım.

Kitap okuyorum düzenli, kafamda bir listem var bitirdikçe tik atıyorum.

Ama bu kadar işte. İşe gidiyorum geliyorum evi belli bir düzende tutuyorum, temizlik vs yaparken kulaklığı takıp video vs dinliyorum ama hayat hep böyle mi geçecek bilmiyorum.

Sıkılgan bir yapım var bir şeyleri düzenli belli bir noktaya kadar yapıyorum sonra bambaşka bir alanda bir şeyler yapıyorum, belli bir olgunluğa gelince onu da salıyorum.

Tekrar yenilik arayışındayım. Sosyal medya wp ve youtube dışında sıfır. Siz hayatınızda neler yapıyorsunuz, fikirlere açığım.

Whiplash

Uranüs Yolcusu
Merhaba,

Radyo Tiyatrosu
Sudoku
Kakuros
Film İzlemek
Kitap Okumak
Podcast Dinlemek(Ortamlarda Satılacak Bilgi, Nasıl Olunur ve Ateş Arabaları özellikle tavsiye ediyorum)
Tiyatroya Gitmek(Çok maliyetli ama oyunların kalitesi ne yazıkki aynı değil)
Dil Öğrenmek( Limasollu Naci yayınlarını tavsiye ederim)

Bunları yapıyorum veya yapmaya çalışıyorum. Çevremdeki insanları da film, kitap vs. birçok konuda yönlendirmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

Son düzenleme:

Rodion Romanoviç

Raskolnikov
Çevirmen Üye
Ya şöyle küçük alışkanlıklar yapmak istiyor insan bazen ama olmuyor mesela benim kaçırdıklarım:

Nefes egzersizleri/ Diksiyon egzersizleri (ciddi sakinleştiriyor)
Boş durmak (boş durarak nasıl gelişirim demeyin cidden zor) 30 dakika sadece saate bakmak gibi türlerini deneyin kafayı yersiniz. 5 dakika bile zor. Meditasyon tarzı etki bırakıyor ama uyarıyorum zor.

SDG

Yoda
Merhaba,

Radyo Tiyatrosu
Sudoku
Kakuros
Film İzlemek
Kitap Okumak
Podcast Dinlemek(Ortamlarda Satılacak Bilgi, Nasıl Olunur ve Ateş Arabaları özellikle tavsiye ediyorum)
Tiyatroya Gitmek(Çok maliyetli ama oyunların kalitesi ne yazıkki aynı değil)
Dil Öğrenmek( Limasollu Naci yayınlarını tavsiye ederim)

Bunları yapıyorum veya yapmaya çalışıyorum. Çevremdeki insanları da film, kitap vs. birçok konuda yönlendirmeye çalışıyorum elimden geldiğince.
Nasıl olunur podcastinden bir kaç bölüm dinledim hakikaten sarıyor. Konukların bazıları gerçekten ufuk açıcı. Teşekkürler

Jarl borg

Uranüs Yolcusu
Mantik ogrenmeyi oneririm sıdıga hanim habib kavak var youtubeda. Ama kafanın berrak olduğu zamanlar

Whiplash

Uranüs Yolcusu
Nasıl olunur podcastinden bir kaç bölüm dinledim hakikaten sarıyor. Konukların bazıları gerçekten ufuk açıcı. Teşekkürler
Rica ederim, Ortamlarda Satılacak Bilgi'nin de biyografi bölümleri özellikle harika Elon Musk ve Tesla bölümlerini dinlemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. "Japonların temizlik felsefesi" isimli bölüm sayesinde "Perfect Days" gibi harika bir filmle tanışma fırsatı bulmuştum mesela izlemeyenler için bu filmi de tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Strafe

Yoda
Kendimi geliştirmek için yaptığım ve sevdiğim şeyler şöyle (en sonda tavsiyede bulunacağım.)

Haftanın 4-5 günü ağırlık kaldırıyorum. Bazen 2-3’e düşürüp arkadaşlarla halısaha veya basket yapıyorum. Geçen hafta koşuya başladım onu da sayabilirim. Her gün bir sporla ilgilenmek hem zihnim hem bedenim için çok iyi oluyor. Size de sporunuzu aksatmamanızı şiddetle tavsiye ederim.

Vakit buldukça kafamı dinlendirmek için kitap okuyorum. Her gün olmasa da veya sürekli olmasa da kitap okurum. +
Kahve içmeyi ve yapmayı seven birisiyim. Kahvelerle ilgili okumalar yapıyorum
( kökeni, demleme metodları) ve her gün bir kahve saatim var.

Yeni bir dil öğrenmeye çalışıyorum. Günde 20-30dk ayırıp çalışıyorum. Dil öğrenmekte amaç önemli tabii kuru kuru dil öğrenilmez. Mesela benim amacım seneye o ülkeyi gezme planım var, o dili biraz tanımak istiyorum.

Geziyorum. Tatil beldelerine yakın sayılırız . Ben de yeni yeni gezmeye başladım. Civarımda çok tarihi ve doğal güzellikler var.

Tabii ki farklı aktiviteler de yapıyorum ancak kendimi eksik gördüğüm ve geliştirmek istediğim yönlerime odaklanıyorum. Mesela film/dizi izlemek de güzel bir hobi ancak benim için bir şey başarma hissi apayrı. O yüzden spora ve dile önem veriyorum. ( Somut getirisi oluyor çünkü ) Gezerken ve kitap okurken da bir başarı hissi olmuyor ancak zihni ve ruhu dinlendirmek için yaptığım bir şey.

Siz sürekli bir yenilik arayışındayım diye yazmışsınız aslında sizin sevdiğiniz şeyleri keşfetmeniz gerekiyor. Ben de 2 yıl öncesine kadar okul dışında hiçbir şey yapmıyordum. Bu aktiviteleri deneyimledim ve sevdiğimi fark ettim. Belki siz kitap okumayı sevmiyorsunuz illa seveceksiniz diye bir şey yok ancak belki dalış yapmayı çok seveceksiniz. Veya arabalara karşı hiç ilginiz yoktur ta ki ehliyet kursuna gitmeye başlarsınız ve arabalar bir anda ilginizi çekmeye başlar. Bu iş böyledir sizi olabildiğince yeni aktiviteler deneyimlemeye davet ediyorum. Hafta içi iş çıkışı herhangi bir spor yapılabilir. Hafta sonu vakit varsa denenebilir.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6