Odağı kullanmayı öğrendim.Aslinda çok klasik bir şey ama bana çok etkisi oldu.Kural basit "İnsan odaga,algıladığına göre psikoliji üretir".Ornek olarak bazı insanlar köpekten korkar bazıları korkmaz,nedeni köpek mı tabi ki hayır,zihinlerimizde köpeği nasıl kodladigimizla alakalı.Yani önemli olan gerçekler değil gerçekleri nasıl algıladigimiz.Baska bı örnek,diyelim kaldırımda yürüyorsun ve telefona bakip komik bir video izliyorsun.Beyine görüntu ses vs gider ve sende 'mutluluk'(odaga ve algiya göre psikoliji)duygusu oluşur.Lakin bir bakmisiz bı araba üstüne doğru geliyor ve sen farkinda olmadan seni eziyor,şimdi gerçeklik nedir burda,tabi ki tehlike var olurdu.Ama neden tehlike olduğu halde sen mutluydun çünkü odak ve algı farklı idi ve psikolojin de buna göre şekil aldı.Hayatta gerçekler değişmez,bizlerin odakları algıları değişir,o yuzden ben değiştim dünya değişti denir.Bunu kriz anına uyarlayalim.Krizde genelde ister istemez zevke, videolara,rahatlayacagimiza odaklaniriz.Bu da beyne mesaj olarak gider ve Beyin"Hadi hadi aç izle zevk al bak ne güzel"der kısaca.Ama sen kriz anında beyne şu mesajı verseydin"Evet zevkli olabilir ama bunun sonu var ,bunu yaptığımi bitirdiğimde sonunda acı var(buraya istediğiniz telkinleri yazabilirsiniz maksat olumsuz, kötü olucam tarzı mesajlari beyne göndermek),siz sesli şekilde böyle dediğinizde içinizde bı korku bı nefret bı soğuma ister istemez oluyor.Bunu ben çok tecrübe ettim,"Neye odaklanirsam o tarafa suruklendim.Aslinda basit ve kolay ama bence çok etkili.Beyin, benlik, bilinçaltı (bunlar seni yöneten üç yöneticidir)sen benliksin ama vücudu sadece benlik yönetmez(kanıtı bağımlılıktan benlik istediği için hemen kurtulurduk ama bir başka yönetici daha var,beyin).O halde kriz anında yönetici arkadaşına(beyin) doğru odak ve telkinleri gönder gerisini beyin duygu değişimi oluşturarak zaten yanıt verir.(Hatta o yüzden kriz anında cinsel şeyler düşünmeyin derler,odak cinsellik olursa beyine böyle mesaj gider ve beyin de şehvet duygusunda artış meydana getirir)