lexsuperior
Ay Yolcusu
Önsöz
Neverfap ile 2019 Aralık'ta tanıştım. İlk denemem yaklaşık 5 ay sürdü. Bu süreçte fark ettiğim bir şey varsa, o da mastürbasyonu bırakmayan insanın bunun zararını kavrayabilmesinin pek mümkün olmadığıdır. İnsan ancak deneyimleyerek farkındalık kazanabilir.
Neverfap'e devam ettikçe p**** ve mastürbasyonun zararlı etkilerinden kurtulduğumu, irademin güçlendiğini fark ettim. Hatta bu dışarıdan da belli oluyor, arkadaşlar arasında prensipli; iradeli kişiliğimle biliniyordum. Neverfap, üniversite sınavında hedefime ulaşmamda önemli etkenlerden de biriydi.
Neverfap'in daha ilk aylardan etkisini göstermesini, öncesinde çok sık mastürbasyon yapmamama bağlıyorum.
Neverfap sürecinde gün boyu okulda olmam sebebiyle zorlanmıyordum. Ancak bu durum pandemiyle değişti. Hem sınava hazırlanmak hem de haftalarca evden çıkmamak beni bunalıma soktu. Bu süreçte tekrar mastürbasyona başladım. O zamandan beri birkaç kez tekrar başlama girişimim oldu ama bunların çoğu samimi değil ''bu son'' girişimleriydi.
Eski halime duyduğum özlemle; çelik gibi irademi, çalışma azmimi kazanmak için geç de olsa bu yola tekrar giriyorum. Sisyphus gibi, taşı zirveye ulaştırmak için tüm gücümle uğraşacağım; başarısız olursam tekrardan, tekrardan deneyeceğim. Burada gün sonu raporu vereceğim.
Umarım başarılı bir süreç olur.