Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Mezuna Kalmak Mı? Üniversite'ye Gitmek Mi?

Deku

Jüpiter Yolcusu
Üniversiteye gitsem, orada bir sene geçirsem, ikinci sene zaten OBP düzeliyor, tekrar YKS'ye girsem olmaz mı?
Bence olmaz. Daha fazla yıl kaybedersin ve bildiğin konuları unutursun. Üniversite kazanıp sınava hazırlanmak daha zor. Ya istediğin bölüm kötü bir üniversite tercih edip kendini geliştirmeye odaklan yada 1 kez daha mezuna kal.

UyKuSuZuM

Yeni Fapstronot
Bence olmaz. Daha fazla yıl kaybedersin ve bildiğin konuları unutursun. Üniversite kazanıp sınava hazırlanmak daha zor. Ya istediğin bölüm kötü bir üniversite tercih edip kendini geliştirmeye odaklan yada 1 kez daha mezuna kal.
Haklısınız, bu 40 gün boyunca sanki Adolf Hitler'in kampındaymış gibi çalışıp ne gelirse gideceğim. Hayalim İTÜ'ydü ancak maalesef çalışmadım. Öyle bir PMO bataklığına düşmüştüm ki hayatta hiçbir şeye enerjim kalmamıştı, yaşamaya bile. Sonra bağımlı olduğumu kabul ettim ve şu an delikanlı gibi mücadele ediyorum. Ama işte, geç farkına vardım. Önceki sene farkında olsam her şey çok daha farklı olabilirdi. Annem ve babam adına da üzüldüm; bana güvenleri tamdı. Mezuna kalacak kadar cesaretli olabileceğimi düşünmüyorum, ailem izin verse bile. Sosyallik sıfır, bu kendi tercihim ancak öyle bir çevrem var ki alkol içmeyi, eskortlara gitmeyi marifet sanan bir çevre. İki yüzün üzerinde roman okudum, daha kimseyle okuduğum bir romanı tartışma fırsatım bile olmadı. Entelektüel olmaya çalıştım, evde piyanosuz piyano öğrenmeye çalıştım, yine başarılı olamadım. Kısacası, 19 yaşındayım ve maalesef hiçbir vasfım yok. Neyse..."(Bahane değil artık bahanelerin arkasına saklamıyorum bunlar benim kendi hatalarım)

SlaveToMaster

Full Saiyan
İki yüzün üzerinde roman okudum, daha kimseyle okuduğum bir romanı tartışma fırsatım bile olmadı.
Ülkenin en kötü özelliklerinden biri de bu bence. Yahu arkadaş bir tane insan bile mi 1 sayfa kitap okumaz ya da sanatla sepetle ilgilenmez bu hayatta? Konuşmak istersin ama adam bulamazsın bunun için. Sen de onlar gibi boş beleş sohbetler etmek istemediğin için yalnızlığa mahkum kalırsın. Bazen yanlış ülkede yaşamaktan kahrolursun işte.

Değişimvakti

Yeni Üye
Haklısınız, bu 40 gün boyunca sanki Adolf Hitler'in kampındaymış gibi çalışıp ne gelirse gideceğim. Hayalim İTÜ'ydü ancak maalesef çalışmadım. Öyle bir PMO bataklığına düşmüştüm ki hayatta hiçbir şeye enerjim kalmamıştı, yaşamaya bile. Sonra bağımlı olduğumu kabul ettim ve şu an delikanlı gibi mücadele ediyorum. Ama işte, geç farkına vardım. Önceki sene farkında olsam her şey çok daha farklı olabilirdi. Annem ve babam adına da üzüldüm; bana güvenleri tamdı. Mezuna kalacak kadar cesaretli olabileceğimi düşünmüyorum, ailem izin verse bile. Sosyallik sıfır, bu kendi tercihim ancak öyle bir çevrem var ki alkol içmeyi, eskortlara gitmeyi marifet sanan bir çevre. İki yüzün üzerinde roman okudum, daha kimseyle okuduğum bir romanı tartışma fırsatım bile olmadı. Entelektüel olmaya çalıştım, evde piyanosuz piyano öğrenmeye çalıştım, yine başarılı olamadım. Kısacası, 19 yaşındayım ve maalesef hiçbir vasfım yok. Neyse..."(Bahane değil artık bahanelerin arkasına saklamıyorum bunlar benim kendi hatalarım)
Knk bu kitap meselesi nasıl yapıyonuz mesela
okuduğun kitaplar aklında kalıyormu yasa ne kadarı kalıyor
günde kaç sayfa okuyorsun
Ben okuyunca aklımda birşey kalmıyor okumuşum ama boşa yani bu sefer kitap okumak için motive olamıyorum ve bırakıyorum

UyKuSuZuM

Yeni Fapstronot
Knk bu kitap meselesi nasıl yapıyonuz mesela
okuduğun kitaplar aklında kalıyormu yasa ne kadarı kalıyor
günde kaç sayfa okuyorsun
Ben okuyunca aklımda birşey kalmıyor okumuşum ama boşa yani bu sefer kitap okumak için motive olamıyorum ve bırakıyorum
Günde 100 sayfa okuyorum; anlayarak okumaya, kitaba o an hakim olmaya özen gösteriyorum. Ben de kitapları aklımda tutmuyorum ama içimde yer edindiklerini hissediyorum. Hani kafamın içinde olayı hatırlıyorum, kitabın konusunu falan. Onun dışında genelde Amazon'da çok değerlendirilen kitapları tercih ediyorum; sürükleyici olma ihtimali artıyor bana göre. Şu an Dune okuyorum, 4 gün oldu, sayfa 460 falanım. Başta bir şey anlamadım ama 200'den sonra sardı beni.Birde sosyal medya felan kullanınca daha zor okunuyor.(Bu arada bence kitapta iyi anlamda bir süre sonra bağımlılık yapan bir alışkanlık :))

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6