Noneverrrr+impasıbıl
Deneyimli Üye
Yeni yıla 55. Günde girecektin ama bozmayı tercih ettin, eğer şimdi başlamayı tercih edersen yeni yıla 36. Günde girebilirsin...
Gece benimde uykum gelmiyordu daha sonra bir arkadaşın tavsiyesi ile magnezyum takviyesi almaya başladım. O günden beridir mışıl mışıl uyuyorum sanada öneririm dostum9 Aralık raporunda da dediğim gibi, ne zamandan beri gece 2.30 3 ta yatıp 12 de kalkıyorum. Arada bir sabah 9 10 gibi uyansamda gece 2 3 ü garanti buluyorum. İşin kötü tarafı bu saatte kadar ders çalışmıyorum, youtube da dopamin eksikliğini gideriyorum. Resmen dopamin almak için gözüm acısada video izliyorum. Madem gece kendimi alıkoyamıyorum farklı yollardan yapalım
Bu "düzen bozukluğuna" son vermek adına kahvemi alıp sabahlıyorum ve bir sonraki raporda başardım diye yazmayı umut ediyorum..
+Başarmadık abi9 Aralık raporunda da dediğim gibi, ne zamandan beri gece 2.30 3 ta yatıp 12 de kalkıyorum. Arada bir sabah 9 10 gibi uyansamda gece 2 3 ü garanti buluyorum. İşin kötü tarafı bu saatte kadar ders çalışmıyorum, youtube da dopamin eksikliğini gideriyorum. Resmen dopamin almak için gözüm acısada video izliyorum. Madem gece kendimi alıkoyamıyorum farklı yollardan yapalım
Bu "düzen bozukluğuna" son vermek adına kahvemi alıp sabahlıyorum ve bir sonraki raporda başardım diye yazmayı umut ediyorum..
Sabahlamak pek mantıklı bir çözüm değil. Benim de böyle olmuştu sabahlamayı denemiştim. 10 a kadar durdum sonra dayanamadım uyudum. Aynı düzen değişmedi. Sen de bir dene tabii belki sende tutar.
Tavsiye ettiğim çözüm ise kendine karanlık ve sessiz bir ortam yarat. Mesela 12 de yat. Burada kesinlikle telefon bilgisayar televizyon açmaman gerekiyor. Sabah 8'e de alarmını kur. Kaçta uyursan uyu önemli değil. Gözünü kapat istersen 3 saat uyuyama ama sakın telefonu eline alma uyuyamıyorum diye. Bir anda kendini sabah 8 de uyanmış bulacaksın. Ertesi gün de yatarken 1'i geçirme 8 e kur erken kalk. Böyle yapınca çok daha kolay kuruluyor.
Sürecinde bol şans.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ben genellikle telefona bakmaktan patlıyorum, artık daha dikkatli olacağımGece benimde uykum gelmiyordu daha sonra bir arkadaşın tavsiyesi ile magnezyum takviyesi almaya başladım. O günden beridir mışıl mışıl uyuyorum sanada öneririm dostum
Bozdum, demek ki yeteri kadar yerin dibinde değilmişim beterin beteri varmış.Bozdum.
Olmak istediğim yerdeyim (!), yerin dibindeyim.
İlk 5 gün buraya günlük rapor vermeyi planlıyorum ve bu sefer acıdan kaçmayacağım.Bozdum, demek ki yeteri kadar yerin dibinde değilmişim beterin beteri varmış.
Aslında şöyle bir şey var ben bu monk mod a başladığımdan beri instayı telefonumdan sildim sadece işim olduğu zaman girip çıkıyorum onda da tetikleyiciler aklımın ucundan geçmiyor. Tetiklenme olayını ise youtube ve google da kendim aratarak yapıyordum kısacası kendi topuğuma sıkıyordum.Günlüğünü okudum, geç yatmakta benim de problemim var 3'te yatıp sabah 10'da uyanıyorum. Bunun çaresini telefonu farklı bir odaya koymakta buldum, tetikleyicilere çok maruz kaldığını yazmışsın sana tavsiyem instagram hesabın açıksa öncelikle kapatman ve tetikleyiciye maruz kaldığın her şeyi kesmen.
Bu arada, hiçbir zaman dip yoktur dip denilen şey sonsuz bir çukurdur ve kendimiz dur demezsek buna (veyahut çıkmamıza yardım edecek birisi olmazsa) sonsuza kadar düşmeye devam ederiz. Sorunun farkındasın, bu sefer başaracağına inanıyorum. Bu arada dijital denge uygulamasıyla YouTube'a süre kısıtı koy, işine yarayacaktır.
Sürecinde tekrardan başarılar
Küçük bir diksiyon sırrı ;evdeyken u - x harflerini ağzınla tam canlandırırsan yani kaslarını tam o harfe göre uyarlarsan çok faydası olur : ) (denendi)Bilmiyorum kaçıncı gündeyim, bugün kitap almaya gittim ve diksiyonumu beğenmedim. Bunun için zamanında bulduğum bir Diksiyon pdf inden antrenman yapacağım. Ayrıyetten okulun verdiği garip performanslar yüzünden günüm heba oldu. Yarın bunun acısını çıkartmak istiyorum : )